Op de agenda

23-03-2019 | Jan Pasveerconcours

Het weekend van 23 en 24 maart wordt spannend bij de afdeling Muziek van FluXus. Talentvolle leerlingen van de muziekdocenten bij FluXus kunnen dit weekend meedoen aan het Jan Pasveerconcours dat sinds 2000 om en om voor solisten en ensembles wordt georganiseerd. Dit jaar is het weer de beurt aan de ensembles.

MerelJolijn 2426 18007 ardito kleinerHet concours is vernoemd naar de oud-directeur van de muziekschool Jan Pasveer en is in het leven geroepen om muziekleerlingen bij de verdere ontwikkeling van hun talent te stimuleren en om hen podiumervaring op te laten doen. Tijdens de voorrondes op zaterdag 23 maart krijgen de deelnemende ensembles maximaal een kwartier de tijd om de jury te overtuigen. Je bent van harte welkom om te komen luisteren bij FluXus op de Westzijde 148 in Zaandam. Je kunt tijdens de voorrondes in de Verkadezaal gratis in- en uitlopen.

Finaleconcert bij FluXus
Het finaleconcert op zondag 24 maart vindt dit jaar ook plaats in de Verkadezaal. De jury bestaande uit Paul Waerts (voorzitter), Marjan Jaspers Fayer, Martijn Willers, Dirk Beets, Marianne Koopman en Peter de Leeuw bepaalt deze dag de grote winnaar. Dit ensemble wint een plaquette van de hand van kunstenaar Enric Adsera Riba en een cheque van € 500,- van Gemeente Zaanstad.
Aanvang om 19.00 uur. Kaarten à € 5,- zijn verkrijgbaar bij de deur. FluXus Family & Friends krijgen op vertoon van een FluXus-card € 1,- korting.

Deze informatie wordt zo spoedig aangevuld met actuele informatie over het programma.

 

Foto: Merel en Jolijn, winnaars van het ensemble-concours in 2017 / fotografie Ardito


De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek