Op de agenda

06-07-2019 | Monet Art Festival

Op het Monet Art Festival op 6 en 7 juli 2019 schilderen professionele en amateurkunstenaars en plein air (in de open lucht) om de impressies van Zaandam, net zo als Monet bijna 150 jaar geleden deed, weer te geven. Tijdens het Monet Art Festival is er ook videokunst, fotografie, zang, dans en dichtkunst van onder andere FluXus netwerkdocenten en cursisten. 

Monet Die Zaan bei ZaandamJe kunt er onder andere genieten van 'Weerspiegelingen' van jeugdorkest FluXus Sinfonietta. Deze brengt de sfeer van Montmartre in de Oostzijderkerk op zondag 7 juli 2019 om 14 uur.

Onder leiding van Julia Barnes spelen de jongeren een muzikale uitbeelding van een zomerse middag op het water, een muzikaal portret van Edith Piaf, en dromerige muziek van de jonge Zaankanter Casper Groep. Dit alles voor een prachtig textielkunstwerk gemaakt door FluXus kunstenaars. Je waant je in Parijs van honderd jaar geleden! Het project is een samenwerking met Facetten van de kunst.

De deelnemers aan de cursus Eindeloos Textiel maken schilderijen van textiel. Het geheel is geïnspireerd door misschien wel het meest iconische werk van Monet; de Waterlelies. Het werk is in zes individuele doeken verdeeld die samen een geheel vormen. De cursisten hebben verschillende technieken toegepast, maar dezelfde kleuren gebruikt om de samenhang te kunnen tonen. Het werk zal in het midden van de Oostzijderkerk hangen waar het van beide zijden zichtbaar zal zijn. Samen met de geluiden van het jeugdorkest zal dit een fantastisch geheel vormen. Julia Barnes dirigeert jeugdorkest FluXus Sinfonietta in 'Reflections on Monet', onder het door Monet geïnspireerde textielschilderwerk van Eindeloos Textiel. Tijdens het programma van een klein halfuur droom je van een zomerse dag aan het water bij de tonen van Debussy, of een middagje Montmartre met kunstenaars om je heen. 

Dit is een project van Facetten van de kunst in samenwerking met FluXus voor Monet Art Festival. Check onze facebook en volg het evenement voor alle updates rondom Monet Art Festival. 

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek