Op de agenda

16-05-2019 | Inspiratielezing: Miss Blackbirdy

Donderdagavond 16 mei komt Merel Boers (Miss Blackbirdy) naar FluXus om te vertellen over haar liefde voor mode en illustreren.

Miss Blackbirdy

Merel Boers (1981) studeerde in 2006 cum laude af aan de fashion context afdeling van de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam. Tijdens haar studie ontwikkelde ze haar liefde voor mode en illustreren. Deze twee mediums werden gecombineerd in haar afstudeer collectie genaamd ‘a yourney to Miss Blackbirdy’s world’. Met deze collectie waarmee ze illustraties draagbaar maakte, won zei  de BLVD modeprijs.

Een jaar later begon ze Studio Miss Blackbirdy, waarmee ze werkt aan diverse projecten. Na haar afstuderen maakte ze een illustratieve kledingcollectie met geprinte stoffen waarmee ze de Lancôme Colour Design Award. Merel werkt in zwart wit, zowel op papier met inkt als met garen, allemaal met het herkenbare handschrift van Miss Blackbirdy.

 

Merel Boers 1

 

Storysewing

De techniek met garen noemt ze ‘storysewing’. Dit werk is in diverse musea tentoongesteld, zoals De Fundatie in Zwolle, Het museum voor moderne kunsten in Arnhem tijdens de Mode Biënnale  en het Gruuthusemuseum in Brugge tijdens de Kant Biënnale. 

Merel word geïnspireerd door de wereld om haar heen en probeert altijd nieuwe, bijzondere werelden te creëren in contrast met de realiteit. Haar illustratie geven een dromerig fragile meisjesachtig gevoel weer. Als ze tekent is ze gelukkig.

Commercieel werk

Het werk van Mis Blackbirdy heeft ook veel verschillende commerciële toepassingen gekend. Zo was er een Miss Blackbirdy servies, schoolcollectie, nachtkleding-collectie en een beddengoedlijn, die over de hele wereld werd verkocht. Allemaal met het herkenbare handschrift van Miss Blackbirdy en alles in zwart wit. Als kroon op haar werk won ze de Fiep Westendorp illustratie prijs in 2009.
 

Op dit moment richt Studio Miss Blackbirdy zich op een aantal zelfgeschreven kinderboekjes, en maakt ze objecten zoals lampen met haar Storysewing techniek.

Datum lezing: donderdag 16 mei

Aanvang: 20.00 uur (inloop: 19.30 uur)
Locatie: FluXalon, Klaas Katerstraat 7b, Zaandam
Entree: € 10,- (€ 7,50 met FluXus-pas en gratis voor Netwerkdocenten en Tengel-leden) Pinnen is mogelijk.
Reserveren kan via klantenservice@fluxus.nl

 

Klik hier voor meer informatie over miss Black Birdy 

 

 

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek