Alle cursussen

Op deze pagina vind u een overzicht van alle beschikbare cursussen. Deze worden weergegeven in willekeurige volgorde.

Wordt bekwaam in één van de meest gebruikte hedendaagse technieken: het acryl schilderen. Raak gefascineerd door dit snelle en directe materiaal, wat wellicht nieuwe deuren kan openen! Acrylverf kan met water worden verdund, maar is na droging watervast. De kleuren zijn zuiver en krachtig en de verf kan zowel dik als zeer dun gebruikt worden zonder veel aan kleurkracht te verliezen. Omdat de verf snel droogt, kan dit voor u een verrassend nieuwe manier van schilderen betekenen! Naast de techniek komen beeldelementen als lijn, vlak, kleur, contrast, licht-donker, compositie en perspectief aan de orde. Deze beeldelementen zijn van essentieel belang voor het maken van een goed schilderij. U krijgt gerichte opdrachten; zowel naar de waarneming, als thematisch, als abstract. Door individuele begeleiding is er veel ruimte voor de ontwikkeling van uw eigen beeldtaal.

 

lees meer ▶

Buikdansen voor kinderen van 6 tot 12 jaar

 

Spelenderwijs buikdansen op oosterse muziek!

We dansen met sjaaltjes en rinkelende munten op de heupen.

In deze 10 lessen leer je de basisbewegingen en mag je lekker vrij improviseren.

Kinderheupsjaals zijn aanwezig.

 

Dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur

Hof van Zaenden 65

Zaandam

lees meer ▶

Drumles in Zaandam? Altijd al willen leren drummen? Drumles kan al vanaf 8 jaar, ben je jonger doen we eerst een proefles om te kijken of het drumstel inderdaad bij de past. Je hoeft niet meteen een drumstel te hebben maar er bestaan talloze oplossingen waaronder een electronisch drumstel. Neem gewoon je goede humeur mee, de drumstokken krijg je van mij, dan wordt het een reuze gezellige les!

Drummen in de Zaanstreek doe je bij DrummersLab.nl

lees meer ▶

CURSUS PIANO


Zin om piano te leren spelen?

Ontdek de piano! Je zult merken dat piano spelen echt niet moeilijk hoeft te zijn.
Weet je eigenlijk hoeveel talent jij hebt?

Er is heel veel mooie, diverse piano muziek. Ik zelf speel graag klassieke muziek van b.v. Bach, Mozart of Chopin, maar ik ben ook een fan van populaire muziek zoals b.v. Yiruma.
Wat vindt jij mooi?

Maak eens een afspraak voor een gratis proefles.
Voor een gratis proefles kun je mij rechtstreeks benaderen via mijn email adres: info@muziekatelier-pia.nl

Kijk ook voor verdere informatie op:  www.muziekatelier-pia.nl
 

lees meer ▶

Voor iedereen die het moeilijk vindt om een portret van een levend mens te tekenen, kan deze cursus een uitkomst zijn

Aan de hand van geprojecteerde foto's ( les 1-4 ) nemen we stap voor stap de voornaamste aspecten onder de loep. Dat doen we met gebruik van verschillende materialen, zoals potlood, houtskool, Oost-Indische inkt en acrylverf. In de laatste les is een echt model aanwezig

Nooit getekend maar wel nieuwsgierig?

Gewoon eens uitproberen welke mogelijkheden er in je zitten!

lees meer ▶

Verschillende lesvormen Muziektheorie

lees meer ▶

Tijdens de workshop Animatie op de iPad werken we met lijnanimatie en stopmotion. We houden ons bezig met het ontwerpen van een character, storytelling / storyboard, decor, film, foto en geluid. Ook zal er per workshop een inspiratie moment zijn van animaties uit het verleden en heden.

lees meer ▶

viool.jpgOm de week vioolles.

lees meer ▶

Jazz-/Moderne Dans is de verzamelnaam voor verschillende stijlen variërend van: technische jazzdance, showdance, jazzballet, moderne dans en Afrikaanse dans. Het is geschikt voor iedereen die wat wil leren, maar ook voor degene die gewoon lekker wil bewegen! De sfeer in de groep is voor mij belangrijk en het dansplezier staat voorop!

lees meer ▶

kleutermuziek.jpgMuziek voor Kleuters!

Dit is de cursus om uw kleuter te laten kennismaken met alle muzikale facetten.

Poelie is gespecialiseerd in het doceren aan kleuters.

De muzikale taal wordt door midddel van de vaardigheden maat - ritme - coördinatie - toonhoogte - notatie eigen gemaakt.

Plezier staat hierbij sowieso bovenaan.

Voor de leeftijd 3,5-6. 

lees meer ▶

Dit is de beste manier om kennis te maken met het theater. Hier ontdek je wat je allemaal kunt met theater en je eigen fantasie. Samen spelen, plezier maken en een voorstelling spelen. Elke week werken we met verschillende theaterspellen, thema's en opdrachten. Spelplezier, speldurf, fantasie, expressie, samenspel zijn belangrijke competenties waar je in deze klas aan werkt.

 

NB: ook in Koog a/d Zaan is een theaterklas Koper e.a. cursussen. Kijk op www.theatermijn.nl

lees meer ▶

Het WebLab is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar die willen ontdekken en knutselen met de computer.

We gaan aan de slag met vragen als: hoe werkt internet eigenlijk? Waarom zijn games toch zo verslavend? Wat is programmeren en waarom is het belangrijk? Wat zijn trollen en hoe kun je die verslaan?

De deelnemers gaan niet alleen antwoorden zoeken maar ook zelf games en animaties maken met behulp van programma’s als Scratch en Gamestudio.
Er is veel ruimte voor eigen onderzoek en creativiteit.

Ik heb een achtergrond in de media en geef nu als zelfstandige geregeld les via de brede school.  Bij FluXus werk ik met kleinere groepjes van maximaal 8 kinderen zodat ik ze goed kan begeleiden.

lees meer ▶

percussie.jpgIk geef de volgende lessen:
Djembé
Conga / Latin Percussie
West-Afrikaanse Percussie

Ik geef lessen voor kinderen en volwassenen, zowel individueel als in groepen.

Je kunt bij mij pakketten van 10 lessen afnemen.

lees meer ▶

songwriting.jpgSongwriting door Niek Grandiek

Voor de creatieve gitarist. Voor de gitarist waarbij het niet alleen gaat om het spelen maar voor wie het proces van componeren net zo boeiend is. Deze cursus kan je ontwikkeling van songwriter in een versnelling brengen en werken we eigen ideeën uit.

Aan de hand van bekende songs leren we hoe die in elkaar zitten. Welke akkoorden passen onder een melodie? Welke tokkel of slag gebruik ik daarbij? Hoe noteer je dat? Dus je leert te arrangeren. Ook besteden we aandacht aan andere stemmingen van je gitaar en het gebruik van verschillende capo's om je instrument een andere klankkleur te geven.

 

Zie voor meer informatie over bijvoorbeeld prijzen, locaties en ander lesaanbod mijn website: http://niefran.wix.com/niek-grandiek-1#!niefranxs4allnl/mainPage

 


Contact:
emailadres : niekgrandiek@gmail.com
Mobiele telefoonnr : 06 - 16284991 

lees meer ▶

Klassiek ballet is geschikt voor iedereen en vormt de basis waaruit alle dansstijlen in de loop de jaren zich hebben ontwikkeld.

Leer sierlijk bewegen op fantastische muziek, draai pirouttes en wals door de zaal. De techniek die je leert maakt je bewust van je coordinatie en muzikaiteit.

Deze les wil je niet missen en geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

OP ZOEK NAAR PRIVE LES OF WORKSHOP. Informeer naar de mogelijkheden

lees meer ▶

Basiskennis van muziektheorie en instrumenten tot het maken van eenvoudige tot gavanceerde arrangementen voor kleine of grote bezettingen.

Groepsles en individuele les.

Korte cursus en op praktijk gerichte workshops mogelijk.

lees meer ▶

In deze workshop ga je een portret boetseren naar een model dat jezelf hebt uitgekozen.
In de eerste les kan er gewerkt worden aan de hand van foto's. Je maakt een grove opzet in klei.
In de volgende twee lessen is het model tijdens de workshop aanwezig om het portret verder uit te werken. Aan het eind van de laatste les wordt het beeld uitgehold. Nadat het beeld gedroogd is -na circa vijf weken- wordt het gebakken en kan het worden gepatineerd.

Je kunt nu al bedenken wie jouw model zal zijn en hem of haar uitnodigen aanwezig te zijn tijdens de twee lessen.

 

 

 

lees meer ▶

Spreekt straatfotografie jou ook aan?

Doe dan me met de intensieve workshop van twee zaterdagochtenden praktijk en een avond bespreking van de gemaakte foto's.
We gaan gezamenlijk op pad naar een uitdagende locatie.
Na een korte inleiding maken we daar foto's.

Twee praktijklessen op zaterdagochtenden: 13 en 20 mei van 10:00 tot 12:30.
Bespreken van de foto's op 29 mei van 19:30 tot 22:00 uur in het Fluxusgebouw,
Klaas Katerstraat 7b te Zaandam.

kosten € 75, aanmelden door een e-mail te sturen aan tk@tkfotowerk onder vermelding van je naam, telefoonnummer en workshop straatfotografie.

 

lees meer ▶

Als schilder vind ik belangrijk de vele mogelijkheden van het schilderen aan te geven,
bijvoorbeeld het toepassen van een onderliggende laag, een withoging, een voorbereiding
in één kleur of direct met kleur.  Mijn taak is aan te geven wanneer iets wel of niet werkt met aandacht voor de penseelvoering en/of gebruik  van het paletmes.  Stimulerend is dat de cursisten ook veel van elkaar leren. Aan het einde of tijdens een les ontstaan, als het werk op afstand wordt bekeken, de nodige discussies. Goed voor het leerproces.  Voor de verdere oriëntatie worden ieder cursusjaar buiten de lessen om een of meerdere  exposities uitgekozen waar we naar toegaan.

 

lees meer ▶

Darbouka is een Arabisch Percussie instrument, als je het hoort kun je niet stil blijven zitten! Kom in het ritme van Istanbul aan de Zaan...

Drummen in de Zaanstreek doe je bij drummersLab.nl

lees meer ▶

Door Ingrid Mol.
Bij jonge kunstenaars vindt je geestverwanten die houden van dingen maken en het kijken naar kunst. 2 keer per maand is er een intensieve ochtend waarop iets gemaakt wordt. Zo gaan we grote beelden maken van piepschuim, een beeld ontwerpen voor een plein, performances doen, zelf een keramiek oven bouwen en portret boetseren. 

lees meer ▶

In de workshop Fusion Textiel combineer je verschillende technieken om tot een ontwerp te komen. Stikken, verven en vilten in één werkstuk levert verassende resultaten op.

Drie textieldocenten; Nathalie Prins van Duin, Linda Willemszoon en Jantine Hos, elk met een eigen specifieke vakkennis, bundelen hun krachten.

Het resultaat van deze dagworkshop is een uniek stuk textiel te gebruiken in mode of interieur. 

lees meer ▶

_1.jpegGitaar is ongekend populair en kent velen stijlen. Omdat in het begin vaak helemaal nog niet duidleijk is wat voor stijl je gaat kiezen omdat je nog heel jong bent of je aan het orïenteren bent, is het van groot belang dat je een goede basis krijgt.In mijn lessen zal ik deze basis vanuit de klassieke school aanleren. Dit doe ik aan de hand van actueel speelmateriaal die voor leerlingen herkenbaar is en leuk is om te spelen.

lees meer ▶

Maria is een non in het klooster, maar niet bepaald de braafste non. Als zij voor de zoveelste keer de boel op stelten zet binnen het klooster, wordt zij weggestuurd om in een gezin als au pair te gaan werken. In dit gezin blijken nog strengere regels te heersen dan in het klooster. Maar wanneer vader een tijd van huis moet voor werk, voedt Maria met haar muziek de kinderen lekker op haar eigen manier op.

Maria: ik start waar we moeten beginnen, dat lijkt me een goede start. Leren lezen begint met....

Kind: a b c

Maria: leren zingen begint met do en re. Luister maar....

Do daar start en stop je mee
Ree een hertje in het veld
Mi zijn noedels in chinees
Fa je vader is een held
Sol de spaanse zon aan zee
La dat zing je soms maar zo
Ti het engels woord voor thee
en meteen terug naar dohohoh 

Een ontroerende musical uiteraard vol muziek en een flinke dosis brutaliteit. Speel,dans en zing jij mee? 

Lessen:

Doe je mee aan de musicallessen voor kinderen van 10-12 jaar, dan doe je mee aan iets heel speciaals. In 16 lessen werken we toe naar een echte musicalvoorstelling. Na een aantal eerste algemene lessen, krijg je een eigen musicalscript, de liedjes en een vaste rol en gaan we oefenen voor de voorstelling. Spelenderwijs leer je dus acteren, dansen en zingen. Na deze reeks van 16 lessen vindt de volgende reeks plaats, waarin we weer naar een nieuwe voorstelling toewerken.

Voorstellingen:

Er wordt twee maal per jaar een musicalvoorstelling gespeeld in het FluXus theater, compleet met kostuums en decor. Hieraan voorafgaand vindt ook al een generale repetitie in het FluXus theater plaats. Ieder kind krijgt een volwaardige plek op het toneel in spel, dans en zang. Bij ons is er niemand die voor boom speelt. Iedereen is welkom mee te doen en natuurlijk te komen kijken!

Open lessen 1 en 14 februari

Op deze dagen zijn er open lessen. Iedereen kan dan meedoen en zo een indruk krijgen of musicalles iets voor jou is. Opgeven kan via musical.dans@gmail.com

1 februari open les op locatie Hof van Zaenden, Zaandam

14 februari open les op locatie Pelikaan, Krommenie

Meer info over ons en onze lessen is ook te vinden op:

www.theatermus.nl

lees meer ▶

Individuele zangles

Hou je van zingen? Heb je er altijd al van gedroomd om op te treden? Je favoriete nummers zingen? Eigen liedjes schrijven? Samen of alleen? Wil je je stem leren kennen en je eigen geluid ontdekken?

Dan is zangles iets voor jou!

In de lessen leer je jouw stem kennen middels allerlei verschillende oefeningen en muziekstijlen. Wat past bij jou? Wat vind jij leuk om te zingen? Of het nou Adele, Ariana Grande, Bob Dylan, Frank Sinatra of Stevie Wonder is, alles kan!
Je leert over ademhaling en ontspanning en hoe je je stem goed en gezond gebruikt. Verder werken we aan tekst, uitspraak en ritme.

Een keer in de 8 weken is er groepsles! Je hebt dan een lange les samen met jouw leeftijdsgroep. Het is heel leuk en leerzaam om samen les te hebben! We werken met z'n alleen aan podiumpresentatie, techniek, improvisatie, maar ook onderwerpen als liedjes schrijven en faalangst komen aan bod.

Zo gaan we aan de slag en ontdekken we jouw mogelijkheden! Samen werken we toe naar de halfjaarlijkse leerlingen-voorzingavond, zodat jij kan laten zien en horen wat je geleerd hebt!

Proefles

Je kan bij mij altijd terecht voor een proefles om te kijken of zangles echt iets voor jou is. Neem hiervoor contact met mij op!

Duoles

Liever samen op zangles? Dat kan ook, neem contact met mij op over de mogelijkheden.

lees meer ▶

Deze lesvorm is bedoeld voor leerlingen die kennis willen maken met de gitaar. In deze lessen zal ik laten zien hoe veelzijdig het instrument is, en zullen we 'spelenderwijs' met de basistechnieken aan de slag gaan.
Het leuke van deze lessen is dat het altijd in groepsverband is. Op deze manier leer je meteen om samen met elkaar muziek te maken!
Mocht je na deze cursus helemaal de smaak te pakken hebben, dan zou je verder kunnen gaan met individuele lessen of duo lessen. Uiteraard bestaat de mogelijkheid ook om als groep verder te gaan.

lees meer ▶

beginnersband.jpgBij de Flux Popschool werken verschillende docenten die bandlessen aanbieden binnen verschillende muziekstijlen. Je kunt je aanmelden als band, maar ook als muzikant. Na overleg word je ingedeeld bij een van de bands die al bestaan of op dat moment worden opgericht.

lees meer ▶

Hoi, welkom bij jeugdmusicalschool Theater MUS onder leiding van Barbera de Bruijn en Eszter Triz.

Maria is een non in het klooster, maar niet bepaald de braafste non. Als zij voor de zoveelste keer de boel op stelten zet binnen het klooster, wordt zij weggestuurd om in een gezin als au pair te gaan werken. In dit gezin blijken nog strengere regels te heersen dan in het klooster. Maar wanneer vader een tijd van huis moet voor werk, voedt Maria met haar muziek de kinderen lekker op haar eigen manier op.

Maria: ik start waar we moeten beginnen, dat lijkt me een goede start. Leren lezen begint met....

Kind: a b c

Maria: leren zingen begint met do en re. Luister maar....

Do daar start en stop je mee
Ree een hertje in het veld
Mi zijn noedels in chinees
Fa je vader is een held
Sol de spaanse zon aan zee
La dat zing je soms maar zo
Ti het engels woord voor thee
en meteen terug naar dohohoh

Een ontroerende musical uiteraard vol muziek en een flinke dosis brutaliteit. Speel,dans en zing jij mee?

Lessen:

Doe je mee aan de musicallessen voor kinderen van 10-12 jaar, dan doe je mee aan iets heel speciaals. In 16 lessen werken we toe naar een echte musicalvoorstelling. Na een aantal eerste algemene lessen, krijg je een eigen musicalscript, de liedjes en een vaste rol en gaan we oefenen voor de voorstelling. Spelenderwijs leer je dus acteren, dansen en zingen. Na deze reeks van 16 lessen vindt de volgende reeks plaats, waarin we weer naar een nieuwe voorstelling toewerken.

Voorstellingen:

Er wordt twee maal per jaar een musicalvoorstelling gespeeld in het FluXus theater, compleet met kostuums en decor. Hieraan voorafgaand vindt ook al een generale repetitie in het FluXus theater plaats. Ieder kind krijgt een volwaardige plek op het toneel in spel, dans en zang. Bij ons is er niemand die voor boom speelt. Iedereen is welkom mee te doen en natuurlijk te komen kijken!

Open lessen 1 en 14 februari

Op deze dagen zijn er open lessen. Iedereen kan dan meedoen en zo een indruk krijgen of musicalles iets voor jou is. Opgeven kan via musical.dans@gmail.com

1 februari open les op locatie Hof van Zaenden, Zaandam

14 februari open les op locatie Pelikaan, Krommenie

Meer info over ons en onze lessen is ook te vinden op:

www.theatermus.n

lees meer ▶

 

Op een eigentijdse en eigenzinnige manier leer je kleding maken die uniek is.

Met gebruik van verschillende technieken en materialen, 'out of the box' denken en durven doen, maak je van ieder werkstuk een kunstwerk. 

Afwisselend behandel ik naai technieken, textiele werkvormen en manieren om deze toe te passen om kleding en textiel te re/upcyclen. Natuurlijk kunnen er ook hele nieuwe kledingstukken gemaakt worden.

Het maakt niet uit of je al op de naaimachine kunt werken of niet, beginner of gevorderd je kunt altijd van elkaar leren en elke techniek kan op niveau aangepast worden.

Mocht je een uitgebreid les plan willen dan kun je die vinden op mijn website.

lees meer ▶
lees meer ▶

Buikdanscursus voor iedereen vanaf 1 jaar danservaring

In deze cursus heb je de basistechnieken al onder de knie en ligt de nadruk op de verdieping en verrijking van je buikdanskennis. Evengoed wordt ook de basis steeds weer herhaald tijdens de warming up. De lessen worden rustig opgebouwd en afgesloten met een yoga-cooling-down. Ik zal op je houding letten en de juiste uitvoering van de oefeningen. Individuele en positieve aandacht vind ik belangrijk voor je persoonlijke groei. Tevens leer je meerdere choreografien en is er ook de mogelijkheid om op te treden met de groep, als je dat leuk vindt. Ook dansen wij met sluiers, zils en stokken.

Kledingadvies: wijde rok of harembroek op je heupen en een heupsjaal, topje of body, dansschoentjes of blote voeten

 

lees meer ▶

Deze cursus staat onder "SAXOFOON" maar is ook geschikt voor andere instrumenten!

Voor veel mensen is "improviseren over akkoorden" iets waar ze wel van dromen maar niet echt durven aan te pakken. Toch is ook bij dit soort musiceren sprake van technieken die heel goed systematisch aan te leren zijn.

Het helpt als je al enige jaren speelt en een beetje theorie kent, maar dat laatste komt ook ruimschoots aan bod tijdens de lessen, die verder vooral praktisch van aard zijn. Met behulp van meespeel-cd's, begeleidings-apps of met de docent aan de piano wordt de leerling stapje voor stapje door het woud van liedjes en harmonische en ritmische uitdagingen geleid.

 

lees meer ▶

Elke week worden er onder leiding van Moon Hofer met behulp van de “Jostiband methode” nummers ingestudeerd op instrumenten zoals het keyboard, ritme-instrumenten, gitaar en xylofoon. Ook luisteren we naar muziekfragmenten, we dansen erop of spelen mee.

Dat deze lessen aan een behoefte voldoen blijkt wel uit het grote enthousiasme waarmee de deelnemers en ouders/verzorgers reageren.

Op dit moment wordt er hard gewerkt om deel te nemen aan het FluXus kerstconcert op 21 december 2016 in de Bullekerk. We kunnen nog wel wat versterking gebruiken!

Voor informatie bel naar 075-6356111 of gebruik de aanmeldknop.

Belangstellenden mogen altijd vrijblijvend langskomen om te kijken en te luisteren. Meld dit dan eerst even bij Moon Hofer via dit e-mailadres: mhofer@fluxus.nl.

lees meer ▶

Je hebt een eigen band of ensmeble en wilt weten, hoe je de repetities kunt leiden?

Of je staat al voor een orkest en wilt tips en feedback bij het dirigeren?

Met mijn jarenlange ervaring als orkestleider en dirigent kan ik hulp en suggesties aanbieden voor een goede aanpak van repetities en optredens en het oplossen van muzikale knelpunten.

lees meer ▶

In deze cursus leer je viool spelen.

Je hoeft geen muzikale achtergrond te hebben of al noten te kunnen lezen om deze cursus te gaan volgen. Belangrijk is wel om iedere dag te oefenen.

De cursus is bedoeld voor alle leeftijden en alle niveaus.

In de les wordt naast de technische kant van het viool spelen ook aandacht gegeven aan gehoortraining door middel van zingen en luisteroefeningen.

 

lees meer ▶

celloles voor iedereen tot 21 jaar, gevorderd of beginnend.

lees meer ▶

NIEUW: Wil je het nieuwe schooljaar pas écht goed beginnen? Vraag dan hierom: 4 oriëntatielessen keyboard voor slechts €40. Je krijgt dan 4 lessen van 20 minuten om het instrument en de lessen eens uit te proberen. Vind je het leuk, dan kan je je daarna aanmelden voor de standaard lessen. Wil je nog even nadenken of verder kijken, dan kan dat natuurlijk ook, er zit geen verdere verplichting aan vast. Heb je geen keyboard thuis? Dat is niet zo erg, je kan de oriëntatielessen mooi gebruiken om te kijken of je het leuk vindt, en dan een keyboard kopen als je echt met de lessen verder gaat, want dan heb je natuurlijk wel een keyboard nodig om op te oefenen. Als je wel al een keyboard thuis hebt is dat natuurlijk mooi meegenomen, want dan kun je meteen thuis al gaan oefenen.

Dus begin het nieuwe schooljaar goed en ga op muzikaal avontuur! Inschrijven kan via deze pagina: www.marceldehoop.nl/inschrijven. Kies dan bij het scrollmenu "welke les" voor "oriëntatielessen 4x20 minuten". TOT GAUW!

 

Hoe zou je het vinden om in je eentje een hele band te kunnen zijn? Of om dat ene stuk dat je zo mooi vindt te kunnen spelen zonder de halve YouTube vijver te hoeven afzoeken hoe die ene gast dat doet?Op een keyboard kan je vele verschillende kanten op, van klassiek tot keiharde rock en alles wat daar tussenin zit.

Het keyboard is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende elektronische toetsinstrumenten zoals het keyboard en de synthesizer. Je kan er allerlei verschillende geluiden mee produceren en daardoor ook in je eentje verschillende instrumenten tegelijk "bespelen". En je zult meteen merken dat bij een keyboard echt niet alles vanzelf gaat zoals sommige mensen denken. Je bent nog steeds echt zelf muziek aan het maken.

Wat leer je?

Je leert alles wat je nodig hebt om keyboard te spelen, dus noten lezen, akkoorden, speeltechniek, het bedienen van het keyboard (want er zitten heel veel knopjes op, en je moet wel weten welke je nodig hebt) en improvisatie. Het repertoire is in het begin natuurlijk traditioneel, maar hoe verder je komt hoe meer nummers je zult kunnen spelen, ook dat ene nummer dat je op de radio hebt gehoord.

Een eigen keyboard

Als je keyboardles neemt heb je thuis een keyboard nodig om op te oefenen. Want zoals je weet: oefening baart kunst! Een nieuw keyboard is te koop vanaf ongeveer €200. Je hebt dan een instrument met 5 octaven (61 toetsen). Een van de betere merken is Yamaha maar er zijn natuurlijk nog meer merken die keyboards maken. En natuurlijk is er ook nog het stuwmeer aan tweedehands keyboards op Marktplaats. Mocht je daar gaan kijken, controleer dan voor je een keyboard koopt of alle knopjes en toetsen werken en of de originele adapter erbij zit. Als je naar de winkel gaat, vraag de verkoper om eens een paar instrumenten te laten horen, dan hoor je zelf welke je het mooist vindt klinken. Jij moet er uiteindelijk op spelen. Je hoeft je instrument niet meer te nemen naar de les, we hebben uitstekende keyboards staan waar je les op krijgt.

Vanaf welke leeftijd?

Je kunt al keyboard leren spelen vanaf 6 jaar.

Lesdagen

Ik geef les op maandag, donderdag en vrijdag in het FluXusgebouw aan de Westzijde 148, en op dinsdag in Buurthuis De Pelikaan,in Krommenie. Lestijden zijn na schooltijd en uiteraard in overleg. De lessen vinden wekelijks plaats behalve tijdens de officiele schoolvakanties.

GRATIS PROEFLES

Als je een gratis proefles wilt kun je daarvoor met mij een afspraak maken. Mail mij dan op dit mailadres:

info@marceldehoop.nl

Of bel naar 06-22153939.

Ook voor meer informatie kun je hier terecht, net als op mijn website www.marceldehoop.nl

Ik hoop je snel te mogen begroeten voor de eerste les of een proefles!


  


  

lees meer ▶

Kom spelen bij Ensemble Cartouche! Het is een enthousiaste samenspeelgroep die elke woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur repeteert in de Verkadezaal van FluXus. Het ensemble bestaat uit verschillende hout- en koperblazers zoals fluit, hobo, klarinet, hoorn en een pianist, en ook strijkers zijn bij ons van harte welkom. Op het programma staan beroemde klassieke muziekstukken, musicals en volksmuziek. We geven 2 tot 3 concerten per jaar op verschillende locaties in de Zaanstreek. Dit alles onder leiding van dirigente Ingrid Deen.
Kom gerust eens vrijblijvend kijken bij onze repetitie op woensdagavond!
 

lees meer ▶

Er zijn veel manieren om piano te leren spelen. Via het traditionele notenschrift, akkoordenschema's, YouTube en op het gehoor. In de lessen kan dit ook gecombineerd worden.

Ik ga uit van de wensen, mogelijkheden en het temperament van de leerling. De lessen variëren hierdoor van prestatiegericht tot uitermate speels. 

Het plezier in het (leren) spelen en in de les staan altijd voorop.

 

lees meer ▶

Dansen met parkinson

Deze danslessen zijn speciaal ontwikkeld om mensen met parkinson te helpen met het verbeteren van de algehele mobiliteit. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met parkinson veel baat hebben bij bewegen op muziek.

Er wordt in de lessen gewerkt met een mix van eenvoudige dansbewegingen, ontspanningsoefeningen en improvisatie. Plezier in bewegen staat voorop. Muziek speelt een belangrijke rol in de les en zorgt er voor dat de bewegingen gemakkelijker worden uitgevoerd.

De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en stadia van parkinson. Ervaring met dans is niet nodig. Iedereen kan de bewegingen meedoen. Het eerste deel van de les wordt zittend op een stoel uitgevoerd.

lees meer ▶

Heb je net de liefde voor de viool ontdekt? Of heb je als kind viool gespeeld en wil je het weer opfrissen? Dan is deze cursus iets voor jou!

“Sandra is een jonge, zeer getalenteerde docente van wie ieder graag les zou willen hebben. Haar manier van lesgeven en de band die ze met de leerlingen vormt, stimuleert het verlangen om te slagen in de kunst van het vioolspelen. Ze weet haar kennis op de juiste wijze over te brengen, waardoor ‘veel leren in korte tijd’ mogelijk wordt gemaakt. Voor volwassenen die de cursus willen volgen beveel ik Sandra als docente aan en garandeer ik de leuke tijd die met haar tijdens de lessen zal worden meegemaakt” (Merve Susam, 22 jaar).

www.sandrawallner.com

lees meer ▶

De Bachelor is een scherpe komedie die reality programma's onder een loep neemt. Tegenwoordig zijn er zoveel op televisie dat iedereen een ster kan zijn. Je ziet door de bomen het bos niet meer! Met dat gegeven gaan de spelers zien wat er in de groep gebeurt zodra er een grote prijs te halen valt. Tijdens het repeteren maken de spelers onder leiding van de regisseur een grappige mash up van alle reality shows die we tegenwoordig kennen; van The Bachelor via Expeditie Robinson naar Meeting Up With The Kardahians.

Een groep vrouwen strijden in opdrachten en dates om het hart van een vrijgezel. Om de zoveel tijd valt er iemand af die naar het verliezers eiland moet. Waarom doen de personages eigenlijk mee met dit dating programma? Gaat het om de liefde van je leen te ontmoeten of over beroemd worden... al is het maar voor heel even. Het publiek volgt het wel en wee van deze groep die uiteindelijk bezwijkt onder jaloezie, gekonkel en faam!

 

KENMERKEN VAN DEZE CURSUS:

 • TONEELSPELEN EN/OF URBAN STREETDANCE
 • ZELF MEEDENKEN EN/OF CHOREO MAKEN
 • SAMENWERKEN IN EEN HECHTE GROEP
 • DE KICK VAN SPELEN OP EEN FESTIVAL

Voor middelbare scholieren, die talent hebben op het gebied van Street Dance of toneel spelen is deze productie groep perfect. PubLX is een theatergroep waar we samen met professionals een voorstelling gaat maken. Twee groepen (dans en spel) repeteren eerst apart en dan samen zodat er een echt danstheater ontstaat. Je krijgt geen voorgekauwd script, de deelnemers denken mee over het verhaal, de tekst en de dans.

SPEL

In de spel groep leer je hoe je een personage neer moet zetten.Het is heel leuk om eens iemand anders te zijn. Ook leer je hoe je op een ander kunt reageren, bijvoorbeeld als er iets erg of geks gebeurt. Met de training die je van de spel docent krijgt, ontwikkel je techniek en lef om jezelf te presenteren. Omdat in de les veel aandacht is voor vertrouwen op elkaar, kan je iets niet meer 'fout doen'. Dat is heerlijk! De groep wordt geholpen door een schrijver die zelfgeschreven teksten aanscherpt.

DANS

In de dansgroep wordt hard gewerkt om een deel van het verhaal in choreografie om te zetten. Deels gemaakt door de dans docent en er is ook veel ruimte voor eigen creativiteit. Sommigen maken solo's en worden daarbij geholpen. Urban Dance is een mix van stijlen waarbij het gaat om je eigen passen in de mix te gooien. De docent zorgt ervoor dat jouw passie en lef voor dansen wordt aangewakkerd. Natuurlijk wordt gezorgd voor passende kostuums en decor om het plaatje compleet te maken.

 

lees meer ▶

Verwondering en Bezieling in het Ouder en Kind Atelier
Elk kind en elke ouder is creatief!

Voor sommigen van ons is het misschien makkelijker de creativiteit van ons kind te zien, dan die van onszelf. Maar als we de openheid en het gevoel voor mogelijkheden van onze kinderen in onszelf toelaten, zullen die ons eigen creatieve potentieel zeker weer tot leven wekken.

Uiting geven aan onze creativiteit is een daad van vertrouwen die ons verbindt met een hogere kracht. Als we bereid zijn te experimenteren met onze creatieve gaven, stellen we zowel onszelf als onze kinderen in staat contact te krijgen met iets groters – en met elkaar.

Voedt de Samen creatief en oordeelvrij bezig zijn in het Ouder en Kind atelier maakt je samen krachtig als ouder en kind en voedt de relatie met je kind en jezelf. Samen spontaan ontdekken en genieten staat centraal in het Ouder en Kind atelier.

Het Ouder en Kind atelier is gericht op het cultiveren van creativiteit bij beiden zodat ouders heel bewust en speels hun kinderen een gezond en creatief pad kunnen wijzen naar de toekomst.

Ik draag zorg voor een inspirerende omgeving waar Ouder en Kind zich kunnen terugtrekken en waar geconcentreerd gewerkt kan worden. Met eenvoudige en veelzijdige te gebruiken materialen kan er ontdekt worden, kunnen er eigen sporen worden gemaakt of kan er een concreet idee omgezet worden.

De ochtend wordt ingeleid met een meditatie, een onstpanningsoefening of een verhaal waardoor Ouder en Kind zich kunnen ontspannen en zich laten inspireren voor hun beeldende ontdekkingstocht. Zo krijgt het denken de kans om te stoppen en dit opent de deur naar creativiteit.

Leeftijd vanaf 18 maanden op iedere eerste Zaterdag van de maand van 10:00-11:00 uur.

SVP aanmelden via wendiehoenders@gmail.com of telefonisch 0637298359

Kosten zijn 15,00 euro per keer voor Ouder en Kind incl. materialen. Gaat door bij min. 4 deelnemers.

lees meer ▶

Zoek je een instrument waar je blij van wordt? Waar je alle stijlen muziek op kunt spelen, zoals swingende Zuid-Amerikaanse ritmes, folkmuziek uit Ierland, beroemde film- en musicalsongs of klassieke muziek. Én zoek je een instrument waarop je vanaf je eerste les meteen al die mooie muziek op kunt spelen? Dan is de harp echt iets voor jou!

De harp is een prachtig instrument en is er in drie verschillende maten: de draagbare troubadourharpjes zijn voor de jongste spelers (van 6 tot ongeveer 8 jaar). De Keltische harp (zie mijn profielfoto) is voor de leerlingen vanaf ongeveer 8 jaar. Ook volwassenen kunnen heel goed op deze harp spelen. En de echte 'harpaholics' kunnen les krijgen op de concert- ofwel pedaalharp.Dit is de harp die je in het symfonieorkest ziet.

Lesvormen

Je kunt alleen les krijgen, of als duo. Voorwaarde bij de duoles is wel, dat er een geschikt duo gevormd moet kunnen worden. Zie verder de prijslijst voor de mogelijkheden. Elk jaar zijn er minimaal 2 leerlingenconcerten. Vaak hebben die iets bijzonders. Zo hebben we een kerstconcert bij kaarslicht gehouden en diverse concerten gegeven met een verteller of kinderkoor erbij.

Inschrijven kan het hele jaar. 

Meedoen Zaanstad

Bij een netto gezinsinkomen dat lager is dan €1490 per maand kun je gebruik maken van de regeling Meedoen Zaanstad. Je krijgt dan het lesgeld vergoed van de cursus 'harples voor starters' of "sololes 20 min.of duoles 40 min. tot 21 jaar'. De huur van een instrument wordt niet vergoed; via het Instrumentenfonds kun je voordelig een harp huren. Verdere bijkomende kosten zijn die voor de bladmuziek. Reken hiervoor ongeveer €15 per jaar. Zie voor verdere informatie de website www.meedoenzaanstad.nl.

Harp kopen/huren

Een nieuwe Keltische harp kost zo'n €2000. Je kunt vaak goede tweedehands harpen kopen. En er bestaat de mogelijkheid om het eerste jaar (en als er voldoende instrumenten over zijn ook de volgende jaren) via het Instrumentenfonds een harp te huren. Dit kost €125 per jaar. 

Je hoeft je harp niet mee naar les te nemen! Tijdens de les speel je op een harp die op de muziekschool staat.

Lokaties

Op maandag en woensdag in Zaandam. Op vrijdag in Krommenie, mits er minmaal 4 leerlingen zijn.
 

lees meer ▶

muziek-noten.jpgDe orgellessen vinden plaats aan de Westzijde in Zaandam en een aantal keren per jaar in de Westzijderkerk (de 'Bullekerk'),

Daarnaast vindt er een bezoek plaats aan o.a. het Müllerorgel van de Grote of St. Bavokerk in Haarlem en het Reichnerorgel van de Oude Kerk in Rijswijk.

lees meer ▶

VIOOL DUO LES

 

Voor iedereen vanaf 7 jaar of vanaf groep 3 van het basisonderwijs. Ook voor volwassenen.

Lessen voor groepjes van 2 leerlingen.

Je kunt door mij in een groepje worden geplaatst, maar je kunt je ook met

je vriendje of vriendinnetje aanmelden. Voorwaarde: jullie hebben beiden min

of meer hetzelfde speelniveau. Wanneer jullie beiden beginnen met spelen is dat natuurlijk perfect.

 

Wacht met de aanschaf of huur van een viool totdat je daarover (gratis) advies van mij hebt gekregen. Dit voorkomt teleurstellingen!

 

 

Het is op verzoek ook mogelijk een groepje van 3 leerlingen te maken. De les duurt dan 60 min.

 

 

Een proefles kost 12,50 per leerling, dit bedrag ontvang je terug wanneer je besluit les te nemen.

lees meer ▶

hout.jpg“Hout heeft geen haast” is mijn motto bij de cursus, waar je naar het materiaal hout luistert voordat het hout naar jou zal luisteren…. om te beeldhouwen. 

Daarom zal techniek en materiaalkennis spelenderwijs aan bod komen in het creatieve proces waarin ieder vanuit zijn/haar belevingswereld zijn/haar eigen beeldtaal kan ontdekken.

lees meer ▶

Ben je tussen de 12 en 21 jaar oud, lees je aardig noten en heb je zin in een avontuur?
Meld je dan aan voor de big band, onder leiding van trompettist en allround koperblazer Lorenzo Mignacca.

lees meer ▶

De elektrische gitaar is een prachtig instrument, waar je oneindig veel stijlen mee kunt bespelen.
Om de stijl waar jij geinteresseerd in bent aan je te leren, zal ik in de les beginnen met het behandelen van de basistechnieken. Dit doe ik aan de hand van eigen oefeningen, methodes en bekende songs.
Ik ben ook groot voorstander van improvisatie in de les. De gitaar is hier bij uitstek heel geschikt voor. Ook dit onderwerp zal aan bod komen tijdens de lessen.
Mijn visie is dat het belangrijk is voor de leerling om vooral plezier te hebben tijdens het maken van muziek, en ik zal er daarom ook alles aan doen om op persoonlijke muzikale interesses in te spelen. Daarnaast hanteer ik in de les ook onderwerpen waarvan ik overtuigd ben dat dit jouw spel ten goede zal komen.

lees meer ▶

Orgelspelen is letterlijk met handen en voeten muziek maken op het grootst mogelijke instrument dat er bestaat! Er wordt lesgegeven op het klassiek elektronisch orgel in lokaal 15, daarnaast op het pijporgel in de Verkadezaal.

Een aantal malen per jaar wordt de gelegenheid geboden om les te krijgen op het orgel in de Bullekerk aan de Westzijde (aan de overkant van FluXus), dit is komend cursusjaar niet van invloed op het tarief! 

lees meer ▶

Deze lessen worden gegeven op de plastic Yamaha Fife. Dit fluitje is zeer geschikt voor het aanleren van de basisvaardigheden van het dwarsfluitspelen, licht en gemakkelijk bespeelbaar; je kunt er al vanaf 6 jaar mee beginnen. Voor volwassenen is dit ook een prima instrumentje om met de dwarsfluit kennis te maken. [zie onder: you-tube filmpje]. Afhankelijk van de vorderingen kan de overstap gemaakt worden naar de dwarsfluit.

De Fife wordt uitgeleend

Deze lesvorm is zeer geschikt voor ouder en kind

huurprijs dwarsfluit voor een half jaar 25 euro

lees meer ▶

Kat komt bij de arme molenaar terecht. Hij belooft dat de molenaar nooit meer arm hoeft te zijn. Het enige wat Kat nodig heeft is een paar laarzen. Wat is Kat van plan? En wat komt er van dat plannetje terecht? Eén ding is wel duidelijk, deze Kat houdt van kattenstreken.

Molenaar: Wat moet ik nou met een Kat. Daar kan ik toch nooit geld mee verdienen. Och nee, mijn hele leven blijf ik arm.

Kat: Maar baas, geeft u mij laarzen en een hoed en rijkdom zal van u zijn!

Een betoverende musical naar het klassieke sprookje De Gelaarsde Kat. Vol dans, mooie liedjes en prachtige kostuums.

Speel, dans en zing jij straks mee?

Lessen:

Doe je mee aan de musicallessen voor kinderen van 7-9 jaar, dan doe je mee aan iets heel speciaals. In 16 lessen werken we toe naar een echte musicalvoorstelling. Na een aantal eerste algemene lessen, krijg je een eigen musicalscript, de liedjes en een vaste rol en gaan we oefenen voor de voorstelling. Spelenderwijs leer je dus acteren, dansen en zingen. Na deze reeks van 16 lessen vindt de volgende reeks plaats, waarin we weer naar een nieuwe voorstelling toewerken.

Voorstellingen:

Er wordt twee maal per jaar een musicalvoorstelling gespeeld in het FluXus theater, compleet met kostuums en decor. Hieraan voorafgaand vindt ook al een generale repetitie in het FluXus theater plaats. Ieder kind krijgt een volwaardige plek op het toneel in spel, dans en zang. Bij ons is er niemand die voor boom speelt. Iedereen is welkom mee te doen en natuurlijk te komen kijken!

Open lessen 1 en 14 februari:

Op deze dagen zijn er open lessen. Iedereen kan dan meedoen en zo een indruk krijgen of musicalles iets voor jou is. Opgeven kan via musical.dans@gmail.com

1 februari open les op locatie Hof van Zaenden, Zaandam

14 februari open les op locatie Pelikaan, Krommenie

Meer info over ons en onze lessen is te vinden op:

www.theatermus.nl

 

lees meer ▶

muziek-noten.jpgIn mijn lessen streef ik er naar om het beste uit de leerlingen te halen, waarbij het speelplezier altijd voorop blijft staan. Naast de gebruikte basismethode worden de lessen aangepast aan de individuele wensen van de leerlingen, door middel van diverse muziekstijlen en samenspeelstukken. Leerlingen die actief zijn in de HAFABRA orkesten kunnen zich bij mij voorbereiden op de examens voor de HAFABRA. Ook heb ik plek voor leerlingen die zich willen voorbereiden op (de vooropleiding van) het conservatorium.

Je kunt trompet leren spelen vanaf de leeftijd van 8 jaar.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een instrument te huren, hiervoor kun je contact met mij opnemen.

lees meer ▶

Houd je ook zo van tekenen en schilderen? Kom uitproberen, voelen en proeven! We werken met allerlei materialen, zoals houtskool, diverse soorten krijt en verf. Maar we gaan ook heerlijk scheuren, knippen en plakken. Als een echte kunstenaar sta je achter de schildersezel en je wisselt lekker groot af met klein maar fijn.  En wat dacht je van stempelen of ecoline blazen?

Ter afsluiting van de cursus organiseren we een mooie overzichtstentoonstelling.

lees meer ▶

Ik geef de volgende lessen:
Djembé
Conga / Latin Percussie
West-Afrikaanse Percussie

Ik geef lessen voor kinderen en volwassenen, zowel individueel als in groepen.

Je kunt bij mij pakketten van 10 lessen afnemen.

lees meer ▶

theater.jpgDit is de beste manier om kennis te maken met theater. Hier ontdek je wat je allemaal kunt met theater en je eigen fantasie. Samen acteren, plezier maken en een voorstelling spelen. Elke week werken we met verschillende theaterspellen, thema's en opdrachten. Spelplezier, speldurf, fantasie, expressie en samenspel zijn belangrijke competenties waar je in deze klas aan werkt.

Aanmelding: info@theatermijn.nl

NB: ook op andere dagen is een theaterklas Brons en andere cursussen. Kijk op www.theatermijn.nl

lees meer ▶

3872_full.jpgAan de hand van jouw muzikale voorkeuren, of door mij aangeleverd materiaal, laat ik je kennismaken met de veelzijdigheid van dit instrument. Ik help je opweg om alle expressieve mogelijkheden van dit instrument te benutten. Daar hoort veel aandacht en zorg bij voor houding, techniek, muzieknotatie en theorie, maar bovenaan staat het speelplezier, de ontdekkingsreis met een wereldinstrument!

Mijn motto: schilderen is kijken, muziekmaken is luisteren.

 

 

lees meer ▶

Altijd al in een band willen spelen? Dan is dit je kans! In de bandworkshops zul je geplaatst worden met andere muzikanten van jouw leeftijd, en vorm je hiermee samen een te gekke band!
Onder mijn begeleiding zullen we met elkaar een repertoire gaan samenstellen. Aan het eind van deze cursus zullen we dit repertoire gaan presenteren bij pop podium 'De Flux'. Op deze avond zullen alle bands die mee hebben gedaan met deze workshops zich presenteren.
In de lessen zal ik onder andere leren hoe je mooi de partijen onderling kunt verdelen, zodat iedereen een belangrijke rol speelt in het geheel. Ook zal ik ingaan op de podiumpresentatie.

Het leuke van deze workshop is niet alleen dat je heel goed leert samen spelen en naar elkaar te luisteren, maar ook dat je nieuwe muzikanten leert kennen en in een korte tijd een leuke band met elkaar opbouwt. Verder kan iedereen meedoen aan deze workshops, ook als je nog maar net bent begonnen met je instrument.

In deze workshops vind ik het belangrijk dat iedereen achter het gekozen repertoire staat en dat het vooral gezellig moet zijn in de lessen, want uiteindelijk zal de band deze positieve energie ook op het podium gaan uitstralen!

lees meer ▶

kopercollectief.jpgDe stijl van lesgeven van Bart Lust kenmerkt zich door een mix van ambachtelijke en creatieve methodes. Door de uitgebreide en gevarieerde trombone studie bij verschillende docenten biedt hij voor elke leerling een op maat gesneden manier van lesgeven aan. Daarbij vormt Bart´s speelpraktijk een rijke bron van informatie. De leerling wordt snel wegwijs gemaakt op het gebied van:
-Notenlezen
-Beheersing van de trombone
-Verschillende muziekstijlen (klassiek, jazz, rock, latin)
-Improvisatie met meespeel-CD´s
-Theoretische kennis
-Begeleiding bij de voorbereiding van Ha-Fa examens

Meer informatie, foto`s en video´s op http://bartlust.nl

 

lees meer ▶

Klassiek ballet en moderne dans zijn de basis voor de lessen ' Klassiek en meer', maar ook dansjes en bewegingen verzinnen hoort erbij. Hou je van dansen? Kom eens proberen hoe het in een echte dansstudio eraan toe gaat. Oefeningen doen, passen leren, in een mooie houding staan! Moeilijk is het niet, maar wel heel leuk en goed voor je lijf!

Tijdens de lessen werken we ook aan muzikaliteit, lenigheid en presentatie.

Hoe ouder je wordt hoe meer aandacht er ook is voor techniek.

Klassiek ballet en moderne dans zijn de basis voor de lessen ' Klassiek en meer', maar ook dansjes en bewegingen verzinnen hoort erbij. Hou je van dansen? Kom eens proberen hoe het in een echte dansstudio eraan toe gaat. Oefeningen doen, passen leren, in een mooie houding staan! Moeilijk is het niet, maar wel heel leuk en goed voor je lijf!

Tijdens de lessen werken we ook aan muzikaliteit, lenigheid en presentatie.

Hoe ouder je wordt hoe meer aandacht er ook is voor techniek.

 • doelgroep: kinderen uit groep 3 en 4 van het basisonderwijs
 • aantal lessen 36
 • dag: donderdag
 • tijd: 16.00-17.00
 • locatie: FluXus Westzijde 148, Zaandam
 • prijs: €230,- voor 36 lessen

startdatum: 8 september

lees meer ▶

Van samen dansen word je vrolijk!

Met onze gemoedelijke danslessen maken we je vertrouwd met het stijldansen zoals wij denken dat het bedoeld is, gezellig een avondje uit, leuke mensen ontmoeten, lekker bewegen en jezelf mooi presenteren.

Voor paren en dansliefhebbers zonder danspartner is er een allround danscursus, waarin zowel de 5 Ballroom als de 5 Latin dansen aan bod komen. Je leert bij Ballroom de Engelse Wals, Tango, Quickstep, Weense Wals en Slow Foxtrot, bij Latin de Chacha, Rumba, Samba, Paso Doble en Jive.

Beginnende dansers starten met 6 dansen in het eerste jaar. Nooit gedanst en nieuwsgierig? Kom gerust eens kijken! 

Je kunt tijdens het dansseizoen gewoon instromen in een beginners- of gevorderden les.

De lessen worden gegeven in de nieuwe Dans Hotspot Van Kooten, partner van FluXus, Westzijde 71 in Zaandam.

 

lees meer ▶

THEATERSCHOOL 50PLUS

Na optredens bij Zaans-zilver, Zaans-goud, in diverse verzorgingstehuizen en een geweldig samenwerkingsproject met jongeren bij Zaanstormend talent, komt theaterschool 50PLUS ook komend schooljaar weer met geweldige projecten.

Dit jaar niet met één maar zelfs met twee cursussen. Dus er valt te kiezen! ( of gewoon beide doen, dat kan natuurlijk ook...)


Bij theaterschool 50PLUS krijg je les in zowel zang, spel als beweging.Deze drie elementen zijn onlosmakelijk verbonden bij theater maken. Alle elementen versterken en ondersteunen elkaar.

Onder leiding van twee professionele docenten werken we altijd toe naar een presentatie, maar het belangrijkste doel voor ons is je eigen ontwikkeling als zanger of acteur. Of je nu beginner bent of al jaren ervaring hebt, bij ons kun je altijd terecht. We richten ons op theaterliefhebbers vanaf een jaar of 50.

Voor deze cursussen kun je wel te jong zijn, maar nooit te oud!!

Want je bent echt nooit te oud om te leren!
 

 

lees meer ▶

Bij Carlo kun je voor alle percussie terecht.
In een groep (djembé / West-Afrikaanse percussie) of individueel (Conga/Latin/Percussie).
Ik geef al 20 jaar succesvol les op verschillende muziekscholen, ben betrokken bij Muziek Maakt School en treed al jaren lang over de hele wereld op in verschillende bands.  

lees meer ▶

MIX VAN STREETDANCE, HIPHOP, MODERN EN HOUSE

REGELMATIG OPTREDEN

RESPECTVOL SAMENWERKEN

RUIMTE VOOR EIGEN CREATIVITEIT

DUIDELIJKE STRUCTUUR

DOORSTROOM NAAR JONGEREN DANS / THEATER PRODUCTIE MOGELIJK

 

Kinderen vanaf een jaar of 12 kunnen met deze STREETDANCE lessen uit de voeten. Net als bij de jongere kinderen is plezier het uitgangspunt. Je kan nu ingewikkeldere passen aan. De muziek wordt stoerder en ik voeg andere stijlen toe (bv house). Je bewegingsmogelijkheden groeien, je ontwikkelt je motoriek, je gevoel voor muziek en ruimte. Op deze leeftijd is elkaar waarderen en accepteren super belangrijk. In mijn les mag jij zijn wie je bent! Als geen ander haal ik jouw passie en enthousiasme voor dansen naar boven.

 

Elke les starten we met een stevige warming up. Daarna werken we aan een gezamenlijke choreografie, voor onze optredens. In de les werk je ook samen met andere kinderen aan een eigen dans, natuurlijk met hulp van mij. Ben je helemaal gek van een liedje? Neem mee naar de les en maak er een mooie choreo bij. We praten eerst met elkaar waar een liedje over gaat. Welke emoties spreken er uit? Dan gaan we op zoek naar bewegingen die dat laten zien. Zo leer je die emoties beter kennen.

Optreden is super leuk en heel belangrijk. Daarom staan we een paar keer per jaar staan we op het podium, bijvoorbeeld tijdens de FluXus Dansdag en de Kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans. Ook komt het voor dat we in het Zaantheater staan. We besteden altijd aandacht aan de styling want ik vind dat het er goed uit moet zien op het podium.

Als je naar de brugklas gaat dan kan je naast de lessen ook meedoen met jongeren theatergroep PubLX. Je maakt dan samen met profs een voorstelling vol dans en toneelspel. Je gaat optreden op het ReSpawn theaterfestival. Als cursist Urban Dance 12+ krijg je meer dan 70% korting.

 

Wil je een keer meedoen of komen kijken? Dat mag altijd!

lees meer ▶

Leer muziek te maken en samen te spelen met anderen op de blokfuit!

Begin met de methode (met CD! 3 euro) die Berend van Halsema zelf samenstelde en leer zo in enkele maanden mooi blazen, een aantal grepen, flink wat liedjes en werk naar noten lezen toe.

Merk dat de blokfluit niet zomaar een instrument is om op te beginnen, maar dat je er alles op muzikaal gebied mee kan doen. De blokfluit is een volwaardig muziekinstrument.

De jonge blokfluitist begint meestal met een sopraanblokfluit (verkrijgbaar vanaf 15 euro), maar eenmaal wat verder zijn er veel verschillende fluiten van heel klein tot heel groot waar op gespeeld wordt: sopranino, alt, tenor, bas, grootbas, etc. blokfluit. Al die verschillende fluiten geven veel mogelijkheden om samen te spelen. In de ruimte waar les gegeven wordt, zijn een aantal tenor- en basblokfluiten aanwezig voor gebruik door leerlingen. Er wordt gebruik gemaakt van instrumenten met een Barok boring. Schaf altijd een blokfluit aan in overleg met Berend van Halsema.     

De blokfluitles is er voor iedereen: voor de jonge muzikant (vanaf 6 jaar) die zijn/haar eerste ervaringen opdoet met het bespelen van een muziekinstrument, voor de beginnende volwassene die nu ook wel eens een instrument wil leren bespelen, voor de tienager die swingende liedjes wil blazen, voor de gevorderde leerling die sonates wil uitvoeren, etc. .

Natuurlijk is samenspelen belangrijk en leuk! Kinderen krijgen bij voorkeur les in kleine groepjes (van 2 tot 4). In de les kan dan veel samengespeeld worden. Er zijn verschillende ensembles waar leerlingen naast de reguliere les in mee kunnen spelen. Het blokfluitensemble "Peanuts" is er op de dinsdagmiddag voor kinderen (vanaf ongeveer 1 1/2 jaar les) en op de maandagavond is er een blokfluitensemble voor volwassen gevorderde leerlingen.

Voor de hele jonge leerling (4,5 jaar) die al wil starten met muziek maken en het bespelen van de blokfluit, is er de cursus "blokfluit voor kleuters". Liedjes zingen, spelletjes met muziek, werken naar notatie, maar ook proberen liedjes te spelen op een echte (sopranino voor de hele kleintjes) blokfluit.

Thuis regelmatig oefenen is natuurlijk belangrijk voor resultaat. Ouders zijn daarbij onontbeerlijk, want oefenen gaat niet vanzelf en moet ook geleerd worden! Belangstelling, aandacht en stimulatie van ouders wordt verwacht. Een leuke lesvorm hiebij is de ouder/kind les. Vader of moeder starten samen tegelijk met hun kind (kinderen) en leggen zo een gezamenlijk traject af. Leuk!

Maak vrijblijvend een afspraak en loop binnen voor een gratis proefles of informatie en toelichting.

Berend van Halsema is ook docent in de FluXuscursus  de "Muziektrein" en docent muziek bij FluXus in het basisonderwijs.

  

 

 

           

lees meer ▶

 

 


Op zondag 5, 12, 19 en 26 maart van 16:00 - 17:00 uur kunnen we Kunst Kijken bij FluXus.

Ik heb de fluxalon gehuurd voor deze vier lessen.
De lessen gaan uit van het idee dat om van kunst te genieten en het te begrijpen je eerst moet leren kijken. En dat theorie het kijken volgt en niet andersom.

In een kleine groep komen we tot verschillende visies over een kunstwerk en volgt een gesprek over betekenis, associaties, herinneringen en kunstgeschiedenis. Altijd naar aanleiding van hetgeen we zien en gezien hebben.

De lessen zijn los te volgen. Nadruk ligt op moderne kunst.

lees meer ▶

Leer dwarsfluit spelen en ontdek zo verschillende muziekstijlen! De individuele les kan afgewisseld worden met een samenspeelles zodat je het plezier van samenspelen kunt ervaren. Het blijkt steeds weer dat als je samen muziek maakt, je vorderingen sneller gaan; muziek maken met elkaar motiveert en het stimuleert ook om thuis te spelen. 

Voor kinderen is acht jaar een goede leeftijd om met dwarsfluitles te beginnen, maar ook als volwassene kun je dwarsfluit leren spelen. Je kunt op elke leeftijd veel plezier beleven aan het bespelen van een instrument! Je kunt al snel meedoen aan een samenspelactiviteit.

In de lessen maak je kennis met verschillende muziekstijlen; met en zonder gebruik van een begeleidings-CD. Verrassend voor de leerling is de ervaring dat het "oefening baart kunst" principe werkt en leuk is, en bovendien een grote stimulans kan zijn voor de verdere ontwikkeling op muzikaal gebied. De gewoonte om regelmatig te oefenen moet ontwikkeld worden en dat heeft tijd nodig. Begin met 5 à 10 minuten spelen per dag en je zult zien, je speelt al gauw langer. Je traint ongemerkt de toon en de grepen, en ook het concentratievermogen.    

Samenspelen met mij en/of medeleerlingen is een regelmatig terugkerend onderdeel van mijn lessen. Vanaf het begin bied ik de leerlingen de mogelijkheid om in diverse combinaties op hun eigen niveau samen te spelen, waardoor zij op "speelse" wijze de vaardigheden leren die zij nodig hebben bij het samenspelen van bladmuziek. Ik arrangeer muziek waardoor het ook mogelijk is om met leerlingen die andere instrumenten bespelen, samen te spelen. Zo ontdekt de leerling dat het heel leuk en inspirerend is met elkaar muziek te maken en daarmee op te treden voor ouders en belangstellenden. 

Voor meer info over samenspelprojecten zie mijn cursusaanbod SAMENSPEL.

Ik verhuur dwarsfluiten; als de leerling nog niet groot genoeg is kunnen de basisvaardigheden op de plastic Yamaha Fife geleerd worden. Dit kleine fluitje is een goed alternatief: licht en gemakkelijk bespeelbaar. [zie mijn cursus Funny Fife] Ook is er de mogelijkheid de zgn. kinderfluit te huren, deze fluit heeft een kromme kop, is dus korter en van lichter materiaal gemaakt.

Fluitspelen met een beugel is even wennen maar goed mogelijk.

lees meer ▶

-vers gekapt hout
-een geslepen snijmes
-een groep mensen in een kring (min. 6 pers/max. 10 personen)
-aanbod: Zweedse veilige snijtechnieken van Wille Sundqvist (Swedisch craftsman)
-resultaat: voldoening, allerlei unieke maaksels waaronder lepels, spatels of een beeldje

O.l.v. Paul Vermeulen: Docent/Meubelmaker/Kunstenaar
         Kitty Weber: Docent/ Beeldend Vormgever 

 


 

 

 

lees meer ▶

Bij het Kopercollectief.nl kun je workshops volgen en bieden wij begeleiding aan bestaande secties uit de HAFABRA, Bigbands en koperensembles. Door de nauwe samenwerking van de verschillende docenten en hun leerlingen zijn er veel mogelijkheden tot samenspel.

lees meer ▶

De panfluit is een fluit die is opgebouwd uit een aantal aan de onderzijde gesloten buizen van verschillende lengte. Als materiaal wordt veelal bamboe gebruikt. Het bereik van een panfluit kan, afhankelijk van de grootte, van 1 octaaf tot bijna 3 octaven.De naam panfluit is afkomstig van de Griekse god Pan.
Een panfluit wordt bespeeld door lucht over de buis tegen de rand te blazen. Iedere buis levert zo zijn eigen toon. Vooral in Zuidoost-Europa (Roemenië) en Zuid-Amerika wordt de panfluit bespeeld.
In de jaren 70 kreeg de panfluit meer bekendheid door de Roemeense panfluitist Gheorghe Zamfir.
Een (studenten)panfluit is redelijk goedkoop in aanschaf: tussen de € 35,- en € 100,-, dat maakt het instrument makkelijk toegankelijk.

lees meer ▶

Workshops

Elk jaar in september en januari beginnen weer de nieuwe series workshops.
Als je wilt samenspelen of een bandje wilt formeren dan geef je jezelf gewoon op bij me. Bel of mail me. Het is echt voor alle leeftijden. Ik selecteer wel groepen die een beetje bij elkaar passen qua ervaring en leeftijd.

De workshops worden na 12 lessen altijd afgesloten met een optreden in de Flux. De eindpresentaties vinden elk jaar plaats in december en april.

 

Bandcoaching

Jullie zitten al in een band maar kunnen wat ervaring en muzikale sturing gebruiken? Krijg je de basis niet strak? Gaan de nummers op elkaar lijken? Verlies je de aandacht van het publiek na een paar nummers spelen? Binnenkort de studio in voor een opname en je weet niet hoe je dat moet voorbereiden? Maak een afspraak met me en ik kom naar jullie oefenruimte voor een of meerdere repetities.

Ook deze bands zien we graag spelen tijdens de presentatie van de overige workshops 

 

Zie voor meer informatie over bijvoorbeeld locaties en ander lesaanbod mijn website:http://niefran.wix.com/niek-grandiek-1#!niefranxs4allnl/mainPage

Contact:
emailadres : niekgrandiek@gmail.com
Mobiele telefoonnr : 06 - 16284991
  

lees meer ▶

Het leren samenspelen in een muziekgroep (band) met bezetting;

drums, basgitaar, gitaar (of meerdere) toetsen en zang. Blaasinstrumenten ook welkom.

 

Leerlingen en oud-popschoolcursisten van Niek Grandiek kunnen ook bij mij terecht;

naar alle waarschijnlijkheid gaat Niek geen Popschool doen dit jaar!

Bij voldoende animo kan ik óók op Donderdag gaan lesgeven.

 

Dus schroom je niet en schrijf je in... de volgende serie start eind Januari 2016

 

lees meer ▶
Topclass Impro Je bent een puur podiumdier. Je houdt van echt doorleefd spel. Je laat je raken en ziet je medespelers. Je spel is echt en rauw met een randje. Je speelt het liefs de hele avond en nacht door. Dan is “Puur” de cursus voor jou! De warme geur van Cacao Impro stroomt door je aderen. Je leert de pure vorm van theater spelen met formats als de weerwolven, de nachtgasten en eigen suggesties die je verder leert uit te diepen. Je maakt samen een impro stuk van een uur tot anderhalf…twee? En brengt dat op het toneel. Je schuurt en schaaft tot dat de krullen chocola op de grond vallen. Je kiest. Het is er. Want alles is er al. Na afloop drink je een warme kop cacao met een stevige bite! Wees welkom en kom als je durft. Je hoeft maar een ding te doen: breng je pure zelf en speel!

lees meer ▶

muziek-noten.jpgHeb je altijd al willen leren zingen? Wacht dan niet langer maar ga aan de slag. Bij mij is iedereen van harte welkom. Van jong tot oud, van amateur tot professional. Mijn kracht is mensen zich op hun gemak te laten voelen zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik geniet ervan als ik mensen zie stralen als ze hun stem bewust gaan gebruiken.

Ik ben Master is de op wetenschap gebasseerde zangtechniek: Estill Voice Training System (EVTS). Ik leer je je stem kennen en hoe je de afzonderlijke delen van je stem kunt gebruiken, beheersen en combineren. Als je al gebruik maakt van een andere zangmethode is dat geen enkel probleem. De technieken en onderwerpen zijn namelijk universeel en perfect te combineren met andere zangmethodes.

Voor meer informatie: www.jeanninelarose.com

 

lees meer ▶

muziek-noten.jpgZINGEN is heel leuk !

Samen zingen op een KOOR is nog leuker !!

LEREN zingen is heerlijk !!!

MOOI SAMEN LEREN zingen is geweldig !!!!

Met je allermoiste instrument : Je stem !

Probeer, luister en ontdenk wat je daar allemaal mee kunt bereiken.

Wat leer je tijdens de les ?

Je leert :

-Op een gezonde manier je stem te gebruiken door inzingoefeningen en zangtips.

-Noten te zingen met een leuke solfègemethode.

-Hele leuke liedjes. Er wordt een mooi en goed repertoire opgebouwd in verschillende stijllen zoals traditionele liedjes, klassiek, jazz, filmliedjes....Je leert ook meerstimmig te zingen, en als je van uitdagingen houdt krijg je soms een 'solo'.

Waarom zijn  de koorlessen zo leuk ?

-Je maakt nieuwe vriendjes.

-Je voelt je ontspannen en het is gezellig in de groep.

-Er wordt naar concerten toegewerkt, de koren treden op binnen en buiten Fluxus. Elke twee jaar doen we ook mee aan het Jan Pasveer ensembleconcours. Vaak heeft het Fluxus Kinderkoor de 1e prijs en de publieksprijs gewonnen.

-Muziek- en toneelspelletjes komen ook aan bod tijdens de les .

Je weet pas of het iets voor jou is als je het geprobeerd hebt. Kom daarom op donderdagmiddag eens naar een gratis proefles !

Belangrijk informatie voor je ouders :

- De Zangklas is bedoeld voor jongens een meisjes van 7 en 8 jaar oud. Lesdag/- tijd en locatie : donderdag van 15.45 - 16.45 uur aan de Westzijde 148.

- Het Fluxus Kinderkoor is bedoeld voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar oud. Les/-dag en locatie:

donderdag van 16.45 - 17.45 uur aan de Westzijde 148.

Niet alleen door de  leeftijd wordt bepaald of uw kind bii de Zangklas of Het Kinderkoor hoort, maar ook door zijn /haar muzikale achtergrond en prestaties. In de loop van het schooljaar is het mogelijk om van de ene groep naar de andere over te stappen.

Voor een complete muziekopleiding is ZINGEN een essentiële aanvulling op instumentale les

Tarieven schooljaar 2016 - 2017 (36 lessen).

-Gereduceerd tarief  ( ensembletarief, Fluxus Pas ) : € 80 

Voor  later instromers geldt een lager bedrag  ( gerelateerd aan het resterend aantal lessen, b.v. vanaf januari € 55 ).

 

lees meer ▶

luisterend-oor-wvb-webdesign.jpgEen serie inspirerende bijeenkomsten over verschillende onderwerpen uit de klassieke muziekgeschiedenis. 

Tijdens de bijeenkomsten luister u naar fragmenten muziek. Truda Zijp, afgestudeerd conservatorium docent muziek, fungeert daarbij als gids. U krijgt bij het beluisten van uiteenlopende composities achtergrondinformatie, uitleg en luistertips. Hierdoor gaat u anders luisteren en bewuster ervaren wat er in een compositie gebeurt.

De onderwerpen zijn los van elkaar te volgen. Belangstellenden kiezen zelf wanneer en hoe vaak ze komen. Muzikale voorkennis is niet nodig.

lees meer ▶

In de kleuterdansles wordt spelenderwijs kennisgemaakt met de basistechnieken van dans.

Dansen vanuit verhalen en thema's

In deze les besteed ik aandacht aan de ontwikkeling van motoriek, muzikaliteit, ruimtegevoel en taal. Wat mijn les bijzonder maakt is dat dit allemaal als vanzelf gaat, omdat ik kleuters laat dansen, zingen en spelen vanuit verhalen en thema's die boordevol fantasie zitten. Daar kan je kind zich heerlijk in uiten. Zo stimuleer ik ook sociaal emotionele ontwikkeling, expressie en creativiteit. Dansplezier staat voorop in deze les!  

Presentatie voor ouders en familie

We doen twee keer per jaar mee met de dansdagen in de theaterzaal. Dan laten we de choreografieën zien die we in de lessen hebben geleerd. 

lees meer ▶

Drumles in  Zaandam? Altijd al willen drummen in een band? Of lijkt je het wel wat om te kunnen drummen in een band? Wij zorgen ervoor dat je in de 'groove' komt en zo snel mogelijk kunt samenspelen met andere muzikanten. Drummen begint bij de basis en daar wil ik je graag bij helpen!

Je kunt ook terecht voor een korte cursus, denk aan een 10 lessenkaart.

Zijn je Drumskills toe aan een update? Kom langs voor een vrijblijvende kennismakingsles!

Drummen in de Zaanstreek doe je bij DrummersLab..nl

lees meer ▶

Ben je nieuwsgierig naar het leren spelen op zo'n groot instrument met zijn rijke klank en ontelbare mogelijkheden? Of heb je altijd al dat mooie stuk van Beethoven willen leren spelen?

Vanaf 6 jaar is iedereen welkom in mijn les. Wil je graag meer weten en een proefles aanvragen? Je kan me dan een mailtje sturen voor een afspraak.

"Mirjam heeft oog en hart voor haar leerlingen! Ze ziet wat leerlingen aan kunnen en haalt het beste naar boven zonder dat ze dit als druk ervaren. Plezier in het pianospel staat voorop. Mirjam gebruikt haar creativiteit en zoekt daarmee naar manieren die passen bij de ontwikkeling en ontplooïng van de talenten van haar leerlingen. Morris, bijna 8 jaar, mag zijn volgende pianouitvoering omlijsten met bijpassende (eigen) fotografie. Heel leuk!"

(Judith Suurmond -  moeder van Morris Bijnsdorp, bijna 8 jaar):

 

 

 

 

lees meer ▶

cello les voor iedereen vanaf 21 jaar

cello les betekent muziekles en is altijd 'op maat'. Iedereen is anders en leert anders, dus cello leren spelen gaat nooit op steeds dezelfde manier. Een goede basistechniek maakt het mogelijk om op alle niveaus muziek te maken!

proefles 10€

 

 

lees meer ▶

Wil je graag klarinet leren spelen?
Bij FluXus ben je dan aan het juiste adres. zowel les aan kinderen vanaf 8 jaar als volwassenen (beginners of gevorderde) en bereid aankomende conservatoriumstudenten voor op hun toelatingsexamen.

Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan o.a. klankvorming, vingertechniek, de belangrijkste basisonderdelen van de muziektheorie en daarnaast is er veel aandacht voor samenspel. Zo begeleid ik de leerling vanaf het begin regelmatig op de piano en vorm ik indien gewenst duo's, trio's en kwartetten met leerlingen van de klarinetklas. Als je de basis van het klarinetspelen hebt geleerd, zijn er op FluXus nog vele andere samenspelmogelijkheden. Zoals Mijn Eerste Orkest voor de jonge leerling en het Nieuw Zaans Klarinet Kollektief (voor alle niveaus) voor kinderen en volwassenen.

Uiteraard bied ik een gratis proefles aan. Mail dan naar klarinetleszaandam@gmail.com

Voor alle overige vragen sta ik (ook via bovenstaand emailadres) graag tot je beschikking
 

lees meer ▶

danspaar.jpgZoek je uitdaging? Wil je jezelf meten aan andere dansparen? Vol trots met je zojuist gewonnen beker naar huis? Je foto in de krant?

Ons wedstrijdprogramma is zo opgezet dat je al heel snel resultaat boekt op de officiële NADB wedstrijden.

Deskundige wedstrijdtrainers bereiden je voor op je eerste wedstrijd in de Debutantenklasse.

Wedstrijddansen moeilijk? Nee hoor, gewoon lekker dansen, de aanwijzingen volgen en volhouden. Het is voor iedereen bereikbaar.

Speciaal voor onze wedstrijddansers is Danssportvereniging Dance Passion Zaandam opgericht. Leslocatie is de nieuwe balzaal in de Dans Hotspot Van Kooten, partner van FluXus, Westzijde 71 in Zaandam.

Voorwaarden voor lidmaatschap:

 • je hebt een half jaar stijldanservaring
 • je staat ingeschreven voor of volgt een stijldanscyclus
 • je bent enthousiast en vastbesloten aan je houding, presentatie en danstechniek te werken
lees meer ▶

Door Ingrid Mol.
Bij jongste beeldhouwers kun je grote kunstwerken maken, een zelfportret boetseren, decors ontwerpen, performances doen en zelf een mini keramiek oven bouwen. Het is voor kinderen die graag dingen maken en niet bang zijn om groot te werken. 

lees meer ▶

Samen dansen is net toveren!

Je staat op je eigen voeten en toch beweeg je samen alsof je één bent. Tijdens de les maken we je langzaam vertrouwd met de magie van het stijldansen en leer je alle trucjes. 

In het eerste jaar leer je 3 Ballroom en 3 Latin dansen. Tegelijk met de pasjes leer je handige technieken, hoe je elkaar vasthoudt en hoe je jezelf mooi kunt presenteren.

Als je het leuk vindt kun je ook meedoen aan danswedstrijden. We hebben hiervoor een speciale training. 

Als je gaat stijldansen kies je ook voor gezelligheid!  De groepen blijven vaak nog even nakletsen bij de bar en gaan met elkaar vrijdansen op zaterdagavond. De danszaal is dan mooi verlicht en je kunt de hele avond dansen met wie je maar wil. Ook leer je allerlei speciale dansjes als de Barn dance, de cowboy twist, de Boomps-a-Daisy en de Sirtaki.

De lessen vinden plaats in de nieuwe Dans Hotspot Van Kooten, partner van FluXus, Westzijde 71 in Zaandam.

Ook voor volwassenen is er stijldansles, kijk op de website www.lekkerstijldansen.nl voor meer informatie.

 

 

lees meer ▶

In de peuterdanslessen wordt spelenderwijs de beginselen van de dans bijgebracht.

Als je kind twee is kan hij of zij een keer mee komen doen in een les. Bij deze eerste les mag je als ouder blijven kijken. Het moment van instappen wordt bepaald door de ontwikkeling van je kind, is het er aan toe, heeft het plezier?

Dansen vanuit verhalen en thema's

En dan gaan we dansen! Lekker bewegen op veel verschillende mooie muziek. Ik besteed aandacht aan de ontwikkeling van motoriek, muzikaliteit, ruimtegevoel en taal. Wat mijn les bijzonder maakt is dat dit allemaal als vanzelf gaat, omdat ik peuters laat dansen, zingen en spelen vanuit verhalen en thema’s die boordevol fantasie zitten. Daar kan je kind zich heerlijk in uiten. Zo stimuleer ik sociaal emotionele ontwikkeling, expressie en creativiteit. Dus niet schrikken als er de volgende dag een ijsbeer door je kamer danst!

Presentaties voor ouders en familie

Leuk om te doen, maar er zit bij mij geen enkele druk op. Met de kinderen die er aan toe zijn doen we twee keer per jaar mee met de dansdagen in de theaterzaal, en daar maken we een groot feest van. Het laatste stukje van elke les mag je naar je kind komen kijken en laten we zien wat we gedaan hebben.  

 

lees meer ▶

Altijd al eens klassiek ballet willen dansen, maar nooit geprobeerd? Kom dan les nemen!
Mijn visie is om ieder mens te laten bewegen binnen zijn/haar kunnen. In deze les zullen de beginselen van het klassiek ballet worden behandeld, maar ook zal het voor ervaren dansers een training verzorgen.

De sfeer in de groep is voor mij belangrijk en het dansplezier staat voorop! 

lees meer ▶

Graffiti is een geschreven tekst op een muur. Het zijn vaak woorden in kronkelende vormen met letters die over de muur lijken te dansen. Als de letters te wild dansen, valt niet meer te lezen wat er staat, of wel soms...?

In deze serie lessen nemen we graffiti en andere straatkliederkunst onder de loep en leer je hoe je krabbels op straat kunt ontcijferen, hoe je met je eigen straatnaam swingende wildstyle 'pieces' kunt maken, hoe je een stripfiguur en het gezicht van een beroemd persoon kunt vertalen naar een kleurrijke muurschildering.

Afhankelijk van het weer gaan we buiten met spuitbussen op houten panelen aan de slag. Maar ook als het weer tegenzit, werk je elke les toe naar een vette masterpiece. Een goed ontwerp ontstaat alleen door veel te schetsen! Als deelnemer krijg je daarom een schetsboek mee (en een t-shirt na afloop). Want ook thuis kunnen je handen ineens beginnen te jeuken. Dan is het fijn om een lege spot te vinden in je eigen 'blackbook' en in de volgende les je skills te showen.

Stilzitten is er in ieder geval niet bij!
 

lees meer ▶

Weet je nog niet goed welk instrument je wil spelen? Of wilde je eigenlijk altijd al cello spelen, en kan je dat nu eindelijk een keer gaan proberen?

Deze korte kennismakingscursus is dan zeer geschikt voor jou! We gaan individueel of in kleine groepjes aan de slag om de eerste vaardigheden op de cello te leren, inclusief een begin met noten leren lezen, zingen, strijken en tokkelen op de cello.

knipkaart 8x 20 min. les 100€ ( onder 21jr)

lees meer ▶

schrijfcaf.JPGHet schrijfcafé is voor beginnende en gevorderde schrijvers. Je krijgt korte schrijfopdrachten en deelt als je dat wilt wat je schrijft met andere deelnemers. Een ochtend of avond vol plezier en inspiratie. Neem zelf pen en papier mee.

lees meer ▶

In een kleine groep maken wij nieuwe choreografien voor de jaarlijkse voorstellingen.

1. Uitgebreide technieken van de egyptische buikdans zoals klassieke danshouding en balans

2. Shimmys gecombineerd met pasjes en heupbewegingen

3.. Expressie verbeteren en podiumervaring opdoen

Eigen inbreng en kreativiteit is vereist voor de choreografie!

Tussentijds instromen mogelijk, proefles € 10

 

lees meer ▶

Dit is het zout en peper bij de band; Conga's, Bongo's, Shakers, Cowbells. 

Het smaakvol aanvullen van ritme bij een band is een kunst en dat kun je leren. Heb je ritmegevoel en lijkt je wat om te leren spelen in een band? Meld je nu aan!

Drummen in de Zaanstreek doe je bij DrummersLab.nl

lees meer ▶

Het is reeds goed mogelijk voor kinderen om pianoles te hebben als ze nog niet in groep 3 zitten, maar in groep 2. Rond vijf jaar oud. Heel soms kan het, afhankelijk van het kind, als ze nog jonger zijn.

De aanpak van deze jongsten is een andere dan als kinderen ouder zijn. Via kinderliedjes, spelletjes leren ze spelenderwijs de piano kennen en spelenderwijs hun gehoor ontwikkelen. Het lezen komt later als ze in groep 3 zitten.

Het is bij de jongsten, bij de kleuters, van groot belang dat een ouder in de les aanwezig is zodat ze weten wat er gebeurt en ze thuis hun kind kunnen begeleiden.

Kijk ook op harrypiano.nl

In sommige gevallen kan een beroep worden gedaan op financiële ondersteuning ten behoeve van het lesgeld, via het Jeugdcultuurfonds of (In Zaanstad) Meedoen Zaanstad. Kijk op harrypiano.nl en dan 'tarieven' voor meer informatie en links naar de betreffende websites.

 

 

lees meer ▶

CURSUS SAMENSPEL

Ontdek Samenspelen!

Samenspelen is voor een muzikant een van de leukste ervaringen.
Naar elkaar luisteren, elkaar stimuleren, van elkaar leren en met elkaar muziek maken. In kleine groepjes of in grotere groepen staat het plezier voorop!

De verschillende maten blokfluiten lenen zich bij uitstek voor het samenspel. Maar ook de piano of de blokfluit in combinatie met zang of andere instrumenten bieden vele samenspel mogelijkheden. Als enthousiaste ensemble docente zal ik met plezier mijn ervaringen met jullie delen. Kom in een van de ensembles spelen!

Voor de liefhebbers van een korte cursus bestaat de mogelijkheid om projectmatig lessen te volgen. De hoeveelheid lessen mogen jullie zelf bepalen.

Voor nieuws omtrent samenspel mogelijkheden neem contact op met mijn e-mail adres: info@muziekatelier-pia.nl of kijk voor verdere informatie op:

www.muziekatelier-pia.nl


LOCATIE

De ensemble lessen worden aangeboden in ZAANDAM, WESTZIJDE.

DONDERDAG AVOND

19:00-20:00 Oude muziek ensemble voor zangers en instrumentalisten

20:00-21:00 Zaans blokfluitensemble voor volwassenen, gevorderd niveau

 

lees meer ▶

spinet.JPGHeeft u als kind of jong-volwassene piano gespeeld, maar bent u inmiddels gestopt? Houdt u echt van Barok-muziek en bent u nieuwsgierig naar de echte Barok-instrumenten? Heeft u weer zin en tijd om met muziek aan de slag te gaan? U heeft waarschijnlijk een goede basis om over te stappen op klavecimbel of spinet*. 

Ik help u graag deze uitdaging aan te gaan. Ook natuurlijk als u deze basis (op piano) niet heeft!

Prima basis voor kinderen
Klavecimbel en spinet* zijn ook mooie instrumenten voor kinderen om kennis te maken met muziek. Beide instrumenten zijn zeer geschikt om de basisbeginselen van een toetsinstrument aan te leren.

* Voor alle duidelijkheid. Een spinet is een klein klavecimbel, die als oefeninstrument kan worden gebruikt. 

Huur/kopen
Via de Stichting Instrumentenfonds van FluXus kunt u een spinet huren (in principe voor het eerste jaar). Voor het aanschaffen van een nieuwe of tweedehands instrument kunt u verdere informatie verkrijgen bij de docent.

 

EXTRA INFORMATIE

Het combineren van de instrumentale les én zangles betekent voor uw kind een zeer compelete muzikale opleiding.

Kinderen die naast de klavecimbel les ook op het kinderkoor willen zingen krijgen les van dezelfde docent.

Tarief kinderkoor op basis van 36 lessen : ensebletarief € 80

lees meer ▶

Ben je heel gedreven en hou je van musiceren, veel oefenen, concerten spelen en concoursen doen? Dan is dit het juiste traject voor jou. Leerlingen van mij hebben aan concoursen op nationaal niveau deelgenomen (zoals SJMN) en zijn doorgestroomd naar de jong talentafdeling van het conservatorium of aangenomen bij de Academie Muzikaal Talent. 

“Sandra kan heel goed vioolspelen en dat leert ze ons ook. Ze is op zoek naar het talent in jou. Ze laat je ook grappige oefeningen doen om beter te worden. Zonder Sandra had ik niet zo ver kunnen komen als ik nu ben. Je moet wel hard oefenen, want anders schiet het niet op” (Cecilia Boeren, 11 jaar).

www.sandrawallner.com

lees meer ▶

In deze cursus ga je aan de slag met het bedenken en maken van je eigen animaties en/of games. Uitgangspunt is het programma Scratch. Hier zet je alles in wat je hebt gemaakt en bedacht zoals:

• De foto’s die je hebt gemaakt en bewerkt
• Geluiden of muziek die je hebt opgenomen en gemonteerd
• Figuurtjes en achtergronden die je hebt getekend
• Het verhaal dat je hebt geschreven of de missies die je hebt bedacht

Vervolgens ga je met Scratch van al die elementen een animatie of game maken via programmeerblokjes.
 

lees meer ▶

xylofoon.jpgSlagwerk Start! is de leukste manier om jong te beginnen met ritme en melodie op echte instrumenten. In een klein groepje van vier tot zes kinderen leer je alle muzikale beginselen in een leuke wekelijkse les. Er wordt gezongen en geluisterd, maar vooral veel muziek gemaakt. We gebruiken de djembé en de xylofoon als basisinstrumenten, maar ook het drumstel en andere slaginstrumenten komen aan bod.Thuis ga je aan de slag met wat je in de les hebt geleerd. Hiervoor is het mogelijk om instrumenten te huren.

Slagwerk Start! 1. is bedoeld voor kinderen die in groep 1 en 2 zitten.

Slagwerk Start! 2. is bedoeld voor kinderen die in groep 3 zitten.

Uitzonderingen zijn in overleg mogelijk.

lees meer ▶

Smeed in 3 uur tijd een zilveren ring!
Voor jezelf of geef hem cadeau.
Of maak samen met je geliefde ringen voor elkaar.
Leuk ook met een groepje (max.8 personen) als uitje met collega's of vrijgezellen-feestje.

Onder de vakkundige begeleiding van Sacha Ofman wordt van begin tot eind, het smeden, solderen, afwerken en polijsten door de cursist zelf gedaan.
Voorkennis is niet nodig.

De ring wordt maximaal 7 mm. breed en de afwerking kies je zelf: hooglans, zijdeglans, hamerslag of mat. 

Neem contact met me op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

lees meer ▶

SAMENSPEL IN DIVERSE COMBINATIES

Er Is veel voor de fluit gecomponeerd in diverse bezettingen: fluitduo, trio, kwartet en voor fluit [en meerdere fluiten] in combinatie met andere instrumenten. Deze veelzijdigheid aan repertoire geeft veel mogelijkheden tot samenspelen.

Ensembles kunnen op verschillend niveau worden samengesteld; van beginners tot [ver]gevorderd.

Lesduur en prijs in overleg

ENSEMBLE ANDALUCIA [zie video onder] is een voorbeeld van een ensemble dat op niveau is sanmensgesteld en een aantal lessen heeft gehad. Het ensemble bestaat uit deelnemers van [ver]gevorderd niveau. [Het ensemble heeft meegedaan aan het Jan Pasveer Ensemble concours van 2015 en daarbij de tweede prijs behaald.]

Cursusprijs in overleg na vaststelling aantal lessen.

ENSEMBLE SPAANSE MUZIEK is een samenspelproject in samenwerking met gitaardocent Joris Kuhne en cellodocente Eva van de Poll. De muziek is op niveau aangepast, in de les voorbereid en in twee repetities tot klinken gebracht.                                                                                                    Het resultaat is te horen op het Ensemble Slotconcert, sommige leerlingen beleven hier hun eerste samenspel- en/of optreedervaring. [aanmelding na uitnodiging door de desbetreffende docenten]

Twee repetities eind juni, begin juli. Deelname gratis

VENTO ARGENTO - SAMENSPEL DWARSFLUIT Spelen in dit ensemble is een kennismaking met de fluitliteratuur die voor 3 of meer fluiten gecomponeerd of gearrangeerd is. Je speelt muziek uit verschillende stijlperioden: o.a. van Bach, Mozart tot de tango-componist Piazzolla.

De lestijd is maandag 20.30 uur 21.30 uur.

De cursus bestaat uit 10 lessen. [van september t/m juni]

Tijdens het cursusjaar is er een optreden op het Open Podium [Fluxus, Verkadezaal] en/of Kerstconcert in Krommenie.

Niveau: gevorderd.

Prijs: 50 euro

 

 

 

 

 

lees meer ▶

 

8 LESSEN VIOOL SPELEN 

 

Voor kinderen vanaf 7 jaar of vanaf groep 3 basisonderwijs en volwassenen.

De lessen duren 30 min.

 

Probeer hoe het is om viool te spelen!

De lesprijs is inclusief lesmateriaal en het gebruik van een viool tijdens je les.

Je leert de basistechnieken, en je krijgt een compleet beeld van wat vioolspelen en de bijbehorende lessen inhouden.

 

Informatie: via deze site of cheinen.musicus@gmail.com of vioolleszaanstad.nl

 

lees meer ▶

la-cantante.jpgIn De Flux Popschool huist ook zangschool La Cantante. Ben je geïnteresseerd in het nemen van zangles? Misschien omdat je in een band zingt en soms last van je stem krijgt? Of misschien wil je begeleiding omdat je graag naar een muziekopleiding wilt? De reden kan voor iedereen weer anders zijn, maar een ding is zeker: je bent van harte welkom!

lees meer ▶

De klarinet is een heel gangbaar instrument; voor alle leeftijden mogelijk om te leren bespelen.

De klarinetdocenten zijn ervaren in het geven van klarinetles aan beginners van alle niveau's, maar ook aan gevorderden. De laatste jaren zijn meerdere leerlingen van Fluxus doorgestroomd naar het Conservatorium om de opleiding tot professioneel klarinettist te volgen.

De klarinet is ook een uiterst geschikt instrument voor samenspel. Jongeren kunnen in t ensemble Rajakimoes olv Erik van Deuren en voor zowel jongeren als volwassenen is het Nieuw Zaans Klarinet Kollektief olv Ilse een leuk ensemble om in samen te spelen.

 

lees meer ▶

 

 

 

 • Dwarsfluitles voor iedereen. Van jong tot oud, van beginner tot gevorderde.
 • Individueel, duoles en groepsles.

 

Dwarsfluit is een betoverend instrument met een prachtig

geluid. De dwarsfluit is bovendien niet moeilijk om te leren bespelen. Met een beetje regelmatig studeren kun je al snel leuke muziek spelen. Voor

alle stijlen en niveaus zijn er mooie boeken, vaak met CD- en pianobegeleiding.

 

Dwarsfluit leren spelen kun je doen door middel van individuele lessen of groepslessen.

Als je kiest voor groeps- of duoles maak ik gebruik van speciaal lesmateriaal, waardoor je vanaf het begin samen muziek maakt! Dat maakt groeps- en duoles met name voor beginners erg aantrekkelijk en leerzaam. Door het samenspelen leer je naast het spelen zelf ook andere zeer waardevolle dingen, zoals luisteren naar elkaar en communiceren tijdens het spelen. De ervaring leert dat dat enorm stimulerend werkt voor het leerproces en voor het plezier in het muziekmaken. De lessen zijn vaak zeer dynamisch, en de leerlingen komen eerder met eigen inbreng. De instap naar andere vormen van samenspel zoals orkesten of ensembles is zo bovendien makkelijker. 

 

Voor leerlingen die al wat gevorderd zijn, is individuele les een goede

keuze. Het lukt niet altijd om een medeleerling van hetzelfde niveau

te vinden en bovendien vragen de moeilijkere stukken vaak om wat

meer persoonlijke en individuele begeleiding. Wel is het heel leuk en leerzaam om de lessen eventueel, af en toe, af te wisselen met duo-,trio- of

kwartetles.

 

Hoe je de lessen ook vormgeeft, het belangrijkste is dat de leerling niet alleen leert de dwarsfluit te bespelen, maar bovenal veel plezier beleeft aan het muziek maken, het gevoel heeft zichzelf te kunnen zijn en in zijn/haar eigen tempo en stijl lekker te kunnen fluiten! Ik doe daar al jaren, met volle overgave, mijn best voor en ben heel trots te kunnen constateren dat de leerlingen laten zien en horen dat ze veel plezier hebben van en tijdens de lessen.

 

 

 

 

lees meer ▶

Lijkt het je leuk om piano te leren spelen?

Ben je nieuwsgierig naar wat voor klanken je allemaal uit de piano kunt halen?

Wil je een beetje weten hoe een piano in elkaar zit?

Dan is de kennismakingscursus Toets de piano echt iets voor jou!

 

lees meer ▶

Verschillende pianolessen.

lees meer ▶

hammond-sk2.jpgHeb je ook een elektronisch orgel in de huiskamer staan? En doe je er niks (meer) mee, wil je 'm misschien verkopen maar raak je 'm aan de straatstenen niet kwijt? Waarom moeiijk doen als het makkelijk kan: ga er gewoon (weer) op spelen! Want orgelspelen is ontzettend leuk; ik kan het weten, ik ben zelf op een elektronisch orgel begonnen en heb er vele jaren met nog meer plezier op gespeeld. Bovendien is het (Hammond) orgel aan een revival bezig dus is het helemaal zo gek nog niet als je elektronisch orgel wilt gaan spelen. Als je elektronisch orgel speelt doe je alles zelf: de melodie op het bovenklavier, de akkoorden/begeleiding op het onderklavier en de bas met je voet op de baspedalen. Multitasken dus, maar alle muzikanten, beginnend en gevorderd, kunnen dat!

Dus heb je een elektronisch orgel in huis, haal die advertentie maar van Marktplaats af en ga zelf spelen :-)!

Wil je meer weten, check mijn website: www.marceldehoop.nl

lees meer ▶

De bas is het gaafste instrument dat er is! De fundering van de band, dat ben je als je basgitaar speelt. De bas komt in allerlei muziekstijlen voor. Welke stijl wil jij leren? Kies hieronder je lesvorm.

Basgitaar kan je leren vanaf een jaar of 8, afhangend van hoe groot je bent. Er zijn 'short scale' basgitaren, deze hebben een kortere hals.

De lessen zijn altijd individueel. In de lessen zullen we ook theorie en gehoortraining behandelen en natuurlijk het samenspelen. De bas is en blijft een begeleidingsinstrument en daarom is samenspel erg belangrijk.

Je kan een basgitaar huren via de muziekschool.

lees meer ▶

Aquarelleren, donderdagochtend van 9.30 tot 12 uur, op de Klaas Katerstraat 7B te Zaandam, gebouw van Fluxus.

Bij deze cursus zal er aan de hand van diverse opdrachten worden gewerkt.

Er wordt  om de week 12 keer lesgegeven en de andere week is er de mogelijkheid om zelf te werken in het gebouw van FluXus, Klaas Katerstraat 7b te Zaandam.

Lesdata zijn: 22 september, 6, 27 oktober, 10, 24 november, 8 december 2016, 12, 26 januri, 9 februari, 2, 16, 30 maart 2017.

Voor de keren dat er zelfstandig gewerkt kan worden zal een bijdrage van ongeveer € 20,- voor 12 keer worden gevraagd.

Zelfstandig werken: 29 september, 13 oktober, 3, 17, november, 1, 15 december 2016, 19 januari, 2, 16 februari, 9, 23 maart, 6 april 2017.

De cursisten zorgen zelf voor materlaal. Wel is het mogelijk papier bij mij te kopen.

Met andere, zelf meegenomen, materialen werken behoort ook tot de mogelijkheden.

Ervaring is niet nodig, iedereen zal op zijn of haar eigen niveau werken. Gevorderden en beginners zijn welkom.

Kijken is de basis van het tekenen en schilderen. Door middel van diverse opdrachten gaan we veel uitproberen. Ook is er veel aandacht voor compositie en kleur- en materiaalgebruik.

De cursus gaat van start met 7 deelnemers.

 

Tekenen en Schilderen, maandagavond 20-22.30 uur, in de Pelikaan, Kervelstraat (naast de bibliotheek) te Krommenie. Zie website Fluxus voor meer informatie.

 

lees meer ▶

muziek-noten.jpgHet is bij FluXus mogelijk om muziekexamens af te leggen. Er zijn 4 niveaus:

A - gemiddeld 3 jaar les;
B - gemiddeld 5 jaar les;
C - gemiddeld 7 jaar les; 
D - toelatingsexamen-niveau.

De examens bestaan uit een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte.

Theorielessen
Ter voorbereiding op de theorie-examens kunnen tien klassikale theorielessen worden gevolgd. Deze lessen beginnen op 24 oktober en worden gegeven door Peter van Os (A en B) en Piet Hulsbos (C en D). De theorie-examens vinden plaats in maart.

Praktisch examen
Als de leerling geslaagd is kan er een praktisch examen worden afgelegd. Deze praktijkexamens worden in mei afgenomen door een commissie bestaande uit Gertru Pasveer (programma-coördinator Muziek), de theoriedocent en de eigen docent.

Het is ook mogelijk om een muziekexamen af te leggen als je geen leerling bent van FluXus.
 

lees meer ▶

Olieverf schilderen is fascinerend en heerlijk om te doen. Of je nu met paletmes werkt of laag over laag, 'glaceringen' aanbrengt of 'vet' schildert, olieverf heeft een geweldige kleuren kracht. Al experimenterend  leer je allerlei aspecten kennen van de olieverf techniek, zoals 'drager', 'ondergrond', 'medium' en 'vernis'.

Je werkt zelfstandig onder individuele begeleiding van kunstenaar docent Anne-marie Corman en kiest je eigen thema bijvoorbeeld; landschap, portret of abstract. 
 

Het creatieve proces en het eindresultaat worden aan het einde van de les besproken.
Zo leer je van de ervaring van je medecursisten. Zowel gevorderden als beginners zijn welkom.
Materiaal (kwasten, palet (messen), verf, medium en schilderdoek) zelf meenemen!  

Proefles is altijd mogelijk (tarief 15 euro)

 

lees meer ▶

Heb of wil je een website of ben je bezig met bloggen en heb je specifieke vragen? Dan kun je in plaats van mijn cursussen ook een strippenkaart kopen.

Je krijgt dan snel hulp of coaching bij je probleem.

Met een kaart heb je recht op 3 coachingsgesprekken of online hulp van ongeveer een uur per keer.

lees meer ▶

Muziek maken en liedjes zingen: dreumessen genieten ervan! Daarnaast is het zingen van liedjes ook goed voor o.a. de taalontwikkeling. Je kunt er natuurlijk thuis mee aan de slag gaan of je kunt samen met je dreumes op muziekles: samen luisteren, zingen, spelen en bewegen!

Tijdens Dreumes en Muziek worden er allerlei liedjes gezongen en bijbehorende spelletjes gedaan. Er wordt gedanst, geluisterd, geïmproviseerd en gebruik gemaakt van voor jonge kinderen geschikte instrumentjes. Tijdens de lessen staan de kinderen centraal, alle activiteiten passen bij hun leeftijd. Het is de bedoeling dat muziek een plaats krijgt in het dagelijks leven. Het is niet belangrijk dat u mooi kunt zingen, noten kunt lezen of een instrument bespeelt. Het gaat om het plezier dat u samen heeft tijdens de muzikale activiteiten!

lees meer ▶

Electrisch gitaarles voor beginners, gevorderden en vergevorderden.

 

Je leert alle ins en outs van je instrument, op de manier die bij jou past, ongeacht je leeftijd, kennis en/of ervaring. Of je nu wil leren over noten lezen, akoestische fingerpicking of gewoon keihard wil rocken op de gitaar, het kan allemaal!

Schrijf nu in voor een gratis proefles!

lees meer ▶

Met je band onder begeleiding van een docent popmuziek repeteren en alle knelpunten aanpakken die je zelf niet kunt oplossen, zoals;

- beginnen van een nummer,

- moet er een brugje in?

- tempo, dynamiek, spanningsboog,

- tekst,

- misschien proberen in andere toonsoort,

- strakheid, volume,

- etc.

 

Schrijf je nu in voor de volgende serie die begint eind Januari 2016

lees meer ▶

gitaar.jpgKennismaken met de gitaar

Groepslessen voor gitaar worden een paar keer per jaar aangeboden, vooralsnog alleen op de zaterdag.

In een groep leer je kennismaken met de gitaar tijdens 8 lessen van 1,5 uur.
Spelenderwijs worden verschillende technieken en notaties behandeld.

Als je interesse hebt om hieraan deel te nemen meldt je dan aan. Je kunt me mailen of bellen. Zodra ik 6 deelnemers heb start ik meteen een nieuwe groep.

Het is trouwens voor alle leeftijden en sluit aan op ieders muzikale voorkeur. Ook wordt er aandacht besteed aan theorie.

Als de groep is samengesteld uit cursisten van verschillende niveaus krijg je in een gedeelte van de les persoonlijke aandacht en je eigen lesmateriaal. 

 

Zie voor meer informatie over bijvoorbeeld prijzen, locaties en ander lesaanbod mijn website:http://niefran.wix.com/niek-grandiek-1#!niefranxs4allnl/mainPage

Contact:
emailadres : niekgrandiek@gmail.com
Mobiele telefoonnr : 06 - 16284991
 

 

lees meer ▶

Mix van streetdance, kinderdans en dansexpressie

 

Regelmatig optreden

Respectvol samenwerken

Ruimte voor eigen creativiteit

Duidelijke structuur

 

Voor kinderen vanaf 6 jaar is er al Streetdance. In deze groep leer ik je plezier hebben in verschillende dansstijlen. Je krijgt meer bewegingsmogelijkheden, ontwikkelt je motoriek, je gevoel voor muziek en ruimte. Bij mij leert iedereen elkaar te waarderen en accepteren. Op een speelse manier haal ik het beste uit jou.

Elke les starten we met een stevige warming up. Daarna werken we aan een gezamenlijke choreografie, voor onze optredens. In de les werk je ook samen met andere kinderen aan een eigen dans, natuurlijk met hulp van mij. Ik gebruik vaak de nieuwste hits. Ben je helemaal gek van een liedje? Neem mee naar de les en maak een mooie choreo erbij. We hebben het er vaak eerst over waar een liedje over gaat. Welke gevoelens spreken er uit? Dan gaan we op zoek naar bewegingen die dat laten zien. Zo leer je die gevoelens beter kennen.

Optreden is super leuk en heel belangrijk. Daarom staan we een paar keer per jaar staan we op het podium, bijvoorbeeld tijdens de FluXus Dansdag of de Kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans. We besteden altijd aandacht aan de styling want ik vind dat je er goed uit moet zien op het podium.

 

Wil je een keer meedoen of komen kijken? Dat mag altijd!

 

lees meer ▶

Klassiek ballet en moderne dans zijn de basis voor de lessen ' Klassiek en meer', maar ook dansjes en bewegingen verzinnen hoort erbij. Hou je van dansen? Kom eens proberen hoe het in een echte dansstudio eraan toe gaat. Oefeningen doen, passen leren, in een mooie houding staan! Moeilijk is het niet, maar wel heel leuk en goed voor je lijf!

Tijdens de lessen werken we ook aan muzikaliteit, lenigheid en presentatie.

Hoe ouder je wordt hoe meer aandacht er ook is voor techniek en aan choreografie.

We presenteren ons ieder jaar meerdere keren voor publiek!

 • doelgroep:dansers van groep 4, 5,6,7 en 8 van het basisonderwijs. Bij veel dansers zal de groep op leefijd en niveau gesplitst worden
 • aantal lessen 36
 • dag: donderdag
 • tijd: 16.00-17.00
 • locatie: FluXus, locatie Westzijde 148, Zaandam
 • prijs: €230,- voor 36 lessen

Start cursusjaar op donderdag 8 september

lees meer ▶

Blokfluitensemble "Peanuts"

Voor kinderen vanaf 1 1/2 jaar les is er op de dinsdagmiddag het blokfluitensemble "Peanuts".

Op verschillende blokfluiten (sopraan, alt, tenor, etc.) meerstemmige muziek van allerlei soort spelen. Naast de reguliere les wekelijks een extra mogelijkheid om zo een echt goede muzikant te worden! Er wordt natuurlijk ook opgetreden zo nu en dan.   

 

Blokfluitensemble voor volwassenen

Op de vroege maandagavond is er een blokfluitensemble voor de meer gevorderde blokfluitist. Het is in principe een ensemble voor volwassenen, maar ook jongeren kunnen natuurlijk meespelen. Van sopraninoblokfluit tot grootbasblokfluit worden gebruikt om muziek van allerlei stijlen (van Canzona via opera-arrangementen tot Tango) tot klinken te brengen in arrangementen die vaak door Berend van Halsema zelf gemaakt worden.  

 

Gemengd ensemble "Ad Libitum"  

Op de maandagavond voor blokfluitisten, fluitisten, hoboïsten, klarinetisten, fagotisten, violisten, altviolisten, cellisten, etc. vanaf B niveau die in een middelgroot ensemble muziek van barok tot hedendaags willen spelen. Arrangementen worden door Berend van Halsema geleverd.   

 

Naar wens

Wilt u onder de leiding van en met Berend van Halsema muziek maken? Dit is natuurlijk altijd mogelijk in welke samenstelling dan ook. Neem contact met hem op en/of maak vrijblijvend een afspraak voor mogelijkheden en toelichting. 

lees meer ▶

Tegenwoordig zijn robots niet meer uit onze maatschappij te denken. Jij of je vriend(in) heeft misschien thuis wel een stofzuiger- en of grasmaaier robot. Tijdens deze cursus ga je één van de eerste robots maken en ontwerpen. Het is een leuk en klein project, waarbij je met verschillende onderwerpen te maken krijgt: natuur & techniek, beeldende vormingen en wat onderzoeksvragen en ontwerpopdrachten.

Elke woensdag vanaf 31 mei 2017 t/m 28 juni 2017 om 15:00

lees meer ▶

Aquarel schilderen is schilderen met waterverdunbare verf.In de cursus komen alle aspecten van de techniek naar voren..Van het opspannen van papier tot het inlijsten van het gemaakte werk.Nat in nat schilderen ,nat op droog en het pricipe dat vet en water elkaar afstoton.de transparantie van de verf het kleuren mengen ,kortom alles komt aan bod.

Iedere les wordt er een schilderopdracht gegeven(o.a. stilleven,portret landschap..)waar je jezelf door kan laten inspireren ,en waar iedereen individueel en persoonlijk bij wordt begeleidt.

Na iedere les wordt het gemaakte werk bekeken en gezamenlijk nabesproken.

Inschrijven mogelijk voor ieder nivo.Zeer toegangkelijk.

De prijs van de cursus is inclusief : verf,de tekenmaterialen en gebruik van penselen.

 

lees meer ▶

viool.jpgDuo- of triolessen op de viool.

lees meer ▶

Een van de meest veelzijdige blaasinstrumenten is de saxofoon. Zijn geluid varieert van heel zacht, warm en zoet tot stevig en ruig. Daarom kun je ermee klassieke muziek, moderne muziek of jazz- en pop muziek gaan spelen.

De saxofoon is bijzonder geschikt als solo-instrument, maar ook als orkestinstrument in een harmonie-orkest, saxofoonkwartet, Big Band, jazz- of pop-ensemble en zelfs in een rock- of blues band.

Vanaf 10 jaar kun je beginnen met saxofoon spelen, in overleg met de docent eventueel ook eerder. Al gauw zul je een reeks tonen en eenvoudige liedjes kunnen spelen. Als je blokfluit, fluit of klarinet hebt gespeeld, zal het begin nog sneller gaan, omdat er veel overeenkomsten met de saxofoon zijn.

Tijdens de lessen maak je kennis met de verschillende soorten muziek, die je op de saxofoon kunt spelen, zodat je, nadat je de basistechniek onder de knie hebt, een keuze kunt maken in welke richting je verder wilt.

De saxofoon is er in vier maten, sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon. Kinderen beginnen op de altsaxofoon, vanaf 14 jaar kun je ook op de tenorsaxofoon beginnen resp. overstappen.

 

lees meer ▶

Drumles in Zaandam? Altijd al willen drummen in een band? Of lijkt je het wel wat om te kunnen drummen in een band? Wij zorgen ervoor dat je in de 'groove' komt en zo snel mogelijk kunt samenspelen met andere muzikanten. Drummen begint bij de basis en daar wil ik je graag bij helpen!

Je kunt ook terecht voor een korte cursus, denk aan een 10 lessenkaart.

Zijn je Drumskills toe aan een update? Kom langs voor een vrijblijvende kennismakingsles!

Drummen in de Zaanstreek doe je bij DrummersLab.nl

lees meer ▶

In deze les veel aandacht voor het ontwikkelen van goed ruimtelijk inzicht.

Voor zowel beginners maar ook gevorderden.

Ook word er aandacht besteed aan opbouw en inzicht van de menselijke figuur

Beeldhouwen in natuur steen Beelden boetseren in klei bv mens of dierfiguren 

Beelden in was die vervolgens in brons gegoten worden(verloren wasmethode cire perdue)

voor beginners en gevorderde een ontdekkings tocht in de wereld van beelden en fantasie.

Bij voldoende aan meldingen starten we eind januari begin februari.

 

 

lees meer ▶

Workshop Baladi en Egyptische Ghawazi met Yazila


Zaterdag 8 april 2017
Adres: Fluxus Hof van Zaenden 65 1508 XD Zaandam
Tijd: 12.45 tot 15.15 uur
Prijs € 35 met Fluxuspas € 25


Yazila is een veelzijdige en innovatieve danseres, performer, docente en choreografe. Ze maakt dans/theatervoorstellingen, werkt samen met kunstenaars uit andere disciplines en treedt op met Musica Danza-live muziek en danst op dinnershows.
Regelmatig reist ze naar Cairo en New York en maakt deel uit van de prestigieuze dancecompany Caravanserai van Elena Lentini, haar mentor. In Utrecht heeft ze haar eigen dansschool AlHambra en is artistiek leidster van Yazilas Dansensemble. Haar stijl wordt gekenmerkt door dynamiek, creativiteit en mysterie.

 

 

lees meer ▶

Als je begint met vioolspelen heb je er meteen vier nieuwe muziekvriendjes bij.
Gerrit Grombeer bromt op de laagste snaar en houdt van veel honing.
Arie Aap klimt het liefst met jou in de bomen.
Eefje Elf zingt graag met een hoog stemmetje een liedje voor jou.
Met Dolly Dolfijn kun je lekker spetteren en spatteren.

Als je mooi kunt strijken op alle snaren dan wordt het tijd voor een bezoekje aan het Vingerdorp.
Iedere vinger woont in zijn eigen Klankhuisje en er is ook een echte burgemeester.
In het dorp schijnt altijd de zon en meestal is het rustig maar soms….. is er een inbreker of er valt een vinger in de sloot?!

Ga mee op avontuur in Muziekland en ontdek je eigen vioolklank!
 


 

lees meer ▶

Het woord keramiek komt van het Griekse keramos, wat drinkvat of aardewerkvat betekent. Het wordt gebruikt voor voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt.
Keramiek kent veel toepassingen op zowel praktisch als kunstzinnig gebied.
In deze cursus worden de basistechnieken behandeld met het accent op het vrij vormen en het opbouwen met plakken of ringen klei.

Met je handen in de klei!

In deze tijd van Facebook en Twitter is er niets lekkerder dan eens met je handen in de klei te wroeten.

Een weldaad voor je hersenen, want bewezen is dat werken met je handen van grote invloed is op ons totale welbevinden.

Voor keramiek is het van belang eerst een aantal technieken onder de knie te krijgen. Als je handen de kansen en beperkingen van de klei kennen, ben je in staat je inspiratie en verbeelding vorm te geven.

Er is aandacht voor het proces van idee naar uitwerking.

De ontstane beelden en voorwerpen worden gedecoreerd, geglazuurd en afgebakken.
De keramiekcursus is zowel geschikt voor de beginnende als gevorderde cursisten door de individuele manier van werken en begeleiding op persoonlijk niveau.

lees meer ▶

Doe mee aan deze bruisende Theater Inleiding van de Zaanse Theaterschool!

In deze cursus leer je in het kort alles wat met theater en toneelspelen te maken heeft.

Je gaat gieren van het lachen bij het improviseren, zelf aan de slag met echte theaterteksten, maakt je eigen toneelstukken, leert de beginselen van filmacteren, koppelt muziek en zang aan je theaterstukjes en gaat waanzinnige voorstellingen spelen!

Voor iedereen van 6-21 jaar. er zijn meerdere groepen. Je wordt ingedeeld op leeftijd en niveau.

Elk jaar wordt afgesloten met een spetterende voorstelling!

Tussendoor zijn  er kijklessen en kleine optredens.

Om de 2 jaar is er een Mega Voorstelling in de grote zaal van het Zaantheater met de hele school!

En in de zomer kun je je inschrijven voor het superleuke Theaterkamp!

 

De Zaanse Theaterschool is aangesloten bij Meedoen Zaanstad. Via hun website kunnen gezinnen met een lager inkomen op een eenvoudige manier het lesgeld vergoed krijgen.

lees meer ▶

In deze unieke cursus maak je kennis met diverse beeldhouwers  technieken.Je gaat aan de slag met echte mooie beeldhouwers materialen bv klei/keramiek,speksteen /albast en gips

Hakken,vijlen,schuren,polijsten in natuursteen.Maar ook werken met klei bv dierfiguren bakken en glazuren op 1060 graden.Een mooi beeld maken van speksteen.We werken op een mooi en inspirerend beeldhouwers atelier.

Het is ook mogelijk in onderling overleg om samen met u kind voor dezelfde prijs deze cursus te volgen.Deelname vanaf 6 jaar.

Ontwikkelen van fantasie en hand-vaardigheden.

 

 

 

lees meer ▶

buikdans.jpg5 Buikdanslessen voor om fit en soepel de zomer in te gaan!

Op dinsdagavond van 20.30 uur tot 22.00 uur.

Inhoud van deze cursus:

1. buikdans techniek,

2. improvisatie

3. een nieuwe choreografie, die we samen tijdens de les gaan uitwerken.

Geef je nu op voor deze cursus via moulaya@upcmail.nl!

 

lees meer ▶

Al vele jaren wordt bij Fluxus de cursus Edelsmeden aangeboden, een bijzonder mooi ambacht waarin techniek en schoonheid samen komen. Omdat de lessen Edelsmeden op maat gemaakt worden, kunnen ze door beginners en gevorderden tegelijkertijd gevolgd worden.

Beginners
Als nieuwkomer leer je verschillende basistechnieken zoals zagen, boren, vijlen, schuren, walsen, solderen en polijsten. Via diverse opdrachten wordt naar een uniek eindproduct toegewerkt. Binnen deze opdrachten is ruimte voor eigen creativiteit, maar ook aandacht voor het gebruik van verschillende soorten materialen zoals keramiek, blik, glas, leer, steen en hout. Bij aanvang van de cursus ontvang je een mooi geïllustreerd lesboek en de praktijklessen worden ondersteund door een klein woordje theorie.

Gevorderden
Gevorderden kunnen met eigen ontwerpen komen die onder begeleiding uitgewerkt worden. Bij gebrek aan inspiratie zal er aan de hand van een opdracht worden gewerkt, waarin je je creatieve vrijheid kwijt kunt. We vinden het belangrijk dat je je blijft verdiepen in het vak. Bijvoorbeeld door het verbeteren van de technieken, maar ook door meer diepgang in je eigen ontwerp te brengen. Het belangrijkst is dat de cursus niet alleen leerzaam, maar ook leuk en inspirerend voor je is. Geef daarom aan het begin van deze cursus aan wat je verwachtingen en wensen zijn, zodat ik daar rekening mee kan houden.

Wat bieden we nog meer
Via Facebook kun je lid worden van onze groep Sieraad +. Hier houd ik je op de hoogte van de hedendaagse exposities in musea en galeries en alle wetenswaardigheden in sieradenland!

Het edelsmeedlokaal is een complete goudsmidwerkplaats waar alle machines en gereedschappen aanwezig zijn. Onedele metalen worden gratis aangeboden.

Dit wordt mijn vijfde seizoen als vakdocent en ik doe dit met heel veel plezier.
Hopelijk tot in september!

Voor vragen en onduidelijkheden kun je me altijd mailen: suzannevanoirschot@gmail.com

Suzanne van Oirschot

 

lees meer ▶

In deze les kun je kennis maken met dansstijlen zoals: musical, jazz en klassiek. 

 

Gevarieerd en uitdagend

Door de afwisseling van verschillende dans en muziek stijlen blijven deze lessen gevarieerd en uitdagend. Ook werken we een gedeelte van de les aan zang en spel.

Verder wordt er gewerkt aan muzikaliteit, motoriek, houding, ruimtegevoel, expressie en creativiteit. Dans, zang en spelplezier staat natuurlijk voorop!

Presentaties

Aan het eind van de les leren we een leuke swingende choreografie of een musicalnummer waar we op gaan dansen. Die laten we zien op de dansdagen in de theaterzaal en o.a. tijdens de kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans.


 

lees meer ▶

Als instrumentalist of zanger soms heb je een pianist nodig, om samen mee te werken voor een uitvoering, of gewoon om iets in te studeren. Misschien eenmalig, of meerdere keer als het nodig is; jij mag kiezen!

 

Als je weet dat je een pianist nodig heb, neem meteen contact met me op! Wij kunnnen (ook met je docent) samen beslissen hoeveel keer en hoe vaak, om en echte muzikale gebeurtnis van te maken!

 

lees meer ▶

In de pianoles voor ouder en kind participeert de ouder in de les aan het kind. Voor een exacte beschrijving van de les gelieve mij een e-mail te sturen.

Voor álle lessen waar het kinderen betreft is de kennisname en soms deelname in de les van de ouders heel belangrijk, en effectief. Dit geldt vooral voor jonge kinderen. De ouders weten wat er in de les gebeurt, en spelen daar op in gedurende de week als het kind speelt/oefent.

Het is daarom dat ik de ouders (of een ouder) altijd graag in de les heb.

Kijk ook op harrypiano.nl

In sommige gevallen kan voor financiële ondersteuning een beroep worden gedaan op het Jeugdcultuurfonds en (In Zaanstad) Meedoen Zaanstad. Op harrypiano.nl vindt u de links naar meer informatie hierover indien u op 'tarieven' klikt.

lees meer ▶

Ontdek je creatieve muze met deze onvergetelijke Workshop
Tijdens deze workshop ga je schilderen vanuit je gevoel. Je gaat schilderen zonder voorop gesteld plan en kijken wat zich aandient. Tijdens de workshop maak je contact met je intuitie en ga je schilderen vanuit je eigen creatieve bron. Door te schilderen vanuit je gevoel, leer je jezelf beter kennen en vertrouwen op je intuïtie. Ook ontdek je eigen beeldtaal en deze te waarderen. Dit maakt dat je in een positieve creatiespiraal komt.

De les begint met een ontspanningsoefening gevolgd door een geleide meditatie- of wel imaginatieoefening. Deze oefeningen vormen vervolgens de leidraad voor wat je daarna gaat schilderen. De inspirerende opdrachten geven je energie. 

Het mooie is dat je geen ervaring hoeft te hebben met schilderen, alleen maar zin om even in alle rust te schilderen.

 • Je leert loslaten dat het er "mooi" uit moet zien en komt daardoor in een echte creatieve spiraal.
 • Je komt tot rust.
 • Het leuke is dat je geen ervaring hoeft te hebben met schilderen!
 • Je ervaart dat het gaat om het proces en niet het resultaat, waardoor je in een creatiespiraal komt. 

Ervaringen van vorige deelnemers:
“Voor mij heeft het heel ontspannend gewerkt om gewoon te beginnen zonder een vooropgezet plan.”
“Het heeft me geleerd om ook buiten de lessen beter op mijn innerlijke kompas te vertrouwen.”
“Ik kwam met veel energie thuis.”

 

lees meer ▶

De bas is het gaafste instrument dat er is! En hij komt ook nog eens in bijna alle muziekstijlen voor! In de lessen die ik geef leer je de basis die je nodig hebt als bassist en verder kan je zelf invullen wat voor muziek je hier mee wilt spelen. Dit gaat van jazz tot pop tot folk tot klassiek, noem maar op.

Vanaf ongeveer 8 jaar kan je contrabas spelen. Er bestaan kleinere formaten contrabassen speciaal voor kinderen. 

De lessen zijn altijd individueel. In de lessen zullen we ook theorie en gehoortraining behandelen en natuurlijk het samenspelen. De bas is en blijft een begeleidingsinstrument en daarom is samenspel erg belangrijk.

Een contrabas kan je huren via de muziekschool of via mij.

lees meer ▶

De muziektrein is een oriënterende cursus, een belangrijke opstap voor kinderen die nog niet weten welk instrument zij willen gaan bespelen.

36 weken lang maken de leerlingen kennis met 6 verschillende instrumenten. Zij krijgen les in een groepje van maximaal 6 leerlingen en wisselen elke 6 weken van instrument.

De muziektrein gaat pas rijden als er minimaal 6 aanmeldingen zijn! 

lees meer ▶

486.jpgIn deze cursus leer je in 19 lessen de beginselen van het gitaarspelen. De cursus is vooral bedoeld voor kinderen tot 12 jaar.
Het is meerdere malen bewezen dat beginnen met een instrument op jonge leeftijd goed is voor de ontwikkeling. In deze cursus leer ik de basistechnieken van de gitaar aan de hand van liedjes maar ook behandel ik onderwerpen als het notenschrift etc.

De mogelijkheid bestaat ook om na afloop van deze cursus, de cursus te vervolgen met dezelfde groep.


 

lees meer ▶

fotocamerabg.jpgNa de zomervakantie start ik met een portfolio groep. Gedurende een jaar werk je aan je eigen portfolio. Tijdens de lessen worden steeds je vorderingen in de groep besproken en suggesties voor aanvullingen en verbeteringen gegeven. Dit is een kans om intensief met fotografie bezig te zijn en je niveau te verbeteren. De cursus omvat 10 lessen met aansluitend een expositie in het Weefhuis te Zaandijk. Tijdens de cursus krijg je advies voor het printen en inlijsten van je foto's. Aantal deelnemers minimaal zes, maximaal acht. Kosten € 195, inclusief de expositie, exclusief de kosten voor het printen, opplakken en inlijsten van je foto's. Printservice op professioneel Oyster papier van Permajet met Epson printer en originele inkt tegen kostprijs (ca. € 3 voor A3, € 6 voor A2). Cursusavonden op dinsdagen 12-9, 10-10, 14-11, 12-12, 2017 en 16-1, 13-2, 13-3, 10-4, 15-5, 12-6, 2017. Expositie in het weekend van 30-6 / 1-7 2018. Je kan je nu aanmelden door een e-mail te sturen naar tk@tkfotowerk.com, met vermelding van je naam en telefoonnummer en PORTFOLIO.

lees meer ▶

506.jpgIn mijn lessen streef ik er naar om het beste uit de leerlingen te halen, waarbij het speelplezier altijd voorop blijft staan. Naast de gebruikte basismethode worden de lessen aangepast aan de individuele wensen van de leerlingen, door middel van diverse muziekstijlen en samenspeelstukken. Leerlingen die actief zijn in de HAFABRA orkesten kunnen zich bij mij voorbereiden op de examens voor de HAFABRA. Ook heb ik plek voor leerlingen die zich willen voorbereiden op (de vooropleiding van) het conservatorium.

Je kunt hoorn leren spelen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Wel is het dan aan te raden om te beginnen op een kinder hoorn. Dit is het zelfde instrument, maar dan kleiner vormgegeven.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een instrument te huren, hiervoor kun je contact met mij opnemen.

lees meer ▶

Heb je binnenkort een uitvoering of wil je graag jouw stuk een keer met pianobegeleiding doen dan kan dat!

We gaan dan samen aan de slag, meestal ook in overleg met je eigen docent.

Laat mij tijdig weten welk stuk je speelt, dan bekijk ik hoe lang ik nodig heb om het in te studeren en hoeveel repetities we nodig hebben om er een mooi geheel van te maken!

repetitiedag in overleg

lees meer ▶

Aan de slag met jouw stem, repertoire leren kennen

Techniek opbouwen, problemen waar je op je koor tegenaan loopt tackelen

 

telefoon: 06-28069626

e-mail: cfstam@gmail.com

 

lees meer ▶

cello.jpgCello-les voor volwassenen. De knipkaart geeft recht op 10 lessen, die samen afspreken.  Samenspel, individuele ontwikkeling, techniek, solvege en theorie komen aan bod. Specifieke wensen komen uiteraard aan bod.

 

De algemene voorwaarden worden toegestuurd

lees meer ▶

In het najaar van 2017 gaan we weer van start met een nieuwe reeks prints voor mode en interieur. Van handgeschilderd tot digitaal dessin geprint op textiel.

lees meer ▶

muziek-noten.jpgVrouwenkoor LIGATURE

 

Ervaar wat je eigenlijk al weet : zingen is zo natuurlijk als bewegen en eten.

Zingen is gezond, sociaal en een bijzonder mooie vorm van musiceren.

 

Voor wie :

Vrouwen vanaf 21 jaar.

 

Wat gaan we doen:

 • Stemvorming. In je stem zit meer dan je denkt.
 • Gehoortraining (solfège): de ontwikkeling van het innerlijk gehoor.
 • Afwisselend meerstemmig repertoire. Naast klassieke, lichte muziekis er speciale aandacht voor traditionele Spaans(Zuid Amerikaanse) en Sefardische(Joodse) muziek. A capella, met begeleding.

 

Wanneer:

Repetities zijn op donderdagavond om de week, van 19.30 - 21.30 uur  (kleine pauze).

De cursus bestaat totaal uit 36 uur  (18 x , geen repetitie tijdens vakantieperiodes)

De eerste repetitie is op donderdag 15 september. 

Daarnaast willen we minimaal twee maal per schooljaar optreden.

Prijs:

€198, inclusief btw.

 

Mijn manier van werken :

Ik ben serieus en werk met discipline, maar ook enthousiast en motiverend. Gezelligheid, een ontspannen sfeer én gevolel voor humor zullen zeker niet ontbreken.

Van de koorleden verwacht ik ook die motivatie, aamwezigheid bij de repetities en betrokkenheid bij de groep. Een koor is tenslotte 'teamwork'.

 

Proefles:

Je bent altijd welkom om eens vrijblijvend te komen luisteren of mee te zingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lees meer ▶

Mijn Eerste Orkest: het orkest waar je als beginnende leerling meteen in kan komen spelen.

Voordat je in de gevorderde ensembles zoals Fluxus Sinfoniëtta – Rajakymoes! – La Banda – Nieuw Zaans Klarinet Kollektief kan spelen, is er nu de mogelijkheid om in dit orkest je samenspelloopbaan te starten. Uiteindelijk is samen spelen toch het leukste wat er is!

Mariëtte is werkzaam als cellodocent bij Muziek Maakt School & Fluxus. Ilse geeft ook les bij Muziek Maakt School & Fluxus, als klarinetdocent.

In dit orkest zijn alle instrumentalisten welkom: toetsenisten, harpisten, strijkers, blazers, slagwerkers.

De muziek wordt op maakt gemaakt. Keuze voor de stukken gaat in overleg.

De werkwijze van Mijn Eerste Orkest is geïnspireerd op Ensemble Rajakymoes! o.l.v. Erik van Deuren. Samenwerking tussen Mijn Eerste Orkest en Rajakymoes! is één van de mogelijkheden.

Opgeven voor Mijn Eerste Orkest kan door een mailtje te sturen naar Eijsinkilse@gmail.com of via de 'Inschrijven' knop rechts op deze pagina.

lees meer ▶

Jazz-/Moderne Dans is de verzamelnaam voor verschillende stijlen variërend van: technische jazzdance, showdance, jazzballet, moderne dans en Afrikaanse dans. Het is geschikt voor iedereen die wat wil leren, maar ook voor degene die gewoon lekker wil bewegen! De sfeer in de groep is voor mij belangrijk en het dansplezier staat voorop!

lees meer ▶

Op zaterdagmiddag vanaf 16:00 tot 17:30 uur geven wij musicalles aan kinderen van de middelbare school t/m 20 jaar. In een heel jaar bereiden wij ons voor op een grote voorstelling in het theater.

Bijzonder bij ons is dat alle kinderen een tekstrol krijgen in deze musical.

De kinderen worden in gedeeld in diverse leeftijdsgroepen. Kom gerust eens langs voor een proefles. Van tevoren aanmelden voor eeen proefles is wel fijn.

lees meer ▶

mixen.jpgBen je meer voor achter de schermen en wil je graag meer weten over het maken van videoclips?
Meld je dan aan bij Bart van Baren! Klik op zijn foto hieronder voor meer info

lees meer ▶

Hou je van de hoge strijkersklank en ben je 5 jaar of ouder? Dan is de viool met haar rijke klankkleuren voor jou het passende instrument! Al ben je nog zo jong, al vanaf de eerste vioolles leer je om vanuit je hart te musiceren.

"Juf Sandra als docent is leuk. Ze geeft goede uitleg en is grappig. Ze kan heel goed vioolspelen. Ze is heel lief en ze wil dat we hard oefenen. Alleen dan worden we beter in het vioolspelen"
(Lucy Boeren, 9 jaar).

"Sandra spreekt bij iedere leerling zijn/haar persoonlijk potentieel aan, is daarin heel geduldig en serieus, maar geeft ook de ruimte voor initiatief. En daarbij neemt ze altijd de moeite om ons als ouders te informeren over de voortgang en adviezen te geven over het thuis studeren. Onze dochter Teddy gaat in ieder geval iedere week met plezier naar de les en dankzij Juf Sandra ook met grote sprongen vooruit, wat resulteerde in een 1e prijs bij het Jan Pasveerconcours van 2014!" (Judith Petra & Nol Sicking - ouders van Teddy Sicking, 10 jaar).

www.sandrawallner.com

lees meer ▶

Pianoles voor iedereen, met doorgroeimogelijkheden voor hen die echt talent hebben. Aandacht voor alle muzieksoorten.

Lessen aan de Westzijde Zaandam op dinsdag en woensdag.
Bij voldoende aanmeldingen ook les op donderdag in de Pelikaan, Krommenie.

Alle informatie is te vinden op:

www.harrypiano.nl

In sommige gevallen kan voor financiële ondersteuning een beroep gedaan worden op het Jeugdcultuurfonds en (in Zaandam) Meedoen Zaanstad. De links vindt u op mijn website als u op 'tarieven' klikt.

lees meer ▶

Dit heterogene(met verschillende intrumenten) ensemble is speciaal voor de volwassen leerling die pas

later is begonnen en  niet veel ervaring heeft in het samenspelen.

Ook als je nog niet veel kunt op je instrument kun je instappen.

De partijen worden op maat gemaakt, aangepast aan je niveau.

We hebben al jaren een vaste kern(ook veel doorstromers) en repeteren op maandagavond.

We doen minstens 2 keer per jaar mee aan een concert met andere ensembles.

 

Samenspel geeft heel veel plezier, je leert de functie van je instrument beter kennen, je speelt 

met gelijkgestemden( iedereen wil mooi muziek maken) en leert veel van elkaar.

SAMENSPEL BEVORDERT JE EIGEN KUNNEN  EN INTENSIVEERT JE BELEVING !!

 

Zin in samenspelen? Wij zien je graag komen.

Je bent van harte welkom op een repetitie te komen luisteren, of al mee te spelen, en wie 

weet voeg je je bij ons!

lees meer ▶

Tijdens de creatieve fotografie cursus zijn we bijna elke week buiten aan het fotograferen en leer je tijdens of achteraf dit te combineren met sociale media. Enkele onderdelen die worden behandeld zijn: abstracte fotografie, beeldoverdracht, close-ups, omgevingsportretten, scherpte-diepte, tegenlicht, etc.

Je gebruikt hierbij je eigen camera of mobiel (met voldoende pixels om te fotograferen). Bij deze cursus leer je je eigen camera beter kennen, waarbij je na de cursus nog veel plezier aan zult hebben. Denk bijvoorbeeld aan je vakantie foto’s die dan net even anders worden genomen dan voor de cursus en meer "likes" genereert. 

Elke vrijdag vanaf 2 juni t/m 30 juni 2017 om 14:45 tot 16:15

lees meer ▶

Basgitaar spelen van begin tot gevorderd. Al in vroeg stadium leer je leuke basloopjes op je eigen tempo en speel je mee met je favoriete muziek. Ook in de loop van de cursus is er ruimte voor verdere verdieping in andere stijlen als Funk, Jazz, Blues, Rock en Pop

lees meer ▶

De Workout van de sterren, wereldwijd een grote hit, bekend onder de naam Barre Concept, Ballet Beautifull, Barre Fit, Ballet Fit.

Deze workout is super om je dag mee te beginnen of af te sluiten. Na de les voel je je fit en voldaan!

De focus ligt op het vormen van de spieren en het verbeteren van;

 • balans
 • uithoudingsvermogen
 • flexibiliteit.

Naast het werken aan een fit lichaam, leer je een andere manier van bewegen met een betere houding als resultaat. Je tovert je lichaam om tot een echt danserslichaam

BIJ VOLDOENDE AANMELDINGEN ZAL ER EEN 2DE LES WORDEN GEGEVEN OP DE ZATERDAGOCHTEND. INTERESSE? GEEF JE DAN NU OP!

►OP ZATERDAG OCHTEND VAN 9.15-10.15 OP HET HOF VAN ZAENDEN *

* INSCHRIJVING REEDS GESTART, MEER INFO? sheilakoch@hetnet.nl of bel op 06-27005896

lees meer ▶

Voor alle kinderen die houden van tekenen en schilderen! In dit kinderatelier probeer je allerlei materialen uit zoals houtskool, pastelkrijt, inkt, plakkaat- en aquarelverf. Je staat als een echte kunstenaar achter de schildersezel en je wisselt lekker groot af met klein maar fijn. Ook ga je collages maken met bijvoorbeeld papier, karton, stof, takken en bladeren. En wat dacht je van stempelen, monoprintjes maken of ecoline blazen?

De ene keer lezen we een verhaal of een gedicht, de andere keer staan we stil bij het werk van een bekende kunstenaar. Je laat je fantasie de vrije loop en je gaat onder begeleiding van de docent op je eigen manier aan de slag. Tegelijkertijd leer je van alles over kijken, vlakverdeling en kleurgebruik.

Ter afsluiting organiseren we met elkaar een mooie overzichtstentoonstelling.

Iedereen tussen 8 en 12 jaar kan meedoen, zowel beginnelingen als gevorderden. 
 

lees meer ▶

Muziektheorie

 

Je speelt al ,of al wat [hoeft geen gitaar te zijn], maar je wordt een beetje moe van dat muzikaal analfabeet zijn.
Wat hoor je eigenlijk? Hoe schrijf je dat op? Lezen? Muziek is de taal van de emotie, is er dan ook zoiets als grammatica? Al die vragen worden beantwoord.

We beginnen met toonladders, daarna akkoordenkennis en ritmiek.
Songanalyse. Hoe zit een lied in elkaar en hoe noteer je dat? Voorzien van voorbeelden uit de pop, blues, jazz en aanverwante muziekstromingen.

In een serie van acht lessen à anderhalf uur werken we ons door het programma. In overleg met elkaar kan de serie aansluitend met meerdere lessen worden verlengd. Bij zes deelnemers start ik meteen een nieuwe groep.  

lees meer ▶

De vrouw in haar kracht staat centraal bij het buikdansen!

Dansen vanuit je centrum haalt je innerlijke schoonheid naar buiten en laat je zelfbewustzijn en gevoel van eigenwaarde toenemen. 

Heb je last van rugklachten, vermoeidheid, stress, menstruatieklachten, overgangsklachten, stemmingswisselingen of het gevoel, dat je er niet mag zijn zoals je bent?!

Je leert in het eerste jaar alle buikdansbasisbewegingen en ook een leuke choreografie.

Persoonlijke aandacht vind ik belangrijk, zodat iedereen op zijn eigen tempo kan groeien en langzamerhand de danstechnieken zich eigen kan maken.

Kledingadvies: makkelijke kleding zoals een legging of joggingbroek op je heupen, topje of body, eventueel een heupsjaal, balletschoentjes of blote voeten.

 

lees meer ▶

In deze les kun je kennis maken met dansstijlen zoals: musical, jazz en klassiek.

Gevarieerd en uitdagend

Door de afwisseling van verschillende dans en muziek stijlen blijven deze lessen gevarieerd en uitdagend. Ook werken we een gedeelte van de les aan zang en spel.

Verder wordt er gewerkt aan muzikaliteit, motoriek, houding, ruimtegevoel, expressie en creativiteit. Dans, zang en spelplezier staat natuurlijk voorop!

Presentaties

Aan het eind van de les leren we een leuke swingende choreografie of een musicalnummer waar we op gaan dansen. Die laten we zien op de dansdagen in de theaterzaal en o.a. tijdens de kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans.

lees meer ▶

In deze cursus gaan we net als een echte kunstenaar van alles uitproberen. We gaan ontdekken, onderzoeken, natekenen (stilleven) en bouwen (beeldhouwen).

Het is een ontdekkingstocht waarin we met veel verschillende materialen gaan werken. Bijvoorbeeld met acrylverf, houtskool, aquarelverf, collagetechniek, zachte pastelkrijt en misschien gaan we wel een keer een linosnede maken.

We gaan ook werken met spullen waarvan je nooit van te voren had kunnen bedenken dat het een kunstwerk kon worden.

En alles gaan we doen om beter te leren zien. Want zonder dat je goed kijkt naar de dingen, kan je nooit een echt kunstwerk maken.

 

 

lees meer ▶

Kom in het ritme van Brazilie: de SAMBA. Samba doe je niet alleen maar doe je in een groep. Meld je dus aan met je vrienden of vriendinnen en maak die reis naar Rio aan de Zaan!!

Als toetje mag je live optreden met de samba groep tijdens de Zaanse Slagwerkdag

lees meer ▶

 

 • TONEELSPELEN, DANSEN EN OPTREDEN
 • RESPECTVOL SAMENWERKEN
 • RUIMTE VOOR EIGEN CREATIVITEIT
 • DUIDELIJKE STRUCTUUR
 • DECOR -EN KOSTUUMDAG

 

DANSEN EN TONEELSPELEN van 7 tot 12 jaar.

Thuis toneelspelen en dansen is natuurlijk leuk, maar nog leuker wordt het als je dat samen doet met andere kinderen die dat net zo leuk vinden als jij. Spelenderwijs leer je de kneepjes van het vak. Er wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het leren presenteren van jezelf.

Er is ruimte voor verschillende dansstijlen zoals bijvoorbeeld streetdance en showdans. De docent kan je vele stijlen leren. Het bijzondere van deze les is dat jij mag meehelpen bij het maken van de scènes en dansen. Welke rol zie jij voor je? Wat zijn jouw mooiste dance moves? Het is fijn dat jij je eigen creativiteit kwijt kan. De docent zorgt daarbij voor een duidelijke structuur want in 16 lessen + een decor -en kostuumdag wordt de voorstelling gemaakt. We maken samen het verhaal van ER WAS EENS.....

ER WAS EENS....

Wie speelt de held of de slechterik? Of ben jij juist heel lief en moet je gered worden? Waarom moet je vluchten? Wie gaat je redden? Gebruik je fantasie en maak samen de nieuwe zomervoorstelling Er was eens.....

 

GOED OM TE WETEN

Je kunt meteen aan de slag! Je hoeft geen audities te doen. Je schrijft je in en je begint imet de lessen. Aan het einde van de periode is de zomervoorstelling dan sta jij echt op het toneel en kunnen je familie en vrienden naar je komen kijken.Optreden is leuk en super belangrijk! Daarom staan we een paar keer per jaar op het podium.

 

Optreden is Leuk! Noteer alvast in je agenda

 

onbekend   maart              Decor en kostuumdag 12.00 -16.00 uur Fluxus Zaandam

dinsdag 16 mei                  Zomer voorstelling in het Fluxus theater Zaandam

donderdag 18 mei             Zomervoorstelling in de Pelikaan Krommenie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lees meer ▶

Een andere opvallende eigenschap van klassiek ballet is het dansen op spitzen. Spitzen hebben een harde neus en sterke zolen zodat de danseressen op de punten van hun tenen kunnen dansen. Daardoor lijkt het wel alsof de danseressen de hemel kunnen aanraken.

In deze les wordt aan het dansen op spitzen (ook wel pointes genoemd) specifiek aandacht besteed waardoor deze mooie maar technische dansstijl op een veilige manier kan worden beoefend.

Aan deze les kan alleen worden deelgenomen in combinatie met een reguliere balletles en altijd in overleg.

We starten in de lessen met barre en centre oefeningen en bouwen verder aan kracht en placement zodat langere danscombinaties in de centre ook mogelijk worden. Zo wordt het op spitzen dansen een droom die uitkomt!

 

 

OP ZOEK NAAR PRIVE LES. Informeer naar de mogelijkheden
 

lees meer ▶

Zaterdag 20 mei 2017

Workshop Drumssolo en modern egyptisch door Rachid

In deze workshop drumsolo zal Rachid je leren hoe je een indrukwekkende show finale kan neerzetten met een spetterende drumssolo!

1. Je gaat verschillende soorten shimmies leren.

2. Je leert hoe je scherpe en krachtige accenten kunt uitbeelden van de tabla.

3. Je leert hoe je de aandacht van het publiek op een speelse manier kunt behouden.

Deze combinaties zullen dan ook in praktijk gezet worden in een choreografie.

De technieken zullen kenmerkend zijn voor Rachids gracieuze en dynamische dansstijl.

Rachid Alexander is geboren op Curaçao en opgeleid tot oriëntaals buikdanser. Als kleine jongen werd hij al door de intrigerende kunst van de oriëntaalse dans geïnspireerd. Met name tijdens een bezoek aan de Fata Morgana in de Efteling in Nederland. Teruggekeerd op Curacao besloot hij deze kunst te leren. Rachid ging in training en kreeg privé lessen van Zareef al Noor, waarna hij later bij de MEDE (Middle Easter Dance Exchange) in de Verenigde Staten verschillende workshops en lessen van bekende leraren en dansmeesters heeft gevolgd. Nu hij weer in Nederland woont is Rachid een van de meest geboekte professionele internationale buikdansers van Europa. Rachid heeft over heel Europa, in de Verenigde Staten, Azië, het Midden-Oosten en het Caribisch gebied opgetreden tijdens dansfestivals, theatervoorstellingen, exposities, culturele evenementen, gala’s en bedrijfsfeesten. Met zijn dynamische passie onthult Rachid de schoonheid van de oriëntaalse dans op Midden-Oosterse ritmes!

lees meer ▶

Klassiek ballet en moderne dans zijn de basis voor de lessen ' Klassiek en meer', maar ook dansjes en bewegingen verzinnen hoort erbij. Hou je van dansen? Kom eens proberen hoe het in een echte dansstudio eraan toe gaat. Oefeningen doen, passen leren, in een mooie houding staan! Moeilijk is het niet, maar wel heel leuk en goed voor je lijf!

Tijdens de lessen werken we ook aan muzikaliteit, lenigheid en presentatie.

Hoe ouder je wordt hoe meer aandacht er ook is voor techniek.

Gedurende het jaar treden we ook meerdere keren op voor publiek.

 

 • doelgroep: kinderen uit groep 1,2 van het basisonderwijs
 • aantal lessen 36
 • dag: donderdag
 • tijd: 15.15-16.00
 • locatie: FluXus Westzijde 148 Zaandam
 • prijs: €175,- voor 36 lessen

startdatum: 8 september 2016

lees meer ▶

In september 2016 zijn we gestart met Lang en Gelukkig. Een hilarische musical waarin alle sprookjesfiguren voorbij komen en bekende sprookjes met elkaar gemixt worden. Met een dikke, vette knipoog. En alles trekken we uit de kast om er een musical van te maken zoals musical bedoeld is.

Een (school)jaar lang werken we naar een grote musical toe. Heb je zin in een leuke tijd samen met anderen en wil je je acteer-, dans- en zangtalent uiten en/of juist ontwikkelen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Je krijgt les van 2 docenten. Barbera de Bruijn schrijft het script en zet de hele voorstelling in elkaar. Eszter Triz verzorgt de choreografie en leert alle liedjes aan. Maar jullie geven mede vorm aan de uiteindelijke musical, dus eigen inbreng is dan ook superleuk!
Je kunt aan deze cursus mee doen als je op het voortgezet onderwijs zit. (Zit je in groep 8 dan verwijzen we je door naar de musicallessen voor 10-12 jarigen)

De musical Lang&Gelukkig is te zien in het Fluxustheater op 10 juni en in het Zaantheater op 17 juni. 

In september 2017 starten we weer met een nieuwe musical. Welke dat gaat worden....? Houd de website in de gaten!

lees meer ▶

Mix van stijlen

Regelmatig optreden

Respectvol samenwerken

Ruimte voor eigen creativiteit

Duidelijke structuur

 

Voor kinderen vanaf 8 jaar is er al Urban Dance. In deze groep leer ik je plezier hebben in verschillende dansstijlen. Je krijgt meer bewegingsmogelijkheden, ontwikkelt je motoriek, je gevoel voor muziek en ruimte. Bij mij leert iedereen elkaar te waarderen en accepteren. Op een speelse manier haal ik het beste uit jou.

 

Elke les starten we met een stevige warming up. Daarna werken we aan een gezamenlijke choreografie, voor onze optredens. In de les werk je ook samen met andere kinderen aan een eigen dans, natuurlijk met hulp van mij. Ik gebruik vaak de nieuwste hits. Ben je helemaal gek van een liedje? Neem mee naar de les en maak een mooie choreo erbij. We hebben het er vaak eerst over waar een liedje over gaat. Welke gevoelens spreken er uit? Dan gaan we op zoek naar bewegingen die dat laten zien. Zo leer je die gevoelens beter kennen.

 

Optreden is super leuk en heel belangrijk. Daarom staan we een paar keer per jaar staan we op het podium, bijvoorbeeld tijdens de FluXus Dansdag of op de Zaanse Schans. We besteden altijd aandacht aan de styling want ik vind dat het er goed uit moet zien op het podium.

 

Wil je een keer meedoen of komen kijken? Dat mag altijd!

lees meer ▶

beginnersband.jpgBandcoaching

Jullie zitten al in een band maar kunnen wat ervaring en muzikale sturing gebruiken?

Krijg je de basis niet strak? Gaan de nummers op elkaar lijken? Verlies je de aandacht van het publiek na een paar nummers spelen? Binnenkort de studio in voor een opname en je weet niet hoe je dat moet voorbereiden?

Maak een afspraak met me en ik kom een of meerdere keren naar jullie oefenruimte.
 

Ook deze bands zien we graag spelen tijdens de presentatie van de overige workshops.

 

 

Zie voor meer informatie over bijvoorbeeld prijzen, locaties en ander lesaanbod mijn website:http://niefran.wix.com/niek-grandiek-1#!niefranxs4allnl/mainPage

Contact:
emailadres : niekgrandiek@gmail.com
Mobiele telefoonnr : 06 - 16284991
 

lees meer ▶

Wil je piano leren spelen,? Speel je al wat langer en wil je graag wat meer weten over andere muziekstijlen zoals: jazz, latin, pop of gospel, of wil je bijv. in een band gaan spelen? 

Jong, oud, beginner of gevorderde, je bent welkom. 

In de lessen behandel ik verschillende onderwerpen zoals de basics van het pianiospelen, noten lezen, theorie, gehoortraining, akkoordenleer, ritme / timing samenspel en improvisatie. Alles echter in overleg. Ik gebruik geen vaste lesmethode want iedere leerling is uniek. Belangrijk is dat je plezier beleeft aan het spelen!

 

lees meer ▶

viool.jpgWeet je nog niet helemaal zeker of de viool bij jou past?

In 6 lessen kun jij uitproberen hoe het voelt om viool te spelen.

lees meer ▶

NIEUWSGIERIG NAAR WAT INTUITIEF SCHILDEREN NOU PRECIES INHOUD?

Ontdek je creatieve muze met deze bijzondere Workshop


Tijdens deze workshop, ga je leren en ervaren hoe het is om vanuit je gevoel te schilderen.

Je komt je dichter bij je gevoel en verhoogt je intuïtieve vertrouwen door te tekenen en te schilderen. Mijn inspirerende opdrachten geven je veel energie. De lessen beginnen met een ontspanningsoefening gevolgd door een geleide meditatie- en imaginatie-oefening. Deze oefeningen vormen vervolgens de leidraad voor wat je daarna gaat schilderen. 

Kom erachter hoeveel creativiteit je eigenlijk bezit en hoe je dit kunt inzetten voor je eigen unieke beeldtaal.

 

lees meer ▶

Tijdens de creatieve fotografie cursus zijn we bijna elke week buiten aan het fotograferen en leer je tijdens of achteraf dit te combineren met sociale media. Enkele onderdelen die worden behandeld zijn: abstracte fotografie, beeldoverdracht, close-ups, omgevingsportretten, scherpte-diepte, tegenlicht, etc.

Je gebruikt hierbij je eigen camera of mobiel (met voldoende pixels om te fotograferen). Bij deze cursus leer je je eigen camera beter kennen, waarbij je na de cursus nog veel plezier aan zult hebben. Denk bijvoorbeeld aan je vakantie foto’s die dan net even anders worden genomen dan voor de cursus en meer "likes" genereert.

Elke vrijdag vanaf 2 juni t/m 30 juni 2017 om 16:30 - 18:00 

lees meer ▶

Individuele (alt)viool les: 30 minuten, 45 minuten en 1 uur. Voor leerlingen vanaf 11 jaar die met altviool willen beginnen of al met viool zin begonnen, en wilt over naar de altviool. Je leert de alt sleutel lezen, een mooie klank maken, je strijkstok hanteren--langzaam, snel, springen. Ook zijn er korte modules kamermuziek (1 uur per les, wekelijks of om de week) waarin je speelt samen met een groep strijkers/strijkers met blaasinstrument of piano.

Sinfonietta. Wekelijkse orkestles met minimaal twee optredens per schooljaar, kennis maken met de klassieke orkestwerken, en nieuwe uitvoeringsvormen als flashmob, improvisatie en meer. Sinfonietta is er voor gevorderde leerlingen die toonsoorten met 3 voortekens kunnen spelen, en goed muziek lezen. 

lees meer ▶

“as pure as possible”
Vilten vanuit de ruwe geschoren vacht geeft je de mogelijkheid stoere aardse viltprojecten te realiseren. In deze curus worden de basis vilttechnieken aangeleerd. Zo komt het nat vilten, het vilten rond een mal , transparant vilten, nuno-vilten en droogvilten aan bod. Steeds met gebruikmaking van het ruwe materiaal, de onbewerkte geschoren wol.
Het basismateriaal (bij de cursusprijs inbegrepen) bestaat uit wol van diverse schapenrassen en diverse soorten wolvlies.
Het vilten in je vingers krijgen, materiaalkennis opbouwen en het ontwikkelen van je eigen stijl: daarvoor kom je naar deze cursus.
In de eerste 3 lessen staat een specifieke vilttechniek centraal met daarnaast aandacht voor de toepassingsmogelijkheden. De creativiteit van de deelnemers wordt geprikkeld door de omgang met het materiaal maar ook door gerichte (huiswerk-)opdrachten. Na de 3de les zullen de deelnemers hun eigen project, in 2 weken, verder uitwerken.

NB een vervolg is mogelijk met een strippenkaart. Je koopt een kaart met  5 strippen voor 5 zaterdagen voor €200,- . Cursusdagen worden in overleg gekozen
 

lees meer ▶

Wil je muziek volgens de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk spelen? Ben je benieuwd naar de klank van darmsnaren op de viool en de mogelijke speelmanieren van de barokstok? Met het gebruik van authentieke instrumenten en de kennis van de toenmalige speelstijl, proberen we de stukken zo uit te voeren zoals de componist deze in zijn tijd zou hebben kunnen horen.

www.sandrawallner.com

lees meer ▶

Een klarinetensemble voor beginners tot en met gevorderden.

Repetitie: woensdag 18.30 - 19.30; Verkade Zaal Fluxus

www.klarinetkollektief.nl

 

lees meer ▶

Wat is er leuker dan  het beste uit de leerlingen te halen, te inspireren en hiermee het speelplezier te vegroten? Dit is het uitganspunt van de trompetlessen gegeven door trompettist Gerard Kleijn.

Naast de basistechniek van het trompet spelen worden de lessen op maat gemaakt voor iedere leerling door middel van het gebruiken van de nieuwste methodes. Je leert noten lezen, uit je hoofd spelen en
er worden diverse muziekstijlen aangeboden. De lessen kunnen gericht zijn op lichte (jazz/pop/latin) en/of klassieke muziek. Leerlingen achtief in de HAFABRA zijn ook van harte welkom en kunnen zich eventueel voorbereiden op de HAFABRA examens.

De trompet/cornet/flugelhornlessen worden gegeven door trompettist Gerard Kleijn, Een  zeer ervaren en gepassioneerde musicus met een jarenlange ervaring als uitvoerend musicus  en docent.

Naast de individuele en groepslessen kun je bij het Kopercollectief workshops volgen en kunnen wij bestaande secties uit de HAFABRA, Bigbands en koperensembles begeleiding aanbieden. Door de nauwe samenwerking is er een grote betrokkenheid tussen de docenten en leerlingen van de verschillende  instrumentgroepen waardoor er veel mogelijkheden tot samenspel zijn.

hoog koper lessen(trompet, cornet, flugelhorn) zijn mogelijk vanaf 7 jaar.

Instrumenten kunt u eventueel huren via het Fluxus instrumentenfonds of bij muziekhandel
Marjan Mol in Wormerveer. Voor meer informatie hieromtrent kunt u Gerard mailen of bellen.

lees meer ▶

Buikdanscursus voor iedereen met minimaal 2 jaar danservaring

In deze cursus heb je de basis van de buikdans goed onder de knie en wordt je techniek steeds meer verfijnd. Elke les wordt rustig opgebouwd met een goede warming up, waarbij je spieren een voor een worden losgemaakt tijdens dansoefeningen, vooral isolatieoefeningen. Dat betekent dat je elk, lichaamsdeel afzonderlijk leert bewegen, bijvoorbeeld je heupen laten trillen met een shimmy terwijl je borst en schouders rustig blijven. Je leert in deze cursus per seizoen een aantal choreografien om op te treden, als je dat leuk vindt. Er is ook ruimte voor vrijdansen, zodat je zelf de muziek leert te interpreteren. Zo kun je je eigen stijl ontwikkelen en je eigen solodans creëren voor een show. De verschillende stijlen zoals de egyptische klassieke buikdans, de moderne egyptische buikdans, ghawazi-zigeunerdans, saaidi, turkse buikdans en nubische dans of de Khaleegy uit Dubai maken het een spannend en boeiend geheel.

Kledingadvies: Wijde rok of harembroek, heupsjaaal en topje, dansschoentjes of blote voeten.

 

 

 

 

lees meer ▶

De Bachelor is een scherpe komedie die reality programma's onder een loep neemt. Tegenwoordig zijn er zoveel op televisie dat iedereen een ster kan zijn. Je ziet door de bomen het bos niet meer! Met dat gegeven gaan de spelers aan de slag. Losjes gebaseerd op het televisieprogramma The Bachelor laten de spelers zien wat er in een groep gebeurt zodra er een grote prijs te halen valt. Tijdens het repeteren maken de spelers onder leiding van de regisseur een grappige mash up van alle reality shows die we tegenwoordig kennen; van The Bachelor via Expeditie Robinson naar Meeting Up With The Kardahians.

Een groep vrouwen strijden in opdrachten en dates om het hart van een vrijgezel. Om de zoveel tijd valt er iemand af die naar het verliezerseiland moet. Waarom doen de personages eigenlijk mee met dit dating programma? Gaat het om de liefde van je leven te ontmoeten of over beroemd worden... al is het maar voor heel even. Het publiek volgt het wel en wee van deze groep die uiteindelijk bezwijk onder jaloezie, gekonkel en faam!

Een groep speciaal voor jongeren. Hou je van Street Dance of toneelspelen? Wil je optreden voor een groot publiek? Heb je talent? Doe mee aan PubLX!

KENMERKEN VAN DEZE CURSUS:

TONEELSPELEN EN/OF URBAN STREETDANCE
ZELF MEEDENKEN EN/OF CHOREO MAKEN
SAMENWERKEN IN EEN HECHTE GROEP
DE KICK VAN SPELEN OP EEN FESTIVAL IN HET ZAANTHEATER


Voor middelbare scholieren, die talent hebben op het gebied van Urban Dance of toneel spelen is deze productie groep perfect. PubLX is een theatergroep waar we samen met professionals een voorstelling gaat maken. Twee groepen (dans en spel) repeteren eerst apart en dan samen zodat er een echt danstheater ontstaat. Je krijgt geen voorgekauwd script, de deelnemers denken mee over het verhaal, de tekst en de dans.

SPEL

In de spel groep leer je hoe je een personage neer moet zetten.Het is heel leuk om eens iemand anders te zijn. Ook leer je hoe je op een ander kunt reageren, bijvoorbeeld als er iets erg of geks gebeurt. Met de training die je van de spel docent krijgt, ontwikkel je techniek en lef om jezelf te presenteren. Omdat in de les veel aandacht is voor vertrouwen op elkaar, kan je iets niet meer 'fout doen'. Dat is heerlijk! De groep wordt geholpen door een schrijver die zelfgeschreven teksten aanscherpt.

DANS

In de dansgroep wordt hard gewerkt om een deel van het verhaal in choreografie om te zetten. Deels gemaakt door de dans docent en er is ook veel ruimte voor eigen creativiteit. Sommigen maken solo's en worden daarbij geholpen. Urban Dance is een mix van stijlen waarbij het gaat om je eigen passen in de mix te gooien. De docent zorgt ervoor dat jouw passie en lef voor dansen wordt aangewakkerd. Natuurlijk wordt gezorgd voor passende kostuums en decor om het plaatje compleet te maken.
 

lees meer ▶

Als je al bekend bent met de dwarsfluit maar je kennis en vaardigheden wilt opfrissen is dit de manier om daar weer nieuw leven in te blazen. Je zult merken dat je fluitspel met 20 minuten les, en als je thuis weer speelt, met een paar maanden weer op het niveau is dat je had. Deze lessenkaart is ook aan te raden als je geen tweewekelijkse lessen meer wilt volgen maar nog wel af en toe les wil nemen.

Lestijd op afspraak.

Heb je geen fluit meer in je bezit dan kun je een fluit voor een half jaar huren. 

huurprijs 25 euro

 

lees meer ▶

Lekker ontspannen trommelen op deze Afrikaanse trommel doe je samen in een groep. Kun jij in de maat slaan en vind je het leuk om samen muziek te maken? Dan is deze cursus wat voor jou!

lees meer ▶

In deze cursus kunnen de jongste kinderen o.l.v. Eszter en Barbera kennis maken met musical. Spelenderwijs leren de kinderen hoe het is om te acteren, dansen en zingen. Vanuit verhalen en thema’s die boordevol fantasie zitten gaan de kinderen dansen, zingen en spelen. De docenten bieden een veilige, maar uitdagende omgeving waar kinderen hun expressie en creativiteit kunnen ontwikkelen en zichzelf durven presenteren. Plezier staat in deze musicallessen uiteraard centraal. Tevens zijn deze lessen een goede voorbereiding op de musicallessen vanaf 7 jaar. De lessen duren 45 minuten en er worden kijkmomenten tijdens sommige lessen ingepland.

Meer informatie over ons en onze lessen is te vinden op www.theatermus.nl

lees meer ▶

De akoestische gitaar is een veel gebruikt instrument in zowel de hedendaagse muziek als de klassieke muziek.
Het is mogelijk les te volgen op een klassieke akoestische gitaar, maar ook op een staalsnarige gitaar.
In de les zal ik de basistechnieken leren van de akoestische gitaar. Dit doe ik aan de hand van methodes, liedjes en leuke oefeningen. Ook leer ik in de les meerdere manieren aan om van blad te kunnen lezen, maar het gehoor probeer ik ook te ontwikkelen.
Mijn visie is dat het belangrijk is voor de leerlingen om vooral plezier te hebben tijdens het maken van muziek, en ik zal er daarom ook alles aan doen om op persoonlijke muzikale interesses in te spelen. Dus wanneer je juist heel graag klassieke etudes wilt spelen, gaan we daarmee aan de slag. Maar wanneer je juist wat meer neigt naar de pop muziek, dan zal ik daar in de les meer op in gaan.
Ook hanteer ik in de les onderwerpen en stijlen waarvan ik overtuigd ben dat dit jouw spel ten goede zal komen.

lees meer ▶

Beheers je camera en maak betere foto's!

In de basiscursus leer je omgaan met je camera en behandelen we de onderwerpen Belichting, Scherpte, Scherptediepte, Compositie en Kleur.
Veel praktische oefeningen en tips. Hand-outs bij de lessen.

In het najaar 2017 wordt de basiscursus fotografie gegeven op

maandagavonden: 25 september, 16 oktober, 6 en 27 november en 18 december
Praktijkles op zaterdagochtend 9 december


aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 8,
intensieve, persoonlijke begeleiding door ervaren docent

plaats: Fluxus gebouw Klaas Katerstraat 7b Zaandam
tijden avonden: 19:30 - 22:00, zaterdagochtend 10:00 - 12:30 uur  lesgeld: € 127,-


aanmelden door overmaken van het lesgeld naar NL21 TRIO 0390 467 243 t.n.v. T. Knol,
tevens een e-mail aan tk@tkfotowerk.com met je naam, telefoonnummer en aanmelding BASIS 2017-2

lees meer ▶

muziek-noten.jpgAls je een student muziek van middelbare schoollleeftijd bent en je wilt doorgaan in bijvoorbeeld popmuziek of klassieke muziek aan het conservatorium, dan is deze voorbereiding een MUST!

Je krijgt onder andere gehoortraining en akkoordenleer en nog veel meer!

Maar ook voor volwassenen is er genoeg te leren over van alles en nog wat over muziektheorie. Ook is het mogelijk om noten te leren lezen via eenvoudige oefeningen. Daarnaast wordt altijd tijd en aandacht besteed aan maat en ritme, akkoordenleer en alles waar verder nog vraag naar is.

 

lees meer ▶

Dit jaar wordt er voor het eerst een ‘Kinder Carols from Scratch’ georganiseerd. Op dezelfde dag dat de volwassenen repeteren, zaterdag 17 december, studeren de kinderen de mooiste kerstliedjes in.

Vanaf 13 uur krijgen de kinderen bij FluXus zangles, onder leiding van de gerenommeerde kinderkoordocente Maite Tife. Dit gebeurt bij FluXus op de Westzijde 148 in Zaandam.
's Middags om 16.00 uur mogen zij direct optreden in de Vermaning op de Westzijde in Zaandam. Tijdens het optreden van de volwassenen verzorgen de kinderen de intermezzi.

Kinderen betalen 5 euro voor de hele middag, inclusief limonade en kerstkransjes.

 

lees meer ▶

Schrijven op de Zaanse Schans                                                                                                                                   

Een gevarieerde ochtend met opdrachten waarin kijken en schrijven de hoofdrol spelen.
De deelnemers komen samen bij de gezellige loods Het Klaverblad. Bij een kopje koffie of thee worden de opdrachten, door docent Helena Jansz, toegelicht. Hierna volgt een inspiratiewandeling. De deelnemers komen terug bij de startlocatie waar zij in alle rust de opdrachten verder uitwerken.

 

Wanneer: 2017                                                       
Kosten: 25,00 euro inclusief koffie of thee en iets lekkers                                                                               

Meer informatie: helenajansz@gmail.com
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen, mail dan ook naart bovenstaand e-mailadres!
 

lees meer ▶

GEEN BLAASINSTRUMENT is zo veelzijdig als de saxofoon: je kunt als solist schitteren in de schijnwerpers maar ook heel dienstbaar op de achtergrond een begeleidende rol vervullen. Klassiek, jazz, pop, latin - in elke stijl wordt de saxofoon gebruikt. Er zijn saxofoonkwartetten en zelfs hele orkesten die volledig uit saxofoons zijn samengesteld; grote orkesten hebben meerdere secties waaronder een saxofoonsectie; en in de blazerssectie spelen een of meer saxofonisten samen met koperblazers.

Je kunt met saxofoon spelen beginnen vanaf ongeveer je 10e; de oudste starter die ik heb gehad was 75! Het instrument heeft veel gemeen met de blokfluit, fluit of klarinet, maar ook wie niet eerst die instrumenten heeft bespeeld kan bij een start in september doorgaans een paar maanden later Sint, Piet en de Kerstman verwelkomen met een zelf gespeelde aubade.

De vier gangbare typen saxofoon zijn: sopraan, alt, tenor en bariton. In de eerste paar jaren werken we op de altsaxofoon aan de basistechniek en komen alle stijlen aan bod. Later kun je, als je dat wilt, een keus maken voor een bepaalde richting (klassiek, jazz, pop) en eventueel overstappen op sopraan, tenor of bariton. Elk lesprogramma wordt volledig afgestemd op de behoeften van de leerling.

lees meer ▶

Een zesdelige cursus voor werkzoekenden en zelfstandigen. Je leert hoe je je unieke kwaliteiten door te bloggen in de markt kunt zetten. Het is voor deze cursus nodig dat je wat schrijfervaring hebt.

Met alleen een profiel op LinkedIn of een website val je nauwelijks meer op online. Bloggen, dwz geregeld stukjes schrijven over jouw vak of passie, is een goede manier om wel die aandacht te krijgen. Als je het goed aanpakt kun je hierdoor een netwerk opbouwen waarmee je je kansen vergroot op een opdracht of baan.

In de cursus leer je onder andere:

 • Personal branding en focus: Wat zijn mijn kwaliteiten?
 • Wat ga ik precies aanbieden in mijn blogs? Waar worden opdracht-/werkgevers/klanten warm van?
 • Begin met het eind: wat is het doel van je blogs? Wat wil ik dat lezers gaan doen nadat ze mijn blog hebben gelezen?
 • Hoe je op ideeën komt, ze opslaat en weer kunt vinden.
 • Planning maken, onderwerpen en keywords opstellen.
 • De blogtekst zelf: wat is een goede structuur?
 • Blog schrijven n.a.v. model.
 • Blogteksten bespreken.
 • Hoe je het aantal lezers van je blog vergroot via SEO en social media
 • Bespreken van diverse platforms waarop je kunt gaan bloggen.

Aan het eind van de cursus weet je waar je over gaat bloggen en hoe je dit strategisch kunt gaan inzetten voor jouw doel.

Het is vooral leren door het te doen, dus zorg ervoor dat je tijd hebt om met het geleerde aan de slag te gaan. Ik geef opdrachten en zal je tussen de lessen door hierbij coachen.

De cursus wordt gegeven door Muriel Warners: http://murielwarners.nl/. Ik heb een achtergrond in redactie en marketingcommunicatie met het web als werkveld.

Er is plek voor maximaal 6 deelnemers, dus geef je snel op!

lees meer ▶

Coole moves leren, je eigen creativiteit kwijt en dan nog eens optreden?! Wil jij dat ook?

Kom dan een proefles nemen, wie weet sta jij ook binnenkort te stralen op het podium!

Denk niet, ohjee ik ben pas volgende maand 7 jaar ik mag vast niet meedoen! Een proefles is dan de ideale oplossing om te kijken of het iets voor jou is! 

Kledingadvies:

Soepel zittende broek, shirt en gymschoen 

lees meer ▶

Schrijfcafé                                                                                                                                                    Het schrijfcafé is dé plek in de Zaanstreek voor mensen die graag schrijven en/of mensen die de wens hebben te schrijven of iets nieuws willen uitproberen. Iedereen kan meedoen. Het schrijfcafé is een initiatief van docenten Barbara Bouwman en Helena Jansz. Het is één keer in de maand op woensdagochtend en op donderdagavond. Je hoeft je niet op te geven, maar het mag wel.

Wanneer: 

Woensdagochtend van 10 - 12.00 uur   31 mei en 28 juni

Donderdagavond van 20.00 - 21.30 uur   18 mei en 15 juni 

! Pen en papier meenemen.

Waar:                                                                                                                                                         Het schrijfcafé wordt gehouden in Zaandam en bevindt zich in het gebouw van Fluxus. Als je de school binnenkomt meteen naar links.

Adres: Klaas Katerstraat 7b, 1501 PL Zaandam

Kosten: 10,00 euro inclusief koffie of thee
 

Meer informatie:

Barbara Bouwman: bar@bouwman.nl          www.schrijfroute.nl

Helena Jansz: helenajansz@gmail.com       www.helenajansz.nl

Facebook: Fluxus Schrijfcafé

 

NB 31 mei en 15 juni hebben als thema Couperus. Inschrijving gewenst.

lees meer ▶

Deze cursus is voor iedereen die wil ontdekken wat steen allemaal te bieden heeft en met vormen wil spelen, of een figuratief beeld wil maken. Zowel de beginner als de gevorderde kunnen in deze cursus op eigen wijze vorm geven aan alle soorten steen, individueel begeleid door beeldhouwer Aart Prins. Hierbij komt materiaalkennis, vormgevoel, ruimtelijk inzicht en gebruik van gereedschap ook aan de orde.

lees meer ▶

jazz-dans.jpgJazz-/Moderne Dans is de verzamelnaam voor verschillende stijlen variërend van: technische jazzdance, showdance, jazzballet, moderne dans en Afrikaanse dans. Het is geschikt voor iedereen die wat wil leren, maar ook voor degene die gewoon lekker wil bewegen! De sfeer in de groep is voor mij belangrijk en het dansplezier staat voorop!

lees meer ▶

Anders Kijken en Tekenen

Leer tekenen door je rechter hersenhelft te gebruiken.

Veel mensen hebben sinds hun schooltijd niet of nauwelijks meer getekend. Ze zijn blijven hangen in clichés en hebben onder invloed van onze maatschappij steeds meer de rationele en analytische functies ontwikkeld, die horen bij de linker hersenhelft: ze zijn geblokkeerd geraakt.

Volgens de methode van de beroemde Amerikaanse tekendocente en schrijfster Betty Edwards gaat Petra Boshart oefeningen met je doen, die de dominantie van die linker hersenhelft doorbreken.
We leren weer echt waar te nemen en onze creatieve en intuïtieve rechter hersenhelft te gebruiken.

Aan het einde van de cursus kun je niet alleen een betere tekening maken,
maar kijk je ook anders tegen problemen aan!

 

 

 

 

 

lees meer ▶

gitaar.jpgAkoestisch gitaarles voor beginners, gevorderden en vergevorderden.

 

Je leert alle ins en outs van je instrument, op de manier die bij jou past, ongeacht je leeftijd, kennis en/of ervaring. Of je nu wil leren over noten lezen, akoestische fingerpicking of gewoon keihard wil rocken op de gitaar, het kan allemaal!

Schrijf nu in voor een gratis proefles!

lees meer ▶

viool.jpgIndividuele vioollessen.

lees meer ▶

Doe mee aan deze bruisende Theateropleiding van de Zaanse Theaterschool! In de 2 uur durende les leer je alles wat met theater te maken heeft.

Het eerste uur zullen we veel met elkaar gaan improviseren. Met heel veel spelplezier leer je tijdens allerlei improgames en oefeningen om: 

 • Positief te zijn
 • Samen te werken
 • Te accepteren
 • Niet bang zijn om fouten te maken
 • Jezelf én de ander te laten schitteren
 • Je fantasie te gebruiken

In het tweede uur duiken we dieper de theaterwereld in. Wat ga je onder andere tijdens dit uur doen? 

 • Theatermaken, dus je eigen toneelstukkken maken
 • Voorstellingen spelen
 • Een eigen film maken/Filmacteren
 • Je eigen liedjes schrijven 
 • Acteren met de 4 elementen: Water Vuur Aarde & Lucht
 • Theatersporten
 • Tekstspel
 • Zingen
 • Décor & Kostuums bedenken

 

Voor iedereen van 6-21 jaar. Er zijn meerdere groepen. Je wordt ingedeeld op leeftijd en niveau.

 

Elk jaar wordt afgesloten met een spetterende voorstelling.

Tussendoor zijn er kijklessen en kleine optredens.

Om de 2 jaar is er een Mega Voorstelling in de grote zaal van het Zaantheater met de hele school!

En in de zomer kun je je inschrijven voor het superleuke Theaterkamp! 

 

De Zaanse Theaterschool is aangesloten bij Meedoen Zaanstad. Via hun website kunnen gezinnen met een lager inkomen op een eenvoudige manier het lesgeld vergoed krijgen.

 

 

lees meer ▶

Ben je zelfstandig ondernemer, kunstenaar of bijvoorbeeld docent en wil je graag je expertise aan de wereld tonen? Dan is een website maken met het programma WordPress een geschikte manier.

Het is redelijk makkelijk in gebruik en je kunt het inrichten zoals jij wilt. Bovendien is een website gemaakt met WordPress goed vindbaar voor zoekmachines. En het is praktisch gratis!

In deze cursus leer je o.a.

 • Over hosting en domeinnamen
 • Hoe je WordPress gebruikt (pagina's aanmaken, menu instellen, plug-ins gebruiken, enzovoort)
 • Hoe je je site vindbaar maakt voor bezoekers en zoekmachines
 • Over fotogebruik
 • En vooral: hoe je jouw expertise zo aantrekkelijk en effectief mogelijk op je site laat zien.

Aan het eind van de cursus heb je je eigen WordPress-site en weet je hoe je daarmee moet werken.

Het is vooral leren door het te doen, dus zorg ervoor dat je tijd hebt om met het geleerde aan de slag te gaan. Ik geef opdrachten en zal je tussen de lessen door hierbij coachen.

De cursus wordt gegeven door Muriel Warners: http://murielwarners.nl/. Ik heb een achtergrond in redactie en marketingcommunicatie met het web als werkveld.

Er is plek voor maximaal 6 deelnemers, dus geef je snel op!

lees meer ▶

De Carols from Scratch-dag staat onder leiding van twee heren die hun strepen in muzikaal Zaanstad dik hebben verdiend: de zeer ervaren dirigent Piet Hulsbos en Herman Rouw, jarenlang de dirigent van de Christelijk Oratorium Vereniging. Laatstgenoemde verzorgt de pianobegeleiding deze dag.

De kerstcarols worden ingestudeerd bij FluXus op de Westzijde 148 in Zaandam. Ervaring leert dat de 150 plekken snel vergeven zijn, dus het is zaak snel in te schrijven. Kosten voor de hele dag: € 25,-.

lees meer ▶

 Schilderen met olieverf

De bekendste en meest gebruikte verfsoort is olieverf.

Het is een langzaamdrogende verf waardoor er op verschillende manieren geschilderd kan worden.Nat in nat, glacerend of met een paletmes.Je leert hoe je kleuren kunt mengen en hoe je ze helder kunt houden. Verder wordt alles behandeld wat nodig is voor en goed schilderij.Naast de kennis over de techniek wordt er gewerkt aan de hand van thema`s.Een stilleven als voorbeeld,een lanschap of een foto,maar ook het werk van een kunstenaar of een actuele tentoonstelling kan aanleiding zijn voor het maken van een schilderij.

Het is ook mogelijk om te werken met de nieuwe waterverdunbare verfsoort van Talens . Deze heeft vergelijkbare eigenschappen als olieverf.

Hoewel de begeleiding indivueel is wordt er aan het eind van de les de werken samen bekenen en besproken.

Tussentijds instromen is mogelijk in overleg.

Tegen een bedrag van € 15,00 kan er een proefles gevolgd worden.

 

 

lees meer ▶

Coole moves leren,  je eigen creativiteit kwijt in de choreografie en ook nog optreden!! Lijkt jou dat ook leuk?

Doe dan een proefles mee en wie weet sta jij binnenkort op het podium te knallen!!

 

Kledingadvies:

Soepel zittende broek, shirt en gymschoenen

lees meer ▶

beginnersband.jpgVanaf oktober 2016 starten we met de beginners-band. Om in deze band te spelen hoef je nog geen ervaring te hebben en ook nog niet al te lang te spelen. Na een half jaar stroom je door naar een bestaande band en begint de beginnersband weer opnieuw voor nieuwe aanmelders.

lees meer ▶
snare-drums.jpg
 • Heb je altijd al willen leren drummen?
 • Speel je al drums en wil je (nog) beter leren spelen?
 • Ben je gevorderd en wil je je verder verdiepen in verschillende technieken en stijlen?
 • Plannen om te gaan studeren aan conservatorium of andere vakopleiding en wil je je voorbereiden op het toelatingsexamen?

 

De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Beginnen is in principe mogelijk vanaf 7 jaar, jonger komt incidenteel ook voor. De lessen kunnen zowel individueel als in de vorm van een duo-les (mits er een partner is die qua leeftijd en niveau enigszins overeenkomt).

Speerpunten van de lessen zijn:

 • beheersing van het instrument (techniek en controle)
 • leren kennen en beheersen van verschillende stijlen binnen popmuziek, jazz, wereldmuziek etc.
 • ontwikkelen van muzikale creativiteit
 • leren omgaan met het notenschrift en kennismaken met (eenvoudige) muziektheorie
 • samenspel en improvisatie
 • het moet vooral leuk zijn!

Bovenstaande klinkt misschien wat droog maar de verschillende onderwerpen worden veelal behandeld aan de hand van het meespelen met muziek.Als je je eerste ritme onder de knie hebt gaan we al snel aan de slag met je favoriete muziek. Ook noten leren lezen gaat meestal spelenderwijs.

Om je instrument goed te leren bespelen, moet je na een tijdje de mogelijkheid hebben om thuis te kunnen oefenen. Dit kan eventueel ook (zeker de eerste tijd) met een electronische drumset zodat van geluidsoverlast geen sprake is. De docent kan je ten alle tijden adviseren bij de aanschaf van een drumstel.

lees meer ▶

mixen.jpgBen jij benieuwd naar hoe de grote hits van tegenwoordig gemaakt worden? Of ben je geïnteresseerd in het maken van een echte dancetrack? Bij deze cursus leer je hoe zelf met je eigen digitale studio muziek kunt maken. Onder begeleiding van een van de 5 docenten zul je kennismaken met het maken van beats, schrijven van melodieen en het creeren van je eigen sounds. 

Het aanbod bestaat uit:

Beginnerscursus: (10x 90 minuten)

(Je wil graag alles leren maar weet nog niet echt hoe het precies werkt.)

Er wordt begonnen met de basis en hier wordt vervolgens steeds verder op voort gebouwd zodat je steeds beter in staat zult zijn om je creatieve ideeën uit te bouwen.

Gevorderd: (10x 90 minuten)

(Je bent al een poosje bezig met het proberen zelf uit te vogelen van je eigen muziekprogramma (DAW) en bent al in staat om eigen productie te maken, maar deze klinkt nog verre van hoe je het eigenlijk had willen hebben.)

Er wordt hier uitgebreid ingegaan op mixtechnieken, arrangeren, gebruik van effecten en sounddesign.
Uiteraard wordt vooral gefocust op het verbeteren van de producties van de leerling zelf en zal de lesstof hierop aangepast worden.

De 5 docenten hebben allemaal een conservatorium E-musician (Haarlem) achtergrond.

Lars Rimmelzwaan

Alex Wegman

Elaine Thiele

Mischa lugthart

Arnoud van der Werf

lees meer ▶

In deze cursus kunnen de jongste kinderen o.l.v. Eszter en Barbera kennis maken met musical. Spelenderwijs leren de kinderen hoe het is om te acteren, dansen en zingen. Vanuit verhalen en thema’s die boordevol fantasie zitten gaan de kinderen dansen, zingen en spelen. De docenten bieden een veilige, maar uitdagende omgeving waar kinderen hun expressie en creativiteit kunnen ontwikkelen en zichzelf durven presenteren. Plezier staat in deze musicallessen uiteraard centraal. Tevens zijn deze lessen een goede voorbereiding op de musicallessen vanaf 7 jaar. De lessen duren 45 minuten en er worden kijkmomenten tijdens sommige lessen ingepland.

Meer informatie over ons en onze lessen is te vinden op www.theatermus.nl
 

lees meer ▶

Een zesdelige cursus voor werkzoekenden en zelfstandigen. Je leert hoe je je unieke kwaliteiten door te bloggen in de markt kunt zetten. Het is voor deze cursus nodig dat je wat schrijfervaring hebt.

Met alleen een profiel op LinkedIn of een website val je nauwelijks meer op online. Bloggen, dwz geregeld stukjes schrijven over jouw vak of passie, is een goede manier om wel die aandacht te krijgen. Als je het goed aanpakt kun je hierdoor een netwerk opbouwen waarmee je je kansen vergroot op een opdracht of baan.

In de cursus leer je onder andere:

 • Personal branding en focus: Wat zijn mijn kwaliteiten?
 • Wat ga ik precies aanbieden in mijn blogs? Waar worden opdracht-/werkgevers/klanten warm van?
 • Begin met het eind: wat is het doel van je blogs? Wat wil ik dat lezers gaan doen nadat ze mijn blog hebben gelezen?
 • Hoe je op ideeën komt, ze opslaat en weer kunt vinden.
 • Planning maken, onderwerpen en keywords opstellen.
 • De blogtekst zelf: wat is een goede structuur?
 • Blog schrijven n.a.v. model.
 • Blogteksten bespreken.
 • Hoe je het aantal lezers van je blog vergroot via SEO en social media
 • Bespreken van diverse platforms waarop je kunt gaan bloggen.

Aan het eind van de cursus weet je waar je over gaat bloggen en hoe je dit strategisch kunt gaan inzetten voor jouw doel.

Het is vooral leren door het te doen, dus zorg ervoor dat je tijd hebt om met het geleerde aan de slag te gaan. Ik geef opdrachten en zal je tussen de lessen door hierbij coachen.

De cursus wordt gegeven door Muriel Warners: http://murielwarners.nl/. Ik heb een achtergrond in redactie en marketingcommunicatie met het web als werkveld.

Er is plek voor maximaal 6 deelnemers, dus geef je snel op!

lees meer ▶

HAAL GELUID UIT DE DWARSFLUIT!

Het duurt soms een tijdje om de juiste manier te ontdekken om toon te maken op de dwarsfluit; het is net als op een flesje blazen: na wat proberen lukt dat iedereen wel. Met 10 lessen kun je al een paar liedjes spelen en een aantal noten lezen. Na deze lessenserie kun je besluiten de lessen te vervolgen en een fluit te huren. Deze lessen worden in combinatie met de plastic Yamaha Fife gegeven. [zie mijn cursus Funny Fife]

KENNISMAKEN MET DE DWARSFLUIT [alleen mogelijk bij voldoende aanmeldingen]

Samen les is een leuke manier om de basisvaardigheden van de dwarsfluit te leren; je leert van en met elkaar. Je speelt samen met elkaar en met de docent [op dwarsfluit, piano of gitaar]. Deze lesvorm is geschikt voor leerlingen vanaf 8 jaar, voor iedere leerling is er ook individuele aandacht. De lesduur is voldoende voor de beginfase van fluitspelen. [deze lesvorm is alleen mogelijk bij aanmelding van minimaal 2 beginners].

Huurprijs dwarsfluit 50 euro voor een cursusjaar [25 euro halfjaarcursus]

SAMEN DWARSFLUITLES [alleen mogelijk bij voldoende aanmeldingen]

Vanaf het tweede jaar is samen les krijgen een goed vervolg op de kennismakingslessen; je leert steeds meer van en met elkaar. 

DWARSFLUITLES INDIVIDUEEL

Het is ook mogelijk de lessen te volgen als individuele leerling. [zie dwarsfluitles]

 

 

lees meer ▶

Piano.jpgTijdens mijn pianoles wordt uit een lesboek gewerkt, meestal de vijfdelige lesmethode van Hal Leonard. Aan de hand van de liedjes uit dit boek leer je spelenderwijs de basis van pianospelen en maak je al spelend en oefenend vorderingen.

Je leert stap voor voor stap noten lezen, maakt kennis met muzikale begrippen en krijgt hier en daar wat theorie aangereikt. Op een ontspannen en leuke manier leer je steeds weer iets nieuws. Naast van blad spelen stimuleer ik je ook soms om uit je hoofd te spelen.

In de les speel je de liedjes/stukjes die je als huiswerk hebt meegekregen. Je krijgt daarbij de nodige aanwijzingen, wat extra uitleg en diverse oefeningen ter verbetering van techniek en voordracht. Op deze manier leer je hoe je een muziekstuk zo mooi mogelijk kunt laten klinken.

Naast het speelmateriaal uit het lesboek is er ruimte voor wat jij zelf graag zou willen leren op de piano. Als je bijvoorbeeld een bepaald liedje wilt leren spelen of meer wilt weten over akkoorden en improviseren, dan speel ik daar zoveel mogelijk op in.

 

lees meer ▶

In de cursus Beeldhouwen diverse technieken werk je met klei, was, gips en met steensoorten als mergel, speksteen, albast en serpentijn.
Je leert hoe je een beeld in klei opbouwt, uitholt en na het bakken patineert.
Je kunt ook een beeld hakken in steen aan de hand van eerder gemaakte schetsen in klei of je laat de vorm van de steen je beeld bepalen.
Het proces om een beeld in beton of in aluminiumcement te gieten wordt uitgelegd. Kleine beeldjes van klei of was kunnen in brons worden gegoten.
Er komen diverse thema's aan bod, waaronder het werken naar model.

Bij de cursus is het gebruik van gereedschap inbegrepen. Materialen als klei en steen kun je bij de docent aanschaffen.

lees meer ▶

       Zwetschilderen 20 mei 2017

Wil je vrijdag 20 mei tekenen en schilderen in het Wormer en Jisper veld?

Dan nodig ik je graag uit om hieraan mee te doenJe kunt tekeningen en aquarellen  maken van het prachtige landschap.Er is tijdens de workshop aandacht voor de techniek van de aquarel,maar ook voor kleurgebruik en hoe je diepte kunt creeren op je papier.

 • 11.00 Ontvangst op de poelboerderij in Wormer met een introductie, koffie en koek.
 • 12.00 Afvaart in een brede stabiele boot.Tijdens het varen kun je schetsen maken,maar we stoppen onderweg een paar maal om rustig op een plek te werken.
 • 14.00 Terug bij de poelboerderij,gaan we onder het genot van een drankje het gemaakte werk bekijken.

 

 • Prijs   50,00 euro.

dit is inclusief:

 • Welkom met koffie/thee
 • Vaartocht door het Wormer-en Jisperveld
 • Lunch aan boord 
 • Schilder,- en teken materialen

 

Je kunt je opgeven door te bellen naar:

Betteke Akkerman  06-27121505

of  mail naar akkerman.b@quicknet.nl

 

lees meer ▶

Hoi, welkom bij jeugdmusicalschool Theater MUS onder leiding van Barbera de Bruijn en Eszter Triz.

In september 2016 zijn we gestart met Lang en Gelukkig. Een hilarische musical waarin alle sprookjesfiguren voorbij komen en bekende sprookjes met elkaar gemixt worden. Met een dikke, vette knipoog. En alles trekken we uit de kast om er een musical van te maken zoals musical bedoeld is.

Een (school)jaar lang werken we naar een grote musical toe. Heb je zin in een leuke tijd samen met anderen en wil je je acteer-, dans- en zangtalent uiten en/of juist ontwikkelen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Je krijgt les van 2 docenten. Barbera de Bruijn schrijft het script en zet de hele voorstelling in elkaar. Eszter Triz verzorgt de choreografie en leert alle liedjes aan. Maar jullie geven mede vorm aan de uiteindelijke musical, dus eigen inbreng is dan ook superleuk!
Je kunt aan deze cursus mee doen als je op het voortgezet onderwijs zit. (Zit je in groep 8 dan verwijzen we je door naar de musicallessen voor 10-12 jarigen)

De musical Lang&Gelukkig is te zien in het Fluxustheater en het Zaantheater op 10 en 17 juni 2017.

In september 2017 starten we weer met een nieuwe musical. Welke dat gaat worden....? Houd de website in de gaten!
 

lees meer ▶

De hobo is een bijzonder blaasinstrument met een karakteristiek geluid. Je moet er op blazen door een dubbelriet. Deze rieten worden door de hoboïst zelf gemaakt. Als je les krijgt op de hobo koop (5 euro) je deze rieten eerst van je leraar. Als je eenmaal wat kan spelen, ga je die rieten ook zelf leren maken.

Als je zo'n jaar of 10 bent kan je starten met hobo spelen. Daarvoor is het goed om goed blokfluit te leren spelen. Je kan dan al muziek maken en noten lezen, zodat je al je aandacht kan schenken aan het blazen op het riet en het vastpakken van de hobo. Wel zijn er eenvoudige hobootjes (zie foto) voor jongere kinderen (vanaf 8 jaar) aanwezig. Deze zijn niet zo zwaar en zonder veel kleppen, maar wel met een echt riet. Zo kan het "blaasgevoel" vast ontwikkeld worden.

Een nieuwe hobo is vrij duur in de aanschaf (rond de 2000 euro). Het instrumentenfonds van FluXus heeft 2 instrumenten die het eerste jaar (en als er geen nieuwe vraag is ook daarna) gehuurd kunnen worden voor zo'n 100 euro per jaar. Ook zijn er instrumenten te huren bij de hobowinkel van der Heide in Haarlem. Daar zijn ook tweedehands instrumenten van goede kwalitiet te koop. Maar overleg hierover altijd eerst met Berend van Halsema de hobodocent. In de Zaanstreek zijn een aantal harmonieorkesten. Als je lid bent van zo'n orkest kan je meestal een instrument van het orkest lenen. 

Naast de gewone hobo kan je ook les krijgen op de barokhobo. Dit is de hobo zoals deze eind 17de begin 18de eeuw bespeeld werd. Er zijn slechts 6 gaatjes voor de vingers en 2 kleppen. Er wordt muziek uit de barokperiode op gespeeld. Ookal wordt er ook op een dubbelriet geblazen (veel groter) de speelwijze is heel anders dan de normale hobo. 

Maak vrijblijvend een afspraak en loop binnen voor een gratis proefles of meer informatie en toelichting.

 

Er ligt momenteel een hobo ongebruikt in de kast!

Wie komt deze bespelen.....!

 

lees meer ▶

CURSUS BLOKFLUIT


Zin om blokfluit te leren spelen?

Ben je nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden die een blokfluit jou te bieden heeft? Weet je dat er talloze kleine en grote blokfluiten zijn en voor iedere blokfluit ook aparte muziek? Heb je weleens op een basblokfluit of een Ganassi blokfluit gespeeld?

De blokfluit is voor iedereen makkelijk te leren, niet te duur in aanschaf en voor elke hand een passend model. Er is heel veel mooie en diverse blokfluit muziek. Ik houd erg van vroege oude muziek maar ook heel erg van het hedendaagse en populaire blokfluit repertoire.

Ben je geïnteresseerd?
Maak dan een afspraak voor een gratis proefles.
Jij kunt mij rechtstreeks benaderen via mijn mail adres: info@muziekatelier-pia.nl

Voor verdere informatie kijk ook op: www.muziekatelier-pia.nl
 

lees meer ▶

De bas is het gaafste instrument dat er is! De fundering van de band, dat ben je als je basgitaar speelt. De bas komt in allerlei muziekstijlen voor. Welke stijl wil jij leren? Kies hieronder je lesvorm.

Basgitaar kan je leren vanaf een jaar of 8, afhangend van hoe groot je bent. Er zijn 'short scale' basgitaren, deze hebben een kortere hals.

De lessen zijn altijd individueel. In de lessen zullen we ook theorie en gehoortraining behandelen en natuurlijk het samenspelen. De bas is en blijft een begeleidingsinstrument en daarom is samenspel erg belangrijk.

Je kan een basgitaar huren via de muziekschool.

lees meer ▶
Basiscursus Improviseren. Ben je nog maar pas geïnteresseerd in improvisatietheater. Of al langer en durfte je de stap nog niet te wagen? Toch... je wilt loskomen en vrij spelen? Wil je ook als de Lama’s en Alpaca’s kunnen schitteren op het podium? Maar voel jezelf nog een beetje onzeker en witjes? Dan is dit het moment! Geef je op voor deze impro basiscursus “Wit”. Want improviseren kun je leren. Je leert in korte tijd de basis van improviseren. Met leuke spelletjes waar je een warme kop van krijgt. Je leert er blanco in te gaan. Dus ben je helemaal wit in impro? Dan is dit de cursus voor jou!
lees meer ▶

Deze beginnerscursus is prima als je wil beginnen met tekenen en schilderen, maar ook als je jezelf verder wil ontwikkelen.
In de cursus werk je met verschillende materialen zoals houtskool, pastel, aquarel en acryl. Je maakt kennis met een aantal veel voorkomende technieken, die binnen de beeldende kunst belangrijk zijn: vorm, compositie, toonwaarde, kleur, onderwerp. Door verschillende spannende en uitdagende opdrachten ontdek je waar jouw talenten liggen en vooral waar je plezier in hebt. Je laat je inspireren door je mede-cursisten en leert heel veel door de intensieve begeleiding van de docente.

Iedere leswordt er eenopdracht gegeven (o.a. stilleven portret,landschap o.i.d.)waar je jezelf door kunt laten inspireren,en waar iedereen individueel bij wordt begeleidt.Na iedere les wordt het gemaakte werk bekeken en gezamenlijk besproken.

De cursus is inclusief basismaterialen. Als er gewerkt wordt op groot formaat papier wordt daarvoor een klein bedrag in rekening gebracht.

Voor een kleine vergoeding van € 15,00 kan er een proefles gevolgd worden.


VOOR INFORMATIE KUNT U MAILEN NAAR : akkerman.b@quicknet.nl of

bellen naar nummer 0627121505

lees meer ▶

muziek-noten.jpg

De samenspelgroep La Banda heeft een gevarieerde samenstelling. Met de instrumenten dwarsfluit, gitaar, cello, klarinet en altsaxofoon begeleid door piano, drums en percussie kan dit ensemble veel muziekstijlen laten horen. Het repertoire omvat dan ook diverse muziekstijlen die goed passen bij deze bezetting. La Banda speelt vooral Spaanse, Zuid-Amerikaanse, Ierse, Balkan en Klezmer muziek in arrangementen die speciaal voor dit ensemble gemaakt zijn.

Leeftijd telt niet bij La Banda; als je redelijk zelfstandig kunt spelen ben je van harte welkom bij de groep!

Tijdens het seizoen speelt La Banda op uitvoeringen van Fluxus, of op gelegenheden die door anderen georganiseerd zijn.

 

lees meer ▶

Deze cursus is voor zangers en spelers die van Barokmuziek houden :

We gaan:

- Uitdiepen van wat je al kent, of de stijl leren onder leiding van 'n specialist.

- Genieten van de prachtige muziek van Purcell, Bach, Telemann, Corelli, Lully etc.

- Het ontdekken van muziek van componisten die minder bekend, maar toch zeer interessant zijn , zoals Vierdanck, Durón, Torres, Lübeck etc.

- Ontwikkelen en verbeteren van de samenspeltechniek, evenals het bezig zijn met jou instrument zodat je niveau goed behouden blijft.

 

Het repertoire wordt zorgvuldig uitgekozen, afhankelijk van de bezetting én het niveau van het ensemble.

Je speelt al een instrument maar vind het niet zo leuk meer 'solo' repertoire te oefenen. Musiceren in een redelijk klein heterogeen ensemble is uitdagend, de partij die je krijgt heeft een solistische rol, het is echt leerzaam, met andere woorden, je leert zelfstandig te functioneren terwijl je toch goed naar het geheel moet luisteren.

Bovendien is samenspelen inspirerend, motiverend, maar ook gezellig !

Spreekt dit je allemaal aan, dan ben je van harte welkom voor een kennismakingsrepetitite !

INSTRUMENTEN : Zang, blokfluit, dwarsfluit, strijkers (viool, altviool, cello, gamba) fagot, klavecimbel, orgel.

Lesdag: om de week op donderdag ochtend/middag.                                                                 Andere opties in overleg met de docent.

 

lees meer ▶

In de workshop 'Fusion Textiel" combineer je verschillende technieken om tot een ontwerp te komen. Stikken, verven en vilten  in één werkstuk levert verassende resultaten op.

Drie textieldocenten; Natalie Prins van Duin, Linda Willemszoon en Jantine Hos, elk met een eigen specifieke vakkennis,  bundelen hun krachten.

Het resultaat van deze dagworkshop is een uniek stuk textiel te gebruiken in mode of interieur

lees meer ▶

De korte cursussen edelsmeden bij Fluxus bestaan uit blokjes van 3 wekelijkse lessen.
De cursussen zijn bedoeld voor iedereen met belangstelling voor sieraden en edelsmeden: man, vrouw, jong en oud, beginner of gevorderd.

Enkele voorbeelden van mogelijke opdrachten:
ornament-ring, schakel-draad-armband, ajour-gezaagde oorsieraden, medaillon, tekst-sieraad, geciseleerde hanger, grafitti-sieraad en meer....
Je kiest zelf in de eerste les je opdracht en maakt dan een sieraad naar je eigen idee en ontwerp.

Als je de smaak te pakken hebt, kan je met steeds weer met 3 lessen verlengen.
In de cursus komen de edelsmeed technieken zoals zagen, vijlen, smeden, buigen, solderen, schuren en polijsten aan bod.

De cursus is incl. gebruik van gereedschap en de basis materialen messing en koper. Edelmetalen zijn niet bij de prijs inbegrepen, maar kunnen wel worden aangeschaft via de docent.

De cursussen zijn te volgen op vrijdagochtend 10.00-12.00

In de schoolvakanties in principe geen les of in overleg.

Volgende blok: 5 mei, 12 en 19 mei

 

lees meer ▶

keyboard-spelen_2504610.jpgDe Keyboardband is de naam voor een keyboardensemble met maximaal vijf muzikanten. Net als in een echte band zit er een "drummer" in, net als een "bassist" en een "zanger" (die natuurlijk niet echt zingt maar de melodie op het keyboard speelt). De overige muzikanten spelen de akkoorden en/of een tweede stem. Het repertoire bestaat uit bekende (en onbekende) nummers die ik speciaal hiervoor heb gearrangeerd. De cursus duurt tien weken ; in die tien weken gaan we (afhankelijk van de vorderingen en het niveau) twee of drie stukken spelen. Uiteraard zullen de stukken ook worden gepresenteerd op een voorspeelavond. 

De cursus vindt drie keer per jaar plaats met drie verschillende niveaus, te weten: 

- ongeveer één jaar les

-ongeveer drie jaar les

-ongeveer vier jaar (of langer) les

De lessen vinden plaats op vrijdagavond rond half acht. Het precieze tijdstip hangt af van de planning van mijn rooster maar zal niet heel veel afwijken. 

Je krijgt je partijtjes mee tijdens je normale les. De indeling per niveau wordt door mij bepaald, zo krijgen we steeds groepjes met leerlingen die qua niveau aan elkaar gewaagd zijn. 

BELANGRIJK VOOR PIANISTEN EN ORGANISTEN: speel je piano of orgen en wil je wel eens wat anders proberen, dan kan je je natuurlijk ook inschrijven voor de Keyboardband, maar dan wil ik eerst even een intakegesprekje houden, zodat ik kan zien op welk niveau je zit. 

lees meer ▶

mixen.jpgBen je meer geïnteresseerd in het produceren van muziek of het draaien van muziek? Ook daarvoor kun je terecht bij de Flux Popschool!

Docent Arnoud van der Werf geeft deze lessen, waar nodig ondersteund door extra docenten.
Kijk op www.defluxpopschool.nl voor meer informatie.

lees meer ▶

Hoi, welkom bij jeugdmusicalschool Theater MUS onder leiding van Barbera de Bruijn en Eszter Triz.

Kat komt bij de arme molenaar terecht. Hij belooft dat de molenaar nooit meer arm hoeft te zijn. Het enige wat Kat nodig heeft is een paar laarzen. Wat is Kat van plan? En wat komt er van dat plannetje terecht? Eén ding is wel duidelijk, deze Kat houdt van kattenstreken.

Molenaar: Wat moet ik nou met een Kat. Daar kan ik toch nooit geld mee verdienen. Och nee, mijn hele leven blijf ik arm.

Kat: Maar baas, geeft u mij laarzen en een hoed en rijkdom zal van u zijn!

Een betoverende musical naar het klassieke sprookje De Gelaarsde Kat. Vol dans, mooie liedjes en prachtige kostuums.

Speel, dans en zing jij straks mee?

Lessen:

Doe je mee aan de musicallessen voor kinderen van 7-9 jaar, dan doe je mee aan iets heel speciaals. In 16 lessen werken we toe naar een echte musicalvoorstelling. Na een aantal eerste algemene lessen, krijg je een eigen musicalscript, de liedjes en een vaste rol en gaan we oefenen voor de voorstelling. Spelenderwijs leer je dus acteren, dansen en zingen. Na deze reeks van 16 lessen vindt de volgende reeks plaats, waarin we weer naar een nieuwe voorstelling toewerken.

Voorstellingen:

Er wordt twee maal per jaar een musicalvoorstelling gespeeld in het FluXus theater, compleet met kostuums en decor. Hieraan voorafgaand vindt ook al een generale repetitie in het FluXus theater plaats. Ieder kind krijgt een volwaardige plek op het toneel in spel, dans en zang. Bij ons is er niemand die voor boom speelt. Iedereen is welkom mee te doen en natuurlijk te komen kijken!

Open lessen 1 en 14 februari:

Op deze dagen zijn er open lessen. Iedereen kan dan meedoen en zo een indruk krijgen of musicalles iets voor jou is. Opgeven kan via musical.dans@gmail.com

1 februari open les op locatie Hof van Zaenden, Zaandam

14 februari open les op locatie Pelikaan, Krommenie

Meer info over ons en onze lessen is te vinden op:

www.theatermus.nl

lees meer ▶

"Draagbare kunst"

Wat voor cursus is dit!

 

In zes lessen neem ik je mee in het proces van het maken van draagbare kunst.

Leer grenzen verleggen, laat de functionaliteit los, denken vanuit materiaal of een vorm. Out of the box. Leer ontwerpen en vormgeven op een vrije manier. Niet nadenken, gewoon doen... experimenteer en creeër, kijk wat er ontstaat.

Ik wil met jou een connectie maken tussen mode en kunst. Zonder dat trends de creativiteit belemmeren. Beheers jij een techniek heel goed, gebruik deze dan. Je kiest zelf het materiaal waar jij het liefst mee werkt, dat hoeft dus niet altijd stof te zijn. We werken van plat vlak naar ruimtelijk. Het gaat erom dat het eindresultaat op het lijf gedragen kan worden.

Kunst wordt niet snel gezien als iets draagbaars, ik daag je uit om grensen te verleggen en jouw kostuum tot uitvoering te brengen.

 

lees meer ▶

Op zaterdagmiddag vanaf 16:00 uur tot 17:30 uur geven wij musicalles aan kinderen van de basisschool. In een heel jaar bereiden wij ons voor op een grote voorstelling in het theater.

Bijzonder bij ons is dat alle kinderen een tekstrol krijgen in deze musical!

De kinderen worden ingedeeld in diverse leeftijdsgroepen. Kom gerust eens kijken voor een proefles. Van tevoren aanmelden voor een proefles is wel fijn.

lees meer ▶

MIX VAN STREETDANCE, HIPHOP, MODERN EN HOUSE

REGELMATIG OPTREDEN

RESPECTVOL SAMENWERKEN

RUIMTE VOOR EIGEN CREATIVITEIT

DUIDELIJKE STRUCTUUR

DOORSTROOM NAAR JONGEREN DANS / THEATER PRODUCTIE (okt 2017) MOGELIJK

 

Kinderen vanaf een jaar of 10 kunnen met deze STREETDANCE lessen uit de voeten. Net als bij de jongere kinderen is plezier het uitgangspunt. Je kan nu ingewikkeldere passen aan. De muziek wordt stoerder en ik voeg andere stijlen toe (bv house). Je bewegingsmogelijkheden groeien, je ontwikkelt je motoriek, je gevoel voor muziek en ruimte. Op deze leeftijd is elkaar waarderen en accepteren super belangrijk. In mijn les mag jij zijn wie je bent! Als geen ander haal ik jouw passie en enthousiasme voor dansen naar boven.

Elke les starten we met een stevige warming up. Daarna werken we aan een gezamenlijke choreografie, voor onze optredens. In de les werk je ook samen met andere kinderen aan een eigen dans, natuurlijk met hulp van mij. Ben je helemaal gek van een liedje? Neem mee naar de les en maak er een mooie choreo bij. We praten eerst met elkaar waar een liedje over gaat. Welke emoties spreken er uit? Dan gaan we op zoek naar bewegingen die dat laten zien. Zo leer je die emoties beter kennen.

 Optreden is super leuk en heel belangrijk. Daarom staan we een paar keer per jaar staan we op het podium, bijvoorbeeld tijdens de FLUXUS DANSDAG of tijdens de Kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans. We besteden altijd aandacht aan de styling want ik vind dat het moet er goed uit moet zien op het podium.

Als je naar de brugklas gaat dan kan je naast de lessen ook meedoen met jongeren theatergroep PubLX. Je maakt dan samen met profs een voorstelling vol dans en toneelspel. Je gaat optreden op het ReSpawn theaterfestival. Als cursist streetdance 12+ krijg je meer dan 70% korting.

 

Wil je een keer meedoen of komen kijken? Dat mag altijd!

 

lees meer ▶

Dirigeren is meer dan alleen maar met je armen zwaaien. Integendeel! Iemand die zingt of een instrument bespeelt, komt weleens voor een grote of kleine groep te staan. Welke techniek en methodiek is dan nodig om de muzikale leiding op je te nemen? 

lees meer ▶

Zangtechniek EVT (Estill Voice Training)
Mijn doel is om specifiek informatie te geven over de zangtechniek die je kunnen helpen je stem gezond te gebruiken tijdens het zingen en spreken in het dagelijks leven. Door veel onderzoek weten we veel beter hoe de stem functioneert en hoe we gelijk verbetering kunnen bereiken waardoor je meteen hoger, helderder vrijer gezonder kunt zingen of spreken.

Wat is er zo mooi aan stem- techniek? Wat is er stem- technisch mogelijk. Wat wil je bereiken met je stem? Wil je harder, hoger, luider, zingen of spreken. De stem heeft verschillende kleuren die je naar boven kan halen en daardoor verschillende kanten van de stem kan laten horen. Met deze zangtechniek is het mogelijk om je te ontwikkelen in alle zangstijlen die er zijn.

Zelf ben ik gespecialiseerd in pop, Jazz en Soul. Door deze zangtechniek en logopedie oefeningen wordt het begrijpelijk, inzichtelijk en overzichtelijk. En zal je met veel gemak leren zingen of spreken.

Zangles
Tijdens de les zullen we bezig zijn met verschillende factoren: zangtechniek, interpretatie, articulatie. Vanuit de lessen ontwikkel je door om uiteindelijk op te kunnen treden en daardoor prodium ervaring op te kunnen doen. Je mag zelf aangeven wat voor stijl je graag zingt en wat voor liedjes je leuk vind.

Waarom zangles bij mij?
Ik kan je doormiddel van een juiste zangtechniek en inleving van een liedje verder helpen om je te ontwikkelen tot een unieke zanger of zangeres.
 

Stemklachten,  Gehoorproblemen, motorisch of cochleair  

Heeft u stemklachten, stemknobbels, articulatieproblemen, hees of schorre stem, cochlear inplantaat of stotteren en wilt u toch zingen, dit is zeker mogelijk. door Logopedie en EVT kan ik u begeleiden om uw stem op een juiste manier te gebruiken. 

lees meer ▶

ballet.jpgKlassiek ballet en Moderne dans zijn de basis voor de lessen 'Klassiek en Meer', maar ook dansjes en bewegingen verzinnen hoort erbij. Hou je van dansen? Kom eens proberen hoer het in een echte dansstudio eraan toe gaat. Oefeningen doen, passen leren, in een mooie houding staan! Moelijk is het niet, wel heel leuk en goed voor je lijf!

Tijdens de lessen werken we ook aan muzikaliteit, lenigheid en presentatie.

Hoe ouder je wordt, hoe meer aandacht er ook is voor techniek.

Gedurende het jaar greden we ook meerdere keren op voor publiek.

doelgroep: kinderen uit groep 1 en 2 van het basisonderwijs
aantal lessen 36
dag: donderdag
tijd: 15.15-16.00
prijs: €175,- voor 36 lessen
 

lees meer ▶

De training ‘Herontdek je creativiteit’ heeft als doel om creatieve blokkades op te ruimen. Deze training wordt gegeven door Wendie Hoenders. Zij heeft ruim 10 jaar ervaring als docent beeldende vorming in het onderwijs en is beeldend kunstenaar en beeldend coach.

Wendie; Ik geloof dat veel volwassenen met potentieel veel talent weggeraakt zijn van hun eigen creativiteit. Ze hebben het soms verleerd, door negatieve ervaringen, door te hard te werken of te veel te denken. Het is echter nooit te laat om aan je creativiteit te werken!

In deze inspirerende training gaan we dit doen via opdrachten en oefeningen om er achter te komen wat jou werkelijk inspireert en wat jij wilt realiseren in jouw leven. Het zijn opdrachten die je prikkelen en uitdagen om ruimer te denken. Daarnaast helpen ze onbewuste drijfveren bloot te leggen en creatieve blokkades op te ruimen. Je leert je eigen inspiratiebronnen ontdekken en aan te boren en ze optimaal te gebruiken in je werk en in je leven.

De kennismakings-reeks
Op deze 3 vrijdagochtenden gaan we aan de slag om onze creatieve energie weer vrij te laten stromen. Met behulp van korte schrijfopdrachten krijg je al iets meer inzicht in je creatieve blokkades. Je vertaald deze eerste inzichten die je hebt gehad in een kunstwerk. Dit kan een gedicht zijn, een collage, of een ruimtelijk beeld of verhaal, afhankelijk van je eigen ideeën. Dit beeld zal je ook na dit blok helpen om de verbinding met je dromen en je scheppend vermogen te blijven voelen en het zal je inspireren in je dagelijks leven.

Verdieping
In deze 6-weekse training op vrijdagochtend ga ik dieper in op de blokkades in je creatieve energie. Ik bied je verschillende werkvormen aan die je helpen om deze blokkades te herkennen en op te ruimen zodat je creatieve energie vrij blijft stromen.

In het FluXus atelier worden de beelden, ideeën of inzichten die je hebt verkregen vertaald in een kunstwerk. Door je inzichten, dromen en wensen te verbeelden worden ze extra helder en scherp en dit helpt en inspireert je om de beelden in concrete stappen om te zetten in je dagelijks leven.
 

lees meer ▶

snare-drums.jpgTrommelen je vingers op alles wat ze tegenkomen? Gebruik je je bestek als drumsticks? Onderzoek je of je een melodietje kunt maken met de glazen en bakjes op tafel? Dan is drummen of slagwerk spelen echtbiets voor jou! je leert al gelang je voorkeur spelen op het drumstel, de djembé of een van de vele melodische slagwerkinstrumenten, maar misschien wil je het zelfs allemaal. Ook dat is mogelijk. Je bent nooit te jong om te beginnen en nooit te oud om het nog te leren. Meld je dus gerust aan voor een proefles.

 

 

lees meer ▶

Heb je een kamermuziekensemble dat graag bij elkaar komt of een optreden c.q. concours moet voorbereiden? Dan help ik jullie graag bij het instuderen en muzikaal uitwerken van jullie repertoire. www.sandrawallner.com

lees meer ▶

De linosnede is een vergeten techniek waar prachtige werkstukken mee gemaakt kunnen worden. De meeste mensen hebben voor het laatst op de basisschool voor het laatst iets met deze hoogdrukmethode gemaakt.

Bekende kunstenaars als Escher en Picasso hebben linosneden gemaakt.

In deze workshop van 3 dagdelen gaan we de linosnedemet zijn vele mogelijkheden uitbuiten. Je zult versteld staan van het resultaat.

Ervaring is niet nodig, wel zin om te experimenteren! Ook als je al een keer hebt meegedaa met deze workshop is het nog de moeite waard.

Ook stof bedrukken behoort tot de mogelijkheden. Je moet dan wel zelf voor de textielverf zorgen.

Na 3 lessen kom je met meerdere prachtige afdrukken thuis.

 

lees meer ▶

Kort Verhaal 

Deel I

In deel I komen basisprincipes, zoals perspectief, personages en plot aan bod. 

Aan de hand van schrijfopdrachten ga je hiermee oefenen en leer je deze gebruiken in je verhaal.

Personage
- We zoomen in op de hoofdpersoon. Wanneer is de hoofdpersoon interessant en boeiend
 voor de lezer? Hoe krijgt deze een eigen karakter?
Perspectief
- Vanuit welk gezichtspunt komt jouw onderwerp het best tot zijn recht? Is dat de ik-vorm of
past de hij-vorm meer bij wat je wilt vertellen?
Plot
- Het plot is het geraamte van je verhaal en daar hoort een spanningsboog bij, hiermee hou je de aandacht van de lezer vast.

Thuisopdrachten horen ook bij de cursus.
 

Schrijfervaring is belangrijk. Beginnende schrijvers adviseer ik eerst mee te doen met het schrijfcafé om vaardigheden te ontwikkelen.

 

Maximaal 5 deelnemers

 

Kort Verhaal Deel II

In Deel II ga je verder met de structuur van het korte verhaal. Deze cursus is een verdieping van wat je in deel I hebt geleerd over perspectief, personages en hoe je een spanningsboog creëert. Nu komen o.a. monoloog en dialoog aan de orde en wanneer gebruik je een metafoor. Tevens werk je naar het eindresultaat van je eigen korte verhaal. 

 

Thuisopdrachten horen ook bij de cursus.

 

Maximaal 5 deelnemers

 

 

 

 

 

lees meer ▶

popschool-jam-ruben-hoeke.jpg

Individuele lessen

Doorgaans duren individuele lessen 25 minuten. Uiteraard is andere lesduur bespreekbaar.
De leerling krijgt de volle aandacht en bepaalt mede de lesinhouden. Dus jouw muzikale voorkeur staat centraal.

 

Duo-lessen

Duo-lessen duren 40 minuten per les [je betaalt 20 minuten per leerling]. Je leert spelen en samenspelen. Je leert je oren tijdens het spelen open te houden en op je medemuzikanten te reageren. Ook is het vaak gezellig.
Andere lesduur is mogelijk.Groepslessen voor gitaar worden een paar keer per jaar aangeboden, vooralsnog alleen op de zaterdag.

 

Groepslessen

In een groep leer je kennismaken met de gitaar tijdens 8 lessen van 1,5 uur.
Spelenderwijs worden verschillende technieken en notaties behandeld.
Als je interesse hebt om hieraan deel te nemen meldt je dan aan. Je kunt me mailen of bellen. Zodra ik 6 deelnemers heb start ik meteen een nieuwe groep.
Het is trouwens voor alle leeftijden en sluit aan op ieders muzikale voorkeur. Ook worft er aandacht besteed aan theorie.
Als de groep is samengesteld uit cursisten van verschillende niveaus wordt een gedeelte van de les besteed aan persoonlijke aandacht en persoonlijk lesmateriaal.

 

Zie voor meer informatie over bijvoorbeeld prijzen, locaties en ander lesaanbod mijn website:http://niefran.wix.com/niek-grandiek-1#!niefranxs4allnl/mainPage

Contact:
emailadres : niekgrandiek@gmail.com
Mobiele telefoonnr : 06 - 16284991
 

lees meer ▶

Sinfonietta is het gevorderde orkest bij FluXus, waar jonge strijkers en blazers samen kunnen musiceren op hoog niveau. Voor strijkers zijn er wekelijkse lessen op vrijdag van 17 tot 18.15 uur.

Onder leiding van Julia Barnes (www.juliaviola.com) werken wij aan klankvorming, verschillende muziekstijlen en de technieken van het samenspel. Ook flashmobs en collectieve improvisatie horen tot de mogelijkheden, het nieuwe klassiek is ook experimenteel!

Het strijkersorkest bestaat uit 14 jonge strijkers: 8 violisten, 1 altvioliste, en 6 celli. Nieuwe strijkers zijn zeer welkom! Leeftijd 8-16 jaar. In Sinfonietta spelen wij muziek met minstens drie voortekens en in alle maatsoorten. Violisten spelen tot in de derde positie en bij de eerste viool kan het nog hoger worden.

Blazers zijn welkom om zich toe te voegen voor het symfonische repertoire. Dan kan muziek van Brahms, Beethoven, en Haydn zijn, of modernere muziek, ook filmmuziek. De repetities met blazers worden per concert afgesproken. Vaak werken wij samen met Poelie Andriessen en haar Ensemble voor Volwassenen, waar eerst wordt gerepeteerd voordat het samen komt met de strijkers van Sinfonietta.

lees meer ▶

Muziek maken en liedjes zingen: peuters genieten ervan! Daarnaast is het zingen van liedjes ook goed voor o.a. de taalontwikkeling van peuters. Samen op muziekles betekent samen luisteren, zingen, spelen en bewegen.

Tijdens Peuter en muziek worden allerlei liedjes gezongen en bijbehorende spelletjes gedaan. Er wordt gedanst, geluisterd, geïmproviseerd en gebruik gemaakt van voor jonge kinderen geschikte instrumentjes. Tijdens de lessen staan de kinderen centraal, alle activiteiten passen bij hun leeftijd. Het is de bedoeling dat muziek een plaats krijgt in het dagelijks leven. Het is niet belangrijk of u mooi kunt zingen, noten kunt lezen of een instrument bespeelt. Het gaat om het plezier dat u samen heeft tijdens de muzikale activiteiten!

lees meer ▶

Zangles, gespecialiseerd in theater en pop.

lees meer ▶

Tekenen en Schilderen in de Pelikaan op maandagavond van 20 tot 22.30 uur.

Ervaring is niet nodig. Iedereen zal op zijn eigen niveau werken. Gevorderden en beginners zijn welkom.

Kijken is de basis van het tekenen en schilderen. Door middel van diverse opdrachten gaan we veel uitproberen. Houtskook, zachte pastelkrijt, aquarelverf, acrylverf en inkt zijn materialen waar we mee gaan werken. Ook is er veel aandacht voor compositie en kleurgebruik.

Gemengde technieken, collage en andere experimenten komen in de lessen voor. Allemaal met het doel beter te leren zien.

Natuurlijk kan er ook met materiaal naar eigen keuze worden gewerkt. Cursisten die al eerder bij mij een cursus hebben gevolgd kunnen er ook voor kiezen om met eigen materiaal te werken. De materiaalkosten vervallen dan bij het cursusgeld. Wel is het dan mogelijk papier bij mij te kopen.

De curus gaat van start met 7 deelnemers.

 

Aquarel op donderdagochtend van 9.30 - 12 uur op de Klaas Katerstraat 7B te Zaandam in het gebouw van Fluxus.

Tijdens deze cursus wordt er 12 lessen geaquarelleerd onder begeleiding en de andere weken is er de mogelijkheid zelf te werken in de ruimte op de klaas katerstraat te Zaandam. Hiervoor zal een kleine bijdrage worden gevraagd.

Er zal met eigen materiaal gewerkt worden. In overleg met de docent kan overlegd worden welk materiaal het beste kan worden aangeschaft als dat nog moet gebeuren.

Papier kan tijdens de les gekocht worden.

Er zal door middel van verschillende opdrachten worden gewerkt. Ervaring is niet nodig. Iedereen zal op zijn eigen niveau werken. Gevorderden en beginners zijn welkom.

 

De docent heeft ruim 20 jaar ervaring met lesgeven. Zij heeft de opleiding aan de Koninkijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag gevolgd. Verder heeft zij exposities in binnen- en buitenland op haar naam staan.

lees meer ▶

Op verzoek besteed ik, naast het gangbare pianorepertoire, ook veel aandacht aan improvisatie en akkoordenleer. Verder blijkt al jarenlang vanuit mijn praktijk dat leerlingen graag samenspelen met hun docent (quatre mains). 

lees meer ▶

CURSUS VIOOL INDIVIDUEEL 

 

 

Iedereen die viool wil leren spelen vanaf 7 jaar (ofwel vanaf groep 3 basisonderwijs). Ook voor volwassenen.

Na toelating deelname FluXus talentklas (voor kinderen) mogelijk.

Wacht met de aanschaf of huur van een instrument totdat u daarover (gratis) advies van mij heeft gehad. Dit voorkomt teleurstellingen!

 

Een proefles van 30 minuten kost voor zowel kinderen als volwassenen € 20,00; dit bedrag krijg je terug wanneer je lessen gaat nemen.

 

INFORMATIE: cheinen.musicus@gmail.com of via deze site of via www.vioolleszaanstad.nl

lees meer ▶

545.jpgMijn specialiteit is jazz en pop.

Als je je al redelijk of zelfs goed kunt redden op de piano, kun je je bij mij gaan richten op jazzmuziek en popmuziek.

Ik ben thuis in diverse stijlen, maar ik vind jazz en latin het allerleukst.

Als je aan een workshop jazz of pop meedoet of in een ensemble gaat spelen, dan kan ik je helpen bij het uitzoeken en spelen van toetsenpartijen. Ook kan ik je verder helpen met solo's spelen en op allerlei manieren improviseren.

 

lees meer ▶

Zin om te zingen?

Het Musical Madness Koor, is een enthousiaste groep jongens en meiden die elke maandagavond bij elkaar komt om te zingen. Tijdens de lessen werken we aan zangtechniek, meerstemmig zingen en presentatie. We werken hard maar houden ook van gezelligheid. Meestal zingen we musicalrepertoire maar we houden er ook van om een zijstap te maken naar popmuziek en top 40 liedjes  

Zin om op te treden?

We doen als koor ieder jaar mee aan een musicalproductie van Fluxus en dit jaar wordt dat de Voorstelling 'Code Monet' Deze voorstelling zal maar liefst meerdere keren te zien zijn in de grote zaal van het Zaantheater. 

Het verhaal van Code Monet gaat over een groep kinderen, die nadat het schilderij van Monet uit het Zaans Museum is gesolen, het geheime genootschap Code Monet opricht. Ze gaan op verzoek naar de dader en tijdens deze zoektocht gebeuren er onverklaarbare zaken online, thuis en op school.

Naast een spannende verhaallijn, pakkende choreografieën, meerstemmige zang en spectaculaire projectietechnieken, speelt in de orkestbak een groot orkest mee, onder leiding van Sebastian Ohm. De regie is in handen van Majanka Frölich.

 

Zing je met ons mee? Meld je dan nu aan!

Dit jaar zijn er geen audities voor het koor, dus je kunt de eerste les gewoon mee komen doen.

Let op: Het is fijn als je wel wat ervaring hebt met zingen omdat het zangniveau best hoog is!

Ben je al lid van het koor, meld je dan alsnog aan!
lees meer ▶

'Prinses Sophietje en de klankboom'

Ga je mee naar de paleistuin om net als prinses Sophietje stiekem in de klankboom te klimmen? Ze komt bij iedere tak iemand anders tegen, zo is er de grappige sprinkhaan Sproet of het luie lieveheerstbeestje dat niet durft te vliegen. Ze zingen allemaal hun eigen verhaal waar wij mee mogen spelen en zingen.

In 36 lessen leren kleuters (vanaf 5 jaar) aan de hand van een sprookje de eerste beginselen van het pianospelen. Op deze speelse manier kunnen ze aan het eind van het jaar eenvoudige liedjes spelen en zingen, en......komt er een heuse uitvoering voor de ouders!

 

lees meer ▶

VILLA PUCCINI Passie voor Opera

Workshops over opera's die binnenkort in het theater komen.

Deelnemers worden bij deze cursus goed voorbereid op tekst en context van La Boheme van Giacomo Puccini. Alles wordt rijk geillustreerd met operafragmenten op DVD.

Na de cursus bezoeken we de opera gezamenlijk in het Zaantheater op 14 juni 2016. Alleen eerste rangplaatsen!

Door samenwerking met het Zaantheater sterk gereduceerde prijs!

 

lees meer ▶

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek