Op de agenda

15-03-2019 | ANNO 2019 - in de mix!

De grote FluXus expositie ANNO 2019 is dit jaar van vrijdag 15 tot en met zondag 17 maart gratis te bezoeken in Het Weefhuis in Oud Zaandijk. De tentoonstelling mixt ambacht met 21st century skills. Exposanten zijn cursisten uit de schildercursussen van Gerrit Schoone en de makers van dé makerspace in de Zaanstreek: het FluXlab.

José den Toom 3 klein

De ANNO-expositie wordt vrijdagavond om 20.00 uur geopend door FluXus programmacoördinator Linda Willemszoon. Inloop is vanaf 19.30 uur en het werk is na de formele opening die avond nog tot circa. 21.30 uur te bekijken. De openingsavond wordt voorzien van muziek, door Dj Team Rocket. Op de zaterdag en zondag erna is de expositie te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur bij Het Weefhuis, Lagedijk 39 in Zaandijk.

De schilderijen
De tentoongestelde werkstukken zijn gemaakt door de cursisten uit de schilder cursus op maandagavond van docent Gerrit Schoone. De deelnemers, variërend van beginnend tot gevorderden, werken met zowel Acryl verf als Olieverf. Het geëxposeerde werk kent vele thema’s, landschap, portret, stadsgezichten en abstract, gemaakt op een ondergrond van speciaal geprepareerd papier en schilderdoek. Technieken die zijn toegepast is bijvoorbeeld het schilderen op een ondergrond in kleur en/of het maken van een onderschildering.

FluxLab2

Werk uit het FluXlab
Het FluXlab is dé makerspace in de Zaanstreek, waar creatieve makers elkaar ontmoeten, machines delen en kennis en ideeën uitwisselen. In het FluXLab worden (amateur) kunstenaars ondersteund met toegankelijke ‘moderne’ productietechnieken zoals de lasersnijder, 3D printer en (snij)plotter.

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek