Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

AUDITIES

PINOKKIO

30.08.2021

Wil jij optreden in de grote zaal van het Zaantheater met een live orkest? De Musical Academy werkt voor komend theaterseizoen aan de semiprofessionele productie rond Pinokkio en zoekt nog sterke en gevorderde amateurspelers, -zangers en -dansers.

De productie wordt een familiemusical die op 28 en 29 mei 2022 op de planken van het Zaantheater staat onder de titel ‘De Zaanse avonturen van Pinokkio’.

Het verhaal

‘De Zaanse avonturen van Pinokkio’ neemt je mee door de prachtige Zaanstreek uit de 17e eeuw. Een landschap vol molens, waaronder veel houtzagerijen. In één van die houtmolens kwam Pinokkio tot leven. Je wordt meegenomen in het verhaal van een houten pop, die niets liever wil dan erbij horen.

Een pop die ervan droomt een echt mens te worden van vlees en bloed. Pinokkio zoekt aansluiting bij de Zaankanters en wordt tijdens de zoektocht behoorlijk op de proef gesteld.

Door Zaanse amateurkunstenaars

Deze familievoorstelling brengt een actueel verhaal, gebaseerd op de Zaanse geschiedenis. Pinokkio vertelt het levensverhaal van een buitenbeetje, aan de hand van pakkende songs die je raken, indrukwekkende decors en kostuums die je versteld doen staan.

De voorstelling wordt uitgevoerd door ruim 100 Zaanse amateurkunstenaars die zingen, dansen en acteren. Begeleid door een live orkest. De Musical Academy maakte met de stad al eerder een aantal succesvolle familiemusicals: De Saense Chocoladefabriek, Code Monet en Het Geheim van de Zaanstreek.

Open audities!

We nodigen sterke en gevorderde spelers, zangers en danser (vanaf 13 jaar*) van harte uit om auditie te komen doen en zoeken voor de volwassenen cast:

  • ervaren allround amateurspelers met een sterke zangstem en danskwaliteiten voor de tekstrollen;
  • gevorderde dansers met goede zang- en spelkwaliteiten voor in het dansensemble;
  • enthousiaste allround-toneelspelers, die kunnen zingen en bewegen voor in het spelersensemble. Dit ensemble verzorgt de edelfiguratie en vormt een belangrijk onderdeel in de voorstelling.
Over de auditie

Wil jij auditeren? Stuur voor 25 augustus een mail met je leeftijd, ervaring en een recente portretfoto naar productie@fluxus.nl. Geef in de mail aan of je mee wilt doen als tekstspeler, danser of allround ensemblespeler.

De auditie is op maandag 30 augustus van 19.00 – 22.30 uur bij FluXus (Verkadefabrie) op Westzijde 168 in Zaandam. Je ontvangt vooraf een opdracht om voor te bereiden.

Repetitiedata

Wordt je geselecteerd dan dien je alle repetities vanaf september, de doorlopen en voorstellingen aanwezig te zijn. Het volledige repetitieschema ontvang je bij aanmelding. De repetities vinden plaats, iedere maandagavond van 19.00 tot 22.00 uur. Voor deelname wordt een eigen bijdrage gevraagd van  € 325,- (exclusief btw).

*Kinderaudities

We zoeken ook energieke kinderen voor het kidsensemble van 7 t/m 12 jaar (auditiedatum 19 september) klik hier voor meer info over de auditie

Over de FluXus Musical Academy

De Musical Academy bestaat uit een groep van (licht-)gevorderde zang-, dans- en theaterleerlingen in de leeftijd van circa 13 tot 60 jaar. Zij speelden al eerder een aantal succesvolle familiemusicals, waaronder: De Saense Chocoladefabriek, Code Monet en Het Geheim van de Zaanstreek. Lees meer over de Musical Academy…