Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

IKTOON

Kunst uit de bocht

11.06.2022

Op 11 juni zal de tweede editie van Kunst Uit De Bocht zijn in de Zaanbocht van Wormerveer! Met een een kunstmarkt, Pleinair schilderen op de kade en vanaf het water en een schilderwedstrijd.

Egon de Regt

Op de markt staat dit jaar ook de winnaar van het televisieprogramma Project Rembrand 2022 Egon de Regt! Egon zal live demonstraties geven.

Pleinair schilderen vanaf een boot

Alle kunstenaars worden uitgenodigd om op 11 juni in de Zaanbocht van Wormerveer pleinair te komen schilderen. Dit jaar kan dit niet alleen van de kant maar ook vanaf een boot! Dat is werken zoals de Franse kunstschilder Claude Monet dat deed. De ochtendboot vertrek rond 10.30 uur en de middagboot rond 13.30 uur. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Wedstrijd

Aan het pleinair schilderen is deze keer ook een wedstrijdelement toegevoegd. Iedereenkan meedoen met een werk dat op 11 juni is gemaakt. Er zijn drie categorieën: 1-tot de leeftijd van 18 jaar, 2-Amateurs en 3-Profesionals. Uiteraard zijn er voor de winnaars mooie prijzen!

Aanmelden voor de wedstrijd en/of boot

Stuur een mail naar kunstuitdebocht@gmail.com (wil je met de boot mee, graag aangeven of je in de ochtend of in de middag wil).

Over iktoon

In juni 2022 wordt heel Nederland het podium van amateurkunstenaars met de landelijke campagne ‘iktoon’. In de Zaanstreek wordt ‘iktoon’ geïnitieerd door FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad. Onder de noemer ‘iktoon de Zaanstreek’ laat FluXus graag zien hoe creatief en actief amateurkunstenaars in onze streek zijn.

praktische info

Locatie: de Zaanbocht van Wormerveer

Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Meer info via de website en de Facebook van Kunst uit de bocht.