Op de agenda

16-02-2019 | FluXus Animatiefilm Festival

De hele dag animatiefilmpjes kijken van over de hele wereld? Dat kan zaterdag 16 februari bij het FluXus Animatiefilm Festival. Tijdens dit kleine animatiefestival worden verschillende animatiefilms vertoond voor jong en oud. De films komen van over de hele wereld, maar één deel is speciaal gewijd aan animaties uit Nederland. Je maakt kennis met onder andere getekende animaties, stop motion en 3D animaties.  

Filmfestival Films en workshops
Het festival begint om 11.00 uur met een programma vol films voor kinderen. Daarna is er een animatieworkshop voor jong en oud. In deze workshop maken je zelf een animatie met docenten van FluXus. De tijdens deze workshop gemaakte films worden 's avonds vertoond tijdens de Awards Ceremonie.

Awards Ceremonie: jij jureert!
Als kijker maak jij deel uit van de publieksjury. Stem op de mooiste, bijzonderste, gekste, leukste, interessantste film en wie weet wint jouw gekozen filmpje een speciale prijs. De prijsuitreiking is tijdens de Awards Ceremonie aan het begin van de avond. De prijs - ontworpen door het FluXus Productieteam - wordt verstuurd naar de regisseur van de film.

Inspiratielezing Sanja Marusic
Het FluXus Animatiefilm Festival wordt om 19.30 uur afgesloten met een inspiratielezing door fotografe Sanja Marusic (27), die in de Zaanstreek opgroeide. Sanja vertelt over het experiment en vernieuwing als haar drijfveren en esthetiek als doel. Zij verdient haar geld door foto’s te maken van muzikanten en theaters, maar richt zich in haar vrije werk vaak op anonieme, weidse, wilde landschappen met daarin één mens voorzien van een door haar gemaakt kostuum van verf, afvalmateriaal of er later in gefotoshopte abstracte figuren. Lees meer...

En dat alles voor 5 euro!
Dagentree voor het filmfestival is 5 euro. Daarmee kun je genieten van alle programma-onderdelen, inclusief de Inspiratielezing!
Let op: wil je verzekerd zijn van een plek bij de Inspiratielezing, reserveer dan via klantenservice@fluxus.nl of op de dag zelf bij de balie.

Het programma (onder voorbehoud)
11.00 uur animatiefilms voor kinderen
12.30 uur animatiefilms uit Nederland
14.00 uur animatiefilms van over de hele wereld
15.30 uur animatiefilms van over de hele wereld
18.30 uur Awards Ceremonie
20.00 uur Inspiratielezing Sanja Marusic (deur open om 19.30 uur)

Organisatie en initiatief
De organsiatie is in handen van FluXus programmacoördinator Beeldende kunst en digitale media Linda Willemszoon en initiatiefnemers Myra Emmen Riedel en Jorn Leeuwerink. De workshops worden verzorgd door de netwerkdocenten Gabriëlle Bosman en Niels Otten.

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek