Op de agenda

07-09-2019 | FluXus op de Zaanse UITmarkt!

Zaterdag 7 september wordt op de Rozengracht een nieuw cultureel seizoen ingeluid met de Zaanse UITmarkt. Uiteraard is FluXus daar weer bij. Kom en geniet van de leukste optredens van FluXus netwerk-docenten, cursisten, ensembles en popschool-bands en co-creëer kunst in de FluXus-tent. Presentatie door onze eigen Majanka Fröhlich! 

FluXus binnen het UITmarkt programma

Odion 2018Theatergroep Odion/FluXus
12.30 uur op het Kleine podium
De Theatergroep Odion/FluXus bestaat uit mensen met een verstandelijke uitdaging. Een uitdaging die ze sinds september 2018 vol energie aangaan tijdens hun wekelijkse theaterlessen bij FluXus. Dat resulteerde afgelopen december al in een theatervoorstelling die liet zien dat velen van hen over mogelijkheden beschikken die niemand voor mogelijk had gehouden. Op de UITmarkt laten ze zich wederom zien en horen. Kom ze het applaus geven dat ze verdienen!

loesLoes en Die Kleine -12.45 uur op het Grote podium
Netwerkdocenten Daphne Groot zelf op het podium zien? Samen met Loes Nuijten vormt ze het duo Loes en Die Kleine en brengt ze kleinkunstliedjes gebaseerd op herkenbare dagelijkse situaties. Van intieme persoonlijke liedjes over hun eigen leven, tot liedjes over dagelijkse frustraties die iedereen herkent. Loes en Die Kleine vallen op met hun conservatorium geschoolde stemmen en door hun eigentijdse komische teksten op melodieën die nog lang in je hoofd zullen nagalmen.

 

Yara Hackmann, winnaar Zaanse Juweeltjes - 13.05 uur op het Kleine podium
Cursiste Yara Hackmann (FluXus musical productiegroep) won tijdens de ik toon-maand de talentenjacht Zaanse Juweeltjes en staat daarom ook op deze UITmarkt weer op het podium met haar zelfgeschreven nummers door haar zelf begeleid op ukelele.

Gedichten maken en voordragen met Ellis van Atten - 13.30 uur op het Kleine podium

Vocality Productions aangeleverd door MajankaFluXus toont: Vocality Productions
14.05 uur op het Grote podium
Een voorproefje van de nieuwe musicalshow 'Heroes and Villains' (15 maart 2020 in De Kunstgreep) van 16 jonge musicaltalenten, die je al zingend en dansen meenemen door bekende en mindere bekende musical songs binnen het thema heroes and villain.


Zaans Zilver 70 Dirk Duijne kleinDirk en Jan van Zaans Zilver
 
14.20 uur op het Kleine podium
Sinds 2016 organiseren FluXus en het Zaantheater het 60-plus open podium Zaans Zilver. Ook in april 2019 leverde dat weer een pracht van een voorstelling op namelijk ‘AUW! de liefde’. Deelnemers Dirk van Duijne en Jan Lucas laten je op de UITmarkt even proeven van al het talent dat Zaans Zilver elk jaar weer tentoonspreidt. Krijg je spontaan zin zelf ook het podium op te gaan? Hou het nieuwe seizoen Zaans Zilver in de gaten op de site van FluXus en het Zaantheater.

Popschoolbands UITmarktDe Flux Popschoolbands
14.45 uur op het Grote podium
Geniet van de popschoolbands Identity Crisis en S-Cape. Identity Crisis is in de huidige bezetting pas een jaar aan het repeteren met bandcoach Robert Swijgman, maar heeft in deze korte tijd al een te gek repertoire opgebouwd! S-Cape is een gezellige popschoolband met leden uit de Zaanstreek/Amsterdam waarbij plezier maken tijdens de repetities en uitvoeringen voorop staat. Ze spelen vrolijke up-tempo muziek van verschillende artiesten, van de jaren 70 tot de huidige hits met af en toe een rustige song tussendoor. Meer op Podiumdeflux.nl 

draagbare kunstDraagbare kunst
15.40 uur op het Kleine podium
Netwerkdocente Nathalie Prins-van Duin heeft al prestigieuze prijzen gewonnen met haar draagbare kunst en test tijdens de UITmarkt of het Zaanse publiek klaar is voor deze kunstvorm.

Zij laat samen twee andere kunstenaars, Laura van Staveren en Michelle Buitink een aantal van hun uitspattingen zien. Met als klapper een heel nieuw werk die op dit moment aan het ontstaan is.

 

Sinfoniëtta Vrijbos aangeleverd door Julia BarnesSinfoniëtta
16.40 uur op het Kleine podium
Netwerkdocente Julia Barnes dirigeert sinds 2011 een groep getalenteerde jonge strijkers in het orkest Sinfoniëtta. Op de UITmarkt laten zij van zich horen met de stukken Popcorn (Hot Butter) en Evolution (gecomponeerd door onze muziekleerling Casper Groep) spelen. Julia Barnes zal kort ook Casper Groep interviewen over zijn compositie.

In de planning voor Sinfoniëtta 2019-2020 zijn onder andere samenwerkingen met Eindeloos Textiel (FluXus beeldende kunst) voor 'Reflections on Monet' en verhaal Het Winterbos, met verteller Julia Henneman. Meedoen? Contact Julia Barnes.

Uitreiking Paarse Griffel - 17.50 uur Kleine podium
De winnaars van de schrijf- en tekenwedstijd die op de Zaanse Kinderboekenmarkt van start ging, krijgen hun Paarse Griffel en Paars Penseel uitgereikt.

Zaans Showorkest & friends - 19.00 uur op het Grote podium
Tijdens de opening van de festivalavond met Het Zaans Showorkest zie je onder andere netwerkdocente en musicalster Jeannine La Rose voorbij komen en lokale gitaarheld Ruben Hoeke.

Flux op locatie: Ruben Hoeke Band - 22.45 uur op het Grote podium
Als Flux op locatie concert zet Podium de Flux samen met de UITmarkt de Ruben Hoeke Band op het podium. Deze lokale gitaarheld licht met zijn gitaarkunsten een tipje van de sluier van zijn plannen in De Flux komende winter. Reken maar dat dit omvangrijk is. Hij komt met zijn gitaartalenten, brengt een nieuwe plaat uit en heeft samen met de Flux een nieuw programma samengesteld inzake Blues aan de Zaan.

Doorlopend tijdens de Cultuurmarkt

FluXus-tent
Ruimtelijk kunstenaar Michelle Buitink laat in de FluXus-tent zien wat vormgeving met een ruimte kan doen. Kom de ruimte ervaren en scheppen: je bent van harte uitgenodigd mee te komen creëren. 

Flux-tent
Podium de Flux en de Flux Popschool staan dit jaar weer in volle glorie op de Zaanse Uitmarkt om jou te informeren van wat wij allemaal voor een mooie dingen gaan doen aankomend seizoen. In onze stand vind je onder andere openbare DJ lessen met een Silent Disco.

Presentatie: Majanka Frohlich

majanka

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek