Op de agenda

16-02-2019 | Inspiratielezing Sanja Marusic

Zaterdagavond geeft fotografe Sanja Marusic de inspiratielezing bij FluXus op Westzijde 148 in Zaandam. Daarbij vertelt zij over het experiment en vernieuwing als haar drijfveren en esthetiek als doel.  

Sanja Marusic foto werk

Fotografe Sanja Marusic (27) groeide op in de Zaanstreek en studeerde in 2013 af aan de KABK in Den Haag. Sindsdien verdient ze haar geld door foto’s te maken van muzikanten en theaters. Toch zijn in haar vrije werken bijna geen groepen van mensen, huizen of andere door mensen gemaakte dingen te vinden. De foto’s die ze maakt bevatten vaak anonieme, weidse, wilde landschappen met daarin één mens voorzien van een door haar gemaakt kostuum van verf, afvalmateriaal of er later in gefotoshopte abstracte figuren.

Ontwikkelen door experimenteren
Sinds haar afstuderen in 2013 is ze voortdurend bezig zichzelf te ontwikkelen als autonoom kunstenaar door te experimenteren, te vernieuwen maar vooral door veel te reizen en steeds nieuw beelden te schieten. Sanja experimenteert in haar werk met verschillende manieren om het beeld en de werkelijkheid te manipuleren. Ze ontwerpt zelf kostuums, sculpturen en decorstukken die ze aan de scene toevoegt tot ze deze helemaal eigen heeft gemaakt. Zelfs in de nabewerking is haar creatief signatuur goed zichtbaar. Ze schildert over foto’s, verscheurt de beelden en fotografeert ze opnieuw.
Op haar reizen zoekt ze bijzondere landschappen op die ze manipuleert en waarin ze een personage plaatst. Ze ontwerpt zelf kostuums, sculpturen en decorstukken die ze aan de scène toevoegt tot het lijkt alsof je op een andere planeet bent beland.

Onderdeel FluXus Animatiefilm Festival
Deze lezing van Sanja vormt tevens de afsluiting van het FluXus Animatiefilm Festival, een klein filmfestival vanaf 's morgens 11.00 uur met animatiefilms van over de hele wereld. Meer informatie...

Datum: zaterdag 16 februari
Tijd: 20.00 uur (deur open 19.30 uur)
Locatie: Verkadezaal FluXus, Westzijde 148, Zaandam
Entree: € 10,- of een filmfestival-ticket / € 7,50 met FluXus-pas / gratis voor netwerkdocenten en Tengel-leden - Betaling aan de deur. Pinnen kan.
Reserveren: via klantenservice@fluxus.nl of tijdens het filmfestival aan de balie.

Meer FluXus Inspiratielezingen:
4 april 2019 - Merel Boers – Miss Blackbirdy

 

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek