Op de agenda

08-10-2017 | Keihard Lachen in Podium de Flux met o.a. Raoul Heertje

In oktober hebben we weer een hilarische editie 'Keihard Lachen' met Raoul Heertje, Pepijn Schoneveld en Fabian Franciscus.

RAOUL HEERTJE (foto)
Raoul Heertje (1963), brak begin jaren negentig door als de eerste stand-up comedian van Nederland. Hij trad op in Engeland en Amerika als 'the best circumcised comedian of the Netherlands' en stond op de planken van de Londense Comedy Store. Heertje is de oprichter van de succesvolle Comedy Train. Hij nam deel aan de BBC-comedyquiz 'Have I got news for you' en importeerde vervolgens het programma in Nederland (Dit was het nieuws, TROS). Hij schreef over zijn aankomend vaderschap een boekje onder de titel 'Een vruchtbaar gesprek'. Heertje schreef ook tv-recensies voor het NRC Handelsblad. Hij haalde zich onder andere de woede van de joodse gemeenschap op de hals door de leden van het Centraal Joods Overleg 'een stelletje joodse ijdeltuiten' te noemen.

PEPIJN SCHONEVELD
Pepijn Schoneveld (Twello, 8 februari 1985) is acteur en cabaretier. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Al tijdens zijn opleiding was Pepijn te zien in verschillende voorstellingen, zoals 'Kamp Holland' van Orkater (regie Gijs de Lange), 'Voor de gehoorzamen' (regie Peter Blok), en de eindexamenvoorstelling 'Wust' (regie Paul van der Laan en Diederik Ebbinge).

In het voorjaar van 2010 speelde Pepijn zijn zelfgeschreven solo-voorstelling 'Alles moet weg' en in 2012 was Pepijn finalist tijdens het Leids Cabaret Festival met zijn cabaretvoorstelling 'Reuf' (regie Joost van Hezik).

Afgelopen jaren speelde Pepijn een hoofdrol in de Suburbia-voorstelling 'Momenten van geluk' (regie Albert Lubbers), in 'De boot en het meisje' (M-lab, regie Gijs de Lange) en afgelopen jaren tijdens het Festival Classique in de voorstelling 'Schateiland en Don Jan' (regie Leopold Witte). In het seizoen 2014/2015 was hij te zien in de voorstelling 'Hans en Grietje' (regie Leopold Witte) van Orkater en het Ballet Orkest.

FABIAN FRANCISCUS
Ook het vaste gezicht Fabian Franciscus is er weer bij. Vorige zomer was hij te zien in de hoofdrol van een commercial van Centraal Beheer Achmea / Barq. Dit seizoen staat hij in de Flux en gaat hij langs de theaters met de avondvullende voorstelling 'Vlafeest'. Verder heeft Fabian in de grotere comedy clubs van Berlijn, Stockholm, Londen en New York gespeeld. Hij heeft onder andere in de Comedy Store gespeeld, de bakermat van de Angelsaksische comedy.

Locatie: Podium de Flux, Zuiderkerkstraat 2, Zaandam
Aanvang: 21.00 uur
Entree: Voorverkoop: 9 euro. Deurverkoop: 14 euro.
Meer info: www.podiumdeflux.nl


De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek