Voor jou

Onderwijs

Zorg & Welzijn

Podium de Flux

Home Vrije tijd Onderwijs Zorg & Welzijn Podium de Flux

01.01.2020

Leer dirigeren bij Fluxus en ding mee naar een optreden op het podium van het Zaantheater!

Op 17 maart komt Dominic Seldis, het kleurrijke jurylid van tv-programma Maestro én aanvoerder van de contrabassen in het Koninklijk Concertgebouw Orkest, naar Zaandam met zijn programma ‘Music, Maestro!’ In aanloop naar deze voorstelling organiseren het Zaantheater en FluXus de workshop Zaans Dirigeertalent. Iedereen die zin heeft om eens een orkest te dirigeren kan meedoen. Je krijgt de kans Het Zaans Showorkest te dirigeren en je kunt les krijgen in het dirigeren. De winnaar treedt op in het programma van Dominic Seldis in het Zaantheater.

Vijftien kandidaten hebben zich opgegeven voor de workshop. Zij kiezen uit de setlist van Het Zaans Showorkest een favoriet nummer en bereiden dit voor. Op woensdag 26 februari is de eerste ronde. Deze vindt plaats in de repetitieruimte van Het Zaans Showorkest en is niet voor publiek toegankelijk. De kandidaten dirigeren daar allemaal het stuk van hun keuze en krijgen feedback van een deskundige jury. De jury bestaat uit Henk Ummels, dirigent van Het Zaans Showorkest, Sebastian Ohm, dirigent, uitvoerend musicus en muziekdocent bij FluXus, en juryvoorzitter Angelique Finkers, directeur van het Zaantheater.

Vijf kandidaten mogen door naar de tweede ronde. Deze halve finalisten krijgen allemaal één uur gratis les. De tweede ronde vindt plaats op woensdag 11 maart in de Pasveerzaal van FluXus. Deze ronde is toegankelijk voor publiek. Als je mee wilt beleven of er talent schuilt in jouw buurtgenoten als maestro voor een echt orkest, dan kun je daar bij zijn!

Na een spannende avond zal er één ‘winnaar’ uit de bus komen. Hij of zij gaat met de eer naar huis, ontvangt van het Zaantheater twee vrijkaartjes voor de voorstelling van Dominic Seldis én mag zelfs deelnemen tijdens deze voorstelling in de Albert Heijnzaal van het Zaantheater!

Kaarten à € 10,- plus reserveringskosten zijn te bestellen via de website van het Zaantheater. De finale begint om 19.30 uur in de Pasveerzaal van FluXus, Westzijde 148, Zaandam.