Op de agenda

14-03-2018 | Makerspace FluXlab open

Vanaf woensdag 7 maart is het FluXlab, de eerste makerspace in de Zaanstreek open. Een makerspace is een ruimte waar creatieve makers – professional en hobbyist – elkaar ontmoeten, machines delen en kennis en ideeën uitwisselen. Je bent elke woensdag welkom. Er volgt nog een officiële opening met gratis workshops om kennis te maken met het FluXlab.

In deze "leukste makerspace van de Zaanstreek" kun je aan de slag met onder andere 3D printers, een lasercutter en een vinylsnijder. Daarnaast zijn er elektrische- en handgereedschappen en is er elektronica en software aanwezig om je ideeën te ontwerpen en vorm te geven.

Maakclub voor 8-12 jaar
Elke woensdagmiddag is er tussen 14.30 en 16.00 uur Maakclub bij het FluXlab. Tijdens de Maakclub bedenken kinderen van 8 tot en met 12 jaar wat ze willen maken. Daarna gaan ze aan de slag met allerlei verschillende materialen en gereedschappen: van timmeren tot 3D printen en coderen.

Maakteam vanaf 12 jaar
Vanaf 16.30 uur gaat het Maakteam van start voor jongeren vanaf 12 jaar. Samen met vakdocenten leren ze ontwerpen en vormgeven met behulp van nieuwe technologie en software, maar ook met handgereedschap en low tech materiaal.

's avonds open inloop
Vanaf 19.00 uur is het FluXlab geopend voor alle makers. Iedereen die de mogelijkheden van het lab wil komen ontdekken of zelfstandig wil maken, is welkom. Ook als je nog geen ervaring hebt. Om te beginnen in het FluXlab heb je geen speciale kennis nodig. Alles wat je moet weten leer je tijdens de basiscursus. Heb je al ervaring dan kan je ook zonder de basiscursus aan de slag.


De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek