Op de agenda

27-04-2018 | Koningsdag - De Flux i.s.m. Jottem en Ruben Hoeke

De Flux, Ruben Hoeke en Jottem slaan de handen ineen. Op Koningsdag presenteren zij dé muzikale talenten uit de Zaanstreek op een buitenpodium op de Zuiddijk. Inbetween Colours, Sway (foto), General Redbeard, Down Jones en Mokerslag zullen de koning eren met snoeiharde gitaren, ingetogen popsongs en ongetemde basdrums.

Maar liefst vijf bands op een buitenpodium tijdens Koningsdag! Het podium staat op de Zuiddijk in Zaandam, vlakbij Podium de Flux.

Inbetween Colours
Inbetween Colours wordt in het juryrapport van de Kunstbende omschreven als "Strak, dansbaar, geloofwaardig en goed in het geheel met kilos aan potentie!" Daar hoeven we niet veel aan toe te voegen!
Sway
Sway maakt eigen rocksongs en performed deze alsof de levens van de bandleden ervan afhangen. Vergelijk het met de magische live momenten van bands als The Who, The Police en Supergrass. De liedjes die voornamelijk uit de singer-songwriterhanden van Joost Dobbe rollen gaan over het rock 'n' roll leven: vrouwen, muziek en het onderweg zijn. Dat laatste zowel fysiek als mentaal.

General Redbeard
Waar sommige bands zich uitsluitend bezig houden met het maken van goeie strak gespeelde muziek, zijn er ook bands die zich voornamelijk op de show richten. General Redbeard doet graag beiden! Strakke Hardrock met een hoog energiegehalte. Een band die iedere keer alles wil geven. Zweten na het eerste nummer en gesloopt na het laatste akkoord. Geïnspireerd door bands als Mr. Big, Slash, Rival Sons, Nickelback en vele andere rocken deze 4 heren op het podium.

Down Jones
Ongepolijste blues-rock, spontaan en recht uit het hart, en vooral dynamisch zoals blues-rock hoort te zijn. Dé kenmerken van de Down Jones, een viermans bluesformatie die jaren achteréén in ongewijzigde samenstelling optreedt. Down Jones heeft door het unieke No Bullshit geluid, jarenlang succesvolle optredens verzorgd. Zowel op bluesfestivals, theaters, motortreffens, autocross-evenementen, cafes en privéfeesten komt de band tot zijn recht.

Mokerslag
Mokerslag is een brute industrial metal die beukend binnenstormt. De rauwe muziek wordt gecombineerd met melodieuze gitaar partijen en doet denken aan Rammstein. De Nederlandstalige zang wordt gebracht met een diepe basstem, die het geheel nog net even wat zwaarder maakt. Verontrustende teksten, strakke gitaarriffs, een dwingende bas en strakke drums staan bij deze band centraal. Mokerslag bestaat sinds 2013 en de vijf bandleden verzorgen de broodnodige dosis stevige metal.


De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek