Op de agenda

08-02-2020 | Concert: Blowzabella

New Folk Sounds omschreef deze invloedrijke band die al sinds eind jaren zeventig meedraait als volgt: “Hun moeilijk te imiteren, op bourdons aangespannen klankmuur, waarbij ze hun sublieme aanvoelen van melodie en hun ritmische expertise steeds weer overtreffen, maakt van hen tot één van die groepen die, misschien nog meer voor andere muzikanten dan voor het eigenlijke publiek, als waarmerk en inspiratiebron beschouwd worden.

Brass die vaak het ritme vastklit, waarrond draailier, trekzak en viool patronen weven die je alle hoeken van het muzikale universum laat horen, soms in de richting van de jazz, vormen het gewaarborgde basisrecept”. 
Een unieke band met een rijk instrumentarium; Blowzabella heeft in haar bestaan vele bezettingswisselingen gekend. De huidige leden zijn niet de minsten: Andy Cutting (diatonic button accordion), Jo Freya (clarinet, saxophone vocals), Paul James (bagpipes, saxophones), Gregory Jolivet (hurdy-gurdy), Dave Shepherd (fiddle), Barn Stradling (bass guitar) en Jon Swayne (bagpipes, saxophones). 

Aanvang: 20.15 uur
Toegang: 22 euro (leden 15,-)
Locatie: Pasveerzaal, FluXus (Muziekschool), Westzijde 148, Zaandam
Reserveren via:  rootsaandezaan@gmail.com

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek