Bandlessen (groep 7-8)

Lijkt het je leuk om in een bandje te spelen maar speel je geen instrument? Dan is dit de mogelijkheid om eens te kijken hoe het is om in een band muziek te maken! In deze cursus leer je, onder begeleiding van een Bandcoach, een aantal liedjes van de radio spelen. Tijdens de les zal er onderling steeds geruild worden van instrument, zodat je ook kunt kijken welk instrument het best bij je past. Mocht je wel al een instrument spelen kan je natuurlijk ook meedoen!

De band zal bestaan uit: Drums, Gitaar, Basgitaar, Keyboard en Zang. 
Is je interesse gewekt? Dan kun je je nu inschrijven voor deze workshop!

Boyband / Girlband (groep 6-8)

Samen zingen en bewegen als in een echte Boyband zoal Be Brave of Mainstream of Girlband. In september start bij SBS6 de nieuwe serie The Next Boy/Girl Band. Bij deze de mogelijkheid om alvast te oefenen

In deze korte cursus krijg je zangles en leer je hoe je samen als groep op het podium kan bewegen, hoe je jezelf kan presenteren. Leer je kekke passen en samen een leuke chrono grafie. Wie weet misschien wil je daarna wel door naar SBS en zit jij straks in de nieuwe jongens- of meidenband van Nederland!

Componeren met speeldoosjes (groep 6-8)

Hoe maak je je eigen muziekstuk? En wat komt daar allemaal bij kijken. In deze korte cursus ga je zelf ga je je eigen liedjes maken bedenken. Je gaat aan de slag met een speeldoosje en een ponskaart. Ook als je (nog) geen muziekinstrument bespeeld is dit heel erg tof. Doe je mee??

DJ skills leren (groep 6-8)

In deze workshop maak je kennis met het dj-en. Je leert veel over apparatuur, mixen van muziek, muzieksoorten en ook je houding als dj. Een leuke en gevarieerde workshop. 

Gitaar (groep 4-8)

De leerlingen maken kennis met de gitaar. In een korte cursus leren ze basisvaardigheden en leren ze samenspelen en naar elkaar te luisteren. Op die manier kunnen ze zien of gitaarspelen iets voor hen is.

Aan het eind presenteren we het geleerde aan de ouders en andere geïnteresseerden.

Het verhaal van de harp (groep 4-6)

In deze bijzondere workshop word je meegenomen op een reis naar muziek uit diverse landen. Wist je dat er in Zuid-Amerika alleen maar mannen harp spelen? En dat in Frankrijk tijdens de middeleeuwen de harpspelers van kasteel naar kasteel trokken? Verdermaak je kennis met muziek uit bijvoorbeeld Japan en Ierland.

Muziek iets voor jou (groep 5-8)

In deze cursus maak je kennis met verschillende muziekinstrumenten? Blaasinstrumenten, slaginstrumenten… Ben je ook benieuwd welke instrumenten er allemaal langskomen?We gaan zingen, begeleiden we onszelf op o.a slaginstrumenten en boomwackers, Misschien spelen wel vanaf een grafische partituur. . Doe je mee??

Muziekavontuur (groep 1-4)

In deze korte cursus gaan we op rondom een thema op muziekavontuur. We gebruiken allerlei verschillende instrumenten, zien liedjes. Samen maken we er een heel verhaal van. Samen muziek maken, luisteren naar elkaar, spelen voor elkaar en met elkaar, voordoen en nadoen.
Welke muziek gebruik je bij het rennen door een donker bos? Of bij het varen op een heel groot zeilschip? Een avontuurlijke workshop waar muzikaliteit, creativiteit en samenspel centraal staan. Doe je mee?

Thema’s waaruit je kan kiezen: We gaan op Berenjacht of Onderwatermuziek.

Muziekinstrumenten basis

Muziek maken op een instrument! In een korte cursus leer je de eerste basisvaardigheden om een instrument te bespelen.

Er zijn meerdere keuzes mogelijk: blokfluit, cello, digeridoo, dwarsfluit, djembé, drums, gamalan, harp, gitaar, keybord, percussie-instrumenten, saxofoon, trompet, viool en ukelele.

Oriëntatiecursus keyboard (groep 5-8)

In tien lessen ga je de beginselen van het keyboardspelen ontdekken. We gaan een aantal korte stukjes leren spelen en ook zullen we het notenschrift introduceren.

Kortom: je krijgt van alles wat, maar we gaan vooral veel muziek maken.

Samen blokfluit spelen (groep 3-8)

In deze korte cursus leer je op je eigen blokfluit muziek te maken en liedjes te spelen uit een boekje met een CD. Je gaat aan de slag met maat, ritme, je leert een aantal noten lezen, luisteren naar elkaar en musiceren met elkaar en/of met CD. 

Fluit je mee?

Sing it out!/ zangles (groep 4-8)

Vind je The Voice kids ook zo leuk en wil je ook graag goed leren zingen? In deze cursus ga je lekker samen zingen en leer je alles over zangtechniek aan de hand van een liedjes die we samen uitkiezen.

Al zingend werken we naar een spetterend concert toe dat we laten horen aan alle ouders en andere belangstellenden.

Slagwerk (groep 5-8)

Ilse_Hofma.JPG

In deze cursus leer je van alles wat te maken heeft met ritmiek, tempo, ritmische figuren en samenspelen. Dit kan door middel van veel verschillende instrumenten zoals, djembe's, percussie instrumenten en een drumstel. We gaan dan ook veel samenspelen op hedendaagse muziek.

Sla, tik en roffel je mee?

Ukelele (groep 5-8)

De ukelele is een viersnarig instrument waarop je makkelijk akkoorden kan leren spelen. Zelfs met maar één vinger kan je al een akkoord spelen. Ook melodieën zijn niet moeilijk. Door het formaat van het instrument is het makkelijk voor kinderen te bespelen.

In deze cursus leren kinderen de basis van muziek maken. In de lessen wordt alles behandeld wat bij het spelen van een instrument komt kijken.

Viool (groep 5-8)

Op metaforisch en beeldende wijze maken de leerlingen kennis met het vioolspel. Op een speelse wijze maak je kennis met het notenschrift en ritmes.Je leert een goede vioolspeelhouding en leert dmv grappige ezelsbruggetjes de beginselen van vioolspelen en over muziekmaken!

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek