Op de agenda

13-09-2019 | Exclusief concert: ZoDoMo

Kom naar "Trad Music's Super Group" luisteren. Nu eenmalig in Nederland te zien. ZoDoMo brengt drie van Ierland’s beste muzikanten tezamen. Op 13 september zijn ze te zien in de Pasveerzaal. 

Over het trio:

Dónal Lunny (gitaar/bouzouki) is een mastodont in de Ierse muziek als kernlid van Planxty, The Bothy Band, Moving Hearts, Mozaik en Usher’s Island – en héél veel andere projecten. Als componist, arrangeur en producer heeft Lunny ook met o.a. Van Morrison, Christy Moore, The Waterboys en Kate Bush gewerkt.
Máirtin o’Connor (button accordeon) was lid van De Dannann, Skylark, Midnight Well en Boys Of the Lough én is bekend van de originele Riverdance, naast werk als solo-artiest en opnamesessies met o.a. Elvis Costello en Mark Knopfler.
Aan Riverdance deed ook Zoe Conway (viool, zang) aan mee, verder tourde ze de wereld rond en werkte ook buiten traditionele muziek mee met o.a. Lou Reed en Nick Cave, alsook met Rodrigo y Gabriella, Lisa Hannigan en als gastsoliste met The Irish Chamber Orchestra. Ze heeft een aantal mooie solo-albums op haar naam staan.

“Virtuoso – one of Ireland’s most gifted young musicians” – The Irish Independent over Zoe Conway 
“Donal Lunny: a man who has been at the coal face of Irish music for the past five decades” – Hot Press  
“Máirtín O’Connor is a squeeze box player in the very top echelon” – Irish Music Magazine
 
ZodoMO
 
Locatie: Pasveerzaal, Westzijde 148, FluXus Zaandam
Aanvang: 20.15

Toegangsprijs:  €30,00 (Ledenprijs:€ 20,00)
Reserveren via:  rootsaandezaan@gmail.com

 

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek