Op de agenda

13-11-2019 | FluXlab - Maaklab

Elke woensdag kunnen kinderen, hobbyisten en professionals terecht in het FluXlab. In deze eerste makerspace in de Zaanstreek kunnen makers elkaar ontmoeten, machines delen en kennis en ideeën uitwisselen.  In deze "leukste makerspace van de Zaanstreek" kun je elke woensdag aan de slag met onder andere 3D printers, een lasersnijder en plotter. Daarnaast zijn er elektrische- en handgereedschappen en is er elektronica en software aanwezig om je ideeën te ontwerpen en vorm te geven. Voor kinderen (8-12 jaar) is er tussen 15.00 en 16.30 uur de Maakclub. 

fluxlab

Maakclub voor kids
Elke woensdagmiddag is er tussen 15.00 en 16.30 uur de Maakclub. Dan is het FluXlab er voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. 

Je verzint het en maakt het zelf, maar heb je hulp nodig dan is er iemand om je te begeleiden. Kun je zelf nog even niets verzinnen dan heeft de begeleider leuke projecten liggen om mee aan de slag te gaan. De Maakclub gaat veel verder dan knutselen. Je kunt hier dingen maken zoals t-shirts, stickers, 3D objecten of wat je zelf ook maar verzonnen hebt. We delen de kennis en helpen elkaar en de machines zoals de lasersnijder, 3D-printer en plotter. (Papa's en mama's opgelet: hier wordt serieus gewerkt aan de 21st century skills van jullie kids).e

Nieuwsgierig? Kom gewoon eens langs. De eerste keer kun je gratis meedoen.

FluXlab 's avonds
In de avond staat het FluXlab open voor alle andere makers. Van hobbyist tot professional. Iedereen die tijdens dit de mogelijkheden van het lab wil komen ontdekken of zelfstandig wil maken, is welkom. Ook als je nog geen ervaring hebt.

Kom gerust even naar de machines kijken die we hebben staan en kennis maken met het begeleidingsteam. 
Je bent welkom om te komen verzinnen en maken!

Nu in de oude Verkadefabriek
Het FluXlab is zomer 2019 verhuist naar de oude Verkadefabriek. Adres: Westzijde 168 in Zaandam.
Heb je nog vragen dan kun je contact zoeken met Daan Uttien via mail.

 

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek