Op de agenda

23-11-2017 | Inspiratiesessie Folkert de Jong

Donderdag 23 november is de in de Zaanstreek wonende, maar internationaal werkende tekenaar en beeldhouwer Folkert de Jong middelpunt van de FluXus Inspiratiesessie. Na zijn lezing over zijn werk en drijfveren sluit hij de sessie af met een muzikale performance samen met de band Upfront Soundlab Amsterdam en videokunstenares Yolenth van den Hoogen.

Het werk van De Jong bestaat uit levensgrote beelden, gemaakt van isolatiemateralen als purschuim en brons. Zijn figuratieve werk verwijst vaak naar historische gebeurtenissen of kunst en kunstenaars van vroeger. Museum voor actuele kunst GEM: ¨De Jong is in veel van zijn werk een schepper van een universum dat wordt bevolkt door levensgrote mensfiguren van een van een humoristische grimmigheid.´

Folkert de Jong exposeert regelmatig in galeries in onder andere New York, Mexico City, Valencia en Milaan. Zijn werk bevindt zich in particuliere en openbare collecties, waaronder Saatchi Collection Londen, Museum Boijmans Rotterdam, Los Angeles County Museum of Art, Groninger Museum en Gemeentemuseum Den Haag.

Sinds 2015 maakt Folkert muzikale performances samen met de band Upfront Soundlab Amsterdam en videokunstenares Yolenth van den Hoogen. Zijn lezing van donderdag 23 november bij FluXus wordt ook afgesloten met een optreden van Upfront Soundlab Amsterdam en Yolenth van den Hoogen.

Reserveer een plek voor deze avond via klantenservice@fluxus.nl

Aanvang: 20.00 uur
Locatie: FluXus, Westzijde 148, Zaandam
Entree: € 10,- *

* € 7,50 voor FluXus Familie & Friends / netwerkdocenten en Tengel-leden gratis toegang (wel reserveren!)

Meer inspiratie
2 november 2017 - WALHALLAb, ruimte(n) voor jong talent
14 december 2017 - Ernest van der Kwast 'jouw toekomst is mijn toekomst'
lezingenprogramma Volksuniversiteit Zaanstreek

 


De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek