Op de agenda

10-11-2019 | Meezing-event: samen Nederlands zingen

Het is weer inhaken en meezingen op zondag 10 november 2019 bij het FluXus Meezing-evenement. Een leuke manier om nieuwe ‘Hollanders’ te ontmoeten en de Nederlandse taal te leren. Tijdens het Meezing-evenement zingen ‘Nederlanders’ en medelanders samen Nederlandse liedjes onder begeleiding van zangeres Daphne Groot en pianist Jeroen Wals. Deze zondag met een gastoptreden van Blue Joe en lekkere hapjes na.

Het evenement wordt gehouden in de Pasveerzaal op Westzijde 148 en start om 15.00 uur. Vooraf aanmelden via glommerse@fluxus.nl is gewenst. Deelname is gratis.

191110 Flyers Meezing evenementAlle Zaankanters welkom
In diverse andere plaatsen in Nederland worden al enige tijd met succes Meezing-bijeenkomsten georganiseerd voor nieuwkomers en ‘Nederlanders’ met als titel ‘Zing Nederlands met me’. Op deze Zaanse versie zijn alle Zaankanters, van origine én nieuwkomers, van harte welkom om samen te komen zingen. Er worden liedjes gezongen als ‘Tulpen uit Amsterdam’ en “Leef’ van André Hazes jr. Initiatiefnemer Gerard Lommerse van FluXus: “Neem je goede vriend uit Spanje of een andere medelander mee. Voor nieuwkomers is het een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en de Nederlandse cultuur en taal te leren kennen.”

FluXus in het sociaal domein
Het Meezing-evenement is één van de projecten vanuit het FluXus-progamma Zorg & Welzijn dat zich richt op participatie. Programma coördinator Gerard Lommerse: “Taal en cultuur zijn belangrijke elementen om goed samen te kunnen leven. Daarnaast weten we dat positieve contacten tussen mensen belangrijk zijn. FluXus hoopt met deze activiteit een positieve bijdrage te leveren aan de Zaanse samenleving. Bij succes zal het Meezing-evenement worden herhaald en wie weet uitgroeien tot een traditie in Zaanstad.”

 

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek