Vrije tijd

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Huren

Inspiratielezing

Marco Bakker

Vali Myers & Rooster Positano Italy 2000 Photo www.marcobakker.com

25.03.2021

Praktische informatie

LET OP: Dit evenement heeft een nieuwe datum: 25 maart 2021

Fotograaf Marco Bakker, geboren en getogen in Edam, komt donderdagavond 25 maart 2021 naar FluXus voor een lezing. Hij vertelt over het boek ‘Running in the Wind’ met quotes en foto’s van Australische artieste en muze Vali Myers.

Kennismaking met Vali

Bakker was als kind al gefascineerd door de fotograaf Ed van der Elsken die tot zijn overlijden in 1990 ook in Edam woonde. Met name door een close portret van een dame met een getatoeëerde Dali snor. Het bleek de Australische artieste Vali Myers, opgeschilderd, getatoeëerd, mensen irriterend, mensen inspirerend.

Muze van vele kunstenaars

Hij  kwam haar opnieuw tegen op foto’s van Ed in een fotoboek dat hij won bij een fotowedstrijd en in het dankwoord van het fotoboek L’Amour ( 1995) dat postuum verscheen. In 2000 bezocht hij Vali en haar minnaar Gianni Menichetti in hun ‘Wild Life Oasis’, een vallei ten zuiden van Napels. Vali bleek muze en inspirator van vele kunstenaars, schrijvers en fotografen te zijn. In de loop van de tijd fotografeerde Bakker veel van die mensen. Naast Ed mensen als Karel Appel, Simon Vinkenoog, Debbie Harry (Blondie ) en George Plimpton. Het idee was om daar een boek van te maken. Maar tijdens een bezoek aan Gianni ontstond een ander plan.

Running before the Wind

Gianni had alle brieven bewaard die Vali  hem vanuit steden als Amsterdam, New York en Melbourne stuurde. Ze schreef hem over mensen, dieren, het milieu, kortom, over het leven. “Als we jouw foto’s van Vali bundelen met de mooiste quotes uit de brieven kan dat een prachtig project worden”, aldus Gianni. Zo gezegd, zo gedaan, begin dit jaar kwam ‘Running before the Wind’ uit.

Bakker komt daar tijdens de inspiratielezing graag over vertellen.

Datum: Donderdag 25 maart

Tijd: 20.00 uur (inloop: 19.30 uur)

Locatie: FluXus, Westzijde 168 (Verkadefabriek), 1506 EK Zaandam

Entree: € 10,- (€ 7,50 met FluXus-pas en gratis voor Netwerkdocenten en Tengel-leden) alleen Pinbetalingen mogelijk.

Reserveren verplicht, via klantenservice@fluxus.nl