Op de agenda

01-09-2018 | FluXus op de Zaanse Uitmarkt

Zaterdag 1 september strijkt de tweede editie van de Zaanse UITmarkt neer op de Rozengracht in het centrum van Zaandam. Praktisch alle culturele organisaties in de Zaanstreek presenteren zich en uiteraard zal ook FluXus niet ontbreken met inspirerende amateurkunstenaars en creatieve verrassingen op, naast en tussen de podia!

anna hu jack de bockTENToonstelling: de vliegende tijger van Anna Hu
Een podium bieden aan Zaankanters die met kunst en cultuur bezig zijn, voelt FluXus als een belangrijke taak. Niet in de laatste plaats omdat zien wat anderen doen en maken ook jou weer kan inspireren je creativiteit te ontwikkelen. Vanuit dat idee stelt FluXus haar tent op de UITmarkt beschikbaar aan een kunstenaar die zo eens een ander en groter publiek kan bereiken. 

Op de UITmarkt 2018 is die TENToonstelling van Anna Hu. Met ondersteuning vanuit FluXus (Iktoon de Zaanstreek en Winkel van Swinkels) kon zij haar droom realiseren: het maken van een levensgrote vliegende tijger van papier-maché. Begin juli was haar werk al twee weekenden te zien in De Honigfabriek, maar haar werk verdient nog veel meer publiek. Kom je kijken 1 september?!

Op het podium
Ook op het grote en kleine podium krijg je een indruk van de FluXus activiteiten in de vrije tijd, de projecten die we organiseren en de activiteiten van poppodium De Flux. Geniet van:

ANTI 2De Flux Popschool-band ANTI!
13.00 uur op het grote podium

‘Wij zijn tegen slome en suffe muziek!’ Vandaar de naam ANTI! Deze band van De Flux Popschool maakt stevige gitaarrock. Zowel covers als eigen werk worden gespeeld. De jongens zijn beïnvloedt door bands als Arctic Monkeys en Green Day. Met de ambitie van deze tieners zit het wel goed. Ze zijn van plan ooit de Ziggo Dome plat te spelen. Het optreden op de Uitmarkt is alvast een eerste stap in de goede richting. Meer over De Flux Popschool.

Zaans Zilver 70 Dirk Duijne kleinDirk van Duijne en Jan Lucas (Zaans Zilver)
13.30 uur op het kleine podium

Op de UITmarkt dit jaar ook stukjes Zaans Zilver, het open podium voor 60-plussers georganiseerd door FluXus en het Zaantheater. Dirk van Duijne, zanger en gitarist uit Koog aan de Zaan stond in februari met Zaans Zilver in de grote zaal van het Zaantheater. Het NHD schreef een mooi artikel over hemVoor de UITmarkt neemt hij zanger Jan Lucas mee waarmee hij vaker samen optreedt. 

In 2019 gaat Zaans Zilver op tour langs de verzorgingshuizen en in 2020 staat Zaans Zilver weer in het Zaantheater. Kom genieten van dit optreden met ‘meer gevoel, meer ervaring, meer leven,’ aldus Peter Valkema van FluXus. '...soms ronduit indrukwekkend,' kopte het NHD over over Zaans Zilver.

DJ Lars RimmelzwaanOpen DJ-les door Lars Rimmelzwaan
14.30 uur op het kleine podium

Ben jij de nieuwe Armin van Buuren of Martin Garrix? DJ Lars Rimmelzwaan leert je tijdens deze openbare DJ-les alle tips en tricks op het gebied van playlists maken, mixen en techniek. Deze doorgewinterde DJ maakt deel uit van het duo Lux en Marcusson. Lars heeft op de grootste Nederlandse festivals gestaan en deelt zijn kennis en ervaringen graag met jou! Meer informatie over de DJ-lessen van Lars op de site van De Flux Popschool.

 

Ruben Hoeke kleinDe Flux op locatie concert Ruben Hoeke
19.30 uur op het grote podium

Ruben Hoeke is geen onbekende in de Zaanstreek. Zijn liefde voor gitaarmuziek begon toen hij op jonge leeftijd het gitaarintro van Sweet Child O Mine hoorde. Meestergitarist Slash inspireerde hem op dertien jarige leeftijd om gitaar te gaan spelen en hier is menigeen Slash nog steeds erg dankbaar voor. Ruben Hoeke werd uitgeroepen tot beste gitarist van de Benelux door de lezers van Gitarist Magazine.

Samen met de UITmarkt brengt De Flux deze lokale gitaarheld naar de UITmarkt, waar hij met zijn band deze reputatie ongetwijfeld waar zal maken!

 Promotieteam FluXus op KBM 2018Ook op UITmarkt en Fashion Event

Naast deze acts en presentaties tref je nog veel meer FluXus op de UITmarkt en het Fashion Event dat dezelfde dag plaats vindt in Stadshart Zaandam.

- Laat je creativiteit testen door het FluXus promotieteam!

- Maak kennis met de cursussen en lezingen van de Volksuniversiteit Zaanstreek, een initiatief van FluXus samen met De Bieb voor de Zaanstreek. Diverse momenten in de Tipi op de UITmarkt. 

- Kijk om het hoekje bij docenten uit het FluXus-netwerk. Om 13.00 en 17.00 uur is verhalenverteller en woordartiest Giovanni Masetti in de Tipi op de UITmarkt. Om 14.30 en 16.30 uur is Theatermijn in de Tipi of op het terrein te vinden.

- Maar liefst 9 cursisten van docente Nathalie Prins-van Duin doen mee aan de 'fashion challenge' van het Fashion Event waarbij duurzame materialen en technieken worden vertaald naar de mode van nu. Meer lezen en stemmen!

Meer informatie over de UITmarkt: https://www.zaanseuitmarkt.nl/  

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek