Op de agenda

01-06-2019 | iktoon de Zaanstreek

Ook in 2019 is juni dé maand van de amateurkunst met mooie voorstellingen en activiteiten door heel Zaanstad heen. Allemaal onder de noemer iktoon. Heb jij iets fraais op de agenda staan dat goed bij iktoon zou passen? Laat het ons weten!

Eigen voorstellingen en activiteiten in Iktoon-maand juni kun je opgeven via amateurkunst@fluxus.nl.

Afsluiter gezocht
De amateurkunst-maand iktoon wordt zaterdag 1 juni geopend met een YouTube festival in De Groote Weiver (in samenwerking met FluXus). We zijn nog op zoek naar een mooi event om de maand mee af te sluiten. Heb je ideeën of al iets moois gepland staan voor dat laatste weekend van juni? We horen er graag van via amateurkunst@fluxus.nl

Muziek op de Gracht iktoon 2018Over iktoon de Zaanstreek
Iktoon de Zaanstreek maakt deel uit van de landelijke iktoon-campagne waarin men heel Nederland tot podium van alle amateurkunstenaars wil maken. In de Zaanstreek wordt iktoon geïnitieerd door FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad. FluXus biedt ook buiten deze amateurkunst-maand een podium aan amateurkunstenaars en doet middels diverse activiteiten aan talentontwikkeling.

Majanka Fröhlich, coördinator van de iktoon-maand bij FluXus, kijkt tevreden terug op de editie van 2018: “Iktoon de Zaanstreek leverde dit jaar weer prachtige samenwerkingen op en ontmoetingen op bijzondere plekken in Zaanstad. Het aantal activiteiten en deelnemers laat zien hoeveel Zaankanters actief bezig zijn als amateurkunstenaars en hoeveel Zaans talent er is om een podium te geven.” Tijdens de iktoon-maand 2018 vonden er ruim 150 activiteiten plaats en waren ruim 7.500 Zaanse amateurkunstenaars actief.

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek