Beeldhouwatelier (groep 1-8)

Een ontdekkingstocht in de wereld van beelden en fantasie.

In deze unieke cursus maak je kennis met diverse materialen en technieken. Je gaat aan de slag met klei/keramiek, speksteen/albast, gips, isolatieschuim, was en hout. Je krijgt les van een beeldhouwer. Je gaat werken in b.v een stuk steen daar hak en vijl je eigen vorm in en gaat het vervolgens afwerken. Of je gaat in klei bv een dier of mensfiguur modelleren die na drogen geglazuurd en in een oven op 1060 graden gebakken wordt. Het wordt een ontdekkingstocht in de wereld van beelden en fantasie.

Crazy animals (groep 4-8)

Een grote berg takken,hout, ijzerdraad, touw,lijm,schuim en verf. Crazy animals lijken alleen op zichzelf. Ze kunnen groot zijn of klein, misschien hebben ze drie poten of vier of vijf, een grote nek of juist een kleine. Soms hebben ze stekels of bulten.

Lijkt die op een giraf of een egel? Hoe ze er uitzien weet je pas als je ze maakt. Maak een mooi gek beest van takken gecombineerd met andere materialen.

De mooiste vis van de zee (groep 1-2)

Tijdens de lessenreeks staat het prentenboek de mooiste vis van de zee centraal. De leerlingen gaan aan de slag met het verhaal, bespreken de onderdelen van het boek, doen adequate woordenschat op en doen verschillende telopdrachten. Samen maken ze een prachtige zee met hele mooie vissen.

Graffiti (groep 4-8)

Graffiti is een geschreven tekst op een muur. Het zijn vaak woorden in kronkelende vormen met letters die over de muur lijken te dansen. Als de letters te wild dansen, valt niet meer te lezen wat er staat, of wel soms...?

In deze serie lessen nemen we graffiti en andere straatkliederkunst onder de loep en leer je onder andere hoe je swingende wildstyle 'pieces' kunt maken. Als deelnemer krijg je een schetsboekje mee (en een t-shirt na afloop). Want ook thuis kunnen je handen ineens beginnen te jeuken om je skills te showen. Dan is het fijn om een lege spot te vinden in je eigen 'blackbook'. Stilzitten is er niet bij!.

Illustratie naar verbeelding (groep 1-8)

In deze cursus gaan we een fantasiewereld tekenen, met daarin dieren, bloemen, vrienden, robots, draken, regenbogen en wolken. We tekenen met stiften en potloden op papier en textiel. Gebruiken aquarel technieken met markers en kwasten op doek. Samen tekenen we een wereld (verhaal) van alle kinderen samen. Vol met plezier en natuur, alle tekeningen bij elkaar zullen samen één fantasiewereld vormen. In deze wereld is alles mogelijk!

Alle kinderen beginnen met het verzinnen van hun favoriete speelgoed, hun beste vriendje, liefste dier en mooiste plek. Kom je samen tekenen!

Kinderatelier (groep 1-8)

In deze korte cursus proberen we zoveel mogelijk verschillende dingen aan te bieden. Van werken met recyclematerialen tot schilderen en tekenen. Het gaat om ontdekken en het feit dat leerlingen zichzelf verrassen en anders naar dingen om zich heen kijken. In het kinderatelier wordt aan de kinderen een vrije ruimte geboden waarin ontdekken en experimenteren de boventoon voeren.

Kinderen maken kennis met veel verschillende beeldende technieken en materialen. Het stimuleren van de beeldende ontwikkeling en ontdekken welke techniek bij het kind past staat centraal.

Maak je eigen speelgoed (groepen 5-8)

In deze cursus ga je je eigen speelgoed maken en verzinnen. Knikkerbanen, autootjes, boten, een garage, een eigen bordspel.
We werken met hout, karton, stof, verf, ijzerdraad etc. Alle dingen die nodig zijn om jouw spel het allermooist te maken.

Recyclekunst (groep 1-8)

wendie_hoenders_recyclekunst8.jpgIn deze cursus leren leerlingen met verschillende beeldende technieken te werken, waarbij ze afvalmaterialen nieuw leven inblazen door er zowel autonome kunstwerken van te maken en kunstwerken met een gebruiksfunctie. 

Schminken (groep 4-8)

Tijdens de schminkcursus leer je de basistechnieken van het schminken en verschillende designs. We oefenen op onze eigen armen, op papier en op elkaar. Je leert een vlinders en bloemen, een tijger, een eye design maar ook hoe je een gave tattoo kunt schminken!

Deze workshop is voor jongens en meisjes leuk want weet je dat je ipv een vlinder ook een mooi vlammendesign of een dino kunt maken? Je mag je eigen creativiteit meenemen :-)  

Selfies (groep 1-8)

Je hebt zoveel gezichten en allemaal zijn ze anders, allemaal zijn ze bijzonder. In deze korte cursus gaan we van papier, dozen, hout, steentjes, klei, flessen selfies maken; elke keer gebruiken we een ander materiaal. En we maken geen gewone gezichten? De mooiste bijzonderste creaties worden het. Misschien wel een wasknijperneus of dopjeshaar.

Spelen met letters (groep 1-4)

In deze korte cursus gaan we letters ontdekken in al hun vormen van getekend, vouwen, kleien, puzzelen tot bouwen. Boze letters, blije letters, enge letters. We maken de prachtigste letters.

Samen maken we een wereld van letters, elk kind ontdekt zijn eigen handschrift in woord en beeld! Kom je ook spelen met letters?

Steltlopers in de lage landen (groep 1-8)

Fantaseren over de toekomst… hoe moeten we ons in de naaste toekomst als de zeespiegel gestegen is voorbewegen? Misschien kopen we wel allemaal op stelten. En alle beesten.. lopen die ook op stelten? In deze korte cursus gaan we beelden maken op stelten. Zo ontstaat er een hele horde steltenlopers. Samen kunnen we de beelden ( in overleg met de school een mooi plekje geven, buiten op een mooie locatie.

Striptekenen (groep 5-8)

In deze korte cursus maken de leerlingen hun eigen stripverhaal. Ze ontwerpen zelf een stripfiguur door middel van vervormen. Ze analyseren voorbeelden. Ze bedenken een verhaal. Al samenwerkend combineren ze twee figuren van twee kinderen tot een verhaal. Benieuwd wat ze allemaal beleven!

Tekenatelier (groep 3-5)

Wat zie je voor je? Probeer het maar eens na te tekenen! In het tekenatelier werken we met allerlei tekentechnieken en materialen: potlood, houtkool, siberisch krijt, oliepastels, pen en inkt en nog veel meer! Je leert goed te kijken als we tekenen naar de waarneming. We tekenen ook vanuit onze fantasie voor het maken van bijvoorbeeld een landschapstekening of illustratie bij een verhaal. Hou je van tekenen, doe dan mee! 

Timmeren (groep 5-8)

In deze korte cursus gaan we aan de slag met hout. Met allerlei soorten hout gaan we zagen en timmeren. Je kan van alles maken. zoals een kastje, een hok voor een cavia of poes, van fotolijstje tot kastje er is van alles mogelijk. Elke keer ligt er ander materiaal bij, dat je erin, erop of eraan mag maken, zoals doppen, fietsbanden, touw, blikken etc. Samen maken we de mooiste creaties.

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek