Boyband / Girlband (groep 6-8)

Samen zingen en bewegen als in een echte Boyband zoal Be Brave of Mainstream of Girlband. In september start bij SBS6 de nieuwe serie The Next Boy/Girl Band. Bij deze de mogelijkheid om alvast te oefenen

In deze korte cursus krijg je zangles en leer je hoe je samen als groep op het podium kan bewegen, hoe je jezelf kan presenteren. Leer je kekke passen en samen een leuke chrono grafie. Wie weet misschien wil je daarna wel door naar SBS en zit jij straks in de nieuwe jongens- of meidenband van Nederland!

Buikdansen (groep 5-8)

Buikdansen is spannend, speels en speciaal! Leer de leukste slangenmoves, de snelste shimmys en egyptische danspasjes!
Buikdansen is zeer geschikt voor kinderen, omdat de rustige zachte dansbewegingen gecombineerd worden met uitbundige, vrolijke heupaccenten en danspasjes door de ruimte.

Cheerleading (groep 5-8)

Wil je dansen als een echter cheerleader? Dans strakke Cheerdance-routines met pom poms. Leer coole jumps en juich op je allerhardst. Cheerdance combineert passen uit Streetdance, Jazzdanse, Hiphop en Aerobics. We wisselen Cheerdance-choreografieën af met sprongen (jumps) uit de Cheerleadingsport. Plaatsing, kracht, lenigheid en uitstraling komen aan bod in de lessen, maar heer-plezier is het allerbelangrijkste!

Dans-speeltuin (peuters - groep 4)

Lekker dansen rondom een verhaal, een thema, materialen. Zelf dingen verzinnen en nadoen. In ieder geval samen met andere kids de gekste mooiste, bijzonderste bewegingen en verhaaltjes dansen. Aan het eind van de cursus dansen we een kleine presentatie.

Dans, beweging en yoga (groep 1-8)

Heerlijk dansen en bewegen op verschillende soorten muziek, met aan het einde van de cursus een mooie voorstelling voor de ouders. Naast alleen de Dans, kan er ook worden gekozen voor een combinatie Dans/Yoga, waarbij naast het bewegen van het lichaam, ook ontspanning een grote rol speelt.

Everybody dance now (groep 6-8)

streetdance_De_Golfbreker_Yvette_Schenker.jpgIn deze korte cursus dansen we op populaire muziek en leren de basispassen van streetdance. De tofste en swingendste moves. Samen werken we naar een spetterende presentatie toe vol snelle, soepele en stoere bewegingen. Er wordt ook in groepjes gewerkt zodat er ruimte is voor je eigen creativiteit. Dans je mee?

Game movement (groep 3-5)

In platform games als Mario springt de speler van het ene obstakel naar het andere. Wil zo’n game echt spannend zijn dan zit er een goed parcours in. De leerlingen gaan dit leren maken door hier eerst fysiek mee aan de slag te gaan. In 4 lessen gaan ze in de gymzaal free runnen, apekooien en parcoursen maken. Zo leren ze hun eigen parcours bouwen én die zelf af te leggen. Ze kunnen het zichzelf extra moeilijk (en leuk) maken met sprongen, smalle wegen en obstakels uit de lucht. Hierna werken ze dit uit op papier en maken ze vervolgens hun eigen digitale game.

Hiphop / streetdance (groep 5-8)

Een swingende dansles, waarin je de coolste moves leert op de nieuwste muziek. Je leert de basispassen van Streetdance en Hiphop.

Er zitten veel combinaties van armen en benen in de choreografieën, goed voor je coördinaties en motoriek. Samen dans je een mooie choreografie.

We werken aan muzikaliteit en presentatie. In de lessen is er ook ruimte voor eigen inbreng. Aan het eind van de cursus presenteren we voor publiek.

Sprookjesdans (groep 1-4)

Sneeuwitje, Rapunzel en stampende kleine dwergen. Het lelijke eendje, heksen en ridders. In deze korte cursus komen ze allemaal voorbij. De figuren uit Sprookjesland. Allemaal met hun eigen dansbewegingen en hun eigen verhalen. Dans je mee?

Taal en dans (groep 1-8)

streetdance_De_Golfbreker_Yvette_Schenker.jpg

Weet je dat dansen ook een taal is? dat je woorden kan dansen. In deze korte cursus ga je aan de slag met dans en met taal.

Er zijn verschillende thema’s waaruit je kan kiezen. Nooit geweten dat taal zo leuk kan zijn. Elke dans heeft een achtergrond en thema dat aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen en waarin het speelse element en de eigen improvisatie een centrale plaats hebben.

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek