Op de agenda

29-06-2019 | FluXus Talentengala

De rode loper gaat uit en zijn er bubbels bij FluXus aan de Westzijde 148 in Zaandam. Deze avond organiseert de FluXus Talentenklas 2018-2019 een feestelijk Talentengala in de Verkadezaal. Het concert waarin de muziektalenten zich van hun beste kan laten zien, begint om 19.00 uur en de toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. 

Alle inkomsten van entree, collecte en verkoop gaan naar het Liliane Fonds. Met het Talentengala wordt het muziekschooljaar afgesloten en het concert is tevens het afscheid van enkele leerlingen. Op de avond van het gala houden de talenten tevens een collecte en verkopen zij zelfgemaakte producten. De opbrengst gaat naar het goede doel dat zij zelf voor deze gelegenheid uitkozen: het Liliane Fonds. Dit fonds helpt kinderen met een handicap in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De Talentenklas van 2018-2019 bestaat uit: Sterre Althuis, Jytte Balm, Lucy Boeren, Roshane Bommel, Thies de Boorder, Venna Fassaert, Bente Floris, Casper Groep, Gunnar Kneppers, Roos Kneppers, Sijbrand Loot, Anna Reinhold, Isis Rootert, Jasper Rijken, Pim Wouters, Hanna Zhang, Jolijn Zoutendijk en Merel Zoutendijk.

Talentenklasfoto

Over de Talentenklas
Ieder jaar geeft FluXus, het centrum voor de kunsten in Zaanstad, getalenteerde jonge muziekcursisten de kans om in de Talentenklas te komen. FluXus vindt het belangrijk dat er oog is voor talent en wil er samen met de docenten, die lesgeven onder het dak van FluXus, alles aan doen om het aanwezige talent tot bloei te laten komen. Er is jaarlijks plaats voor maximaal 20 talentvolle muziekleerlingen. Toelating geschiedt op basis van een auditie en een gesprek. De talenten krijgen ieder een beurs van 500 euro om te besteden aan hun muzikale ontwikkeling, zoals extra lessen, workshops, concerten en studiereizen. Een succesformule,  blijkt uit het aantal leerlingen dat reeds doorstroomde naar conservatoria en de prijzen die menig muziektalent binnen haalt op nationale concoursen.

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek