Alle docenten bij elkaar

Muriel Warners

De online wereld is een geweldige plek waar je veel ideeën kunt opdoen. Nieuwe expressiemiddelen kunt uitproberen. Heel makkelijk in contact kunt komen met allerlei interessante en nuttige mensen. Hier heb ik in mijn werk op het web als redacteur en marketingcommunicatiemedewerker jarenlang de vruchten van geplukt.
Maar het veroorzaakt het ook allerlei problemen en dilemma’s. Daarom vind ik het belangrijk dat iedereen van jongs af aan leert hoe hij of zij mediawijs met het web kan omgaan.
Met mijn bedrijf 2MW leer ik kinderen, jongeren en volwassenen originele verhalen maken met digitale media. Door het plezier en de inzichten die dat geeft, word je niet alleen digitaal vaardiger, maar leer je ook hoe je goed kan deelnemen aan het web. Door zelf actief met digitale tools aan de slag te gaan leer je volgens mij het beste hoe de online wereld in elkaar steekt en hoe je daar aan wil bijdragen. Je krijgt op je eigen wijze meer grip op het web en werkt aan een online identiteit die bij je past.
Foto Tim Knol
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Linda Willemszoon

Linda Willemszoon (1980) afgestudeerd in 2006 aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) als illustrator. Sinds 2007 werkzaam in haar eigen ontwerpstudio. Gespecialiseerd in illustraties voor mode, interieur, exterieur en design. Haar werk is te herkennen aan de handgetekende lijnen en heldere kleuren.

De laatste jaren actief met het organiseren van culturele evenementen met betrekking op kunst, muziek en natuur.

Haar kennis geeft ze door via lezingen over Social Media, workshops Illustratie, animatie en Modeprints voor volwassenen en jongeren.

Van 2015 tot 2017 volgt Linda de Masteropleiding Kunsteducatie aan de HKU. Doordat educatie telkens meer vervlochten raakt met haar ontwerppraktijk als illustator en begeleider van educatieve projecten.

Daarnaast wil ze graag doorgeven dat je van tekenen echt je beroep kan maken! Hierin begeleid ze jongeren in het FluXus Productie Team.
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Patrick Sabel

Patrick Sabel volgde zijn vooropleiding bij de Fontys Dansacademie te Tilburg en Dansacademie Lucia Marthas te Amsterdam. Daarna rondde hij zijn HBO docentenopleiding af aan Dansacademie Noord-Nederland te Groningen. Verder volgde hij meerdere workshops bij o.a.: “Broadway Dance Centre” en “Steps on Broadway” in New York. Patrick heeft al ervaring opgedaan met het organiseren van voorstellingen en het ontwerpen van choreografieën in verschillende stijlen, waaronder: “Het genootschap van Mendacium” en verscheidene voorstellingen voor zowel Dansacademie Lucia Marthas te Amsterdam als Groningen. Ook heeft hij in de musicalproducties “Mary Poppins” en “Oliver!” meegespeeld. Daarnaast is hij werkzaam als danser bij Vuur & Vlam Producties waar hij in het moderne stuk 'Stadslicht' danst. Tevens is hij zanger en danser bij Centerparcs de Eemhof.

Patrick is gespecialiseerd in meerdere stijlen: Klassiek Ballet, Moderne Dans, Showdance, Jazzdance, Song & Dance, Hip-Hop, Streetdance, Ballroom, Latin, Tapdance en ADV (Algemene Dansante Vorming)  
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Helena Jansz

Mijn doel is inspireren, zoals ikzelf geïnspireerd werd door mijn docenten aan de kunstacademie en de schrijversvakschool. Schrijven is voor mij een eerste levensbehoefte. Ik schrijf korte verhalen en als journalist schreef ik artikelen en deed veel interviews. Bij Fluxus geef ik met veel plezier diverse schrijfcursussen waarin ik mijn ervaring en kennis deel.
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Paul Vermeulen

Sinds zijn opleiding aan de Meubelmakersvakschool is Paul Vermeulen werkzaam als zelfstandig meubelmaker/ontwerper/kunstenaar. Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft hij workshops op het gebied van houtbewerking en andere technische vaardigheden die gelieerd zijn aan het meubelvak. Zijn interesse in oude- en nieuwe technieken zet aan tot experiment, dat vervolgens toegepast wordt in het ontwerp- en maakproces van zijn meubelen.
Bij Fluxus geeft hij een aantal keer per jaar een workshop houtsnijden. (Zweedse snijtechnieken in vers hout).
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Peter van Os

Peter van Os (1964) studeerde hoofdvak accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano en arrangeren. Als tweede hoofdvak studeerde hij 'theorie der muziek'. Na zijn afstuderen volgde hij privé-dirigeerlessen. Hij speelt zowel hedendaags-klassieke muziek als theatermuziek en (balkan) folklore.
Op dit moment tourt hij met Jenny Arean door Nederland, en met Niki Jacobs in Europa en de VS.

Een greep uit de activiteiten van de laatste jaren: Nederlands Philharmonisch Orkest (Janacek), Asko-Schönberg Ensemble (Hans Werner Henze), Noord Hollands Philharmonisch (Hindenmith en Shostakovitsch) en het Metropole Orkest. Met klarinettist Michel Marang maakte hij een cd met originele werken voor accordeon en basklarinet van onder andere Daan Manneke en Jacob ter Veldhuis.Peter werkte mee als muzikant en/of componist aan diverse jeugdtheaterproducties, waaronder die van Frank Groothof en Rene Groothof. Hij heeft twee producties gemaakt (compositie en uitvoering) met zijn eigen jeugdtheatergroep: 'Theater Trovato'. Hij was 15 jaar vaste begeleider van singer-songwriter Alex Roeka (Edison 2009), en Shura Lipovsky.
Hij geeft workshops balkan en klezmer aan diverse instellingen voor kunstzinnige vorming, dirigeert een filmmuziekorkest, werkt voor de 'Vereniging Huismuziek' en speelt trombone in de 'Amsterdam Big Band'.Zijn motto: “….Schilderen=kijken, muziekmaken=luisteren; in mijn lessen besteed ik daar dus veel aandacht aan. Aan de hand van jouw voorkeuren, of door mij aangeboden materiaal laat ik je kennismaken met de veelzijdigheid van dit wereld-instrument. Ik help je op weg om alle expressieve mogelijkheden te benutten. Daar hoort uiteraard ook veel aandacht en zorg bij voor: houding, techniek, muzieknotatie en theorie…”
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Sjors Knol

Sinds ik in 2011 werkzaam bij FluXus ben als kunstvakdocent heb ik met plezier op diverse plekken in de Zaanstreek brede school activiteiten verzorgd. Onder andere straatkunst, (strip)tekenen en schilderen zijn workshops waarvoor ik regelmatig gevraagd wordt. Het is superleuk wanneer jongeren meer te weten willen komen over het fenomeen graffiti. En al helemaal als leerlingen elkaar (en mij!) verbluffen met het beeldend talent dat ze in huis hebben. Het naschoolse beeldende aanbod is in die zin niet alleen een creatieve uitlaatklep maar ook een springplank voor jong talent.   
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Jeannine La Rose

Psssssstttt…….!!!! Droom jij er ook van te entertainen als Beyonce of wil je net zo krachtig leren zingen als Demi Lovato (Elza uit Frozen)? Ben je benieuwd naar de geheimen van de beste entertainers in de wereld? Ik ben Jeannine La Rose en ik leer jou deze geheimen en hoe je deze toe kunt passen. Mijn kracht is om mensen op hun gemak te laten voelen en het beste uit zichzelf te halen. Ik geniet ervan om mensen te zien stralen als zij hun stem en lichaam bewust gebruiken. Ik help mijn studenten bij hun gevoel te komen en dit te gebruiken in hun artistieke performance. Het gaat om het overbrengen van passie en emotie. Entertainment is meer dan lol maken. Entertainment is mensen ontroeren, ze laten rollen van het lachen, ze kippenvel bezorgen en meer. Je kunt zowel individuele als groepslessen bij mij volgen. Ik ben zangeres, musicalster en internationaal zangpedagoog, afgestudeerd aan het Conservatorium van Rotterdam. Daarbij ben ik Master Teacher in de op wetenschap gebaseerde zangtechniek Estill Voice Training System. Ik leer je met deze techniek hoe je je stem kunt verbeteren, onderhouden en op een gezonde en veilige manier kunt gebruiken. Aan de hand van de Estill Voice Qualities leer je hoe deze stemkwaliteiten integreert in verschillende muziekgenres. Leer je eigen voice identity kennen! 'Nothing can dim the light that shines from within' -Maya Angelou-  
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Saskia Vroom

Sinds 2015 geef ik bij Fluxus danslessen aan een bijzondere doelgroep: mensen met de ziekte van parkinson. Parkinson is een hersenziekte maar manifesteert zich ondermeer in problemen met de motoriek. Dans is een geweldig middel om mensen toch in beweging te krijgen en wel op een hele fijne manier. Inmiddels is er ook steeds meer wetenschappelijk bewijs dat dansen wérkt bij ziektes als parkinson, MS en reuma. Naast de lessen bij Fluxus geef ik ook les in Alkmaar en Hoorn. Voor meer informatie zie mijn website www.meerdandans.nl of volg mij op Facebook.
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Jantine Hos

"Tussen ambacht en kunst"; op dat spannende breukvlak (vacht-)vilt ik. Begonnen als bedrijfje dat uit restmateriaal woonaccessoires maakte, leerde ik dat ook wol in onze nederlandse economie als restmateriaal wordt gezien. Vanaf dat moment is het ambachtelijk verwerken van wol tot vilt mijn hoofdactiviteit. Als creatief vakman (erkend leerbedrijf) beheers ik het ambacht en vertaal dit naar kunstzinnige producten. Ik deel graag mijn kennis in workshops en cursussen en werk met de deelnemers naar eigenzinnige eindproducten.
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Truda Zijp

Heel wat Zaankanters kennen mij van de tijd dat ik muziek als eindexamenvak gaf bij het volwassenenonderwijs. Eén van de meest geliefde onderwerpen in het lesprogramma was de muziekgeschiedenis. Daarmee maakte ik een mooie serie luister-workshops over onderwerpen uit de klassieke muziek. Mijn belangrijkste doel met de workshops is om mensen even een prettige tijd te bezorgen.
Ik studeerde Schoolmuziek aan de Muziek Pedagogische Academie, later het Conservatorium Alkmaar. Mijn muzikale ontwikkeling begon bij de Zaanse volksmuziekschool. Mijn moeder wilde dat mijn zus en ik daar pianoles gingen volgen. Maar dat kon niet omdat de gemeente Wormer, waar wij woonden, geen subsidie verleende aan de Zaanse muziekschool. De toenmalige directeur, Jan Pasveer, en mijn moeder besloten dit in een raadsvergadering aan te kaarten. Met resultaat: de Wormerse zusjes konden beginnen. Dick Vet werd onze pianoleraar. Bijzonder dat ik mijn workshops muziek mag geven op de plek waar ik ooit als kind ben begonnen!
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Jeugdtheater- & Filmschool Theatermijn

De plek om theater te (leren) spelen, maken en te delen. Met Jeugd Film- & Theaterschool - Theater - Repetitieruimte - Onderwijsprojecten


Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen hier terecht voor kennismaking met acteren, maar ook voor een goede opleiding om de basis van het acteren te leren voor theater en film.

De Theatermijn geeft je niet alleen de kans kennis te maken met acteren, maar ook om je echt tot een goede acteur/actrice te ontwikkelen. Wij werken met professionele regisseurs en theaterdocenten die je vooral het plezier van het acteren laten zien, maar ook goed aan je speltechniek zullen werken. Hiervoor is er een speciaal leerplan waarbij we je stap voor stap verder brengen. Elk jaar werk je aan nieuwe vaardigheden en kun je doorstromen naar de volgende acteerklas.
In de eerste twee jaar werk je an de basis van acteren en maak je kennis met film en toneel. In het derde jaar ga je dieper op filmacteren in en tot slot maak je in het vierde jaar een keuze waar jij je in gaat verdiepen. Je kent dan voor het spelen in een film of de eindvoorstelling.

... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Arnoud van der Werf

Arnoud is van jongs af aan al met muziek bezig. Na enige jaren blokfluit, piano en gamba gespeeld te hebben is hij aan de slag gegaan met het maken van zijn eigen muziek. Dit vervolgde hij aan het conservatorium van Haarlem waar hij aan de opleiding E-musician begon. Tegenwoordig is hij actief als Producer/Dj en componist/sound-designer voor beeldmateriaal. De toegang tot moderne muziekproductie is de laatste jaren verschoven van enorme studio's met veel dure apparatuur, naar bescheiden thuisstudio's met voornamelijk een laptop. Zelf ben ik ook ooit begonnen op mijn eigen pc en het aantal mogelijkheden met zulke beperkte middelen is gigantisch! Zo gigantisch zelfs dat het goed kan helpen om wat ondersteuning te krijgen bij het begrijpen en arrangeren van alle beats, sounds en effecten. Ik geef de leerlingen sturing en gedetailleerde uitleg over alle onderdelen van het produceren en mixen. Alle genres zijn welkom! Voor specifiek gerichte lessen is natuurlijk ook altijd ruimte!  
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

  Mijn cursussen:


  Joost van der Krogt

  Joost van der Krogt heeft meer dan 30 jaar ervaring in het lesgeven aan jong volwassenen en ouderen.

  Vanaf 2006 organiseert zij workshops buiten schilderen, druktechnieken en portrettekenen.

  Als beeldend kunstenaar past zij een breed scala aan technieken toe. Haar onderwerpen zijn o.a. het Noord-Hollandse landschap en portretten.

  Op de Gerrit Rietveldacademie volgde zij de opleiding vrije grafiek en schilderen

   
  ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

  Barbara Bouwman

  Sinds 2010 geef ik trainingen, cursussen en workshops creatief schrijven. Ik ben gecertificeerd trainer voor de cursus 'luisteren naar je pen'. Het doel van de workshops en trainingen is om het plezier in schrijven te ontdekken, je vrij te schrijven en toegang tot jouw inspiratiebronnen te krijgen.
  ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Mijn cursussen:


   Sheila Corper

   Dansen was van jong af aan als vanzelfsprekend voor mij. Er stond altijd muziek aan thuis, dus genoeg momenten om daarop vrij te bewegen. Vanaf m'n 4de mocht ik op ballet, m'n 1ste roze pakje met omslag-rokje heb ik nog steeds.

   Lesgeven is mijn passie. Ik krijg van mijn lessen super veel energie die mij inspireren in mijn werk en motiveren om het beste uit mezelf te halen en over te brengen.

   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   De Flux Popschool

   De Flux Popschool gaat over de popcultuur in de breedste zin van het woord. Naast het spelen in verschillende soorten bandjes, kun je er ook leren zingen, produceren, mixen en video’s maken. 
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Jascha Soest

   Theatersporten?
   De Vloer Op?
   Acteerlessen voor volwassenen?
   Bij Jascha ben je aan het goede adres.

   Jascha Soest is impro docent.
   Wat is impro? Impro is de kunst van in het moment zijn, theater uit het niets...het toppunt cm creatie!
   Theatersport, de vloer op zijn voorbeelden van impro. Kort voor improviseren.
   En Jascha kan je dat leren!

   Hij werkt al meer dan 21 jaar met verschillende groepen. Zijn roots liggen in het onderwijs. Daar geeft hij o.a. dramalessen aan moeilijk lerende pubers in het praktijkonderwijs. Hij is Master Sen Intern begeleider, mindfulness coach en improvisatietrainer. Hij studeerde af met specialisatie samenwerkend leren en deed daarna de Impro Academie in Amsterdam. Momenteel werkt hij samen met een Amerikaanse auteur en bedenker, Shawn Amador, van de methode "Social Theatre" (tm) waarin sociale vaardigheden worden aangeleerd middels theater.
   Ook is hij zich aan het specialiseren in de methode Vuur Water Lucht Aarde van Woudenberg; een gespecialiseerde improvisatie acteertechniek.

   Jascha is mede oprichter van de Zaanse theaterschool en gaf daar ook les. Hij trainde oa. Lef, een improvistatiegroep uit Purmerend en Papaver in Alkmaar. Met zijn opleiding, ervaring en enorme enthousiasme weet hij op een pure en echte manier teams en groepen in beweging te zetten. Hij gebruikt daarbij verschillende werkvormen en methodes vanuit teamcoaching, coöperatief leren, mindfulness en improvisatietheater. Deze gooit hij op een bijzonder speelse manier in een vorm en maakt daar samen met de groep chocola van! Zo ontstaat “Playfulness”; Stap voor stap wordt de comfortzone speels opgerekt en creëert hij ruimte: Ruimte om te leren en te doen in het hier en nu.
   Inmiddels heeft Jascha met zijn eigen bedrijf al meer dan 15 shows in amper 3 jaar geregisseerd.
   Puur, de topgroep, staat dit jaar en volgend jaar met lokatie en impovisatie teksttoneel op verschillende nationale festivals.
   Jascha's missie om Zaans amateurtheater een prominente plek te geven groeit.
   Mede dankzij de laagdrempelige aanpak en veel improviseren. Ook enthousiast geworden? Geef je op!
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Sabouschka

   Van jongs af aan bestudeerde ik Egyptische buikdans bij beroemde Egyptische buikdanseressen, o.a. bij top danseres Dina. Tijdens talrijke reizen naar Egypte ging ik op zoek naar de buikdanstraditie.

   Voordat ik aan Buikdansen deed leerde ik yoga en Afrikaanse dans. Ik ben gediplomeerd als uitvoerend modern danser, yogadocent en in klassieke massage.

   Verder beoefen ik de Alexandertechniek, Body-Mind Centering en Qi gong, klassiek ballet, Pilates en Flamenco.

   Na mijn afstuderen als danser in 1994 heb ik mijn dansstudio Pure Bellydance opgericht met lesgroepen in Amsterdam, Haarlem en Utrecht.

   Door mijn unieke lesmethodiek blijft de natuurlijke beweging behouden tijdens het leren van de geïsoleerde buikdansbewegingen.

   De kracht van de dans-pedagogiek Pure Bellydance is de versmelting van oost en west. Ik weet deze versmelting ook bij jou teweeg te brengen door je steeds weer terug te laten keren naar de eigen bron en die op te laten nemen in jouw buikdans.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Eszter Triz / Theater MUS

   Dansen, zingen en acteren is voor mij heel belangrijk. Ik geniet er intens van, het is voor mij een uitlaatklep. Dat ik mijn eigen passie door kan geven aan kinderen voelt heel natuurlijk. Ik ben gedegen opgeleid aan de dansacademie van Nel Roos en op de kleinkunstacademie in Amsterdam. Omdat ik daar ook heb leren zingen en toneelspelen, gebruik ik deze elementen ook in mijn lessen. Die afwisseling vinden kinderen heerlijk want voor hen liggen dansen, zingen en spelen heel dicht bij elkaar. Het is belangrijk voor mij om steeds nieuwe manieren te vinden om je kind uit te dagen te bewegen en hem of haar te leren wat nodig is in een dans of musical les. Ik stop veel energie in het ontwikkelen van nieuwe lessen, thema’s en de muziek die daar bij past. Ik werk voor de musicallessen van Jeugdtheaterschool MUS samen met Barbera de Bruijn. Zij schrijft de scripts en zet de musicals in elkaar, ik maak de dansen en leer de liedjes aan. Zo zorgen wij samen voor een optimale kwaliteit van de lessen.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Daniëlla Lemmens

   Van dans word je blij. UItgangspunt in mijn lessen is dat iedereen zich zo goed mogelijk ontwikkelt, Dat cursisten zich vrij voelen om de meest mooie bewegingen te maken. Ik wil graag mijn passie overbrengen op anderen.
   Als docent heb ik al jarenlange ervaring. Ik heb lesgegeven aan amateurs en aan dansers in het beroepsonderwijs dans. (Nationale balletacademie, Rotterdamse dansacademie).
   Ik heb mijn opleiding tot docent dans gedaan aan de Rotterdamse Dansacademie ( de huidige Codarts)
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Reinier den Adel

   Cursus keramiek Woensdagavond van 19.15 uur tot 21.45 uur. Zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur. Vrijwel iedere beeldende kunststroming is in de keramiek te realiseren,van ambachtelijk tot abstract, van impressionistisch tot explosief. Die eindeloze mogelijkheden trekken mij aan in deze kunstvorm. In 1974 studeerde ik af aan de Gerrit Rietveld academie. Alles waar ik binnen de beeldende kunst verstand van heb wil ik mijn cursisten meegeven. Ik geniet van het contact met collega`s en cursisten. Met plezier geef ik al vele jaren les bij de Blauwe Schuit in Hoorn en bij Fluxus in Zaandam.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Mijn cursussen:


    Jula Kalshoven

    Mijn naam is Jula Kalshoven, ik ben zangdocent, singer/songwriter en zangeres. Ik ben afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam in de richting zang jazz. In 2013 behaalde ik ook mijn Master-titel aan hetzelfde conservatorium.
    Ook studeerde ik in New York en Kopenhagen.

    Ik heb veel ervaring als uitvoerend artiest, componist en geef sinds 2006 zangles en workshops.

    Zingen en muziek maken vind ik het leukste wat er is! Met je stem kan je zoveel kanten op!
    In mijn lessen gaan we op zoek naar jouw eigen geluid. Wat vind jij leuk om te zingen? Waar wordt jij enthousiast van?
    Jij, de leerling, staat centraal!
    Met mijn brede kennis en opleiding, zal ik je zo goed mogelijk helpen en ondersteunen bij het ontwikkelen van jouw stem en jouw geluid.

    Je kunt bij mij terecht voor individuele zangles.
    Ook kan je bij mij terecht als je erover nadenkt om auditie te doen op het conservatorium.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Betteke Akkerman

    BETTEKE AKKERMAN Betteke Akkerman is afgestudeerd aan aan de Kunstacademie in Kampen heeft haar eerstegraads lesbevoegdheid gehaald aan de Kunstacademie in Arnhem. Naast het geven van cursussen bij Fluxus en andere kunstinstellingen geeft zij ook workshops en lessen aan klassen van zowel het basis-als het voortgezet onderwijs. Workshops voor groepen aan het bedrijfsleven worden ook op maat gegeven. Betteke is een bevlogen en gepassioneerd schilder en wil deze liefde voor het vak graag overbrengen aan deelnemers van de cursus. Voor informatie en proeflessen bel of mail gerust.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Poelie Andriessen

    Mijn naam is Poelie Andriessen en ik geef sinds1978 met veel plezier dwarsfluitles op Fluxus aan heel veel leerlingen, van jong tot oud. Ik studeerde in Amsterdam aan 't Conservatorium bij Pieter Odé. Fluitles geven is altijd mijn doel geweest met deze opleiding. Iedere leerling is uniek. Ik vind het interessant en belangrijk de muzikale ontwikkeling van elk kind of volwassene te begeleiden op een manier die bij hen past. Dat kan met individuele- en groepsles. Vaak begeleid ik de leerlingen op de fluit of op de piano. Ook stimuleer ik de leerlingen om solo of in ensembleverband mee te doen aan concerten en het Fluxus concours. Mijn ervaring is dat je gedurende de lessen een goede vertrouwensband opbouwt waar de leerlingen, maar ook ik, wel bij varen. Dit bevordert zeker de muzikale ontwikkeling en beleving, die velen het hele leven veel plezier en voldoening brengt. Neem gerust contact op voor een gratis proefles!
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Ellis van Atten

    Poëzie is spelen! Poëzie is taalkunst! Voor iedereen!

    Taal in al zijn vormen is voor Ellis een grote liefde, of het nu een column, een kort verhaal, proza of poëzie is. Om zelf te boetseren, om samen te doen, om te delen en activiteiten om heen te organiseren.

    Ellis van Atten vormt sinds april 2017 samen met Jeroen van Leeuwen het stadsdichtersduo van gemeente Zaanstad. De Zaanse Dichterskring is voor Ellis een stevige basis waar ze haar pen scherpt. In 2015 bereikte één van haar gedichten in de top 100 van de Turing gedichtenwedstrijd.  
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Julia Barnes

    Muziek vervoert je. Leer hoe je anderen kan raken met jouw muziek, in (alt)viool of ensemble les. Ik ben Julia Barnes, al meer dan 35 jaar professionele altvioliste. Ik kreeg met 9 jaar een altviool in mijn handen, op de basisschool. Zonder dat ik het toen wist had ik hiermee een reiskaartje om de muziekwereld in te gaan, en later uit te vliegen naar de wereld buiten mijn geboortestad Detroit. Ik vind het heerlijk om mijn ervaring met orkest en kamermuziek te delen met leerlingen, en ze leren om luisteraars te betoveren met hun muziek. De diepe klanken van de altviool en de vele rollen die het instrument speelt in kamermuziek, spreken mij aan. Kom jouw eigen klank ontdekken, een leer de muziek te laten spreken door jou!  

     

     
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Jeroen Batterink

    Jeroen Batterink (1991) is geboren met een obsessie voor geluid. Het was altijd al zijn grootste bron van vermaak. Dat is door de jaren heen alleen maar sterker geworden, en dus was de stap om drummer/percussionist te worden een logische. Zijn docenten en vrienden inspireerden hem om zijn muzikantschap serieus te gaan nemen, en de stap naar het Conservatorium van Amsterdam te wagen. Hier kreeg hij les van Martijn Vink, Marcel Serierse, Lucas van Merwijk en Gerhard Jeltes. Door met bands als het Vuma Levin Quintet, Julian Schneemann's Roundabout en Eran Har Even's Little Known Facts te spelen ontwikkelde hij zich als jazzdrummer, en viel in de prijzen bij wedstrijden zoals de Keep an Eye Awards en de Dutch Jazz Competition. Tegelijkertijd werd hij verliefd op de klanken van electronische muziek en hiphop en startte als resultaat daarvan met producer Wannes Salome het duo 'Creative City Project', met wie hij de EP 'Hands-on-Universe' releasede. Jeroen is cum laude afgestudeerd van het conservatorium in 2014. Hij is nu actief in onder andere het Nederlands Blazers Ensemble, Ikarai, EvenSanne en Caravan. 
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Joep van Beijnum

    Joep van Beijnum is een jonge docent die vanuit viooltechnische kennis en podiumervaring lesgeeft. In zijn spel combineert hij de virtuositeit van de Joods/Russische traditie met de grote solistische klank van de Amerikaanse school.

    Joep heeft een passie voor lesgeven en doet dit met ambitie voor elke leerling en met liefde voor het instrument.

    Zelf is hij op 4 jarige leeftijd begonnen bij vioolpedagoge Julia Veerling te Amsterdam. Hierna volgde Joep les van Jeroen de groot (oud-leerling van Herman Krebbers, Sandor Vegh en Ivry Gitlis). Hierna vervolgde Joep zijn studie aan het conservatorium in Antwerpen waar hij studeert in de klas van Alissa Margulis. Naast zijn studie krijgt Joep privéles van de Russische meester violist Mark Blekh (oud-leerling van David Oistrakh en oud-student aan Julliard New York).

    In de korte tijd dat Joep nu actief is als uitvoerend musicus heeft hij al diverse prijzen in de wacht gesleept bij concoursen en heeft hij aan veel concerten invulling gegeven, waaronder een concert in de Hermitage in Amsterdam in aanwezigheid van Z.K.H. Willem Alexander.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Anneleen Berger

    Ik hou van tekenen en schilderen. Al jarenlang geef ik met veel plezier les aan kinderen. Ik heb de AHK (docentenopleiding beeldende vakken) afgerond en de Pabo gedaan. Daarnaast heb ik vele cursussen gevolgd, waaronder de Portretschool Amsterdam.

    Jonge kinderen tekenen gewoon. Uit een soort levensbehoefte om vorm en uiting te geven aan hun beleving en fantasie. Die onbevangenheid raken kinderen in de loop der jaren vaak kwijt. Ik hoop ze zo te inspireren dat ze hun creativiteit weten vast te houden. Dat ze zich vrij blijven voelen om te creëren. Daarvoor reik ik ze vaardigheden aan die daarbij helpen.

    Ik heb me lange tijd gericht op het maken van portretten. Om iemands essentie te "vangen" op doek, dat blijft een spannende uitdaging. Ook teken ik graag dingen uit mijn dagelijkse omgeving.
    Daarnaast ben ik bezig met het ontwikkelen van kunst kijken met kinderen. Goed kijken is een vaardigheid die je bij alles goed van pas komt. Ook bij tekenen en schilderen!
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Petra Boshart

    Petra Boshart studeerde aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming met als specialisatie keramiek en steen. Voor beide materialen heeft zij een grote liefde, maar bekendheid verwierf zij voornamelijk in steen. Echter lesgeven in keramiek, dat een veel snellere techniek is, waarin kleur en decoratie een belangrijke rol spelen blijft haar fascineren, inspireren en uitdagen.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Gabriëlle Bosman

    Gabriëlle Bosman (1988) afgestudeerd in 2014 aan de AHK (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) als docent beeldende kunst en vormgeving (1e graad). Gespecialiseerd in beeldende kunst en nieuwe media. Sinds 2014 werkzaam als zelfstandig ondernemer als freelance docent, model en actrice. Als docent heeft ze veel lessenseries en workshops gedaan door Nederland voor diverse scholen en bedrijven. Ze geniet van het geven van verschillende vakken en heeft een breed scala (kunst)vakken die zij kan geven.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Ammes Brandenburg

    "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan." Dit is mijn favoriete quote van mijn grote heldin Pipi Langkous. Iedereen kan toneelspelen, theatermaken en zingen. Als je het maar leuk vindt!

    Ik ben Ammes Brandenburg van de Zaanse Theaterschool. Ik geef al 15 jaar met heel veel enthousiasme les in toneel, theatermaken, improvisatie, filmacteren, musical en componeren. Voordat ik de Zaanse Theaterschool oprichtte, heb ik op basisscholen en middelbare scholen gewerkt, waaronder een Daltonschool en een Praktijkschool voor moeilijk lerende kinderen. Tijdens deze jaren heb ik een eigen lesmethode Theater, Film & Muziek ontwikkeld. Dit alles met heel veel plezier. Naast lesgeven heb ik ook veel ervaring in het regisseren en schrijven van theater- en muziekvoorstellingen, bijvoorbeeld bij de Musical Dance Battle.

    Kom en doe mee aan de bruisende lessen vol improvisatie, theater, film en muziek en leer met heel veel plezier hoe het is om zelf een film te maken. En om je eigen nummers te schrijven. En om een te gekke theatervoorstelling te maken. En om heel veel te lachen. En om uiteindelijk als een zon te stralen op een podium!

    Er zijn lessen van 1 uur (Inleiding) en van 2 uur (Opleiding). Voor iedereen van 6-21 jaar.     ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Theater MUS - jeugdtheaterschool

    Hoi, welkom bij Theater MUS, de leukste jeugdtheaterschool van de Zaanstreek onder leiding van Barbera de Bruijn en Eszter Triz. De plek waar je met PLEZIER kunt leren acteren, dansen en zingen. Met als doel: jouw talent ontwikkelen en laten zien. Daarom bieden we je, naast de lessen, ook zo veel mogelijk de kans om meteen in voorstellingen te gaan spelen. Beginneling of gevorderd, iedereen is welkom bij onze musicallessen. Degenen die nog nooit in een voorstelling hebben gespeeld, begeleiden we stap voor stap naar het podium toe. Degenen die al ervaring hebben bieden we verdieping of extra ondersteuning in spel, dans en/of zang.
    We maken geheel eigen musicals vaak naar aanleiding van bekende sprookjes of verhalen. Barbera schrijft de scripts en zet de voorstellingen in elkaar, Eszter maakt de dansen en leert de liedjes aan. Samen zorgen we ervoor dat het in onze lessen bruist en borrelt en de mooiste verhalen tot leven komen. Speel jij nu nog thuis voor de spiegel jouw eigen show, kom bij Theater MUS en schitter straks op het toneel!

    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Joke van der Bunt

    Via mijn moeder ontdekte ik een hele mooie spreuk:

    "Alleen muziek is de wereldtaal en die hoeft niet vertaald te worden: hier spreekt de ene ziel tot de andere".

    En dit is helemaal waar! Muziek is een universele taal, en dat vind ik ook het hele bijzondere eraan!

    Daarom geef ik met zoveel plezier les aan zowel kinderen als volwassenen, zowel beginners als gevorderden.

    In mijn lessen leer ik je jouw instrumentale en muzikale vaardigheden te ontdekken en/of verder te ontwikkelen.

    Ik bespreek graag met je wat je wilt leren en pas mijn lessen hier zoveel mogelijk op aan. Denk hierbij aan het leren van verschillende soorten liedjes, noten lezen, akkoorden spelen, techniekoefeningen en improviseren.

    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Erik Buschmann

    Erik Buschmann (1991, Zaandam) begon op 14-jarige leeftijd met zijn eerste drumlessen bij Fluxus. Na drie jaar op het Art & Entertainment college in Amsterdam verhuisde hij naar Rotterdam om te studeren op het conservatorium. Hij kreeg les van ervaren muzikanten als Hans Eijkenaar, Martijn Vink en Juan van Emmerloot, en volgde ook pianoles en vakken over muziekproductie. In vier jaar tijd groeide hij uit tot veelzijdige muzikant.

    Na zijn afstuderen in 2015 vond Erik meer tijd om met verschillende bands te werken. Hij speelde met onder andere Darlyn, Autumn Child, JOIA en Klangstof, en deed veel sessiewerk. Hierdoor heeft hij een breed scala aan technieken, ritmes en sounds kunnen ontdekken. Terwijl hij als artiest aan creatieve projecten werkte, ontwikkelde Erik zich tegelijkertijd als bekwame docent. Naast zijn lessen bij het Art & Entertainment college in Amsterdam en Drumdrumdrum in Haarlem geeft hij nu ook les bij Fluxus: de plek waar hij ooit als beginner binnenstapte.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Ruth Cobelens

    Vertel jouw verhaal... met muziek!
    Jezelf erin gooien, je gevoel erin leggen: dat is voor mij muziek maken.

    Wie ben ik?
    Ik ben opgeleid als klassiek violiste en docente aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.
    Ik begon met vioolspelen toen ik 8 jaar was en mijn eerste juf was absoluut magisch voor mij. Haar naam was Louise van Wijngaarden en zij speelde als violiste bij het Concertgebouworkest.
    Enkele jaren voordat ik naar het Conservatorium ging, studeerde ik bij Coosje Wijzenbeek. Mijn lessen Pedagogiek en Methodiek op het Conservatorium ontving ik eveneens van Coosje. Een zeer gelukkige samenloop want Coosje gaf mij toen het advies om zeker iets met het lesgeven te gaan doen.

    Over de vioolles
    Ik hoor het vaak al bij de eerste streken dat iemand zijn gevoel erin legt. Kinderen kunnen al heel jong een klik met de viool hebben. Bij het vioolspelen leer je natuurlijk noten lezen, ritmegevoel ontwikkelen en een mooie klank maken.

    Maar ik wil graag verder kijken in de lessen:
    - Zelfvertrouwen: vertel jouw verhaal…dat heeft ook met durven te maken.
    - Respect: niemand hoeft de beste te zijn. Je best doen is goed genoeg.
    - Beter leren: die moeilijke maten…hoe pak ik dat aan?
    - Samenspelen: naar elkaar luisteren en van elkaar leren.
    - Expressie: je vrij voelen om je te uiten door een natuurlijke instrumentbeheersing.
    - Organiseren: oefenen hoort erbij…maar hoe plan ik dat?
    - Doorzettingsvermogen: jezelf uitdagingen blijven stellen.
    - Focussen: bekijk je binnenwereld en ontdek verborgen schatten.

    Het Vioollab
    Sinds 2014 ben ik van start gegaan met Het Vioollab. Net zoals in een echt laboratorium is het helemaal niet zo erg dat er van alles mis kan gaan. Het is veel belangrijker dat je het blijft proberen. Ik zie mijn leslokaal als een plek waar je mag uitvinden en ontdekken wie je bent en wie je later wil worden!
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Anne-marie Corman

    Anne-marie Corman is beeldend kunstenaar docent en geeft met hart en humor les in tekenen en schilderen, met als specialisme: Olieverf schilderen.
    Opleidingen: Amsterdamse academie voor beeldende vorming en Rijksacademie Monumentaal. Met enorme ervaring en een inspirerend enthousiasme geeft ze les aan jong en oud. Zowel de techniek van het olieverf schilderen als de diepgang van het creatieve proces komen aan bod.

    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Ingrid Deen

    Bij mij kun je terecht voor hoornles en samenspelen in het ensemble Cartouche. Mijn grote liefde voor het prachtige instrument de hoorn en voor muziek in het algemeen wil ik graag overdragen aan mijn leerlingen. Al sinds het afronden van mijn hoornstudie aan het Conservatorium van Maastricht in 2004 geef ik hoornles. Daarnaast werk ik als coach voor ensembles en ben ik verbonden aan het kopercollectief.nl waarmee we gezamenlijke activiteiten zoals workshops en voorspeelavonden organiseren. Als hoorniste ben ik ook zeer actief en speel ik in diverse koorbegeleidings orkesten, waaronder het Promenade Orkest en Philharmonia Amsterdam. Verder speelde ik o.a. bij verschillende Joop van den Ende musicals, De Nederlandse Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Jan Jaap Doeven

    Jarenlange ervaring als gitarist, bandcoach en docent. Jan Jaap geeft sinds 2008 les bij FluXus, je kunt bij hem een divers aanbod aan lessen en cursussen volgen, zoals Gitaarlessen, Popschool, Zang/Gitaarduo en meer! Kijk voor meer info en schrijf je in voor een proefles! meer info? info@doevenmusic.nl
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Ilse Eijsink

    Ilse is werkzaam als uitvoerend en docerend (bas)klarinettist. Dit doet ze beide met veel passie!

    Na een jaar klarinetles te hebben gehad wist Ilse al dat ze een leven zonder niet meer voor kon stellen, en graag van deze passie haar beroep wilde maken.

    Dus op naar het Conservatorium. Daar haalde ze haar diploma’s Bachelor & Master op zowel klarinet als basklarinet bij de docenten Harmen de Boer, Hans Colbers en Erik van Deuren.

    Ilse heeft in de periode van 2007 tot 2012 gespeeld als klarinettiste bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Om haar loopbaan meer ruimte te geven is ze hier na 5 jaar mee gestopt.

    Momenteel bestaat haar werkleven als musicus naast het spelen uit lesgeven & coördineren. Met name de educatieprogramma's Muziek Maakt School & Hallo Muziek geven Ilse veel uitdaging en plezier.

    Ilse heeft geremplaceerd bij verschillende orkesten en ensembles en is momenteel verbonden als vaste speler aan Het Promenade Orkest & Het Doelen Ensemble.
    Verder maakt Ilse deel uit van het blaastrio Dividivi3!


    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Pia Elsdörfer

    Wil je plezier in muziek beleven? En ben je op zoek naar een ervaren, vakkundig en betrokken docente, die met veel enthousiasme je muzikaliteit kan ontwikkelen? Dan zit je bij mij precies goed.

    Ik heb gestudeerd in Würzburg, Berlijn en Amsterdam en ben gediplomeerd docerend en uitvoerend musicus voor piano en blokfluit.

    Als docente was ik 13 jaar aan het Gronings Conservatorium verbonden en geef sinds 2001 les bij Fluxus.

    Ik zal je begeleiden en stimuleren op jouw muzikale pad. En je leren wat je nodig hebt, om die muziek te spelen die jouw voorkeur heeft.

    Jij kunt bij mij terecht voor een cursus PIANO, maar ook voor een cursus BLOKFLUIT of een cursus SAMENSPEL.

    Je kan op elke leeftijd vanaf 6 jaar met een cursus starten. Instappen kan op elk moment van het cursusjaar, mits er plaats is.

    BEN JE GEÏNTERESSEERD?

    Maak dan een afspraak voor een gratis PROEFLES rechtstreeks via: info@muziekatelier-pia.nl of kijk voor verdere informatie op:
    www.muziekatelier-pia.nl

    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Myra Emmen Riedel

    Toen ik klein was tekende ik al heel veel. Dat is eigenlijk nooit gestopt. Met het illustreren bij een verhaal begon ik op mijn 14de. Mijn nichtje schreef veel verhalen en daar mocht ik illustraties bij maken. Daarna bleef ik fantasievolle tekeningen maken waar een verhaal bij verteld kan worden. Tijdens mijn opleiding en stages op de Breitner Academie (Docent beeldende vorming- Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) heb ik veel geëxperimenteerd met verschillende materialen. Daar heb ik geleerd dat je niet bang hoeft te zijn om nieuwe dingen te proberen ook al mislukt het soms. Uit mijn ervaring blijkt dat mensen het liefst willen doen wat ze al kunnen (comfort zone). Maar door open te staan voor andere mogelijkheden kom je er achter dat je meer in je hebt dan je denkt. Dit doel wil ik bereiken in mijn lessen.

    Ik kom zelf uit de Zaanstreek en ken fluxus vanaf mijn 12de. Eerst theater gedaan, daarna op mijn 18de gitaarles en nu zelf aan de slag als beeldend docent op Fluxus. Momenteel ben ik bezig een prentenboek te illustreren en zou ik er graag nog een paar willen maken om vervolgens uit te geven.

    Ik geef workshops en cursussen aan kinderen, jongvolwassenen en volwassenen.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Marjatta Fehres

    Als harpiste ben ik altijd opzoek naar projecten en samenwerkingen die me het meest kunstenaar laten voelen.
    Als docente ga ik met jou opzoek naar die muziek die jouw creativiteit het mooiste laat klinken.

    Harpiste en docente en werk als zelfstandig musicus. In 2004 haalde ik mijn diploma op het conservatorium te Maastricht. Naast concerten als soliste of met verschillende instrumentalisten of vocalisten werk ik met koren en in orkesten.

    Naast het klassieke repertoire maak ik regelmatig uitstapjes naar andere muziekstijlen. Ik volgde een paar Jazz cursussen aan het Codarts en leerde Jazz, pop en improviseren.

    Van daaruit ontdekte ik dat mijn kracht ligt in het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere projecten en samenwerkingsverbanden met andere disciplines. Zo deed ik verschillende projecten met dans, ontwikkelde een ritueel voor ‘Allerzielen alom – kunst tot herdenken’ en draag ik bij aan veranderconferenties in de zakelijke wereld.

    De ervaringen die ik daarbij opdoe gebruik ik in mijn lessen. Ik geef les aan leerlingen van alle leeftijden en niveaus. Het plezier van muziek maken staat voorop en ook is er genoeg ruimte voor eigen inbreng. Je kiest de stijl(en) die bij je past.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Elizabeth Ford

    Ik ben Elizabeth. Ik kom uit Engeland en ik woon nu 15 jaar in de Zaanstreek. Ik ben pianiste, en ik werk al twaalf jaar voor het Nationale Balletacademie in Amsterdam als muzikaal begeleider voor danslessen en uitvoeringen. Ik ben ook pianiste met het zangtrio Noblesse Oblige en werk als zelfstandige met verschillende professioneel/amateur instrumentalisten en zangers. En nu werk ik ook bij Fluxus als piano begeleider; iets waar ik enorm van geniet! Ik ben hier voor iedereen die een pianist nodig heeft voor een optreden, voorbereiding voor bij voorbeeld een auditie of concours, of alleen voor plezier! Ik heb piano gestudeerd bij Alan Schiller aan de Guildhall School of Music in Londen, en daarna heb ik mijn Bachelor gehaald in muziek aan de universiteit van Liverpool. Ik heb ook voor mijn masters gestudeerd aan de Royal Scottish Academy of Music (Conservatorium of Scotland), en daar begon ik met piano begeleiding, vooral met zangers. Ik heb daar ook prijzen gewonnen voor het begeleiden van Duitse liederen. Ik heb ook in die tijd met The Scottish Ballet gewerkt als begeleider voor schoolprojecten.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Leonard Frederiks

    Van jongs af aan ben ik aan het tekenen, maak ik beelden van klei en andere materialen. Tijdens mijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam heb ik mij gespecialiseerd in keramiek en ruimtelijke vormgeving. Tevens heb ik hier mijn eerstegraads bevoegdheid gehaald. Momenteel maak ik levensgrote beelden en portretten. Naast beeldend kunstenaar ben ik docent keramiek en beeldhouwen. In mijn cursussen streef ik er naar dat iedereen zich vrij voelt, zijn eigen ideeën kan uitwerken en beelden kan realiseren. De een werkt figuratief, de ander abstract. Iedereen komt voor problemen te staan bij het maken van beelden. Door deze samen op te lossen word je gestimuleerd om je verder te ontwikkelen. Soms werken we gezamenlijk een thema uit, bijvoorbeeld om een bepaalde techniek te leren of een gedachte visueel te maken. Goed leren kijken is een belangrijk punt in mijn lessen, daarom plan ik altijd een aantal lessen model boetseren in. Alle cursussen zijn zo samengesteld dat je met weinig of geen ervaring kunt deelnemen maar je je ook als ervaren cursist kunt ontplooien.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Maarten van der Glas

    Ik ben beeldkunstenaar, ik werk met nieuwe media en ik schrijf daarvoor ook zelf software en ik maak daarvoor hardware. Ik heb filosofie gestudeerd, dus mijn interesses zijn breed: van kunst tot wetenschap.

    Ik geef digitale maak cursussen. Ik leer je programmeren en werken met hardware. Dit kan allerlei toepassingen hebben: van kunst tot toegepast zoals Home Automation. Ik heb brede ervaring in het nieuwe media domein (van software tot hardware). Ik kan je helpen met ieder project!
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Mariëtte Gort

    Geboren in Amsterdam begon ik mijn cellolessen bij Daniël Esser. Later studeerde ik aan het conservatorium van Den Haag bij Jean Decroos. Bij de cellist Daniël Shafran heb ik na mijn opleiding veelvuldig les gehad. Als celliste speel ik bijna altijd kamermuziek, een genre waar ik dol op ben. In heel veel verschillende bezettingen zoals met harp, trio met klarinet en piano, met viool en piano. Duo met piano en met strijktrio. Als docent vind ik het leuk op alle niveaus en aan alle leeftijden les te geven. Voor meer informatie zie ook mijn website www.celloles-zaandam.nl
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Niek Grandiek

    Docent gitaar, workshops, bandcoaching, songwriting, theorie en Da Capo 

     
    "Ik geloof in spelend leren, wat wil zeggen dat ik het lesaanbod richt op hetgeen de leerling zelf erg leuk vindt, het moet dus aansluiten op de muzikale belevingswereld van de leerling. Dit stimuleert de leerling.

    Uiteraard horen er ook verplichte oefeningen bij. Vaak neem ik de theoretische basis mee in de lessen.

    Ik heb al verscheidene leerlingen mogen begeleiden naar het conservatorium".
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Daphne Groot

    Zingen is mijn tweede natuur. Ik zing al van kleins af aan. Voor mij was zingen net zo vanzelfsprekend als leren lopen en leren praten. Na de middelbare school heb ik de musicalopleiding bij het Conservatorium Alkmaar gevolgd. Wat betreft het repertoire; Daarvoor haal ik inspiratie uit popmuziek, kleinkunst en musicals. Ik let er vooral op wat er wordt gedaan met de arrangementen en hoe er in het koor wordt gezongen. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen niet alleen groeien op muzikaal gebied maar ook als persoon. Hoe zelfverzekerder iemand is, des te beter zal de performance zijn en de zang. Daarnaast hoop ik dat leerlingen veel plezier en lol kunnen beleven aan de muziek en het zingen. En natuurlijk lef. Zingen is heel eng, het is wat mij betreft het meest kwetsbare instrument. Het is dan ook heel dapper om te zingen. En tot slot; Waarom Musical? Omdat het bij musical niet alleen gaat om mooi zingen, maar ook om de presentatie en het verhaal achter wat je zingt. Dat maakt het naar mijn idee uniek.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Frans Hage

    Frans Hage afgestudeerd aan De Gerrit Rietveld Academie en Rijksacademie Amsterdam. Beeldhouwen en monumentale vormgeving . Naast het lesgeven aan volwassen en kinderen (onderwijs). Veel monumentale opdrachten uitgevoerd voor diverse gemeenten en bedrijven.Opdrachten in o,a in Amsterdam,Rotterdam,Den Bosch,Zaandam en Hoorn. Leve de kunst
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Berend van Halsema

    Het plezier van een muziekinstrument bespelen, de waarde daarvan overdragen, samen muziek maken, omgaan met mensen, dat is voor mij de essentie van het muziekdocent zijn! Tijdens mijn studie blokfluit en hobo aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam kreeg ik een klein baantje als docent hobo aan de Gemeentelijke Muziekschool Zaanstreek. Later kwamen daar uren blokfluit en ensemblespel bij. Het lesgeven en het omgaan met mensen vind ik zo leuk dat ik na 34 jaar nog steeds als docent in de Zaanstreek actief ben. Veel Zaanse kinderen hebben blokfluitles van mij gehad; een groot aantal als basis voor een verdere muzikale carrière, maar veel kinderen kozen er ook voor door te gaan met de blokfluit en dit instrument echt goed te leren bespelen. De hoboïsten in de Zaanse orkesten zijn veelal door mij opgeleid. Ook leid ik al jaren een aantal ensembles. Hier specifieke arrangementen voor maken, hoort tot mijn vaste bezigheden. De laatste jaren ben ik ook op veel Zaanse basisscholen te vinden. Daar houd ik mij bezig met actieve muziekbeoefening en verzorg ik lessen zowel binnen- als naschools. Ik voel mij en ben ambassadeur van het zelf actief muziek maken natuurlijk met name op de blokfluit en de hobo. Naast mijn pedagogische activiteiten ben ik uitvoerend musicus. Ik speelde in vele professionele orkesten en ensembles. Maandelijks verleen ik mijn medewerking aan concerten. Bij de vele Bachcantates die ik uitvoer, bespeel ik ook de barokhobo. Een hobby van mij is piano spelen. Zo kan ik leerlingen in de les op de piano begeleiden.

    "Muziekmakerij" is de naam van mijn onderneming. Deze naam dekt de verschillende muzikale gebieden waarop ik bezig ben.

    Kijk op de website van Berend van Halsema voor meer informatie en een compleet beeld van MuziekmakerijBvH. Zie link hieronder.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Naomi van Heemskerk

    Mijn doel is om specifiek informatie te geven over de zangtechniek, dat je kan helpen je stem gezond te gebruiken tijdens het zingen en spreken in het dagelijks leven. Wat is er zo mooi aan stem- techniek? Wat is er stem- technisch mogelijk. Wat wil je bereiken met je stem? Wil je harder, hoger, luider, zingen of spreken. De stem heeft verschillende kleuren die je naar boven kan halen en daardoor verschillende kanten van de stem kan laten horen. Met deze zangtechniek is het mogelijk om je te ontwikkelen in alle zangstijlen die er zijn. Zelf ben ik gespecialiseerd in pop, Jazz en Soul. Door deze zangtechniek en logopedie oefeningen wordt het begrijpelijk, inzichtelijk en overzichtelijk. En zal je met veel gemak leren zingen of spreken. Zangles: Tijdens de les zullen we bezig zijn met verschillende factoren: zangtechniek, interpretatie, articulatie. Vanuit de lessen ontwikkel je door om uiteindelijk op te kunnen treden en daardoor prodium ervaring op te kunnen doen. Je mag zelf aangeven wat voor stijl je graag zingt en wat voor liedjes je leuk vindt. Waarom zangles bij mij? Ik kan je doormiddel van een juiste zangtechniek, die ik op een makkelijke en heldere en ook een leuke manier kan uitleggen en aanleren. Ook zal ik bezig gaan met de inleving van een liedje waardoor ik je verder kan helpen om je te ontwikkelen tot een unieke zanger of zangeres.  
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Henny Heikens

    Ben je op zoek naar een muziekdocent die rekening houdt met jouw wensen? Lessen die helemaal afgestemd zijn op jouw specifieke situatie? Mensen kunnen met allerlei verwachtingen de uitdaging van het les nemen aangaan: - Blaak je van ambitie en wil je er hard tegenaan? - Wil je het juist gezellig houden en uitproberen of pianospelen wat voor jou of jouw kind is? - Heb je vroeger les gehad en heb je nu weer alle tijd van de wereld? - Wil je je vrienden verassen met een paar bekende klassieke of popnummers, maar heb je moeite met noten lezen? - Heb jij talent om zomaar muziek uit de toetsen te laten rollen, maar zoek je iemand die daar wat meer structuur in aanbrengt? - Had je altijd al meer willen weten over de theorie van de muziek? - Schrijf jij zelf nummers, maar kun je wel wat coaching gebruiken? Ik denk dat ik je iets te bieden heb. Bij mij kun je terecht voor piano, orgel, improvisatie en muziektheorie. Je kunt bij mij instappen op elke leeftijd vanaf 7 jaar. Ik moedig mijn leerlingen graag aan om hun nek uit te steken, maar beschik ook over een engelengeduld voor als je niet zo’n hardloper bent. Voor verdere informatie kun je mij bellen of mailen: heikens14@zonnet.nl
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Vera van Heusden

    Vera van Heusden heeft ruim 20 jaar ervaring in het geven van lessen aan kinderen, volwassenen en mensen met een verstandelijke beperking. Onder andere bij Centrum voor de Kunsten FluXus te Zaandam en Cultuurhuis Wherelant te Purmerend en diverse Schilders kringen. Ik heb de dagopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag gevolgd. Daarnaast ben ik beeldend kunstenaar en heb ik diverse exposities in binnen- en buitenland op mijn naam staan.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Wendie Hoenders

    Als eerstegraad vakdocent beeldende vorming, autonoom beeldend kunstenaar en master of fine arts organiseer en coördineer ik cultuureducatieve projecten.

    Creativiteit, met primair aandacht voor het persoonlijk proces, ontwikkeling van de eigen beeldtaal, en de gelegenheid om te kijken, zelf te doen, te ontdekken en samen te delen staan centraal.

    Door mijn brede vakkennis put ik uit een grote verscheidenheid aan beeldende disciplines, materialen en werkwijzen en bied ik beeldend onderwijs in de school en buiten de school.

    Buiten het onderwijs geef ik trainingen voor volwassenen waarin het herontdekken van de eigen creativiteit centraal staat. Ook in mijn werk als Gezins- en Kindercoach realiseer ik mij hoe wezenlijk en waardevol de ontwikkeling en het stromen van creativiteit is voor jong en oud en daarom heb ik het Ouder en Kind atelier opgezet en de training : herontdek je creativiteit' voor volwassenen.

    Het Ouder en Kind atelier is gericht op het cultiveren van creativiteit bij beiden zodat ouders heel bewust en speels hun kinderen een gezond en creatief pad kunnen wijzen naar de toekomst.

    Ik werk voor scholen en culturele organisaties, voor particulieren en op aanvraag en vanuit een eigen aanbod binnen Fluxus.   
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Marcel de Hoop

    Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Marcel de Hoop, geboren in 1972 en besmet met het virus dat muziek heet. En ik doe elke dag weer mijn best om dit virus een handje te helpen. Bij mij begon het toen ik een jaar of zeven was; ik weet niet meer waarom, maar ik wilde naar de muziekschool, en ik wist ook al wat ik wilde: ik wilde elektronisch orgel gaan spelen. En zo geschiedde.... Na acht jaar volgde het conservatorium in Alkmaar waar ik in 1996 afstudeerde. Het keyboard was er inmiddels ook bijgekomen, als (toen nog) opkomend instrument. Daarna ging ik lesgeven bij wat iets later FluXus is gaan heten. Dit doe ik inmiddels sinds 1998 met heel veel plezier. Verder speel ik al sinds 1995 bij de coverband Synergy. Deze vijfmansformatie maakt van elk optreden een feest, of het nou een bruiloft, kroeg, kermis of tentfeest is. De band speelt hits van toen en nu (en alles wat er tussenin zit). Muziek is mijn ziel en zaligheid. Een leven zonder muziek kan ik me niet voorstellen. Verder maakt muziek mensen slimmer en beter. Maar bovenal is muziek gewoon erg leuk om zelf te maken en naar te luisteren, Daarom wil ik mensen muziek actief (en daardoor ook passief) laten beleven en voelen, en wat is er nou mooier dan de kick als iets lukt wat je eerder niet voor mogelijk hield? Laat je dus ook besmetten door het muziekvirus. Het is ongeneeslijk, je komt er nooit meer vanaf, maar dat is helemaal niet erg ;-) BIOGRAFIE Naam: Marcel de Hoop Beroep: docent keyboard/elektronisch orgel/toetsenist Opleiding: docerend musicus aan het Conservatorium Alkmaar Instrumentarium: Korg M3 61 en Korg Kronos 73 Favoriete muziek: synthesizer (Jean Michel Jarre, Vangelis), synthpop, jaren 80, klassiek, en waarschijnlijk ben ik nog wel wat vergeten.....
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Carlo Hoop

    Bij Carlo kun je voor alle percussie terecht.
    In een groep (djembé / West-Afrikaanse percussie) of individueel (Conga/Latin/Percussie).
    Ik geef al 20 jaar succesvol les op verschillende muziekscholen, ben betrokken bij Muziek Maakt School en treed al jaren lang over de hele wereld op in verschillende bands.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Anna Hu

    Het plezier van vouwen. Je voelt je als een kind, het is ontspannend en zo leuk om te doen!

    Ik ben Anna Hu, van het pop-up museum Het Speelkwartier. In deze tentoonstelling heb ik me verdiept in origami.
    Het was verslavend leuk en lekker om ze te vouwen!
    En hilarisch en uitdagend toen ik ze mega groot ging vouwen (2.70m x 2.70m!).

    Vanwege de positieve reacties en interesse is hier een workshop uitgerold :). Een voor kinderen en een voor volwassenen: Het Origami Speelkwartier

    En een leuk feitje: voor de start van de workshops ga ik nog op reis naar Japan. Waar ik inspiratie ga opdoen bij origami musea en specialisten! Die ik natuurlijk in de lessen ga verwerken.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    André Huisman

    André Huisman is al ruim 25 jaar docent tekenen en schilderen in de kunsteducatie. Deze beeldende kunstenaar heeft na de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam zijn eerste graad lesbevoegdheid behaald. Met veel plezier en passie geeft hij zijn lessen in alle technieken, voor zowel jong als oud. Voor Fluxus verzorgt André al vele jaren de cursussen 'Schilderen met Acrylverf'. Daarnaast geeft hij workshops en lessen in het basis- en voortgezet onderwijs.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Raymond Huisman

    Mijn naam is Raymond Huisman. Van jongs af is kunst mijn hartstocht. Als 17 jarige deed ik toelatingsexamen voor de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ik vervolgens zes jaar vertoefde -een vrij tussenjaar halverwege- om in 1991 af te studeren. In de zeven jaar daarna leerde ik van Henk Huig, docent modeltekenen en -schilderen en grafiek van de Rietveld, klassiek schilderen. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat in het wekken van de illusie van ruimte in een tekening tussen vele betekenisniveaus geschakeld moet worden. Het is in die zin een diepe, conceptuele bezigheid. Het werken naar waarneming zorgt voor de connectie tussen jouw tekenen en jouw kijken zelf. Wie zo tekent bestudeert niet alleen wat hij ziet, maar ook hoe hij het ziet.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Piet Hulsbos

    Mijn naam is Piet Hulsbos. Ik studeerde orgel klassiek en koordirectie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij resp. Albert de Klerk en Jan Pasveer. Sinds 1981 ben ik docent aan de Muziekschool Zaanstreek (toen) oftewel FluXus (nu) als docent voorbereidende vakopleiding, orgel en piano. Hier vind ik het al jaren lang een grote uitdaging en waardevol om mijn kennis en ervaring als musicus te delen met veel leerlingen van allerlei niveau en van verschillende leeftijden. Sinds vele jaren ben ik werkzaam als organist en dirigent. Ook speel(de) ik veel piano als begeleider van voornamelijk koren en instrumentalisten, alsmede 4-mains. Als solist/begeleider heb ik met grote regelmaat medewerking verleend aan concerten in binnen- en buitenland, alsook aan diverse radio- en tv-opnamen in Nederland. In l982 was ik prijswinnaar tijdens het César Franck-Concours te Haarlem.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Lilian Jarad

    Even voorstellen. Ik studeerde Latin- en Jazz Piano aan de Wereld Muziek afdeling van het Rotterdams Conservatorium. Sinds mijn afstuderen in 1996 speel ik als freelance pianist met verschillende muzikanten en bands in binnen- en buitenland. Stijlen: Brazilian, Jazz, Latin, Salsa, Gospel, R&B en Kaseko. Naast het spelen ben ik als pianodocent/coach werkzaam. Muziek maken is iets geweldigs! Ik hoop dat ik je kan inspireren/motiveren om zelf aan de slag te gaan en dat je er net zoveel plezier aan beleeft als ik!
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Caroline Kamp

    Ik ben in 2013 afgestudeerd van het conservatorium van Rotterdam (Codarts). Ik ben zelf als 5 jarig meisje begonnen op FluXus. Hier heb ik tot mijn conservatorium opleiding gezeten en nu kom ik weer terug, maar dan als docent! Mijn hoofdvak op het conservatorium was contrabas op de jazzafdeling. Naast jazz heb ik ook klassiek contrabas les gehad en heb ik basgitaarlessen gevolgd. Ik heb een minor educatie gevolgd en hiermee mijn lesbevoegdheid gehaald. Verder heb ik meerdere summerschools gedaan en treed ik natuurlijk zelf veel op met bands waarin ik speel.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Mirjam Karres

    Sinds mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam heb ik mijn werkzaamheden als uitvoerend musicus altijd met veel plezier gecombineerd met lesgeven. Als dochter van twee musici is mij het plezier en de liefde voor muziek van jongs af aan bij gebracht. Mijn doel in het lesgeven en het begeleiden van andere instrumentalisten is dat waar ik in groot ben gebracht ook door te geven. Vanaf 2001 ben ik verbonden aan FluXus als docente en verzorg ik ook de piano begeleidingen bij uitvoeringen of concerten. Mocht je meer willen weten wat ik doe als pianiste? Neem maar even een kijkje op mijn site (link zie hieronder). Mocht je meer willen weten over de pianolessen of pianobegeleidingen dan kan je terecht bij mijn cursussen.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Suzanne Keijzer

    Suzanne Keijzer 1990 (roepnaam: Suza) In 2015 afgestudeerd als kunstzinnig therapeut aan de Hoge School Leiden. Mijn specialisatie ligt op het raakvlak van Kunst en persoonlijke ontwikkeling. In mijn werk richt mij op hoe kunstzinnige activiteiten de persoonlijke ontwikkeling en het welbevinden van de mensen kan bevorderen.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Irma Klaver

    Al 25 jaar geef ik met met groot plezier pianoles bij Fluxus, aan kinderen en volwassenen, zowel beginners als gevorderden. Ik heb klassiek piano gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en piano lichte muziek in Alkmaar. Ik heb affiniteit met zeer uiteenlopende muziekstijlen. Naast piano speel ik basgitaar en contrabas. Afhankelijk van je muzikale voorkeur en mogelijkheden worden de lessen op maat ingevuld. Wil je weten of pianoles iets voor jou is? Heb je nog niet eerder gespeeld of wil je verder komen met je spel? Neem dan contact op voor een gratis proefles.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Gerard Kleijn

    Gerard heeft meer dan 25 jaar ervaring in het geven van trompet, cornet, flugelhorn en improvisatieles en vindt het heel leuk, inspirerend en waardevol om zijn ervaring als uitvoerend musicus en docent te delen met leerlingen van alle leeftijden.

    Zelf is Gerard begonnen begonnen op de muziekschool Zaandam in de fameuze jazzworkshops in de jaren 80 van Nol Sicking. Sinds 2011 jaar echter weer terug bij zijn Zaanse roots.

    Eerst als trompetdocent bij Fluxus en vanaf 2014 als hoog koperdocent bij het Kopercollectief.

    Na zijn studie jazztrompet, klassiek trompet en jazzimprovisatie aan de conservatoria van Hilversum en Rotterdam studeerde hij in 2004 in New York. Hij was zelf eveneens gastdocent aan de conservatoria van Rotterdam, Enschede, Alkmaar, Damascus en Mexico-City. Als bandleider maakte hij 10 cd’s met o.a. de Gerard Kleijn Group, het Clazz Ensemble, Bach Reflections en Wild Man Conspiracy. Hiernaast is hij actief in diverse bigbands en kleinere ensembles in binnen- en buitenland. Gerard is als trompettist een graag geziene gast op de Europese jazzpodia maar toerde ook door Syrië, Mexico en de VS.

    Naast het geven van trompet/cornet/flugelhornlessen geeft Gerard regelmatig workshops en dirigeert hij de West End Bigband uit Amsterdam.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Tim Knol

    Mijn jarenlange ervaring met fotografie wil ik graag delen met anderen die ook enthousiast zijn over de huidige fotografische mogelijkheden.
    Mijn fotoboek "Kraak aan de Zaan" is aanwezig in de bibliotheek en gemeentearchief. Foto's van de leden van de kunstenaarsvereniging Tengel waren aanleiding tot het boek ter gelegenheid van hun 20-jarig bestaan. Ik heb deelgenomen aan verschillende exposities in Noord-Holland, waaronder mijn serie Chinese keukens in het Weefhuis.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Matthias Konrad

    De Amsterdamse trombonist Matthias Konrad heeft zijn muzikale talenten vanaf zijn vroege jeugd ontwikkeld. Eerst op de piano, vervolgens op de trombone, is Matthias uitgegroeid tot een ervaren en veelgevraagde muzikant en trombonist. Tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam werd hij lid van het Duitse BuJazzO o.l.v. Peter Herbolzheimer. Bij het behalen van zijn Masterdiploma had hij zich al professioneel gevestigd bij diverse Nederlandse en internationale groepen zoals Tetzepi, The Glenn Miller Orchestra en Mathilde Santing. Matthias verhuisde naar New York om zijn muzikale vaardigheden verder te ontplooien met gerenommeerde performers als Robin Eubanks, Kenny Werner en Brian Lynch. Tijdens deze studie heeft hij met zowel Werner als Lynch opgenomen en speelde hij op een aantal uitdagende podia, waaronder de beroemde Blue Note. Terug in Amsterdam werd hij vast lid van Tetzepi, de Konrad Koselleck Big Band, het Toro Ensamble en SoWhat. Daarnaast omvat zijn werk als freelance trombonist studiosessies en concerten met o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, The Kik, Ellen ten Damme, La India, Ruben Hein, Amsterdam Klezmer Band.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Harry Koopman

    Harry Koopman is reeds lang pianodocent op FluXus. In bezit van het Uitvoerend Musicus diploma piano en met de nodige ervaring op het podium is hij in staat om uit leerlingen die echt willen en kunnen, alles te halen wat er in zit. Diverse leerlingen waren finalisten op concoursen. Maar voorop staat de lol in het spelen zelf. Pianoles voor iedereen die wil, en er tijd in wil steken, dat is zijn motto. Niet alleen voor supertalenten. Op FluXus begint Harry met leerlingen zo mogelijk al op jonge leeftijd, 5 jaar, als ze in groep 2 zitten. Met een speciaal aangepaste manier van werken voor de kleintjes, vaak in samenwerking met de ouders, die bij de lessen zijn. (Zie ook de info bij 'ouder-en-kind lessen en pianoles voor de jongsten'. Harry kan u op weg helpen met gevorderde werken (die hij vaak zelf heeft gespeeld) maar ook met ander dan 'klassiek' repertoire. Dit omdat hij zich ook bezighoudt met audio-composities voor andere (electronische) media en goede kennis heeft van compositie, akkoordenleer en lichte muziek. Kortom muziek maken met de piano op tal van manieren. U bent van harte welkom. Lessen in FluXus (Westzijde) op dinsdag en woensdag. Op donderdag in Krommenie (Buurthuis de Pelikaan).
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Susanna Kranenburg

    Hoi! Ik ben Susanna Kranenburg.

    De reden waarom ik zo hou van theater/choreografieën/voorstellingen maken is omdat het zo magisch is. Alles kan en alles mag. Je hebt in het theater en op de bühne alle vrijheid! Alles wat jij in je hoofd hebt zitten en wat jij te vertellen hebt kan op een creatieve manier worden ingezet, en dat geeft vrijheid.
    Dit is wat ik mijn leerlingen jong en oud, probeer mee te geven. Blijf om je heen kijken en wees nieuwschierig naar wat de wereld te bieden heeft, al het mooie en al het nare is stof om te gebruiken op het podium en in de lessen. Wees niet bang om buiten de paden lopen. Maar gebruik de lessen die wij bij DanZin geven om je eigen horizon te verbreden. Leer je te uitten op een creatieve manier en jezelf uit te dagen om met elkaar mooie dingen te doen.

    Ik had altijd een droom om zelfstandig theater-dansvoorstellingen te maken/te produceren en dat is gelukt. Dankzij heel veel fantastische docenten op de dansacademie en door het vertrouwen dat zij in mij hebben gehad heb ik hele mooie dingen mogen doen. Maar het openen van mijn eigen Balletstudio vijf jaar geleden gaf mij de mogelijkheid om alle opgedane kennis en ervaring over te brengen op nieuwe fantastische leerlingen.

    Al ruim vijftien jaar geef ik met heel veel liefde en passie ballet en danslessen (daar zijn later de theaterlessen bijgekomen) aan jong en oud(er), en heb ik bij verschillende balletscholen les gegeven.
    Tevens ben ik mij gaan richten op de basisscholen (speciaal en regulier), om samen met kinderen dansvoorstellingen te creëren. Ook geef ik al een aantal jaar les via de Musical Dance Battle, iedere keer weer een fijn project waar ik mijn theaterhart kan ophalen en sinds een paar maanden ben ik werkzaam voor "het Scapino Ballet in School".

    Zoals ik al zei ben ik vijf jaar geleden ben ik mijn eigen school Balletstudio DanZin begonnen.
    Hier geef ik les op het gebied klassiek ballet voor jong en oud(er), moderne dans, jazz ballet, tapdans en acteer- en musical-lessen. Het maakt bij mij niet uit of je al ervaring hebt met dans of theater, iedereen is welkom voor een leuke en inspirerende les!

    Een van de unieke kanten aan mijn balletschool zijn de bijzondere extra voorstellingen die ik samen met andere theater/dans partners produceer o.a. twee keer de Sinterklaasmusical met Ron Boszhard, verschillende mode en fashion events van modeontwerper Irving Vorster (Irvinx) en twee eigen geschreven musicals i.s.m de Zaanse Theaterschool.
    Uiteraard hebben wij na ieder dans-theater seizoen een spetterende eindvoorstelling met alle leerlingen van de studio.

    Wij hebben kleine groepen zodat we voldoende individuele aandacht kunnen schenken aan iedere leerling. Hierdoor kan iedereen op zijn of haar niveau lessen volgen.

    Sinds dit seizoen heeft Balletstudio DanZin zich aangesloten bij FluXus. Ik verheug me op een creatief dans- en theaterseizoen!
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Sandra Krougman

    "Niet perfect is ook goed!" Dat is het motto tijdens de workshops en cursussen Handletteren die ik geef.

    Handletteren is een creatieve manier om teksten vorm te geven. Als grafisch vormgeefster ben ik altijd met teksten bezig. Het leuke van handletteren is, dat het nu eens niet met een computer gemaakt wordt. Terug naar pen en papier. Een ontspannende en verslavende bezigheid die iedereen kan leren!

    Voor ik als freelance grafisch vormgeefster aan de slag ging bij allerlei grote reclamebureaus, gaf ik trainingen en demonstraties in de grafische industrie. Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign waren de belangrijkste programma's waar ik les in gaf.

    Sinds januari 2017 ben ik fanatiek gaan handletteren en geef hierin workshops en (kinder)feestjes. Inspirerend, creatief en gezellig!

    Omdat je zo ver kunt gaan als je wilt, heb ik een cursus ontwikkeld waarin heel veel aspecten van het handletteren aan bod komen. Op allerlei soorten papier maar ook op krijtborden kun je de mooiste teksten leren tekenen.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Joris Kühne

    Mijn opleiding heb ik gevolgd aan het conservatorium in Alkmaar waar ik de eerste twee jaar lichte muziek basgitaar heb gestudeerd bij Wim Dijkgraaf.

    Ik heb mijn studie vervolgd op de klassieke gitaar bij Hans de Weerd en ben in 1998 afgestudeerd.

    Zowel tijdens mijn studie als daarna heb ik mijn activiteiten altijd met veel plezier gecombineerd met lesgeven. Met gedeelde passie voor zowel gitaar als basgitaar ben ik dus niet voor één gat te vangen en kunnen leerlingen voor beide instrumenten bij mij terecht! 
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Fabrizio la Piana

    Ik heb vijf jaar klassieke gitaar gestudeerd aan het Conservatorium van Catania en ik ben afgestudeerd in rockgitaar op de Lizard School of Music of Florence en in jazzgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Ik heb ervaring met live en in de studio spelen in verschillende stijlen en ik ben actief met mijn eigen trio. (info/bio www.fabriziolapiana.com) Ik vind het leuk om zowel beginners als gevordenden les te geven en ik sta open voor alle muziekgenres Email:fabriziolapiana1@hotmail.com  
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    FluXus partner: Lekker Stijldansen

    FluXus partners zijn externe lesaanbieders die in de gebouwen van FluXus een plek hebben gevonden. Voor meer informatie over de stijldanslessen van Dansschool Lekker Stijldansen kun je op de site www.lekkerstijldansen.nl kijken. 
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Gaby van Leyenhorst

    'Durf te zijn wie je altijd hebt willen zijn, durf te zijn wie je bent! ' Sinds 5 jaar leef ik mijn droom, doe ik het werk waar ik gelukkig van word en waar ik me 100% voor geef. Als bevlogen dramadocent geef ik les aan alle verschillende doelgroepen maar het werken met kinderen en jongeren heeft mijn grootste voorkeur. Als dramadocent ben ik onder andere werkzaam bij de Musical Dance Battle, FluXfus, Theaterschool TIJ en de Zaanse Theaterschool! Het ontwikkelen, produceren en regisseren van pareltjes is fantastisch maar het allermooiste aan mijn werk is het zien groeien van de kids hun zelfvertrouwen. Het zichzelf durven zijn in de meeste spannende situaties. Het samenwerken met elkaar. Maar vooral het plezier dat ze hebben. Ik wil er dan ook voor zorgen dat Kids met plezier naar mijn lessen komen en opgeladen weer gaan. Een les bij Studio GabZ is een les vol energie en creativiteit! BAM!
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

     Mijn cursussen:


     Giovanni Masetti

     Mijn naam is Giovanni Masetti, Levensartiest,verhalenverteller en creatieve duizendpoot. In die hoedanigheid ontplooi ik verschillende activiteiten onder de naam “Krachtige woorden, sterke verhalen” en onder de werktitel “STERKSTE VERHALEN”.

     Als verhalenverteller en levensartiest zie ik het als mijn missie om het orale verhaal te promoten. Dit eeuwenoude ambacht amuseert, doceert en verbindt mensen. Het brengt mensen soms tot nieuwe inzichten en daarmee tot creatieve oplossingen voor hun dagelijkse uitdagingen.

     ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

     Gail Meijer

     Gail Meijer (Leiden, 1993) afgestudeerd in 2014 aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving (nu bekend als Breitner Academie) is sinds 2015 werkzaam als parttime modefotografe onder de naam Gail Meijer Visuals. Als autodidact heeft zij veel mogen leren van verschillende modefotografen uit het werkveld en heeft zij zowel online als print publicaties op haar naam staan. Gespecialiseerd in editorials combineert zij vaak haar werk als fotografe met haar ervaring in het onderwijs. Het delen van kennis over fotografie en haar passie voor mode en kunst is het liefste wat ze doet. Sinds 2017 is zij meer werkzaam in haar eigen studio te Beverwijk en geniet ze met volle teugen van het fotograferen van editorials. Dit jaar is zijn ook 1 van de 100 fotografen die in GUP New zal komen te staan, een jaarlijkse uitgave met daarin de 100 meest veelbelovende fotografen van Nederland. De cursus Modefotografie/Studiofotografie is de eerste cursus die zij bij Fluxus zal gaan geven (momenteel staat deze door drukte even on hold en wordt volgend jaar pas opgepakt)

     Instagram: @gailmeijervisuals
     ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Mijn cursussen:


      Hetty Mertz

      Hetty is op haar 10e met blokfluit begonnen en daarna heeft zij een tijdje gitaarles gevolgd. Op haar 18e is zij met dwarsfluit begonnen. Na een half jaar gepassioneerd studeren besloot zij voor te spelen voor Pieter Odé op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij heeft daar haar opleiding afgerond. Na haar studie is zij begonnen met dwarsfluitles geven op de muziekschool in Zaandam. In het kader van de Brede School [naschoolse activiteiten op de basisschool] geeft zij dwarsfluit- blokfluit en gitaarles, bij Muziek Maakt School geeft zij dwarsfluitles. De passie voor fluitspelen is gebleven; zij speelt zelf in gevarieerde bezetting waaronder fluit/piano, fluit/gitaar en fluitkwartet. Zij speelt ook altfluit en piccolo. [meer info zie link onder: Mertz Music & Art, Dwarsfluit en meer......
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Matthijs Mesdag

      Zingen is heerlijk, maar....
      Of je nu wilt ontdekken of je wel een stem hebt, of een beetje hees bent na een koorrepetitie, of altijd moeite hebt met de hoge of de lage noten, zingen zou heerlijk moeten zijn maar is soms best moeilijk!
      Je stem is niet alleen een deel van je lijf en van je persoonlijkheid, maar ook een muziekinstrument dat je kunt leren "bespelen".
      Voor mij is het elke les die ik geef een fascinerende gezamenlijke zoektocht naar waar de bedieningselementen van dat instrument zitten en hoe je ervoor kunt zorgen dat een idee in je hoofd klank kan worden. Daarnaast werk ik ook graag aan het opbouwen, uitbouwen en verfijnen van repertoire.
      Ik ben klassiek zanger, bariton, en werk als solist en in ensembles als het "Amsterdam Baroque Choir" van Ton Koopman en het koor van de Nationale Opera.
      Met lesgeven begon ik al tijdens mijn studie aan het (Sweelinck) Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig en ik heb onder meer gewerkt aan de conservatoria van Amsterdam, Groningen en Rotterdam.
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Ingrid Mol

      Ingrid Mol studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag van 1989 tot 1993 aan de afdeling beeldhouwen alwaar zij cum laude is afgestudeerd.
      In 2000 had Ingrid Mol haar eerste belangrijke solotentoonstelling bij Stroom Den Haag.
      In 2002 volgde haar eerste opdracht in de openbare ruimte, een Joods Monument voor de gemeente Woerden. De opdracht werd uitgevoerd bij Struktuur ’68 te Den Haag. Het betekende voor Ingrid Mol een grote stap in de ontwikkeling van haar keramische beelden. Struktuur ’68 is een bedrijf wat bekend staat om het realiseren van grote keramische beelden in de openbare ruimte. Na het Joodse Monument volgde diverse opdrachten in onder andere Amersfoort, Dordrecht en Den Haag. Ze werkt nu aan een monument voor Koningin Juliana in opdracht van gemeente Den Haag.

      Ingrid Mol was gastdocent aan de afdeling keramiek van de Gerrit Rietveld Academie. Ze gaf les op de Vrije Academie in Den Haag, gaf CKV lessen in opdracht van Heden, Den Haag en geeft sinds 1996 boetseerlessen.
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Louis Niënhuis

      Na mijn opleiding monumentaal aan de academie Artibus in Utrecht en de klassieke opleiding beeldhouwen aan de Rijksacademie in Amsterdam, greep ik terug op mijn “oorsprong”: de houtwerkplaats van mijn vader...

      “Hout heeft geen haast” is dan ook mijn motto bij de cursus, waar je naar het materiaal hout luistert voordat het hout naar jou zal luisteren…. om te beeldhouwen.

      Daarom zal techniek en materiaalkennis spelenderwijs aan bod komen in het creatieve proces waarin ieder vanuit zijn/haar belevingswereld zijn/haar eigen beeldtaal kan ontdekken.
       
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Sacha Ofman

      Edelsmeden; ik wilde het als kind al en besloot al jong het vak te gaan leren aan de Vakschool voor Edelsmeden te Amsterdam. Sinds mijn afstuderen in 1999 ben ik in eigen atelier aan het werk als edelsmid/ sieraadontwerper.

      Doorlopend werk ik aan mijn eigen collectie organisch gevormde sieraden die ik maak met de ciseleer-techniek.
      Tijdens mijn opleiding ontdekte ik deze techniek al. Deze werkwijze van met hamer en pons in vorm drijven en 'kneden' van het materiaal heeft mij meteen gegrepen en nooit meer losgelaten.

      Ik geef sinds een paar jaar les en ontdek steeds weer hoeveel voldoening het geeft om mijn vak over te brengen en anderen net zo enthousiast te zien worden over dit mooie ambacht.
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Sebastian Ohm

      Al sinds mijn studie aan het Hilversums Conservatorium werk ik als docent en uitvoerend musicus. Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in les geven aan leerlingen van alle leeftijden en niveaus, van hedendaagse klassieke muziek tot jazz en pop. Zelf speel ik in verschillende bands, ensembles en bij musicalproducties. Daarnaast werk ik ook als dirigent en arrangeur voor Big Bands en andere ensembles, zoals bij de Fluxus-musicals "Alice in Fluxusland", "Pinokkio" en "Anastasia".
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Suzanne van Oirschot

      Op 17 jarige leeftijd begon ik in Antwerpen in 1993 de opleiding tot Goudsmid. Het leek me erg mooi om een ambacht te kunnen, iets wat je overal ter wereld kan doen en waarmee je zelf prachtige juwelen kan vervaardigen met als leuke bijkomstigheid dat je daar weer mensen blij mee kunt maken. Ik besloot er mee verder te gaan op de Kunstacademie in Maastricht. Daar studeerde ik in 2000 af ook met meubels. Op de derde opleiding het Sandberg Instituut kwam alles bij elkaar en ontwierp daar zowel meubels als kleurrijke sieradencollecties. Mijn voorliefde voor antiek behang, blikken, speldjes en deuren kon ik beide disciplines kwijt. Sinds 2002 ben ik als zelfstandige werkzaam en geef daarnaast les zowel aan kinderen als aan volwassenen. In 2011 rondde ik de opleiding docent kunsteducatie af. Sinds 2015 geef ik als docent kunst ook les op het Pieter Nieuwlandcollege te Amsterdam. Ik vind het heerlijk om alleen op m'n atelier te werken maar heb daarnaast altijd de drang om onder de mensen te zijn en anderen te inspireren en iets te leren, deze combinatie van werkzaamheden bevalt al een aantal jaren erg goed!
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Bente Olie

      Drumles krijgen of slagwerk leren spelen bij een enthousiaste en ervaren docent die buiten het leslokaal ook regelmatig op diverse podia te vinden is? Dat kan bij mij, Bente Olie! Drumset, percussie zoals bv de djembé en melodische slagwerkinstrumenten zijn het basismateriaal waarop je leert spelen, maar het kan ook zomaar gebeuren dat je ineens in de keuken van de muziekschool aan het zoeken bent naar mooie en interessante geluiden. Over mijzelf: Als slagwerker speelde ik voorheen in o.a. Slagerij van Kampen en AbSurdo. Tegenwoordig ben ik vaker te vinden in ensembles als Gending (nieuwe muziek voor javaanse gamelan). Al vroeg in mijn studie begon ik met lesgeven en ik heb het altijd één van de leukste aspecten van het vak gevonden. Het contact met de leerlingen, het zoeken naar de juiste aanpak en insteek, het samen muziek maken vanaf les één, maar bovenal het plezier dat leerlingen ervaren als beloning voor al hun moeite, dat is misschien wel het mooiste dat er is. Tegenwoordig geef ik ook les op scholen en ben ik o.a. docent bij PI-Utrecht (de beste aanpak voor jonge kinderen).
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Niels Otten

      Een duivelse combinatie van audiovisueel techneut, content manager/producer en
      kunstdocent. In 2011 afgestudeerd aan de academie voor beeldende vorming (AHK) als "bachelor of fine arts and design in education" met nieuwe media als specialiteit.
      Na mijn studie ben ik begonnen als media technicus bij BeamSystems waarin ik 6 jaar lang aan mooie projecten heb gewerkt nationaal en internationaal. Variërende van kunst exposities, dansvoorstellingen, opera's, projecties op gebouwen, reclames, product demo's en attracties.
      Deze kennis en ervaringen wil ik gebruiken voor een interessant educatief aanbod. Waarin techniek geleerd word door middel van beeldend creëren voor jong en oud.
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      FluXus Plus

      Naast de cursussen die door docenten worden aangeboden, organiseert FluXus zelf ook zogenaamde 'meerwaarde activiteiten' om het culturele aanbod in de Zaanstreek te verrijken.  Dit kunnen bijvoorbeeld samenspeelgroepen zijn, concerten, festivals, talentklassen, voorbereidend muziekonderwijs, exposities of grotere producties. De familiemusical die je kent vanuit het Zaantheater is een goed voorbeeld hiervan.  Deze activiteiten worden als 'cursus' gepresenteerd. Inschrijven verloopt - indien nodig - via deze site.  
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Eva van de Poll

      Eva van de Poll geeft sinds 2008 les bij Fluxus, aan kinderen en volwassen, beginners en gevorderden. Als violoncelliste is zij bezig met uitvoeringen van film, theater- en dansvoorstellingenen, wereldmuziek en hedendaagse kamermuziekprojekten in binnen- en buitenland. Zij speelde onder andere met Plezant, Corrie van Binsbergen, het Escher Ensemble, Filmorkest Max Tak, Insomnio en het Carel Kraijenhof Ensemble. Eva is mede-oprichtster en celliste van To be Sung en Tangostrijkkwartet Pavadita. Met Pavadita nam zij 2 CD’s op, waarvan de laatste met meesterbandoneonist Victor Villena, en speelde zij tijdens het North Sea Jazz Festival in het programma van de legendarische Ibrahim Ferrer – zanger van Buena Vista Social Club. Ook is zij vaste celliste bij het Haytham Safia Qu4rtet van U’d speler Haytham Safia, met wie zij vele concerten speelde en de CD Promises opnam. Naast haar reguliere concerten tourde Eva de afgelopen jaren met zanger Thé Lau en The Scene. Met Chris Hinze Combination van jazzfluitist Chris Hinze tourde zij eveneens menigmaal en nam ze een CD en een DVD op. Eva studeerde violoncello aan de conservatoria van Amsterdam en Zwolle bij Dmitri Ferschtman, Michel Dispa en Ran Varon.
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Aart Prins

      Beeldhouwer in steen en hout. Ik geef sinds 2000 les aan verschillende instellingen. Bij Fluxus geef ik de cursus 'beeldhouwen in steen' sinds 2006. Verder geef ik workshops beeldhouwen in het binnen- en buitenland. Ik ben grotendeels autodidact. Voor mijn docentschap heb ik stage gelopen bij Joop Hollanders en Bart Leefooge. Ik heb met eigen werk geëxposeerd in het binnen- en buitenland. Zie ook mijn website: www.aartprins.nl
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Nathalie Prins - van Duin

      Ik ben ontwerpster en eigenaar van atelier Tanade waar ik sinds 2002 les geef in het maken van kleding en accessoires. Ook textiele werkvormen gebruik ik vaak voor het re/upcyclen van oude kleding of textiel. Met mijn cursussen richt ik mij op jong volwassenen en volwassenen die graag zelf mode willen maken op een eigenzinnige manier. 'Out of the box' denken met de technieken die bij het kleermakers ambacht horen. Als ontwerpster maak ik graag gebruik van materialen en vormen die niet voor kleding bedoeld zijn, denk aan een wenteltrap of fietsbanden. Je kunt meer informatie over mij vinden op mijn website www.tanade.nl
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Olivier Rijcken

      Ik werk ruim 25 jaar als illustrator en kunstenaar.
      De laatste tijd ben ik zeer actief als 'graphic recorder’ of ‘visualiser’: met getekend beeld ondersteun ik leer- en veranderprocessen.
      Het gaat om ordenen van complexe materie, verankeren van discussies of een achterban betrokken houden
      Ik ben zelf enthousiast over hoe een eenvoudige techniek als tekenen, ontzettend behulpzaam kan zijn om communicatie te ondersteunen, toehoorders enthousiast te krijgen en mee te nemen in een verhaal of sessie.
      Graag help ik je op weg om het tekenen meer toe te passen je jouw werk- of leerprocessen.

      Hiertoe heb ik twee workshops . . . beide met een terugkom-dag in februari 2019 om te kijken hoe het gaat, waar je tegen aanloopt en te leren van elkaar.
      In beide workshops gaat het niet perse om goed of mooi te kunnen tekenen. Wel om te durven en er achter te komen wat voor jou werkt. Want kon je als kind eigenlijk niet best leuk tekenen? of had je er in ieder geval plezier in . . .
      Ik hoop dat ik je kan helpen dat plezier terug te vinden.
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Njola Ritzen

      Mijn naam is Njola Ritzen. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Klassiek Dwarsfluit aan het Conservatorium van Alkmaar. Naast de dwarsfluit heb ik me ook gespecialiseerd in het bespelen van de piccolo, de blokfluit en de panfluit. Ik geef les aan kinderen én volwassenen.
      Daarnaast geef ik sinds september 2000 cursussen Dreumes en Peuter en Muziek (muzikale vorming voor kinderen van 1 tot 4 jaar). Ook hierin ben ik gespecialiseerd: in 1999 heb ik mijn diploma behaald bij de Afdeling Na- en Bijscholing van het Conservatorium van Amsterdam.
      Zelf speel ik in het Djinja Fluitkwartet, in het Noord-Hollands Blazers Ensemble (NHBE) en geef optredens met diverse pianisten/organisten. Daarnaast speel ik in begeleidingsorkesten bij musicals. In deze orkesten speel ik naast dwarsfluit, piccolo en altfluit, ook alt- en tenorsaxofoon.
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

      Pepijn van der Sande

      Ik ben Pepijn van der Sande (1992) en ik ben zanger, zangdocent, componist en liedtekstschrijver. In 2016 ben ik cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en hiermee heb ik een mastertitel in de richting jazz-zang behaald. Al jaren treed ik op in binnen- en buitenland met verschillende bands, waaronder a capella-groep New Amsterdam Voices en jazzband Voice Of Monk.

      Naast mijn ervaring als uitvoerend muzikant heb ik ook uitgebreide ervaring als docent. Al tijdens mijn opleiding ben ik begonnen met lesgeven bij Stichting Jeugdtheater Heiloo, als zangdocent. Voor deze groep schrijf ik ook de muziek en liedteksten voor hun jaarlijkse voorstelling. Ook geef ik al zeven jaar privéles.

      Al sinds ik jong ben zing ik elke dag. Zingen is fijn als je je goed voelt, maar zingen is ook heel fijn als je even in een iets minder humeur bent. Zingen weet er altijd voor te zorgen dat ik me beter ga voelen!

      In mijn lessen ervaar je niet alleen het plezier van zingen en muziek maken, maar ook mijn persoonlijke aanpak. Iedereen heeft weer een andere manier van lesgeven nodig en ieders stem heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Met mijn brede interesse in en kennis van zangtechniek en tekstinterpretatie, zal ik proberen iedereen op zijn of haar eigen manier te helpen om een stapje verder te komen. Met elk niveau kan je bij mij terecht; of je nou een beginner bent, of al een ervaren podiumbeest. Hopelijk zie ik je gauw, vraag nu een proefles aan!

      Als je niet binnen 24 uur reactie krijgt, stuur me dan even een mail op pepijnvdsande@gmail.com!
      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶


      Als dansdocent ben ik betrokken, betrouwbaar, sociaal, direct en doelgericht. Als ik een beat hoor dan begin ik vanzelf te dansen. Na jarenlang zelf op het podium te hebben gestaan, breng ik nu met veel plezier mijn ervaring over op kinderen. In mijn lessen staat het respect hebben voor elkaar centraal; ik vind het namelijk belangrijk dat de dansers zich vrij en veilig voelen in de groep. Ik wil kinderen een plek geven waar ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Mijn motto is daarom ook: je mag zijn wie je bent om te worden wie je bent!

      ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Mijn cursussen:


       Gerrit Schoone

       Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Rietveld Academie en het RCA in Londen. Met lesgeven ben ik begonnen in de jaren '80 bij Komma en later onder de vlag van FluXus Ik geef drie cursussen olieverf/acryl schilderen, een gecombineerde cursus tekenen en schilderen en een workshop portret. 
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Kurt Schwab

       Op mijn twintigste ben ik begonnen met saxofoon spelen. Vier jaar later zette ik een punt achter mijn studie Geschiedenis in Leiden en besloot ik saxofonist te worden.

       Via workshops en privélessen kwam ik in aanraking met improvisatie, jazz maar ook het klassieke saxofoonspel. Mijn diploma's haalde ik uiteindelijk via de conservatoria van Rotterdam en Maastricht.

       Volgens mij is ieder mens in aanleg muzikaal. Daarom maakt het niet uit of je nu als kind of als volwassene begint met het bespelen van een instrument: het gaat erom je muzikale aanleg te ontdekken en te ontwikkelen.

       Mijn lessen zijn opgezet rond die ontdekkingsreis en kenmerken zich door een individuele, op de leerling toegesneden aanpak, waarbij het element "speelplezier" natuurlijk niet uit het oog wordt verloren!

       Let op! Mijn cursus "Improvisatie & Akkoordenleer" is ook geschikt voor andere instrumenten dan saxofoon.
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Evert Sillem

       Als kind uit een muzikaal gezin heeft muziek altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Mijn moeder was violiste en mijn vader een enthousiast muziekluisteraar. Bij ons thuis was er altijd muziek.

       Mijn eerste lessen kreeg ik van Coosje Wijzenbeek en Davina van Wely. Vervolgens heb ik o.a. gestudeerd bij Philipp Hirschhorn aan het Utrechts Conservatorium, aan het Koninklijk Conservatorium bij Jaring Walta en aan het Royal College of Music te Londen bij Grigory Zhislin.
       Masterclasses heb ik gevolgd bij Igor Oistrakh, Asya Kushner en Oleg Kryssa.

       Ik heb gespeeld in verschillende orkesten en ensembles, maar lesgeven vind ik het allerleukst!
       Altijd weer vind ik het een uitdaging om een leerling zo mooi mogelijk te laten spelen en zo veel mogelijk plezier te laten beleven aan het muziekmaken.
       Met mooie muziekstukken in verschillende stijlen, doeltreffende oefeningen en handige tips probeer ik dat doel te bereiken.

       Ik geef vioolles aan kinderen en aan volwassenen; iedereen is welkom!

       Lesdagen: dinsdag, woensdag en vrijdag


       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Caroline Stam

       Mijn naam is Caroline Stam Afgestudeerd in klassieke zang aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Ik heb o.a solo gezongen met Ton Koopmans Amsterdam Baroque Orchestra en de Nederlandse Bachvereniging en met vele oratoriumkoren. Ook zing ik Liedrecitals. Mijn passie is muziek maken. Zowel als uitvoerende als in het lesgeven. Het ene voedt het andere. De stem is het meest persoonlijke muziekinstrument dat er bestaat en iedereen is ook daarin uniek. Samen ontdekken waar je stem heen wil, vind ik ontzettend leuk en spannend. Ik ga uit van een gezond stemgebruik, waar je zelf op voort kunt bouwen, ook als je in een koor zingt. Ik heb veel ervaring met leerlingen van allerlei niveau, van beginners tot mensen die net zoals ik zingen als hun vak uitoefenen. Je kunt je techniek met mij opbouwen, ademgebruik verbeteren, repertoire leren kennen, samen zingen en spelen met anderen. Dus: Zoek jij iemand om zingend lekker muziek mee te maken en je zangtechniek te verbeteren of op poten te krijgen? Voel je vrij contact met mij op te nemen, eens een keertje met me te werken, dan gaan we aan de slag. Welkom!
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Roel Stern

       Muziek maken is eigenlijk net als samen een heel goed gesprek voeren: je wordt blij als je elkaar zo goed begrijpt en het over zulke waardevolle dingen kunt hebben. Dat andere mensen daarvan kunnen meegenieten maakt het alleen maar nog mooier. Leren muziekmaken is een hele ontdekkingsreis, en ik vind het erg leuk om mensen daarin mee te nemen, en ze te laten verkennen wat bij ze past.
       Zelf houd ik van heel veel soorten muziek. Ik speel graag in orkesten, ben vast lid van Barokensemble Eik & Linde en Philharmonia Amsterdam, maar geniet ook enorm van het spelen in kleinere groepen. Ik speel allerlei soorten fluiten, piano en een beetje contrabas, heb wel meer dan duizend concerten gespeeld maar vind het nog steeds prachtig, spannend en erg de moeite waard.
       Ik organiseer ook graag concerten, op onderstaande link vind je welke concerten ik in Zaandam organiseer.
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       FluXlab

       FluXlab is de eerste makerspace in de Zaanstreek. Een makerspace is een ruimte waar creatieve makers – professional en hobbyist – elkaar ontmoeten, machines delen en kennis en ideeën uitwisselen.

       In het FluXlab kun je aan de slag met onder andere 3D printers, een lasercutter en een vinylsnijder. Daarnaast zijn er elektrische- en handgereedschappen en is er elektronica en software aanwezig om je ideeën te ontwerpen en vorm te geven.

       Kinderen kunnen meedoen met de Maakclub, voor jongeren is er het Maakteam en 's avond is er een open inloop. De wereld heeft een nieuwe generatie kritische makers en ontwerpers nodig.

       Verzin het - Maak het - Kom naar het FluXlab!

       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Coen Stuit

       Ook verliefd op de prachtige klank van de klarinet? Ik ben Coen, klarinetdocent aan fluxus en ik kan je helpen dit veelzijdige instrument te leren bespelen. Meld je aan!


       ik ben in 1981 in Purmerend geboren en begon mijn muzikale loopbaan daar aan Muziekschool Waterland, ik kreeg klarinetles van Jac van der Sterren en speelde in verschillend ensembles en orkesten. Na mijn eindexamen (met muziek) aan het Spinoza Lyceum in Amsterdam, studeerde ik aan het Conservatorium in die zelfde stad bij Herman Braune en Hans Colbers. Ik was klarinettist in het Amsterdam Symphony Orchestra en jarenlang remplaçant in de grote Nederlandse orkesten als het Nederlands Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, Holland Symfonia en het Gelders Orkest. Naast het orkestwerk was ik zeer actief als kamermusicus. Aanvankelijk maakte ik onderdeel uit van verschillende ensembles maar vanaf 2012 werden die onder mijn artistieke leiding samengevoegd tot een grotere organisatie. Met Consortium Amsterdam gaf ik honderden kamermuziekconcerten en organiseerde ik verschillende langlopende kamermuziekseries in onder andere Amsterdam, Haarlem en Middenbeemster. Tegenwoordig ben ik daarnaast actief als dirigent. Momenteel ben ik verbonden aan 5 Symfonische orkesten en ben ikj de nieuwe dirigent van het Nieuw Zaans Klarinet Kollektief. Ik geef al sinds 2000 klarinet les, vanaf september 2017 ben ik aan fluxus verbonden als klarinetdocent.
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Jurriaan Suring

       Jurriaan Suring geeft zowel akoestisch als elektrisch gitaarles. Voor beide disciplines wordt er gebruik gemaakt van een veelzijdig lesprogramma en groot repertoire. Maar natuurlijk kun je ook zelf in overleg bepalen wat je wel en niet wilt leren op je gitaar. Maak geheel vrijblijvend gebruik van een gratis proefles om te kijken of het wat voor je is en al je vragen te stellen.  
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Robert Swijgman

       Robert begon op zijn 14de met gitaar spelen en volgde zijn gitaarlessen bij Fluxus. Gegrepen door het instrument, oefende hij uren per dag en groeide zijn ambitie om professioneel gitarist te worden. Op zijn 18de startte hij zijn studie aan het conservatorium. In 2012 studeerde hij af, en momenteel is hij werkzaam als gitarist in veel verschillende bands en projecten, zowel live als in de studio. Ook geeft hij al geruime tijd gitaarles en bandcoaching. Robert stelt zich altijd open voor alle muziek genres die er zijn, en heeft zich daar ook in verdiept. Van heavy rock tot catchy pop, van country tot jazz en klassiek, en van alles er tussen in, bij Robert kun je terecht om deze stijlen zelf ook te leren!
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Hanneke Tammes-van den Dorpel

       Ben je op zoek naar een geduldige pianodocent? Iemand die samen met jou op een muzikaal avontuur wil gaan? Dan zit je bij mij goed!

       Ik studeerde in 2008 af als docent muziek aan het Conservatorium van Amsterdam met als hoofdinstrument piano. Tijdens en na mijn afstuderen heb ik muziekles gegeven op middelbare scholen en basisscholen.

       Sinds 2011 geef ik pianoles bij mij thuis in Zaandam en vanaf 2019 werk ik ook als netwerkdocent bij Fluxus aan de Westzijde.
       Naast mijn werk als docent ben ik pianist bij twee pop(/musical-)koren en één klassiek (jeugd)koor. Ook heb ik een webshop voor koorarrangementen.

       Ik vind het ontzettend leuk om in te spelen op de behoefte, potentie en muzikale voorkeur van mijn leerlingen. Het is elke keer weer een feestje om samen muziek te maken en/of te ontdekken.

       Vanaf 6 jaar kun je bij mij starten met pianoles. Ik heb veel ervaring met zowel kinderen als volwassenen.

       Instappen kan op elk moment van het jaar.
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       FluXus partner: Theaterschool Thomuz

       Theaterschool THOMUZ geeft sinds 2000 acteer- en musicallessen aan kinderen vanaf 2 jaar en aan volwassenen.
       Ook kunnen volwassenen en kinderen meedoen met ons popkoor en kindermusicalkoor.
       Tevens organiseren wij thema kinderfeestjes in de vorm van een musicalworkshop en verkopen wij musicalscripts en kunstprojecten.
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Maite Tife

       Mijn naam is Maite (Spaans). Ik hou erg veel van mijn fantastisch vak, waarin ik al meer dan 20 jaar ervaring heb: Muziekles geven.

       Ik behaalde mijn Klavecimbel Diploma Docent Musicus aan het Conservatorium van Amsterdam. Eveneens volgde ik zang en koordirectie studies. Door beide disciplines wordt mijn lespraktijk geïnspireerd en verrijkt.

       Van hobby tot conservatorium:
       Ik geef les aan zowel mensen die muziek als leuke hobby zien, als aan kinderen en jongeren die zich op het conservatorium richten. Individueel en in groepsverband.
       Mijn motto: "Wees altijd bezig met muziek. Je zal merken hoeveel je daar voor terug krijgt !
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Daan Uttien

       ontdekkend leren coach,maak-educatie, Edelsmid en kunstenaar,

       Maak-educatie omvat voor mij de 'nieuw' technieken en media, zoals 3Dprint en lasersnijden, maar vaak ook 'oude' ambachtelijke technieken, zoals smeden (metaal bewerken), hout en andere materialen vormen. Het kruisvlak en de vermenging van oude en nieuwe technieken is voor mij vaak vanzelfsprekend. door de techniek te beheersen wordt het uitvoeren produceren van 'idee'/'concept' van kunst of object gemakkelijker. In het Fluxlab leer ik je 'maken en de verschillende apparaten te bedienen.
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       René Vreugde

       Mijn naam is René Vreugde en ik geef drum- en slagwerklessen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ik ben in 1997 afgestudeerd als docerend en uitvoerend musicus aan het Utrechts Conservatorium. Al op vijfjarige leeftijd raakte René in de ban van trommels en alles wat daar mee te maken heeft. Van zijn twaalfde tot zijn twintigste volgde hij wekelijks drumlessen aan de muziekschool Breda, waar hij les kreeg van Ad Gobbens, Leo van Lieshout en Marc Zoutendijk. In de tussentijd begon hij op 14 jarige leeftijd met het spelen in bands en orkesten in de meest uiteenlopende stijlen, van pop/rock, latin, jazz, jazzrock, bigband tot dansmuziek en musical/theater. Na de (in die tijd nog verplichte) militaire dienstplicht te hebben vervuld als drummer/slagwerker bij het Fanfarekorps der Genie, begon René aan zijn studie aan het Utrechts Conservatorium, waar hij onder meer les volgde bij David Weis, Gerhard Jeltes en Ben Gerritsen. Tevens volgde hij daar vele masterclasses en workshops van drum-grootheden als John Engels, Jeff Hamilton, Gary Novak, Lucas van Merwijk, René Cremers, Cindy Blackman e.a. Hij speelde in combo's met o.a Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Eef Alberts, Frans-Jan van der Hoeven en Marc van Vught. Tijdens de conservatoriumstudie stonden de activiteiten op podiumgebied niet stil: Als drummer en mede-oprichter van de band Jazzconnection speelde René, in de periode tussen 1986 en 2000, op talloze festivals in binnen- en buitenland (optredens/tours in o.a Duitsland, Engeland, Frankrijk, Cyprus, Singapore, Jakarta, Dubai en toonaangevende jazzfestivals en jazzclubs in Nederland. Daarnaast speelde René in talloze andere formaties, onder andere in de partyband Cartoon, waarmee hij sinds 2000 jaarlijks zo'n honderd optredens verzorgde in het evenementen-circuit; grote bedrijfsevenementen, artiestenbegeleiding en dergelijke. René is op dit moment actief als freelance drummer, als docent drums bij Fluxus Muziekschool Zaandam, heeft een lespraktijk onder de vleugels van docentencollectief Aalsmeer en Uithoorn (voormalig Kunstencentrum De Hint), en heeft in zijn woonplaats Hoorn een lespraktijk aan huis. Op deze locaties verzorgt René met veel plezier drumlessen voor totaal zo’n 65 enthousiaste en gemotiveerde leerlingen tussen de 6 en 60 jaar oud.
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Sandra Wallner

       Het muziek maken is voor mij een manier om zonder woorden direct vanuit mijn hart te kunnen communiceren. Als viooldocente vind ik het daarom ook belangrijk om vanaf de eerste vioolles bij de leerlingen de liefde voor de muziek en het samen musiceren aan te wakkeren. Als uitvoerend musicus geef ik regelmatig kamermuziekconcerten en remplaceer ik in diverse professionele symfonieorkesten in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Ik studeerde aan de Universität Mozarteum te Salzburg en behaalde mijn diploma aan de Universität für Musik und darstellende Kunst te Graz. In Nederland zette ik mijn studie voort bij Joyce Tan aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar ik me aanvullend op mijn studies als uitvoerend musicus heb gespecialiseerd in het lesgeven aan jonge getalenteerde kinderen. Naast klassieke viool heb ik me ook in de barokviool en de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk verdiept. Mijn cursussen worden bij Fluxus en in het Centrum van Amsterdam aangeboden.
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Willem van der Weide

       Willem van der Weide is begonnen met viool spelen op de muziekschool te Zaandam bij Betty Kottis. Vervolgens heeft hij gestudeerd bij Natalia Morozova aan het Rotterdams conservatorium. Als viooldocent was Willem verbonden aan De Kunstlinie in Almere en Fluxus in Zaandam. Op dit moment heeft Willem een eigen lespraktijk in Krommenie en Amsterdam.
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Theo Wijdeven

       Hallo, sinds jaar en dag ben ik samen met Niek Grandiek het team voor een degelijke basis op het gebied van popmuziek, samenspel, bandcoaching en alle aanverwante kennis en expertise. Graag zien we eenieder die interesse heeft in muziek in het algemeen tegemoet voor een workshop popmuziek in de FluX, op een echt podium, met een eindpresentatie voor enthousiast publiek. Lijkt het je leuk om met vrienden, of juist met onbekenden samen te spelen in een band, dan is de Popschool een prima start om te beginnen. Ook zijn absolute beginners van harte welkom; iedereen is er een keer mee begonnen immers. Wij zijn zeer bedreven in het samenstellen van groepen 
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Tsira Yüksel

       Mijn voorliefde voor Manga/Anime begon al tijdens mijn jeugd. Ik kon de hele dag door tekenen en mijn eigen Manga verzinnen. Al op jonge leeftijd kwam ik achter mijn tekenkunsten, maar ik vond werken met kinderen net zo leuk. Dus besloot ik de opleiding Onderwijsassistent te volgen. Na die opleiding heb ik mij aangemeld bij de AHK opleiding Docent Beeldende Kunst en Vorming. Daar heb ik mijn creativiteit flink aangepakt. Kort daarop ben ik toegelaten in het FluXus Productieteam. Gezamenlijk met de andere leden kregen we opdrachten en die volbrachten we samen. Samen met Sander Kloppenburg, docent en VJ, hebben wij de cursus Striptekenen gegeven voor een Brede School activiteit aan kinderen van 9-11 jaar. Ook heb ik Striptekenen gegeven op de Toermelijn in Wormerveer als invaldocent. Dit was een superleuke en leerzame ervaring! Tevens werk ik als freelance tekenaar. Zo heb ik meerdere opdrachten ontvangen zoals: clubshirts, tatoeages, logo's en kleding ontwerpen. Dit vond ik erg leuk om toe te voegen aan mijn portfolio!
        
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       Joanne Zegers

       Ervaren 1e graads docent tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis. Ik exposeer en verkoop mijn werk regelmatig. De kunst zit in mijn bloed en vormt mijn leven. Daarnaast geef ik graag lessen op scholen, doe Kunst Kijk sessies, ben gids voor Stichting Monet in Zaandam en geef kunstlezingen bij o.a. Het Weefhuis, FluXus en KSK.

       Ik word veel gevraagd voor workshops en inspiratielessen in het onderwijs voor docenten (CRKBO geregistreerd) en leerlingen (Cultuurmenu en Cultuur met Kwaliteit). Ook schildergroepen kunnen lessen aanvragen.
       Dit werk doe ik met groot plezier en veel inzet.
       ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

       De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek