Agenda

21-09-2018 | Kingfisher Sky in De Flux

De geschiedenis van de Nederlandse band Kingfisher Sky begint in 2002 wanneer drummer Ivar de Graaf de gothic metalband Within Temptation verlaat, die op dat moment op het punt van een grote internationale doorbraak staat.
lees meer... ▶

21-09-2018 | Start nieuwe cursus: Toneelschrijven

Heb je wel eens een toneelscript in je handen gehad? Juist! Twee (of meer) personages praten met elkaar en in dat script staat precies wát ze zeggen. Maar het is nooit zomaar een gesprekje! Personages willen het één, maar zeggen het ander. Of ze doen het één om het ánder te bereiken.
lees meer... ▶

22-09-2018 | CD-presentatie René van Sluis

Op zaterdag 22 september treedt concertpianist René van Sluis op bij FluXus aan de Westzijde in Zaandam. In de Verkadezaal presenteert hij zijn nieuwe CD “Chopin, Schumann en Brahms”. De CD werd in dezelfde zaal opgenomen door klankregisseur en producer Nol Sicking.
lees meer... ▶

22-09-2018 | The Dutch Queen Tribute in de Flux

Vijf bekende muzikanten met één gedeelde liefde. De ene helft van dit gezelschap groeide op met de muziek van Queen, de andere helft ontdekte recent de juweeltjes uit het rijke oeuvre van de band.
lees meer... ▶

26-09-2018 | Eindeloos Textiel

Dé werk- en experimenteer plaats voor textielliefhebbers.
lees meer... ▶

29-09-2018 | Khalif 'Wailin' Walter - Keith Dunn (Chicago Blues) in De Flux

Khalif “Wailin“ Walter en Keith Dunn staan bekend om hun dansbare blues. Funky boogieblues en ritmische tranceblues brengen je in hogere sferen. 
lees meer... ▶

30-09-2018 | Songbird Sunday in De Flux

Songbird Sunday is een open podium voor lokaal zang- en singer-songwriter talent. Dit varieert van jongeren die hard bezig zijn hun talent te ontwikkelen tot semi-professionele singer-songwriters met uitgebracht werk. Zangeres/zangdocente Jerney Molenaar doet elke editie haar best een mooi zondagmiddagprogramma samen te stellen. 
lees meer... ▶

04-10-2018 | The Jam!

The Jam! is een inloopsessie voor zangers, zangeressen en instrumentalisten van wat gevorderd niveau. Er worden veel verschillende stijlen gespeeld, dus er zit altijd wel iets bij wat je ligt. Funk, soul, hip-hop, pop, reggae, rock het kan allemaal.
lees meer... ▶

05-10-2018 | Muzikaal spektakel in de Noorderkerk!

Op vrijdag 5 oktober spelen drie grote orkesten een avondvullend muzikaal programma in de Noorderkerk. De drie orkesten vertegenwoordigen alle indrukwekkende blaasensembles die Nederland rijk is: Harmonie, Fanfare en Brass band. Het belooft een fantastisch optreden te worden en wij nodigen u uit om de avond te komen ervaren!
lees meer... ▶

06-10-2018 | Op de Catwalk

Wil je model worden of ben je model en heb je een extra training nodig? Wil jij je lichaams- of loophouding verbeteren? Of je zelfvertrouwen vergroten?
lees meer... ▶

06-10-2018 | Blues aan de Zaan in de Flux

Op zaterdag 6 oktober zullen nationale en internationale bluesartiesten neerstrijken in de Flux. Gevestigde namen zullen het podium delen met nieuw talent. Eerste bevestigingen zijn Charles Pasi, Ruben Hoeke & friends. De rest van line-up wordt spoedig bekend gemaakt.  
lees meer... ▶

07-10-2018 | Scream Blue Murder, Mate's Fate & START/OVER in De Flux

Scream Blue Murder, START/OVER en Mate’s Fate brengen metalcore van de bovenste plank. Vorig jaar heeft Scream Blue Murder De Flux volledig op zijn kop gezet en op 7 oktober zullen ze de versterkers opnieuw op de proef stellen.
lees meer... ▶

12-10-2018 | Talentconcert 1

Vrijdag 12 oktober laten talenten horen en zien wat ze in huis hebben. Vanaf 19:00 uur ben je van harte welkom.
lees meer... ▶

16-10-2018 | Forever Amy - Amy Winehouse's originele band in het Zaantheater

Als je je ogen dicht doet hoor je Amy Winehouse en als je ze opendoet, zie je haar op het podium staan, als stralend middelpunt van haar band. In Forever Amy wordt de jazzdiva zeer natuurgetrouw vertolkt door het Siciliaanse jazz- en soulwonder Alba Plano. Zij wordt begeleid door Amy’s oorspronkelijke bandleden die haar het best kenden en die met deze fantastische show haar muzikale nalatenschap levend willen houden. Geniet van een overweldigende reis door de muziek en de live-optredens van Amy Winehouse.
lees meer... ▶

17-10-2018 | Ian Siegal in de Flux

Ian Siegal behoort tot de absolute top van de Europese blues/roots scene. Hij speelde o.a. zes keer op het BRBF, dat tot de grootse bluesfestivals van Europa behoort. 
lees meer... ▶

18-10-2018 | Mijn levensverhaal, via de oorlog naar de waarheid!

Mario Borzić (1976) is vader van twee kinderen en doceert maatschappijleer aan het VMBO. Als zoon van een Kroatische vader en een Servische moeder, ontstak de Joegoslavische burgeroorlog in de 15-jarige Mario het vurige verlangen naar het antwoord op de vraag: Wie ben ik? Auteur van drie boeken: Uit 't hart, Rauw en Leven als dit.
lees meer... ▶

19-10-2018 | Marley Meets Rootsriders

Net als vorig jaar doen Rootsriders komend najaar weer een tourtje langs enkele poppodia onder de naam ‘Marley Meets’, dit keer ‘Marley Meets the 60s’.
lees meer... ▶

20-10-2018 | Workshop over beats, ritme & grooves in De Flux

De Flux Popschool organiseert dit najaar opnieuw een reeks workshops! De aftrap wordt gedaan door Anton Goudsmit, Cyriel Directie en Frank Montis met een workshop over beats, ritme en grooves.
lees meer... ▶

20-10-2018 | Montis, Goudsmit en Directie (Hammond Souljazz) in De Flux

Swingende- en dansbare Soul Jazz is een voorliefde die de heren Montis Goudsmit & Directie delen. Hammondbeest Frank Montis begrijpt deze muziek als geen ander en komt op sessies regelmatig de heren Goudsmit & Directie tegen. Een absolute killer combi zo bleek dus tijd om vaker het podium te bestijgen.
lees meer... ▶

23-10-2018 | The Skatalites in de Flux

The Skatalites draaien al enige tijd mee. In 1964 stonden ze voor het eerst op het podium in Jamaica. Wat begon als oefensessie, mondde uit in een optreden. 
lees meer... ▶

25-10-2018 | Leif de Leeuw plays: The Allman Brothers Band

De laatste drie maanden van 2018 staan voor de Leif de Leeuw Band in het teken van de muziek van de Allman Brothers Band. 
lees meer... ▶

26-10-2018 | Diamond Head in de Flux

Diamond Head, de Britse new wave heavy metal legende gaat in het najaar op tour en slaat daarbij de Flux niet over.
lees meer... ▶

28-10-2018 | Songbird Sunday met Judy Blank in de Flux

Songbird Sunday is een open podium voor lokaal zang- en singer-songwriter talent. Dit varieert van jongeren die hard bezig zijn hun talent te ontwikkelen tot semi-professionele singer-songwriters met uitgebracht werk. Zangeres/zangdocente Jerney Molenaar doet elke editie haar best een mooi zondagmiddagprogramma samen te stellen. 
lees meer... ▶

03-11-2018 | Onegodless, MagnaCult & Seita in Podium de Flux

Een avond vol groove, thrash en death metal van het hoogste niveau. Mosh mee met MagnaCult, Seita en Onegodless!
lees meer... ▶

04-11-2018 | BeeldLezen / Kunst Kijken met Joanne Zegers

Deze zondag start een nieuwe reekst BeeldLezen / Kunst Kijken met Joanne Zegers. Kijken naar kunst is altijd weer een boeiende ervaring voor alle deelnemers én de docent!
lees meer... ▶

04-11-2018 | Matt Bianco in Podium de Flux

Matt Bianco scoorde wereldwijd diverse hits met o.a. ‘Half A Minute’, ‘Get Out Of Your Lazy Bed’ en ‘Whose Side Are You On?’. Ter ere van hun vijftiende album ‘Gravity’, staat de band 4 november in De Flux.
lees meer... ▶

05-11-2018 | Glamour Of The Kill

Glamour Of The Kill is herrezen uit de dood! Na een hiatus van 3 jaar is de band weer helemaal terug! Compleet met oude line-up en een nieuw album zal de popmetal band een zeer select aantal intieme shows geven op de Europese podia. Podium de Flux ontvangt de band voor een exclusieve BeNeLux show!
lees meer... ▶

05-11-2018 | Open podium Herfstconcert

Maandag 5 november vanaf 19:00 uur is er weer een Open podium in de Verkadezaal van FluXus Westzijde. 
lees meer... ▶

08-11-2018 | Joan Osborne in De Flux

Joan Osborne is bekend van een aantal wereldwijde hits in de jaren 90, waaronder ‘St Teresa’ en de knaller (What If God Was) ‘One Of Us’. 
lees meer... ▶

10-11-2018 | Lucky Fonz III in de Flux

In de afgelopen jaren is Lucky Fonz III zowel in binnen- als buitenland uitgegroeid tot één van Nederlands bekendste en meest gewaardeerde songwriters en live-acts. 
lees meer... ▶

23-11-2018 | Jennie Lena in de Flux

Jennie Lena ‘stands out!’. Haar rauwe zangtalent is echt, ongepolijst en ze is ook nog eens funny. 
lees meer... ▶

24-11-2018 | Thin White Duke - Tribute To David Bowie

Heroes, Space Oddity, Ziggy Stardust, Modern Love, Rebel Rebel, China Girl, Ashes to Ashes, Lets dance……Wie kent ze niet? Wie heeft er niet op gedanst?
lees meer... ▶

07-12-2018 | Talentconcert 2

Vanaf 19:00 uur kun je vrijdag 7 december terecht in de Verkadezaal van FluXus Westzijde om te luisteren en kijken naar de kunde van muzikaal talent. 
lees meer... ▶

08-12-2018 | The Dubbeez in Podium de Flux

De jonge reggaeformatie The Dubbeez geeft een ‘reboot’ van klassieke roots- en club-reggae.
lees meer... ▶

14-12-2018 | Kerstconcert Vermaning Krommenie

Geef het kerstgevoel een extra zetje en kom vrijdag 14 december vanaf 19:00 uur naar het kerstconcert van Vermaning Krommenie luisteren. 
lees meer... ▶

14-12-2018 | De Flux Popschool Presentatie

De Flux Popschoolbands hebben hier keihard naar toe gewerkt: de presentatie in De Flux. Dit is hét aanstormend talent van de Zaanstreek.
lees meer... ▶

15-12-2018 | Carols from Scratch

Een gezellige dag vol (kerst)sfeer en zingen: dat is de Carols from Scratch-dag bij FluXus. Zaterdag 15 december kan er weer naar hartelust samen gezongen worden. 
lees meer... ▶

15-12-2018 | Dansdag

Geef gehoor aan je danskriebels en kom naar de Dansdag bij FluXus Westzijde! 
lees meer... ▶

16-12-2018 | Dansdag

De Dansdag is een uitgelezen kans om te zien en ervaren of ook jij de danskriebels hebt! 
lees meer... ▶

16-12-2018 | Zaanse theaterschool en Daphne Groot

Meer informatie volgt nog. 
lees meer... ▶

19-12-2018 | Kinderkerstconcert Bullekerk

Woensdagmiddag om 16:30 uur kan je luisteren naar kinder kerstklanken. Laat je meevoeren in een kerststemming met deze heerlijk hoge stemmetjes. 
lees meer... ▶

19-12-2018 | Kerstconcert Bullekerk

Woensdag 19 december kun je vanaf 19:00 uur luisteren naar een Kerstconcert in de Bullekerk. 
lees meer... ▶

22-12-2018 | Sad Iron, Vortex en Burning (oldschool metal, heavy metal)

Vortex is een heavy metal formatie uit Groningen met een ware cultstatus. Samen met bands als Picture, Bodine en Vandale zijn ze de grondleggers van de Nederlandse hardrock en metal.
lees meer... ▶

11-01-2019 | Prinses Christina Concours voorrondes

Vrijdag 11 januari en zaterdag 12 januari zijn er voorrondes van het Prinses Christina Concours. 
lees meer... ▶

11-01-2019 | FluXus By Night

In het kader van het nieuwe jaar en een nieuwe start van een creatief 2019 is er FluXus By Night.
lees meer... ▶

20-01-2019 | Dayna Kurtz - Flux op locatie - Zaantheater

Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter die al jaren intensief tourt. Haar stem is warm, krachtig, intens en grijpt enorm aan. Ze wordt tevens geroemd om haar indrukwekkende (slide) gitaarspel.
lees meer... ▶

27-01-2019 | Musicalpresentaties Krommenie

Twee musical presentaties van de groepen leerlingen uit Krommenie. 
lees meer... ▶

31-01-2019 | Tim Knol in het Zaantheater

Na het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met Tim Knol. Nederland was meteen overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Hij speelde op alle grote festivals, in talloze clubs en deed verschillende theatertours.
lees meer... ▶

03-02-2019 | Musical presentaties Zaandam

Vier musicalpresentaties van de groepen leerlingen uit Zaandam. 
lees meer... ▶

06-02-2019 | Open podium Winterconcert

Woensdagavond 6 februari vanaf 19:30 is er weer een Open podium in de Verkadezaal van FluXus Westzijde.
lees meer... ▶

08-02-2019 | Talentenconcert 3

Vanaf 19:00 uur kun je vrijdag 8 februari terecht in de Verkadezaal van FluXus Westzijde om te luisteren en kijken naar de kunde van muzikaal talent.
lees meer... ▶

16-02-2019 | The Bootleg Beach Boys (Flux op locatie)

Na een reeks uitverkochte club- en theatershows in de Benelux, Ierland, UK en Australië brengen The Bootleg Beach Boys (IRL) hun succesvol eerbetoon aan California's meest beroemde band terug naar de Nederlandse podia en theaters!
lees meer... ▶

09-03-2019 | Abba Gold Europe - Flux op Locatie - Level 2

Abba had alles wat een band zich wensen kan: fantastische liedjes, geweldige muzikanten en dito show, plus twee mooie dames met gouden strotten! 
lees meer... ▶

10-03-2019 | Genesis Project - Flux op Locatie - Zaantheater

In de jaren zeventig maakte Genesis naam in de avant-garde van de popmuziek met haar dramatiek en zwarte humor. In de jaren tachtig gooide de band het roer om met Phil Collins als leadzanger. Het toegankelijkere werk leverde de band veel hits op. Het repertoire van Genesis wordt natuurgetrouw vertolkt door de alom geroemde tribute Genesis Project. 
lees meer... ▶

15-03-2019 | Talentenconcert 4

Vanaf 19:00 uur kun je vrijdag 15 maart terecht in de Verkadezaal van FluXus Westzijde om te luisteren en kijken naar de kunde van muzikaal talent.
lees meer... ▶

16-03-2019 | La Cantante

Een mooie compilatie van musical en film liedjes. 
lees meer... ▶

16-03-2019 | La Cantante

Aan het eind van het seizoen geven de leerlingen van La Cantante weer een spetterend concert om te laten zien en horen wat ze dit jaar gedaan hebben. 
lees meer... ▶

23-03-2019 | Jan Pasveer Solistenconcours

Zaterdag 23 maart en Zondag 24 maart is het Jan Pasveer solisten concours. 
lees meer... ▶

23-03-2019 | Lakshmi in het Zaantheater

Lakshmi is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek.
lees meer... ▶

28-03-2019 | Open podium Voorjaarsconcert

Donderdagavond 28 maart vanaf 19:00 uur is er weer een Open podium in de Verkadezaal van Fluxus Westzijde. 
lees meer... ▶

04-04-2019 | Miss Montreal in het Zaantheater

Miss Montreal, de band onder leiding van Sanne Hans, komt naar het Zaantheater met haar theatershow genaamd Fu-Fu-Fu-F*ck it. 
lees meer... ▶

05-04-2019 | Ruben Hein in het Zaantheater

Zanger, pianist en componist Ruben Hein is bij het grote publiek bekend van zijn deelname aan tv-programma’s als Linda’s Zomerweek en als winnaar van Wie is de Mol?. Hij staat bekend om zijn warme stemgeluid en doorvoelde pianospel.
lees meer... ▶

19-04-2019 | Legendary Albums Live - Bruce Springsteen's Born in The USA in het Zaantheater

In 2019 wordt Bruce Springsteen 70 jaar en is het 35 jaar geleden dat zijn album ‘Born in the U.S.A.’ verscheen. Het album bevat zeven top-10-hits, er gingen 30 miljoen exemplaren over de toonbank en er werden prijzen mee gewonnen.
lees meer... ▶

11-05-2019 | Janne Schra in het Zaantheater

In deze persoonlijke voorstelling put Janne Schra uit haar hele oeuvre: van Room Eleven en Schradinova tot haar solowerk en weer terug. In een intieme bezetting speelt ze haar lievelingsnummers zoals ze wellicht zouden klinken in een rokerig klein theatertje in Parijs in de jaren ’60 of gister in een jazzbar in New Orleans. 
lees meer... ▶

25-05-2019 | Musical Het Geheim van de Zaanstreek

Hét Geheim van de Zaanstreek. 
lees meer... ▶

12-06-2019 | Woodstock - One night of peace and music in het Zaantheater

Precies vijftig jaar na het legendarische muziekfestival Woodstock, brengt Frank Lammers een uniek eerbetoon, bijgestaan door all-star band Strange Brew met onder andere Anne Soldaat en Yorick van Norden.
lees meer... ▶

14-06-2019 | Eind uitvoering Danzin

Eind uitvoering Dansschool Danzin. Alles van het afgelopen jaar komt bij elkaar op het podium van de Verkadezaal.
lees meer... ▶

15-06-2019 | Musical Tieners Theater MUS

Twee groepen Musical Tieners van Theater MUS laten zien wat ze in huis hebben. 
lees meer... ▶

16-06-2019 | Zaanse theaterschool Ammes

Voorstelling van theaterschool Ammes.
lees meer... ▶

21-06-2019 | Talentenconcert 5

Vanaf 19:00 uur kun je vrijdag 21 juni terecht in de Verkadezaal van FluXus Westzijde om te luisteren en kijken naar de kunde van muzikaal talent.
lees meer... ▶

21-06-2019 | JoTeVal

Jongeren Theater Festival 2019
lees meer... ▶

22-06-2019 | Zomersalon

Zaterdag 22 juni is er weer een Zomersalon bij FluXus aan de Westzijde. 
lees meer... ▶

22-06-2019 | Buikdans voorstelling

Een prachtige mysterieuze buikdans voorstelling. 
lees meer... ▶

23-06-2019 | Musical presentaties Zaandam

Een viertal musical presentaties van leerlingen uit Zaandam. 
lees meer... ▶

24-06-2019 | Open podium Zomerconcert

Maandagavond 24 juni is er vanaf 19:00 weer een Open podium in de Verkadezaal van FluXus Westzijde. 
lees meer... ▶

29-06-2019 | Talentengala

Zaterdag 29 juni vanaf 19:00 uur, de kers op de taart, het Talentengala. 
lees meer... ▶

30-06-2019 | Musical presentaties Krommenie

Twee musical presentaties van de leerlingen uit Krommenie. 
lees meer... ▶

06-07-2019 | Dansdag

Kom langs bij FluXus Westzijde en laat je inspireren door de dansmoves van onze dansgroepen. Of beter nog, doe een lesje mee! 
lees meer... ▶

07-07-2019 | Ensemble-marathon

Zondag 7 juli vanaf 15:00 in de Verkadezaal van FluXus Westeinde. 
lees meer... ▶

15-12-2019 | Tommy Castro & The Painkillers bij De Flux

Tommy Castro is geen onbekende in de blueswereld. Hij is zesvoudig blues music award-winnaar en heeft duizenden concerten gespeeld in het bijzijn van vele enthousiaste fans. Hij wordt geroemd om zijn glorieuze mix van soulvolle vocalen en blues-rock gitaarspel. Samen met zijn band ‘The Painkillers’ staat Castro garant voor een fenomenale live show. 
lees meer... ▶

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek