Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Inspiratielezing en expositie

09.04.2020

Helaas kan dit evenement niet doorgaan wegens de maatregelen rondom het Coronavirus.

Donderdagavond 9 april komt Youssra Benaya naar FluXus om te vertellen over de rode draad van empowerment in haar artistieke kledinglijn. Het merk ⵖⵡⵓSRⴷ, opgericht door deze Zaanse ontwerpster brengt alles van de Marokkaanse Berbervrouw samen: van haar tradities, tot haar levensfilosofie en haar nalatenschap.

ⵖⵡⵓSRⴷ

De stoffen uit de collectie spreken de taal van de Berbervrouw en vertellen de verhalen van haar voorouders. Geïnspireerd door deze Berberse vrouwen, legt Youssra een reis af door het Atlasgebergten Marokko op zoek naar die prachtige verhalen. De verschillende landschappen, de prachige natuur en de hoge bergen leiden naar een reis door authentieke dorpen waar de verhalen van de Berberse vrouwen liggen te wachten.

Empowerment als rode draad

Tijdens de lezing bij FluXus neemt Youssra je mee in deze reis. Van haar eerste echte ontmoeing met een betekenisvol gewaad tot het eindresultaat; een inspirerende, vrouwen erende en artistieke kledinglijn waarbij empowerment de rode draad is.

Nieuwschierig? neem een kijkje op haar website https://yusrathemoroccanlabel.com/

Praktische informatie

Datum: Donderdag 9 april 2020

Tijd: 20.00 uur (inloop: 19.30 uur)

Locatie: FluXus, Westzijde 168 (Verkadefabriek), 1506 EK Zaandam

Prijs: € 10,- (€ 7,50 met FluXus-pas en gra􀀁s voor Netwerkdocenten en Tengel-leden) Pinnen is mogelijk.

Reserveren via klantenservice@fluxus.nl

Inspiratie!

Er komen nog meer inspiratielezingen aan op  6 en 12 juni! Voor de inhoud van deze lezingen, houd de FluXus agenda in de gaten.