Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

De Nachtparade

25.01.2020

Het Zaantheater doet eind januari voor het vijfde jaar mee aan het Nationaal Theaterweekend: het leukste weekend van het jaar waarin theaters laten zien hoe fijn een avondje theater kan zijn. Traditiegetrouw is er in het Zaantheater op zaterdag 25 januari een feestelijke Nachtparade met kleine voorstellinkjes op (te) gekke plekken.

Tijdens de Nachtparade trakteren jonge en ervaren theatermakers het publiek met pop-up voorstellingen op theatrale ontmoetingen en korte acts op vreemde plekken als een kleedkamer, de artiestenfoyer, de orkestbak, de fietsenkelder, de lift of de bierkelder. Elk kwartier start er een andere voorstelling.

De voorstellingen variëren in lengte van 5 minuten tot 40 minuten. Tussen de voorstellingen door kan men in het gezellige muzikale hart van de Nachtparade, de foyer, onder het genot van een drankje luisteren naar lokaal zang- en singer-songwriter talent. Sluit de Nachtparade af op de afterparty in de foyer met het DJ Duo Apichat Pakwan en laat je meevoeren door tropische geluiden en eclectische beats. Een kaartje van € 10 geeft je toegang tot alle voorstellingen en festiviteiten van de Nachtparade.

Dit jaar is het Zaantheater een speciale samenwerking aangegaan met het TapasTheater. Van hen zijn er vier korte voorstellingen te zien waaronder ‘Welkom in de wereld’ van Raoul Michel en ‘Showman XL’ van Yuri Disseldorp. Verder staan op het programma: Daniëlle Schel met een voorproefje uit haar one-woman-show ‘Patroon’, Daphne Gakes met ‘Ik, Daphne Gakes’, verhalenverteller Giovanni Masetti vraagt zich af of Roodkapje eigenlijk wel zo onschuldig is, en presenteert de Zaanse zangeres Jerney Kate diverse singer-songwriters in de foyer van het Zaantheater. BlondeBIZON, de jaarlijkse hit van de Nachtparade is ook dit jaar weer van de partij met theater en bloedmooie muziek in hun voorstelling ‘Ik begin bij jou (of wat doet die kangoeroe in mijn kamer)’.

Op verschillende locaties zie je VastGoedToneel, een groep van acteurs en theatermakers die improvisatietheater maken, al dan niet gebaseerd op suggesties van het publiek.

De Nachtparade is onderdeel van het Nationaal Theaterweekend dat van vrijdag 24 t/m zondag 26 januari 2020 in 70 Nederlandse theaters plaatsvindt. In dit weekend ademt heel Nederland theater en ook de deuren van het Zaantheater staan wagenwijd open voor drie feestelijke dagen. De voorstellingen zijn dit weekend voor een speciale theaterweekendprijs van € 10 of € 5 te zien. Rondom de voorstellingen worden allerlei extra’s georganiseerd.

Kaarten voor de Nachtparade kosten € 10,00 euro en zijn te koop via www.zaantheater.nl. De kassa in het theater is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend en bereikbaar via tel.: 075- 6 555 333.

Start: 20.00
Klik hier voor alle info over het programma.