Pimp it up (groep 6-8)

Tijdens de lessen ‘pimp it up’ is het de bedoeling dat we bestaande spullen mooier en persoonlijker maken. Een hele leuke manier om een uniek cadeau voor jezelf of iemand anders te maken.

Je maakt je eigen dagboek of notitieboek, we pimpen een tas, maken een tof etui en een t-shirt. We leren verven, boekbinden, werken op de naaimachine, stempels maken en nog veel meer. Pimpen maar!!

Meesterlijk monster (groep 6-8)

Heb jij wel eens van draad een monster gemaakt? Maak een monster door middel van verschillende handwerktechnieken.

Elk monster ziet er anders uit ook al gebruiken we dezelfde technieken. Het is jou monster die elke les een stukje groter groeit. Je kunt hem zo eng, lief of groot maken als je wilt.

Van draadjes tot Grobbebol (groep 3-5)

Weet jij wat een Grobbebol is? Hoe ziet die eruit? Knuffelige monsters met veel te grote voeten. Een vriendje voor altijd in de kleuren die jij mooi vindt. 

Wij gaan ze maken, van draad , wol en vilt doormiddel van verschillende handwerktechnieken.

Mode Maken (groep 5-8)

In deze serie maak jij jouw eigen tas of kledingstuk. Vanuit een patroon, knippen we in stof, spelden we die aan elkaar en naaien de stof in elkaar tot jouw ontwerp. Verschillende stoffen en kleuren kan je met elkaar mixen tot een ontwerp die helemaal bij jou past. Naaien hoef je niet te kunnen, dat leer je in de les (jongens ook ;))!

Zodra jouw tas of kledingstuk klaar is, gaan we hem versieren met transferfolie in verschillende kleuren, kan je knopen met de hand toevoegen of versier je hem met andere applicaties.

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek