Alle docenten bij elkaar

Leonie Mijnlieff

Be smart follow your heart! En ontdek je creatieve kant, zonder dat je mooi hoeft te zijn. leer jezelf uiten want ieder mens is creatief. Tijdens de workshops en lessen leer ik je luisteren naar je hart en die in beeldtaal om te zetten! Je eigen creatieve kant te (her)ontdekken en te omarmen is bevrijdend.

Na de Kunstacademie en de lerarenopleiding Handvaardigheid te hebben afgerond wilde ik na een aantal jaren als kunstenares gewerkt te hebben, meer met mensen werken. Naast mijn docentschap bij FluXus ben ik werkzaam als intuïtie- & transformatiecoach. Deze trajecten zijn gericht op het naar boven halen van wat je als mens bezielt en hoe je op je innerlijke kompas kunt vertrouwen. Vanuit je vertrouwen kun je vervolgens keuzes maken die echt bij je passen. Mijn motto hierbij is: be smart follow your heart!
Tenslotte geef ik regelmatig rondleidingen in verschillende musea onder de noemer ARTsmart CLUB.
 
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Muriel Warners

De online wereld is een geweldige plek waar je veel ideeën kunt opdoen. Nieuwe expressiemiddelen kunt uitproberen. Heel makkelijk in contact kunt komen met allerlei interessante en nuttige mensen. Hier heb ik in mijn werk op het web als journalist en marketingcommunicatiemedewerker jarenlang de vruchten van geplukt.

Helaas veroorzaakt het wereldwijde web ook allerlei problemen en dilemma’s. Zoals trollen, een teveel aan informatie, gewelddadige games en privacy schendingen. Daarom vind ik het belangrijk dat iedereen van jongs af aan leert hoe hij of zij mediawijs met het web kan omgaan.

Om dit te bewerkstelligen ben ik mij 4 jaar geleden als zelfstandige op het onderwijs gaan richten. Hiertoe volgde ik o.a. de opleiding tot mediacoach en behaalde een Pedagogisch Didactische Aantekening. Ik leer vooral kinderen en jongeren programmeren en games en sites te maken. Zij zijn immers veel met computers bezig. Dan is het goed om ook onder de motorkap te kijken. Zo leren ze grip te krijgen op computers en internet en het bewuster te gebruiken. Daarnaast geef ik o.a. cursussen aan volwassenen in websites maken en bloggen,

Mijn drive is via digitale middelen kinderen en volwassenen zelfstandige en creatieve denkers en makers te leren worden. Ze hoop ik bij te dragen aan een mooiere online wereld.
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Linda Willemszoon

Linda Willemszoon (1980) afgestudeerd in 2006 aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) als illustrator. Sinds 2007 werkzaam in haar eigen ontwerpstudio. Gespecialiseerd in illustraties voor mode, interieur, exterieur en design. Haar werk is te herkennen aan de handgetekende lijnen en heldere kleuren.

De laatste jaren actief met het organiseren van culturele evenementen met betrekking op kunst, muziek en natuur.

Haar kennis geeft ze door via lezingen over Social Media, workshops Illustratie, animatie en Modeprints voor volwassenen en jongeren.

Van 2015 tot 2017 volgt Linda de Masteropleiding Kunsteducatie aan de HKU. Doordat educatie telkens meer vervlochten raakt met haar ontwerppraktijk als illustator en begeleider van educatieve projecten.

Daarnaast wil ze graag doorgeven dat je van tekenen echt je beroep kan maken! Hierin begeleid ze jongeren in het FluXus Productie Team.
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Patrick Sabel

Patrick Sabel volgde zijn vooropleiding bij de Fontys Dansacademie te Tilburg en Dansacademie Lucia Marthas te Amsterdam. Daarna rondde hij zijn HBO docentenopleiding af aan Dansacademie Noord-Nederland te Groningen. Verder volgde hij meerdere workshops bij o.a.: “Broadway Dance Centre” en “Steps on Broadway” in New York. Patrick heeft al ervaring opgedaan met het organiseren van voorstellingen en het ontwerpen van choreografieën in verschillende stijlen, waaronder: “Het genootschap van Mendacium” en verscheidene voorstellingen voor zowel Dansacademie Lucia Marthas te Amsterdam als Groningen. Ook heeft hij in de musicalproducties “Mary Poppins” en “Oliver!” meegespeeld. Daarnaast is hij werkzaam als danser bij Vuur & Vlam Producties waar hij in het moderne stuk 'Stadslicht' danst. Tevens is hij zanger en danser bij Centerparcs de Eemhof.

Patrick is gespecialiseerd in meerdere stijlen: Klassiek Ballet, Moderne Dans, Showdance, Jazzdance, Song & Dance, Hip-Hop, Streetdance, Ballroom, Latin, Tapdance en ADV (Algemene Dansante Vorming)  
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Helena Jansz

Mijn doel is inspireren, zoals ikzelf geïnspireerd werd tijdens mijn opleiding aan de kunstacademie in ’s Hertogenbosch (1984) en aan 't Colofon, de schrijversvakschool in Amsterdam (2000, 2001). Naast mijn fotografie neemt schrijven een grote plaats in. Van 2010 tot 2014 schreef ik artikelen en maakte interviews voor een fotoblad. Voor Fluxus verzorg ik met veel plezier verschillende schrijfcursussen.
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Paul Vermeulen

Sinds zijn opleiding aan de Meubelmakersvakschool is Paul Vermeulen werkzaam als zelfstandig meubelmaker/ontwerper/kunstenaar. Naast zijn reguliere werkzaamheden geeft hij workshops op het gebied van houtbewerking en andere technische vaardigheden die gelieerd zijn aan het meubelvak. Zijn interesse in oude- en nieuwe technieken zet aan tot experiment, dat vervolgens toegepast wordt in het ontwerp- en maakproces van zijn meubelen.
Bij Fluxus geeft hij een aantal keer per jaar een workshop houtsnijden. (Zweedse snijtechnieken in vers hout).
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Peter van Os

Peter van Os (1964) studeerde hoofdvak accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano en arrangeren. Als tweede hoofdvak studeerde hij 'theorie der muziek'. Na zijn afstuderen volgde hij privé-dirigeerlessen. Hij speelt zowel hedendaags-klassieke muziek als theatermuziek en (balkan) folklore.
Op dit moment tourt hij met Jenny Arean door Nederland, en met Niki Jacobs in Europa en de VS.

Een greep uit de activiteiten van de laatste jaren: Nederlands Philharmonisch Orkest (Janacek), Asko-Schönberg Ensemble (Hans Werner Henze), Noord Hollands Philharmonisch (Hindenmith en Shostakovitsch) en het Metropole Orkest. Met klarinettist Michel Marang maakte hij een cd met originele werken voor accordeon en basklarinet van onder andere Daan Manneke en Jacob ter Veldhuis.Peter werkte mee als muzikant en/of componist aan diverse jeugdtheaterproducties, waaronder die van Frank Groothof en Rene Groothof. Hij heeft twee producties gemaakt (compositie en uitvoering) met zijn eigen jeugdtheatergroep: 'Theater Trovato'. Hij was 15 jaar vaste begeleider van singer-songwriter Alex Roeka (Edison 2009), en Shura Lipovsky.
Hij geeft workshops balkan en klezmer aan diverse instellingen voor kunstzinnige vorming, dirigeert een filmmuziekorkest, werkt voor de 'Vereniging Huismuziek' en speelt trombone in de 'Amsterdam Big Band'.Zijn motto: “….Schilderen=kijken, muziekmaken=luisteren; in mijn lessen besteed ik daar dus veel aandacht aan. Aan de hand van jouw voorkeuren, of door mij aangeboden materiaal laat ik je kennismaken met de veelzijdigheid van dit wereld-instrument. Ik help je op weg om alle expressieve mogelijkheden te benutten. Daar hoort uiteraard ook veel aandacht en zorg bij voor: houding, techniek, muzieknotatie en theorie…”
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Sjors Knol

Sinds ik in 2011 werkzaam bij FluXus ben als kunstvakdocent heb ik met plezier op diverse plekken in de Zaanstreek brede school activiteiten verzorgd. Onder andere straatkunst, (strip)tekenen en schilderen zijn workshops waarvoor ik regelmatig gevraagd wordt. Het is superleuk wanneer jongeren meer te weten willen komen over het fenomeen graffiti. En al helemaal als leerlingen elkaar (en mij!) verbluffen met het beeldend talent dat ze in huis hebben. Het naschoolse beeldende aanbod is in die zin niet alleen een creatieve uitlaatklep maar ook een springplank voor jong talent.   
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Jeannine La Rose

Psssssstttt…….!!!! Droom jij er ook van te entertainen als Beyonce of wil je net zo krachtig leren zingen als Demi Lovato (Elza uit Frozen)? Ben je benieuwd naar de geheimen van de beste entertainers in de wereld? Ik ben Jeannine La Rose en ik leer jou deze geheimen en hoe je deze toe kunt passen. Mijn kracht is om mensen op hun gemak te laten voelen en het beste uit zichzelf te halen. Ik geniet ervan om mensen te zien stralen als zij hun stem en lichaam bewust gebruiken. Ik help mijn studenten bij hun gevoel te komen en dit te gebruiken in hun artistieke performance. Het gaat om het overbrengen van passie en emotie. Entertainment is meer dan lol maken. Entertainment is mensen ontroeren, ze laten rollen van het lachen, ze kippenvel bezorgen en meer. Je kunt zowel individuele als groepslessen bij mij volgen. Ik ben zangeres, musicalster en internationaal zangpedagoog, afgestudeerd aan het Conservatorium van Rotterdam. Daarbij ben ik Master Teacher in de op wetenschap gebaseerde zangtechniek Estill Voice Training System. Ik leer je met deze techniek hoe je je stem kunt verbeteren, onderhouden en op een gezonde en veilige manier kunt gebruiken. Aan de hand van de Estill Voice Qualities leer je hoe deze stemkwaliteiten integreert in verschillende muziekgenres. Leer je eigen voice identity kennen! 'Nothing can dim the light that shines from within' -Maya Angelou-  
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Saskia Vroom

Sinds mijn afstuderen in 1992 aan de AHK ben ik vooral aan het werk geweest als consulent dans en kunsteducatie in Noord-Holland. Sinds 2013 geef ik in Alkmaar en Hoorn dansles aan een bijzondere doelgroep: mensen met de ziekte van Parkinson. Per september wil ik deze lessen ook bij Fluxus gaan aanbieden. Vanaf 29 mei bied ik op de vrijdagochtend vier kennismakingslessen aan.
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Jantine Hos

"Tussen ambacht en kunst"; op dat spannende breukvlak (vacht-)vilt ik. Begonnen als bedrijfje dat uit restmateriaal woonaccessoires maakte, leerde ik dat ook wol in onze nederlandse economie als restmateriaal wordt gezien. Vanaf dat moment is het ambachtelijk verwerken van wol tot vilt mijn hoofdactiviteit. Als creatief vakman (erkend leerbedrijf) beheers ik het ambacht en vertaal dit naar kunstzinnige producten. Ik deel graag mijn kennis in workshops en cursussen en werk met de deelnemers naar eigenzinnige eindproducten.
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Truda Zijp

Heel wat Zaankanters kennen mij van de tijd dat ik muziek als eindexamenvak gaf bij het volwassenenonderwijs. Ik besloot die draad weer op te pakken. Eén van de meest geliefde onderwerpen in het lesprogramma muziek was de muziekgeschiedenis. Daar wilde ik op aansluiten met een mooie serie luister-workshops over onderwerpen uit de klassieke muziek. Buurthuis De Vuister gaf me de gelegenheid dit op te nemen in hun cursusaanbod. Mijn belangrijkste doel met de workshops is om mensen even een prettige tijd te bezorgen.
Ik studeerde Schoolmuziek aan de Muziek Pedagogische Academie, later het Conservatorium Alkmaar. Mijn muzikale ontwikkeling begon bij de Zaanse volksmuziekschool. Mijn moeder wilde dat mijn zus en ik daar pianoles gingen volgen. Maar dat kon niet omdat de gemeente Wormer, waar wij woonden, geen subsidie verleende aan de Zaanse muziekschool. De toenmalige directeur, Jan Pasveer, en mijn moeder besloten dit in een raadsvergadering aan te kaarten. Met resultaat: de Wormerse zusjes konden beginnen. Dick Vet werd onze pianoleraar. Heel bijzonder dat ik nu mijn workshops muziek mag voortzetten op de plek waar ik ooit als kind ben begonnen!
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Rick Nanne

Acteren kun je leren bij de Theaterschool Theatermijn. Dat betekent dat ik les geef volgens het lesprogramma van Theaterschool Theatermijn. Dit is een plek waar heel veel theater gemaakt wordt, in Koog a/d Zaan. De theaterschool is hier onderdeel van en daar is een speciaal leerprogramma waarin we je in vier jaar alle kneepjes van het vak.We richten ons op toneelspelen (dus geen musical :)
Daarbij zijn er nog allerlei ander projecten in de Mijn waar je ook aan mee kunt doen naast de theaterlessen die je van mij gaat krijgen.  

kijk op www.theatermijn.nl voor alle informatie.
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Arnoud van der Werf

Arnoud is van jongs af aan al met muziek bezig. Na enige jaren blokfluit, piano en gamba gespeeld te hebben is hij aan de slag gegaan met het maken van zijn eigen muziek. Dit vervolgde hij aan het conservatorium van Haarlem waar hij aan de opleiding E-musician begon.
Tegenwoordig is hij actief als Producer/Dj en componist/sound-designer voor beeldmateriaal.

De toegang tot moderne muziekproductie is de laatste jaren verschoven van enorme studio's met veel dure apparatuur, naar bescheiden thuisstudio's met voornamelijk een laptop. Zelf ben ik ook ooit begonnen op mijn eigen pc en het aantal mogelijkheden met zulke beperkte middelen is gigantisch!
Zo gigantisch zelfs dat het goed kan helpen om wat ondersteuning te krijgen bij het begrijpen en arrangeren van alle beats, sounds en effecten. Ik geef de leerlingen sturing en gedetailleerde uitleg over alle onderdelen van het produceren en mixen. Alle genres zijn welkom!

Voor specifiek gerichte lessen is natuurlijk ook altijd ruimte!

... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

Alex Wegman

Alex Wegman, 22 jaar en komt uit Heerhugowaard. Van kleins af aan is Alex al bezig met muziek. Hij volgde verschillende muzieklessen zoals gitaar, keyboard en orgel en had het conservatorium al vroeg op het oog. Ondanks het verliezen van zijn linkerarm door ziekte belandde Alex op het conservatorium van Haarlem om E-Musician te studeren en waar hij in 2015 ook is gestudeerd. Naast de opleiding treed hij op met een drumact onder de naam 'OneArmed' en is hij melodic deep house DJ/Producer onder de naam 'Austin Ria'. Ook is Alex gespecialiseerd is het produceren van film- en commercialmuziek en geeft hij les op verschillende plekken in zijn omgeving. Opgeven is voor Alex geen optie. 

 
... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

  Mijn cursussen:


  Joost van der Krogt

  Joost van der Krogt heeft meer dan 30 jaar ervaring in het lesgeven aan jong volwassenen en ouderen.

  Vanaf 2006 organiseert zij workshops buiten schilderen, druktechnieken en portrettekenen.

  Als beeldend kunstenaar past zij een breed scala aan technieken toe. Haar onderwerpen zijn o.a. het Noord-Hollandse landschap en portretten.

  Op de Gerrit Rietveldacademie volgde zij de opleiding vrije grafiek en schilderen

   
  ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

  Lija Hellendall

  Uit liefde voor de Italiaanse opera studeerde Lija Hellendall Italiaanse taal en letterkunde in Leiden en Perugia.

  Zij is ruim 25 jaar verbonden als docente Italiaans aan ArtEZ, de conservatoria van Zwolle, Arnhem en Enschede. Zij heeft inmiddels al honderden studenten en beroepszangers begeleid.
  ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

  Barbara Bouwman

  Sinds 2010 geef ik trainingen, cursussen en workshops creatief schrijven. Ik ben gecertificeerd trainer voor de cursus 'luisteren naar je pen'. Het doel van de workshops en trainingen is om het plezier in schrijven te ontdekken, je vrij te schrijven en toegang tot jouw inspiratiebronnen te krijgen.
  ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

  Sheila Koch

  Dansen was van jong af aan als vanzelfsprekend voor mij. Er stond altijd muziek aan thuis, dus genoeg momenten om daarop vrij te bewegen. Vanaf m'n 4de mocht ik op ballet, m'n 1ste roze pakje met omslag-rokje heb ik nog steeds.

  Lesgeven is mijn passie. Ik krijg van mijn lessen super veel energie die mij inspireren in mijn werk en motiveren om het beste uit mezelf te halen en over te brengen.

  ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

  De Flux Popschool

  De Flux Popschool gaat over de popcultuur in de breedste zin van het woord. Naast het spelen in verschillende soorten bandjes, kun je er ook leren zingen, produceren, mixen en video’s maken. 
  ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

  Jascha Soest

  Jascha Soest is impro docent. Hij werkt al meer dan 20 jaar met verschillende groepen. Zijn roots liggen in het onderwijs. Daar gaf daar hij o.a. dramalessen aan moeilijk lerende pubers in het praktijkonderwijs. Hij is docent, Master Sen Intern begeleider, mindfulness coach en improvisatietrainer. Hij deed oa. de Impro Academie in Amsterdam.

  Jascha is mede oprichter van de Zaanse theaterschool en gaf daar ook les. Hij is vaste trainer van Lef, een improvistatiegroep uit Purmerend. Met zijn opleiding, ervaring en enorme enthousiasme weet hij op een pure en echte manier teams en groepen in beweging te zetten. Hij gebruikt daarbij verschillende werkvormen en methodes vanuit team coaching, coöperatief leren, mindfulness en improvisatietheater. Deze gooit hij op een bijzonder speelse manier in een vorm en maakt daar samen met teams en groepen chocola van! Zo ontstaat “Playfulness”; Stap voor stap wordt de comfortzone speels opgerekt en creëert hij ruimte: Ruimte om te leren en te doen in het hier en nu.
  ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

  Eszter Triz

  Dansen, zingen en acteren is voor mij heel belangrijk. Ik geniet er intens van, het is voor mij een uitlaatklep. Dat ik mijn eigen passie door kan geven aan kinderen voelt heel natuurlijk. Ik ben gedegen opgeleid aan de dansacademie van Nel Roos en op de kleinkunstacademie in Amsterdam. Omdat ik daar ook heb leren zingen en toneelspelen, gebruik ik deze elementen ook in mijn lessen. Die afwisseling vinden kinderen heerlijk want voor hen liggen dansen, zingen en spelen heel dicht bij elkaar. Het is belangrijk voor mij om steeds nieuwe manieren te vinden om je kind uit te dagen te bewegen en hem of haar te leren wat nodig is in een dans of musical les. Ik stop veel energie in het ontwikkelen van nieuwe lessen, thema’s en de muziek die daar bij past. Ik werk voor de musicallessen samen met Barbera de Bruijn. Zij schrijft de scripts en zet de musicals in elkaar, ik maak de dansen en leer de liedjes aan. Zo zorgen wij samen voor een optimale kwaliteit van de lessen.
  ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

  Daniëlla Lemmens

  Van dans word je blij. UItgangspunt in mijn lessen is dat iedereen zich zo goed mogelijk ontwikkelt, Dat cursisten zich vrij voelen om de meest mooie bewegingen te maken. Ik wil graag mijn passie overbrengen op anderen. Als docent heb ik al jarenlange ervaring. Ik heb lesgegeven aan amateurs en aan dansers in het beroepsonderwijs dans. (Nationale balletacademie, Rotterdamse dansacademie).
  ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

  Reinier den Adel

  Cursus keramiek Woensdagavond van 19.15 uur tot 21.45 uur. Zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur. Vrijwel iedere beeldende kunststroming is in de keramiek te realiseren,van ambachtelijk tot abstract, van impressionistisch tot explosief. Die eindeloze mogelijkheden trekken mij aan in deze kunstvorm. In 1974 studeerde ik af aan de Gerrit Rietveld academie. Alles waar ik binnen de beeldende kunst verstand van heb wil ik mijn cursisten meegeven. Ik geniet van het contact met collega`s en cursisten. Met plezier geef ik al vele jaren les bij de Blauwe Schuit in Hoorn en bij Fluxus in Zaandam.
  ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Mijn cursussen:


   Jula Aimée Kalshoven

   Mijn naam is Jula Aimée, ik ben zangdocent, singer/songwriter en zangeres. Ik ben afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam in de richting zang jazz. In 2013 behaalde ik ook mijn Master-titel aan hetzelfde conservatorium.
   Ook studeerde ik in New York en Kopenhagen.

   Ik heb veel ervaring als uitvoerend artiest, componist en geef sinds 2006 zangles en workshops.

   Zingen en muziek maken vind ik het leukste wat er is! Met je stem kan je zoveel kanten op!
   In mijn lessen gaan we op zoek naar jouw eigen geluid. Wat vind jij leuk om te zingen? Waar wordt jij enthousiast van?
   Jij, de leerling, staat centraal!
   Met mijn brede kennis en opleiding, zal ik je zo goed mogelijk helpen en ondersteunen bij het ontwikkelen van jouw stem en jouw geluid.

   Je kunt bij mij terecht voor individuele zangles, maar ook voor duo-les.
   Ook kan je bij mij terecht als je erover nadenkt om auditie te doen op het conservatorium, neem dan contact met me op!
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Betteke Akkerman

   BETTEKE AKKERMAN Betteke Akkerman is afgestudeerd aan aan de Kunstacademie in Kampen heeft haar eerstegraads lesbevoegdheid gehaald aan de Kunstacademie in Arnhem. Naast het geven van cursussen bij Fluxus en andere kunstinstellingen geeft zij ook workshops en lessen aan klassen van zowel het basis-als het voortgezet onderwijs. Workshops voor groepen aan het bedrijfsleven worden ook op maat gegeven. Betteke is een bevlogen en gepassioneerd schilder en wil deze liefde voor het vak graag overbrengen aan deelnemers van de cursus. Voor informatie en proeflessen bel of mail gerust.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Poelie Andriessen

   Mijn naam is Poelie Andriessen en ik geef sinds1978 met veel plezier dwarsfluitles op Fluxus aan heel veel leerlingen, van jong tot oud. Ik studeerde in Amsterdam aan 't Conservatorium bij Pieter Odé. Fluitles geven is altijd mijn doel geweest met deze opleiding. Iedere leerling is uniek. Ik vind het interessant en belangrijk de muzikale ontwikkeling van elk kind of volwassene te begeleiden op een manier die bij hen past. Dat kan met individuele- en groepsles. Vaak begeleid ik de leerlingen op de fluit of op de piano. Ook stimuleer ik de leerlingen om solo of in ensembleverband mee te doen aan concerten en het Fluxus concours. Mijn ervaring is dat je gedurende de lessen een goede vertrouwensband opbouwt waar de leerlingen, maar ook ik, wel bij varen. Dit bevordert zeker de muzikale ontwikkeling en beleving, die velen het hele leven veel plezier en voldoening brengt. Neem gerust contact op voor een gratis proefles!
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Julia Barnes

   Muziek vervoert je. Leer hoe je anderen kan raken met jouw muziek, in (alt)viool of ensemble les. Ik ben Julia Barnes, al meer dan 35 jaar professionele altvioliste. Ik kreeg met 9 jaar een altviool in mijn handen, op de basisschool. Zonder dat ik het toen wist had ik hiermee een reiskaartje om de muziekwereld in te gaan, en later uit te vliegen naar de wereld buiten mijn geboortestad Detroit. Ik vind het heerlijk om mijn ervaring met orkest en kamermuziek te delen met leerlingen, en ze leren om luisteraars te betoveren met hun muziek. De diepe klanken van de altviool en de vele rollen die het instrument speelt in kamermuziek, spreken mij aan. Kom jouw eigen klank ontdekken, een leer de muziek te laten spreken door jou!  

    

    
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Jeroen Batterink

   Jeroen Batterink (1991) is geboren met een obsessie voor geluid. Het was altijd al zijn grootste bron van vermaak. Dat is door de jaren heen alleen maar sterker geworden, en dus was de stap om drummer/percussionist te worden een logische. Zijn docenten en vrienden inspireerden hem om zijn muzikantschap serieus te gaan nemen, en de stap naar het Conservatorium van Amsterdam te wagen. Hier kreeg hij les van Martijn Vink, Marcel Serierse, Lucas van Merwijk en Gerhard Jeltes. Door met bands als het Vuma Levin Quintet, Julian Schneemann's Roundabout en Eran Har Even's Little Known Facts te spelen ontwikkelde hij zich als jazzdrummer, en viel in de prijzen bij wedstrijden zoals de Keep an Eye Awards en de Dutch Jazz Competition. Tegelijkertijd werd hij verliefd op de klanken van electronische muziek en hiphop en startte als resultaat daarvan met producer Wannes Salome het duo 'Creative City Project', met wie hij de EP 'Hands-on-Universe' releasede. Jeroen is cum laude afgestudeerd van het conservatorium in 2014. Hij is nu actief in onder andere het Nederlands Blazers Ensemble, Ikarai, EvenSanne en Caravan. 
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Petra Boshart

   Petra Boshart studeerde aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming met als specialisatie keramiek en steen. Voor beide materialen heeft zij een grote liefde, maar bekendheid verwierf zij voornamelijk in steen. Echter lesgeven in keramiek, dat een veel snellere techniek is, waarin kleur en decoratie een belangrijke rol spelen blijft haar fascineren, inspireren en uitdagen.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Gabriëlle Bosman

   Gabriëlle Bosman (1988) afgestudeerd in 2014 aan de AHK (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) als docent beeldende kunst en vormgeving (1e graad). Gespecialiseerd in beeldende kunst en nieuwe media. Sinds 2014 werkzaam als zelfstandig ondernemer als freelance docent, model en actrice. Als docent heeft ze veel lessenseries en workshops gedaan door Nederland voor diverse scholen en bedrijven. Ze geniet van het geven van verschillende vakken en heeft een breed scala (kunst)vakken die zij kan geven.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Ammes Brandenburg

   "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan." Dit is mijn favoriete quote van mijn grote heldin Pipi Langkous. Iedereen kan toneelspelen, theatermaken en zingen. Als je het maar leuk vindt!

   Ik ben Ammes Brandenburg van de Zaanse Theaterschool. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Amsterdamse Theater Academie. Ik geef al 15 jaar met heel veel enthousiasme les in toneel, theatermaken, improvisatie, filmacteren, musical en componeren. Voordat ik de Zaanse Theaterschool oprichtte, heb ik op basisscholen en middelbare scholen gewerkt, waaronder een Daltonschool en een Praktijkschool voor moeilijk lerende kinderen. Tijdens deze jaren heb ik een eigen lesmethode Theater, Film & Muziek ontwikkeld. Dit alles met heel veel plezier. Naast lesgeven heb ik ook veel ervaring in het regisseren en schrijven van theater- en muziekvoorstellingen, bijvoorbeeld bij de Musical Dance Battle.

   Kom en doe mee aan de bruisende lessen vol improvisatie, theater, film en muziek en leer met heel veel plezier hoe het is om zelf een film te maken. En om je eigen nummers te schrijven. En om een te gekke theatervoorstelling te maken. En om heel veel te lachen. En om uiteindelijk als een zon te stralen op een podium!

   Er zijn lessen van 1 uur (Inleiding) en van 2 uur (Opleiding). Voor iedereen van 6-21 jaar.    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Barbera en Eszter

   Hoi, welkom bij jeugdmusicalschool Theater MUS onder leiding van Barbera de Bruijn en Eszter Triz. De plek waar je met PLEZIER kunt leren acteren, dansen en zingen. Met als doel: jouw talent laten zien in een echte musicalvoorstelling. Beginneling of gevorderd, iedereen is welkom bij onze musicallessen. We maken geheel eigen musicals vaak naar aanleiding van bekende sprookjes of verhalen. Barbera schrijft de scripts en zet de voorstellingen in elkaar, Eszter maakt de dansen en leert de liedjes aan. Samen zorgen we ervoor dat het in onze lessen bruist en borrelt en de mooiste verhalen tot leven komen. Speel jij nu nog thuis voor de spiegel jouw eigen show, kom bij Theater MUS en schitter straks op het toneel!

   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Joke van der Bunt

   Via mijn moeder ontdekte ik een hele mooie spreuk:

   "Alleen muziek is de wereldtaal en die hoeft niet vertaald te worden: hier spreekt de ene ziel tot de andere".

   En dit is helemaal waar! Muziek is een universele taal, en dat vind ik ook het hele bijzondere eraan!

   Daarom geef ik met zoveel plezier les aan zowel kinderen als volwassenen, zowel beginners als gevorderden.

   In mijn lessen leer ik je jouw instrumentale en muzikale vaardigheden te ontdekken en/of verder te ontwikkelen.

   Ik bespreek graag met je wat je wilt leren en pas mijn lessen hier zoveel mogelijk op aan. Denk hierbij aan het leren van verschillende soorten liedjes, noten lezen, akkoorden spelen, techniekoefeningen en improviseren.

   Naast pianolessen, met als specialiteit lichte muziek, geef ik jazzworkshops en popworkshops.

   Ook voor bandcoaching en diverse leuke workshops ben je dus bij mij aan het juiste adres! Ik geef al sinds 1992 workshops en heb dus ontzettend veel praktijkervaring opgedaan.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Ruth Cobelens

   Vertel jouw verhaal... met muziek!
   Jezelf erin gooien, je gevoel erin leggen: dat is voor mij muziek maken.

   Wie ben ik?
   Ik ben opgeleid als klassiek violiste en docente aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.
   Ik begon met vioolspelen toen ik 8 jaar was en mijn eerste juf was absoluut magisch voor mij. Haar naam was Louise van Wijngaarden en zij speelde als violiste bij het Concertgebouworkest.
   Enkele jaren voordat ik naar het Conservatorium ging, studeerde ik bij Coosje Wijzenbeek. Mijn lessen Pedagogiek en Methodiek op het Conservatorium ontving ik eveneens van Coosje. Een zeer gelukkige samenloop want Coosje gaf mij toen het advies om zeker iets met het lesgeven te gaan doen.

   Over de vioolles
   Ik hoor het vaak al bij de eerste streken dat iemand zijn gevoel erin legt. Kinderen kunnen al heel jong een klik met de viool hebben. Bij het vioolspelen leer je natuurlijk noten lezen, ritmegevoel ontwikkelen en een mooie klank maken.

   Maar ik wil graag verder kijken in de lessen:
   - Zelfvertrouwen: vertel jouw verhaal…dat heeft ook met durven te maken.
   - Respect: niemand hoeft de beste te zijn. Je best doen is goed genoeg.
   - Beter leren: die moeilijke maten…hoe pak ik dat aan?
   - Samenspelen: naar elkaar luisteren en van elkaar leren.
   - Expressie: je vrij voelen om je te uiten door een natuurlijke instrumentbeheersing.
   - Organiseren: oefenen hoort erbij…maar hoe plan ik dat?
   - Doorzettingsvermogen: jezelf uitdagingen blijven stellen.
   - Focussen: bekijk je binnenwereld en ontdek verborgen schatten.

   Het Vioollab
   Sinds 2014 ben ik van start gegaan met Het Vioollab. Net zoals in een echt laboratorium is het helemaal niet zo erg dat er van alles mis kan gaan. Het is veel belangrijker dat je het blijft proberen. Ik zie mijn leslokaal als een plek waar je mag uitvinden en ontdekken wie je bent en wie je later wil worden!
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Anne-marie Corman

   Anne-marie Corman is beeldend kunstenaar docent en geeft met hart en humor les in tekenen en schilderen. Specialisme: olieverf schilderen. Opleidingen: Amsterdamse academie voor beeldende vorming en Rijksacademie Monumentaal. Met enorme ervaring en een inspirerend enthousiasme geeft ze les aan jong en oud. Zowel de techniek van het olieverf schilderen als de diepgang van het creatieve proces komen aan bod.

   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Ingrid Deen

   Bij mij kun je terecht voor hoornles en samenspelen in het ensemble Cartouche. Mijn grote liefde voor het prachtige instrument de hoorn en voor muziek in het algemeen wil ik graag overdragen aan mijn leerlingen. Al sinds het afronden van mijn hoornstudie aan het Conservatorium van Maastricht in 2004 geef ik hoornles. Daarnaast werk ik als coach voor ensembles en ben ik verbonden aan het kopercollectief.nl waarmee we gezamenlijke activiteiten zoals workshops en voorspeelavonden organiseren. Als hoorniste ben ik ook zeer actief en speel ik in diverse koorbegeleidings orkesten, waaronder het Promenade Orkest en Philharmonia Amsterdam. Verder speelde ik o.a. bij verschillende Joop van den Ende musicals, De Nederlandse Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Jan Jaap Doeven

   Jarenlange ervaring als gitarist, bandcoach en docent. Jan Jaap geeft sinds 2008 les bij FluXus, je kunt bij hem een divers aanbod aan lessen en cursussen volgen, zoals Gitaarlessen, Popschool, Zang/Gitaarduo en meer! Kijk voor meer info en schrijf je in voor een proefles! meer info? info@doevenmusic.nl
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Ilse Eijsink

   Ilse is werkzaam als uitvoerend en docerend (bas)klarinettist. Dit doet ze beide met veel passie! Na een jaar klarinetles te hebben gehad wist Ilse al dat ze een leven zonder niet meer voor kon stellen, en graag van deze passie haar beroep wilde maken. Dus op naar het Conservatorium. Daar haalde ze haar diploma’s Bachelor & Master op zowel klarinet als basklarinet bij de docenten Harmen de Boer, Hans Colbers en Erik van Deuren. Ilse heeft in de periode van 2007 tot 2012 gespeeld als klarinettiste bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Om haar loopbaan meer ruimte te geven is ze hier na 5 jaar mee gestopt. Momenteel bestaat haar werkleven als musicus naast het spelen uit lesgeven, dirigeren en organiseren. Met name de eduactieprojecten Muziek Maakt School & Hallo Muziek geven Ilse veel uitdaging en plezier. Ilse heeft geremplaceerd bij verschillende orkest en ensembles en is momenteel verbonden als vaste speler aan Het Promenade Orkest & Het Doelen Ensemble.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Pia Elsdörfer

   Wil je plezier in muziek beleven? En ben je op zoek naar een ervaren, vakkundig en betrokken docente, die met veel enthousiasme je muzikaliteit kan ontwikkelen? Dan zit je bij mij precies goed.


   Ik heb gestudeerd in Würzburg, Berlijn en Amsterdam en ben gediplomeerd docerend en uitvoerend musicus voor piano en blokfluit.
   Als docente was ik 13 jaar aan het Gronings Conservatorium verbonden en geef sinds 2001 les bij Fluxus.


   Ik zal je begeleiden en stimuleren op jouw muzikale pad. En je leren wat je nodig hebt, om die muziek te spelen die jouw voorkeur heeft.


   Jij kunt bij mij terecht voor een cursus PIANO, maar ook voor een cursus BLOKFLUIT of een cursus SAMENSPEL.
   Je kan op elke leeftijd vanaf 6 jaar met een cursus starten. Instappen kan op elk moment van het cursusjaar, mits er plaats is.


   BEN JE GEÏNTERESSEERD?

   Maak dan een afspraak voor een gratis PROEFLES rechtstreeks via: info@muziekatelier-pia.nl of kijk voor verdere informatie op:
   www.muziekatelier-pia.nl


   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Elizabeth Ford

   Ik ben Elizabeth. Ik kom uit Engeland en ik woon nu 15 jaar in de Zaanstreek. Ik ben pianiste, en ik werk al twaalf jaar voor het Nationale Balletacademie in Amsterdam als muzikaal begeleider voor danslessen en uitvoeringen. Ik ben ook pianiste met het zangtrio Noblesse Oblige en werk als zelfstandige met verschillende professioneel/amateur instrumentalisten en zangers. En nu werk ik ook bij Fluxus als piano begeleider; iets waar ik enorm van geniet! Ik ben hier voor iedereen die een pianist nodig heeft voor een optreden, voorbereiding voor bij voorbeeld een auditie of concours, of alleen voor plezier! Ik heb piano gestudeerd bij Alan Schiller aan de Guildhall School of Music in Londen, en daarna heb ik mijn Bachelor gehaald in muziek aan de universiteit van Liverpool. Ik heb ook voor mijn masters gestudeerd aan de Royal Scottish Academy of Music (Conservatorium of Scotland), en daar begon ik met piano begeleiding, vooral met zangers. Ik heb daar ook prijzen gewonnen voor het begeleiden van Duitse liederen. Ik heb ook in die tijd met The Scottish Ballet gewerkt als begeleider voor schoolprojecten.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Leonard Frederiks

   Van jongs af aan ben ik aan het tekenen, maak ik beelden van klei en andere materialen. Tijdens mijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam heb ik mij gespecialiseerd in keramiek en ruimtelijke vormgeving. Tevens heb ik hier mijn eerstegraads bevoegdheid gehaald. Momenteel maak ik levensgrote beelden en portretten. Naast beeldend kunstenaar ben ik docent keramiek en beeldhouwen. In mijn cursussen streef ik er naar dat iedereen zich vrij voelt, zijn eigen ideeën kan uitwerken en beelden kan realiseren. De een werkt figuratief, de ander abstract. Iedereen komt voor problemen te staan bij het maken van beelden. Door deze samen op te lossen word je gestimuleerd om je verder te ontwikkelen. Soms werken we gezamenlijk een thema uit, bijvoorbeeld om een bepaalde techniek te leren of een gedachte visueel te maken. Goed leren kijken is een belangrijk punt in mijn lessen, daarom plan ik altijd een aantal lessen model boetseren in. Alle cursussen zijn zo samengesteld dat je met weinig of geen ervaring kunt deelnemen maar je je ook als ervaren cursist kunt ontplooien.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Mariëtte Gort

   Geboren in Amsterdam begon ik mijn cellolessen bij Daniël Esser. Later studeerde ik aan het conservatorium van Den Haag bij Jean Decroos. Bij de cellist Daniël Shafran heb ik na mijn opleiding veelvuldig les gehad. Als celliste speel ik bijna altijd kamermuziek, een genre waar ik dol op ben. In heel veel verschillende bezettingen zoals met harp, trio met klarinet en piano, met viool en piano. Duo met piano en met strijktrio. Als docent vind ik het leuk op alle niveaus en aan alle leeftijden les te geven. Voor meer informatie zie ook mijn website www.celloles-zaandam.nl
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Niek Grandiek

   Docent gitaar, workshops, bandcoaching, songwriting, theorie en Da Capo 

    
   "Ik geloof in spelend leren, wat wil zeggen dat ik het lesaanbod richt op hetgeen de leerling zelf erg leuk vindt, het moet dus aansluiten op de muzikale belevingswereld van de leerling. Dit stimuleert de leerling.

   Uiteraard horen er ook verplichte oefeningen bij. Vaak neem ik de theoretische basis mee in de lessen.

   Ik heb al verscheidene leerlingen mogen begeleiden naar het conservatorium".
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Daphne Groot

   Zingen is mijn tweede natuur. Ik zing al van kleins af aan. Voor mij was zingen net zo vanzelfsprekend als leren lopen en leren praten. Na de middelbare school heb ik de musicalopleiding bij het Conservatorium Alkmaar gevolgd. Wat betreft het repertoire; Daarvoor haal ik inspiratie uit popmuziek en musicals. Ik let er vooral op wat er wordt gedaan met de arrangementen en hoe er in het koor wordt gezongen. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen niet alleen groeien op muzikaal gebied maar ook als persoon. Hoe zelfverzekerder iemand is, des te beter zal de performance zijn en de zang. Daarnaast hoop ik dat leerlingen veel plezier en lol kunnen beleven aan de muziek en het zingen. En natuurlijk lef. Zingen is heel eng, het is wat mij betreft het meest kwetsbare instrument. Het is dan ook heel dapper om te zingen. En tot slot; Waarom Musical? Omdat het bij musical niet alleen gaat om mooi zingen, maar ook om de presentatie en het verhaal achter wat je zingt. Dat maakt het naar mijn idee uniek.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Frans Hage

   Frans Hage afgestudeerd aan De Gerrit Rietveld Academie en Rijksacademie Amsterdam. Beeldhouwen en monumentale vormgeving . Naast het lesgeven aan volwassen en kinderen (onderwijs). Veel monumentale opdrachten uitgevoerd voor diverse gemeenten en bedrijven.Opdrachten in o,a in Amsterdam,Rotterdam,Den Bosch,Zaandam en Hoorn. Leve de kunst
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Berend van Halsema

   Het plezier van een muziekinstrument bespelen, de waarde daarvan overdragen, samen muziek maken, omgaan met mensen, dat is voor mij de essentie van het muziekdocent zijn! Tijdens mijn studie blokfluit en hobo aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam kreeg ik een klein baantje als docent hobo aan de Gemeentelijke Muziekschool Zaanstreek. Later kwamen daar uren blokfluit en ensemblespel bij. Het lesgeven en het omgaan met mensen vind ik zo leuk dat ik na 34 jaar nog steeds als docent in de Zaanstreek actief ben. Veel Zaanse kinderen hebben blokfluitles van mij gehad; een groot aantal als basis voor een verdere muzikale carrière, maar veel kinderen kozen er ook voor door te gaan met de blokfluit en dit instrument echt goed te leren bespelen. De hoboïsten in de Zaanse orkesten zijn veelal door mij opgeleid. Ook leid ik al jaren een aantal ensembles. Hier specifieke arrangementen voor maken, hoort tot mijn vaste bezigheden. De laatste jaren ben ik ook op veel Zaanse basisscholen te vinden. Daar houd ik mij bezig met actieve muziekbeoefening en verzorg ik lessen zowel binnen- als naschools. Ik voel mij en ben ambassadeur van het zelf actief muziek maken natuurlijk met name op de blokfluit en de hobo. Naast mijn pedagogische activiteiten ben ik uitvoerend musicus. Ik speelde in vele professionele orkesten en ensembles. Maandelijks verleen ik mijn medewerking aan concerten. Bij de vele Bachcantates die ik uitvoer, bespeel ik ook de barokhobo. Een hobby van mij is piano spelen. Zo kan ik leerlingen in de les op de piano begeleiden. "Muziekmakerij" is de naam van mijn onderneming. Deze naam dekt de verschillende muzikale gebieden waarop ik bezig ben.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Naomi van Heemskerk

   Mijn doel is om specifiek informatie te geven over de zangtechniek, dat je kan helpen je stem gezond te gebruiken tijdens het zingen en spreken in het dagelijks leven. Wat is er zo mooi aan stem- techniek? Wat is er stem- technisch mogelijk. Wat wil je bereiken met je stem? Wil je harder, hoger, luider, zingen of spreken. De stem heeft verschillende kleuren die je naar boven kan halen en daardoor verschillende kanten van de stem kan laten horen. Met deze zangtechniek is het mogelijk om je te ontwikkelen in alle zangstijlen die er zijn. Zelf ben ik gespecialiseerd in pop, Jazz en Soul. Door deze zangtechniek en logopedie oefeningen wordt het begrijpelijk, inzichtelijk en overzichtelijk. En zal je met veel gemak leren zingen of spreken. Zangles: Tijdens de les zullen we bezig zijn met verschillende factoren: zangtechniek, interpretatie, articulatie. Vanuit de lessen ontwikkel je door om uiteindelijk op te kunnen treden en daardoor prodium ervaring op te kunnen doen. Je mag zelf aangeven wat voor stijl je graag zingt en wat voor liedjes je leuk vindt. Waarom zangles bij mij? Ik kan je doormiddel van een juiste zangtechniek, die ik op een makkelijke en heldere en ook een leuke manier kan uitleggen en aanleren. Ook zal ik bezig gaan met de inleving van een liedje waardoor ik je verder kan helpen om je te ontwikkelen tot een unieke zanger of zangeres.  
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Henny Heikens

   Ben je op zoek naar een muziekdocent die rekening houdt met jouw wensen? Lessen die helemaal afgestemd zijn op jouw specifieke situatie? Mensen kunnen met allerlei verwachtingen de uitdaging van het les nemen aangaan: - Blaak je van ambitie en wil je er hard tegenaan? - Wil je het juist gezellig houden en uitproberen of pianospelen wat voor jou of jouw kind is? - Heb je vroeger les gehad en heb je nu weer alle tijd van de wereld? - Wil je je vrienden verassen met een paar bekende klassieke of popnummers, maar heb je moeite met noten lezen? - Heb jij talent om zomaar muziek uit de toetsen te laten rollen, maar zoek je iemand die daar wat meer structuur in aanbrengt? - Had je altijd al meer willen weten over de theorie van de muziek? - Schrijf jij zelf nummers, maar kun je wel wat coaching gebruiken? Ik denk dat ik je iets te bieden heb. Bij mij kun je terecht voor piano, orgel, improvisatie en muziektheorie. Je kunt bij mij instappen op elke leeftijd vanaf 7 jaar. Ik moedig mijn leerlingen graag aan om hun nek uit te steken, maar beschik ook over een engelengeduld voor als je niet zo’n hardloper bent. Voor verdere informatie kun je mij bellen of mailen: heikens14@zonnet.nl
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Carolien Heinen

   Viool leren spelen voor kinderen en volwassenen van 7 tot 88 jaar.

   Het leukste van lesgeven vind ik samenwerken met leerlingen die optimaal plezier beleven tijdens het maken van muziek. Bij mij kun je leren hoe je dat moet doen!!

   Er zijn verschillende mogelijkheden; Viool Individueel, Viool Duo, of Viool Orientatie. Maar je kunt ook lessen volgen in een eigen gekozen regelmaat, bijv. eens per 2 weken of een serie losse lessen.

   Na jarenlange lesgeefervaring heb ik gemerkt dat 'Niet Muzikaal Zijn' niet voorkomt, dus maakt jezelf niks wijs en ga doen wat je het meeste aanspreekt...

   Repetoir: (licht-) klassiek tot ... alles wat je maar graag zou willen spelen. Zo speelde ik al 'Bumpy Ride', Billionaire, Lazy Song, Bruno Mars, Dynamite, K3, Frozen, Jacques Brel, Tango's, Ierse fiddle en Bluegrass met mijn leerlingen.

   Reken erop dat je een behoorlijke basistechniek nodig hebt om de melodie van de meeste liedjes te kunnen spelen, het gaat niet 'zomaar'. Als je mijn stapsgewijze aanwijzingen opvolgt, en je herhaalt thuis wat je in de les geleerd hebt, kun je heel ver komen!!

   Zelf speel ik viool vanaf mijn 4e. Ik kom uit Drenthe, en ging daar naar de Hoogeveense Muziekschool naar Robert Babendererde, een uitstekend violist en fijne leraar. Ik heb gestudeerd aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam, en geef les vanaf mijn 21e. Verder ben ik ervaren orkestmusicus, en geef ik tegenwoordig voornamelijk les.

   Naast viool speel ik graag basgitaar, klarinet, drums, gitaar, ukelele, piano en altviool.

   LET OP: IK GEEF LES IN ZAANDAM!!! DUS NIET IN KROMMENIE!!!
   Meer info op www.vioolleszaanstad.nl of gcheinen.musicus@gmail.com of...

   Klik op de link hieronder!


   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Vera van Heusden

   Vera van Heusden heeft ruim 20 jaar ervaring in het geven van lessen aan kinderen, volwassenen en mensen met een verstandelijke beperking. Onder andere bij Centrum voor de Kunsten FluXus te Zaandam en Cultuurhuis Wherelant te Purmerend en diverse Schilders kringen. Ik heb de dagopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag gevolgd. Daarnaast ben ik beeldend kunstenaar en heb ik diverse exposities in binnen- en buitenland op mijn naam staan.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Carla Hoekenga

   Als docent tekenen (NLO, tweedegraads bevoegd) richt ik mij op alles wat met het platte vlak te maken heeft, zoals tekenen, schilderen, collage- en druktechnieken. Ik heb les gegeven aan kinderen en jongeren, zowel in het (speciaal) onderwijs als daarbuiten, maar ook aan ouderen en mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Op dit moment werk ik vooral met kinderen van 4 t/m 12 jaar. Daarnaast studeer ik aan de Nieuwe Akademie Utrecht, een zaterdagacademie voor de beeldende kunsten.

   Kinderen beschikken vaak over een grote verbeeldingskracht dat kan leiden tot prachtig, uniek werk. Ik richt me dan ook vooral op het prikkelen van de fantasie en laat de cursisten experimenteren met uiteenlopende materialen. Door vooral te doen ontdekken de kinderen wat ze leuk vinden en waar hun kracht ligt. Tegelijkertijd leren ze spelenderwijs van alles over compositie, kijken en kleurgebruik.

   Ik vind het belangrijk om een veilige sfeer te creëren waarin ieder kind zich vrij voelt om een eigen beeldtaal/stijl te ontwikkelen, ongeacht niveau of leeftijd. De begeleiding is zoveel mogelijk individueel gericht.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Wendie Hoenders

   Als eerstegraad vakdocent beeldende vorming, autonoom beeldend kunstenaar en master of fine arts organiseer en coördineer ik cultuureducatieve projecten.

   Creativiteit, met primair aandacht voor het persoonlijk proces, ontwikkeling van de eigen beeldtaal, en de gelegenheid om te kijken, zelf te doen, te ontdekken en samen te delen staan centraal.

   Door mijn brede vakkennis put ik uit een grote verscheidenheid aan beeldende disciplines, materialen en werkwijzen en bied ik beeldend onderwijs in de school en buiten de school.

   Buiten het onderwijs geef ik trainingen voor volwassenen waarin het herontdekken van de eigen creativiteit centraal staat. Ook in mijn werk als Gezins- en Kindercoach realiseer ik mij hoe wezenlijk en waardevol de ontwikkeling en het stromen van creativiteit is voor jong en oud en daarom heb ik het Ouder en Kind atelier opgezet en de training : herontdek je creativiteit' voor volwassenen.

   Het Ouder en Kind atelier is gericht op het cultiveren van creativiteit bij beiden zodat ouders heel bewust en speels hun kinderen een gezond en creatief pad kunnen wijzen naar de toekomst.

   Ik werk voor scholen en culturele organisaties, voor particulieren en op aanvraag en vanuit een eigen aanbod binnen Fluxus.   
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Kirsten van den Hogen

   Hallo, leuk dat je belangstelling hebt voor de harp! Hieronder een stukje over mijzelf, voor informatie over de lessen kun je klikken op 'harples voor jong en oud'. Kirsten is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij zowel haar Docerend Musicus diploma haalde, als haar Master. Tijdens haar Masterstudie studeerde ze ook aan the Royal College of Music in Londen. Ze was een van de prijswinnaars van het 2e Nederlands Harp Concours en ontving een prijs van de stichting 'Tesselschade Arbeid Adelt'. Naast het lesgeven aan harpleerlingen van beginnend tot zeer ver gevorderd niveau, speelt Kirsten regelmatig in beroepsorkesten als het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Symfonie Orkest. Verder is zij momenteel te zien in haar eigen productie 'Hansje en Griet'. Dit is een interactieve muziektheatervoorstelling voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Deze voorstelling speelt ze samen met Eszter Triz, dansdocente bij FluXus.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Sharon Margherita Hogenhuis-Esposito

   DE VROUW IN HAAR KRACHT staat centraal bij het Buikdansen. Dansen vanuit je buik brengt je naar je kern en laat je zelfbewustzijn en gevoel van eigenwaarde toenemen. Ontdek de kracht van het BUIKDANSEN en voel je steeds energieker worden! Heb je last van rugklachten, vermoeidheid, stress, menstruatieklachten, overgangsklachten, stemmingswisselingen of het gevoel, dat je er niet mag zijn zoals je bent?! Mijn wekelijkse lessen, workshops en trainingen brengen jou weer helemaal in topvorm! Waarom buikdans?  Buikdansen is een sierlijke en mysterieuze dansvorm die wordt uitgevoerd met het hele lichaam, en niet alleen met de ‘buik’. Hoe meer je danst, hoe meer je bewustzijn en controle over je lichaam krijgt. Buikdans verbetert de vitaliteit en het zelfvertrouwen, bouwt spieren op, vermindert stress, helpt bij gewichtsbeheersing en biedt een interne massage. Geïnteresseerd? Kom kennis maken met deze interessante dansvorm en ervaar zelf de voordelen tijdens de buikdanslessen. Voordat ik aan Buikdansen deed leerde ik Stijldansen, Klassiek Ballet, Jazzballet, RocknRoll en Yoga. Toen ik in 1989 in aanraking kwam met de Buikdans werd dit eerst mijn nieuwe hobby en in 1994 na vele cursussen en workshops gevolgd te hebben ook mijn werk. Sinds 2003 werk ik als zelfstandig ondernemer met kinderen en volwassenen. G Meer info vind je op mijn website http://www.moulaya.nl
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Marcel de Hoop

   Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Marcel de Hoop, geboren in 1972 en besmet met het virus dat muziek heet. En ik doe elke dag weer mijn best om dit virus een handje te helpen. Bij mij begon het toen ik een jaar of zeven was; ik weet niet meer waarom, maar ik wilde naar de muziekschool, en ik wist ook al wat ik wilde: ik wilde elektronisch orgel gaan spelen. En zo geschiedde.... Na acht jaar volgde het conservatorium in Alkmaar waar ik in 1996 afstudeerde. Het keyboard was er inmiddels ook bijgekomen, als (toen nog) opkomend instrument. Daarna ging ik lesgeven bij wat iets later FluXus is gaan heten. Dit doe ik inmiddels sinds 1998 met heel veel plezier. Verder speel ik al sinds 1995 bij de coverband Synergy. Deze vijfmansformatie maakt van elk optreden een feest, of het nou een bruiloft, kroeg, kermis of tentfeest is. De band speelt hits van toen en nu (en alles wat er tussenin zit). Muziek is mijn ziel en zaligheid. Een leven zonder muziek kan ik me niet voorstellen. Verder maakt muziek mensen slimmer en beter. Maar bovenal is muziek gewoon erg leuk om zelf te maken en naar te luisteren, Daarom wil ik mensen muziek actief (en daardoor ook passief) laten beleven en voelen, en wat is er nou mooier dan de kick als iets lukt wat je eerder niet voor mogelijk hield? Laat je dus ook besmetten door het muziekvirus. Het is ongeneeslijk, je komt er nooit meer vanaf, maar dat is helemaal niet erg ;-) BIOGRAFIE Naam: Marcel de Hoop Beroep: docent keyboard/elektronisch orgel/toetsenist Opleiding: docerend musicus aan het Conservatorium Alkmaar Instrumentarium: Korg M3 61 en Korg Kronos 73 Favoriete muziek: synthesizer (Jean Michel Jarre, Vangelis), synthpop, jaren 80, klassiek, en waarschijnlijk ben ik nog wel wat vergeten.....
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Carlo Hoop

   Bij Carlo kun je voor alle percussie terecht.
   In een groep (djembé / West-Afrikaanse percussie) of individueel (Conga/Latin/Percussie).
   Ik geef al 20 jaar succesvol les op verschillende muziekscholen, ben betrokken bij Muziek Maakt School en treed al jaren lang over de hele wereld op in verschillende bands.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   André Huisman

   André Huisman is al ruim 25 jaar docent tekenen en schilderen in de kunsteducatie. Deze beeldende kunstenaar heeft na de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam zijn eerste graad lesbevoegdheid behaald. Met veel plezier en passie geeft hij zijn lessen in alle technieken, voor zowel jong als oud. Voor Fluxus verzorgt André al vele jaren de cursussen 'Schilderen met Acrylverf'. Daarnaast geeft hij workshops en lessen in het basis- en voortgezet onderwijs.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Piet Hulsbos

   Mijn naam is Piet Hulsbos. Ik studeerde orgel klassiek en koordirectie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij resp. Albert de Klerk en Jan Pasveer. Sinds 1981 ben ik docent aan de Muziekschool Zaanstreek (toen) oftewel FluXus (nu) als docent voorbereidende vakopleiding, orgel en piano. Hier vind ik het al jaren lang een grote uitdaging en waardevol om mijn kennis en ervaring als musicus te delen met veel leerlingen van allerlei niveau en van verschillende leeftijden. Sinds vele jaren ben ik werkzaam als organist en dirigent. Ook speel(de) ik veel piano als begeleider van voornamelijk koren en instrumentalisten, alsmede 4-mains. Als solist/begeleider heb ik met grote regelmaat medewerking verleend aan concerten in binnen- en buitenland, alsook aan diverse radio- en tv-opnamen in Nederland. In l982 was ik prijswinnaar tijdens het César Franck-Concours te Haarlem.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Lilian Jarad

   Even voorstellen. Ik studeerde Latin- en Jazz Piano aan de Wereld Muziek afdeling van het Rotterdams Conservatorium. Sinds mijn afstuderen in 1996 speel ik als freelance pianist met verschillende muzikanten en bands in binnen- en buitenland. Stijlen: Brazilian, Jazz, Latin, Salsa, Gospel, R&B en Kaseko. Naast het spelen ben ik als pianodocent/coach werkzaam. Muziek maken is iets geweldigs! Ik hoop dat ik je kan inspireren/motiveren om zelf aan de slag te gaan en dat je er net zoveel plezier aan beleeft als ik!
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Hilde Kaizer

   Hilde Kaizer is sinds 2009 docent klarinet bij FluXus.
   Wil je graag klarinet leren spelen?
   Bij FluXus ben je dan aan het juiste adres.
   Ik, Hilde Kaizer, geef zowel les aan kinderen vanaf 8 jaar als volwassenen (beginners of gevorderde) en bereid aankomende conservatoriumstudenten voor op hun toelatingsexamen.
   Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan o.a. klankvorming, vingertechniek, de belangrijkste basisonderdelen van de muziektheorie en daarnaast is er veel aandacht aan samenspel. Zo begeleid ik de leerling vanaf het begin regelmatig op de piano en vorm ik indien gewenst duo's, trio's en kwartetten met leerlingen van de klarinetklas. Als je de basis van het klarinetspelen hebt geleerd, zijn er op FluXus nog vele andere samenspelmogelijkheden. Zoals Mijn Eerste Orkest voor de jonge leerling en het Nieuw Zaans Klarinet Kollektief (voor alle niveaus) voor kinderen en volwassenen.

   Uiteraard bied ik een gratis proefles aan. Mail dan naar klarinetleszaandam@gmail.com

   Voor alle overige vragen sta ik (ook via bovenstaand emailadres) graag tot je beschikking.

   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Caroline Kamp

   Ik ben in 2013 afgestudeerd van het conservatorium van Rotterdam (Codarts). Ik ben zelf als 5 jarig meisje begonnen op FluXus. Hier heb ik tot mijn conservatorium opleiding gezeten en nu kom ik weer terug, maar dan als docent! Mijn hoofdvak op het conservatorium was contrabas op de jazzafdeling. Naast jazz heb ik ook klassiek contrabas les gehad en heb ik basgitaarlessen gevolgd. Ik heb een minor educatie gevolgd en hiermee mijn lesbevoegdheid gehaald. Verder heb ik meerdere summerschools gedaan en treed ik natuurlijk zelf veel op met bands waarin ik speel.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Mirjam Karres

   Sinds mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam heb ik mijn werkzaamheden als uitvoerend musicus altijd met veel plezier gecombineerd met lesgeven. Als dochter van twee musici is mij het plezier en de liefde voor muziek van jongs af aan bij gebracht. Mijn doel in het lesgeven en het begeleiden van andere instrumentalisten is dat waar ik in groot ben gebracht ook door te geven. Vanaf 2001 ben ik verbonden aan FluXus als docente en verzorg ik ook de piano begeleidingen bij uitvoeringen of concerten. Mocht je meer willen weten wat ik doe als pianiste? Neem maar even een kijkje op mijn site (link zie hieronder). Mocht je meer willen weten over de pianolessen of pianobegeleidingen dan kan je terecht bij mijn cursussen.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Irma Klaver

   Al 25 jaar geef ik met met groot plezier pianoles bij Fluxus, aan kinderen en volwassenen, zowel beginners als gevorderden. Ik heb klassiek piano gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en piano lichte muziek in Alkmaar. Ik heb affiniteit met zeer uiteenlopende muziekstijlen. Naast piano speel ik basgitaar en contrabas. Afhankelijk van je muzikale voorkeur en mogelijkheden worden de lessen op maat ingevuld. Wil je weten of pianoles iets voor jou is? Heb je nog niet eerder gespeeld of wil je verder komen met je spel? Neem dan contact op voor een gratis proefles.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Gerard Kleijn

   Gerard heeft meer dan 25 jaar ervaring in het geven van trompet, cornet, flugelhorn en improvisatieles en vindt het heel leuk, inspirerend en waardevol om zijn ervaring als uitvoerend musicus en docent te delen met leerlingen van alle leeftijden.

   Zelf is Gerard begonnen begonnen op de muziekschool Zaandam in de fameuze jazzworkshops in de jaren 80 van Nol Sicking. Sinds 2011 jaar echter weer terug bij zijn Zaanse roots.

   Eerst als trompetdocent bij Fluxus en vanaf 2014 als hoog koperdocent bij het Kopercollectief.

   Na zijn studie jazztrompet, klassiek trompet en jazzimprovisatie aan de conservatoria van Hilversum en Rotterdam studeerde hij in 2004 in New York. Hij was zelf eveneens gastdocent aan de conservatoria van Rotterdam, Enschede, Alkmaar, Damascus en Mexico-City. Als bandleider maakte hij 10 cd’s met o.a. de Gerard Kleijn Group, het Clazz Ensemble, Bach Reflections en Wild Man Conspiracy. Hiernaast is hij actief in diverse bigbands en kleinere ensembles in binnen- en buitenland. Gerard is als trompettist een graag geziene gast op de Europese jazzpodia maar toerde ook door Syrië, Mexico en de VS.

   Naast het geven van trompet/cornet/flugelhornlessen geeft Gerard regelmatig workshops en dirigeert hij de West End Bigband uit Amsterdam.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Tim Knol

   Mijn jarenlange ervaring met fotografie wil ik graag delen met anderen die ook enthousiast zijn over de huidige fotografische mogelijkheden. Mijn fotoboek "Kraak aan de Zaan" is aanwezig in de bibliotheek en gemeentearchief. Foto's van de leden van de kunstenaarsvereniging Tengel waren aanleiding tot het boek ter gelegenheid van hun 20-jarig bestaan. Ik heb deelgenomen aan verschillende exposities in Noord-Holland, waaronder mijn serie Chinese keukens in het Weefhuis.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Harry Koopman

   Harry Koopman is reeds lang pianodocent op FluXus. In bezit van het Uitvoerend Musicus diploma piano en met de nodige ervaring op het podium is hij in staat om uit leerlingen die echt willen en kunnen, alles te halen wat er in zit. Diverse leerlingen waren finalisten op concoursen. Maar voorop staat de lol in het spelen zelf. Pianoles voor iedereen die wil, en er tijd in wil steken, dat is zijn motto. Niet alleen voor supertalenten. Op FluXus begint Harry met leerlingen zo mogelijk al op jonge leeftijd, 5 jaar, als ze in groep 2 zitten. Met een speciaal aangepaste manier van werken voor de kleintjes, vaak in samenwerking met de ouders, die bij de lessen zijn. (Zie ook de info bij 'ouder-en-kind lessen en pianoles voor de jongsten'. Harry kan u op weg helpen met gevorderde werken (die hij vaak zelf heeft gespeeld) maar ook met ander dan 'klassiek' repertoire. Dit omdat hij zich ook bezighoudt met audio-composities voor andere (electronische) media en goede kennis heeft van compositie, akkoordenleer en lichte muziek. Kortom muziek maken met de piano op tal van manieren. U bent van harte welkom. Lessen in FluXus (Westzijde) op dinsdag en woensdag. Op donderdag in Krommenie (Buurthuis de Pelikaan).
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Joris Kühne

   Mijn opleiding heb ik gevolgd aan het conservatorium in Alkmaar waar ik de eerste twee jaar lichte muziek basgitaar heb gestudeerd bij Wim Dijkgraaf.

   Ik heb mijn studie vervolgd op de klassieke gitaar bij Hans de Weerd en ben in 1998 afgestudeerd.

   Zowel tijdens mijn studie als daarna heb ik mijn activiteiten altijd met veel plezier gecombineerd met lesgeven. Met gedeelde passie voor zowel gitaar als basgitaar ben ik dus niet voor één gat te vangen en kunnen leerlingen voor beide instrumenten bij mij terecht! 
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   FluXus partner: Lekker Stijldansen

   FluXus partners zijn externe lesaanbieders die in de gebouwen van FluXus een plek hebben gevonden. Voor meer informatie over de stijldanslessen van Dansschool Lekker Stijldansen kun je op de site www.lekkerstijldansen.nl kijken. 
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Bart Lust

   Bart Lust (Zaandam, 16-10-1967) Trombonist bij New Cool Collective Big Band, Konrad Koselleck Big Band, Holland Big Band en ook als componist en bandleider actief op de Nederlandse jazzpodia met zijn Bart Lust Quintet waarmee drie CD's verschenen: "Don't Touch the Bell", "Circuits" en "Make Me An Offer". Speelde na zijn trombone-studie´s in New York en Miami in de band van Ruben Hein, Rumbata, Fra Fra Big Band, Tetzepi en als freelancer bij onder andere Metropole Orkest, Jazzorchestra of the Concertgebouw, Willem Breuker Kollektief, Gerardo Rosales, Young Sinatra's, Captain Hook, en Orkater. Bart is in 1978 zelf begonnen bij de Muziekschool Zaandam (het latere Fluxus) bij de trombonisten Bernard Hunnekink en Hans van Balen en in de workshops van Nol Sicking waarna hij op het Hilversums Conservatorium jazztrombone ging studeren bij Bart van Lier. Na zijn cum laude afstuderen kreeg hij in New York les van Steve Turre, Slide Hampton, Jimmy Knepper, Conrad Herwig en Ed Neumeister. Tijdens zijn verblijf in New York werd hij uitgenodigd om aan de University of Miami in de Concert Jazz Band te komen spelen en om daarbij het Master´s Program te volgen.  
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

   Wilma Meijer

   Momenteel neemt Wilma geen nieuwe leerlingen meer aan.
   ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Mijn cursussen:


    Hetty Mertz

    Hetty is op haar 10e met blokfluit begonnen en daarna heeft zij een tijdje gitaarles gevolgd. Op haar 18e is zij met dwarsfluit begonnen. Na een half jaar gepassioneerd studeren besloot zij voor te spelen voor Pieter Odé op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij heeft daar haar opleiding afgerond. Na haar studie is zij begonnen met dwarsfluitles geven op de muziekschool in Zaandam. In het kader van de Brede School [naschoolse activiteiten op de basisschool] geeft zij dwarsfluit- blokfluit en gitaarles, bij Muziek Maakt School geeft zij dwarsfluitles. De passie voor fluitspelen is gebleven; zij speelt zelf in gevarieerde bezetting waaronder fluit/piano, fluit/gitaar en fluitkwartet. Zij speelt ook altfluit en piccolo. [meer info zie link onder: Mertz Music & Art, Dwarsfluit en meer......
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Ingrid Mol

    Ingrid Mol studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag van 1989 tot 1993 aan de afdeling beeldhouwen alwaar zij cum laude is afgestudeerd.
    In 2000 had Ingrid Mol haar eerste belangrijke solotentoonstelling bij Stroom Den Haag.
    In 2002 volgde haar eerste opdracht in de openbare ruimte, een Joods Monument voor de gemeente Woerden. De opdracht werd uitgevoerd bij Struktuur ’68 te Den Haag. Het betekende voor Ingrid Mol een grote stap in de ontwikkeling van haar keramische beelden. Struktuur ’68 is een bedrijf wat bekend staat om het realiseren van grote keramische beelden in de openbare ruimte. Na het Joodse Monument volgde diverse opdrachten in onder andere Amersfoort, Dordrecht en Den Haag. Ze werkt nu aan een monument voor Koningin Juliana in opdracht van gemeente Den Haag.

    Ingrid Mol was gastdocent aan de afdeling keramiek van de Gerrit Rietveld Academie. Ze gaf les op de Vrije Academie in Den Haag, gaf CKV lessen in opdracht van Heden, Den Haag en geeft sinds 1996 boetseerlessen.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Louis Niënhuis

    Na mijn opleiding monumentaal aan de academie Artibus in Utrecht en de klassieke opleiding beeldhouwen aan de Rijksacademie in Amsterdam, greep ik terug op mijn “oorsprong”: de houtwerkplaats van mijn vader...

    “Hout heeft geen haast” is dan ook mijn motto bij de cursus, waar je naar het materiaal hout luistert voordat het hout naar jou zal luisteren…. om te beeldhouwen.

    Daarom zal techniek en materiaalkennis spelenderwijs aan bod komen in het creatieve proces waarin ieder vanuit zijn/haar belevingswereld zijn/haar eigen beeldtaal kan ontdekken.
     
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Sacha Ofman

    Edelsmeden; ik wilde het als kind al en besloot al jong het vak te gaan leren aan de Vakschool voor Edelsmeden te Amsterdam. Sinds mijn afstuderen in 1999 ben ik in eigen atelier aan het werk als edelsmid/ sieraadontwerper.

    Doorlopend werk ik aan mijn eigen collectie organisch gevormde sieraden die ik maak met de ciseleer-techniek.
    Tijdens mijn opleiding ontdekte ik deze techniek al. Deze werkwijze van met hamer en pons in vorm drijven en 'kneden' van het materiaal heeft mij meteen gegrepen en nooit meer losgelaten.

    Verder heb ik een collectie gemaakt met oude knopen in plaats van edelstenen.

    Ik geef nu ook sinds een paar jaar les en ontdek steeds weer hoeveel voldoening het geeft om mijn vak over te brengen en anderen net zo enthousiast te zien worden over dit mooie ambacht.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Sebastian Ohm

    Al sinds mijn studie aan het Hilversums Conservatorium werk ik als docent en uitvoerend musicus. Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in les geven aan leerlingen van alle leeftijden en niveaus, van hedendaagse klassieke muziek tot jazz en pop. Zelf speel ik in verschillende bands, ensembles en bij musicalproducties. Daarnaast werk ik ook als dirigent en arrangeur voor Big Bands en andere ensembles, zoals bij de Fluxus-musicals "Alice in Fluxusland", "Pinokkio" en "Anastasia".
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Suzanne van Oirschot

    Op 17 jarige leeftijd begon ik in Antwerpen in 1993 de opleiding tot Goudsmid. Het leek me erg mooi om een ambacht te kunnen, iets wat je overal ter wereld kan doen en waarmee je zelf prachtige juwelen kan vervaardigen met als leuke bijkomstigheid dat je daar weer mensen blij mee kunt maken. Ik besloot er mee verder te gaan op de Kunstacademie in Maastricht. Daar studeerde ik in 2000 af ook met meubels. Op de derde opleiding het Sandberg Instituut kwam alles bij elkaar en ontwierp daar zowel meubels als kleurrijke sieradencollecties. Mijn voorliefde voor antiek behang, blikken, speldjes en deuren kon ik beide disciplines kwijt. Sinds 2002 ben ik als zelfstandige werkzaam en geef daarnaast les zowel aan kinderen als aan volwassenen. In 2011 rondde ik de opleiding docent kunsteducatie af. Sinds 2015 geef ik als docent kunst ook les op het Pieter Nieuwlandcollege te Amsterdam. Ik vind het heerlijk om alleen op m'n atelier te werken maar heb daarnaast altijd de drang om onder de mensen te zijn en anderen te inspireren en iets te leren, deze combinatie van werkzaamheden bevalt al een aantal jaren erg goed!
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Bente Olie

    Drumles krijgen of slagwerk leren spelen bij een enthousiaste en ervaren docent die buiten het leslokaal ook regelmatig op diverse podia te vinden is? Dat kan bij mij, Bente Olie! Drumset, percussie zoals bv de djembé en melodische slagwerkinstrumenten zijn het basismateriaal waarop je leert spelen, maar het kan ook zomaar gebeuren dat je ineens in de keuken van de muziekschool aan het zoeken bent naar mooie en interessante geluiden. Over mijzelf: Als slagwerker speelde ik voorheen in o.a. Slagerij van Kampen en AbSurdo. Tegenwoordig ben ik vaker te vinden in ensembles als Gending (nieuwe muziek voor javaanse gamelan). Al vroeg in mijn studie begon ik met lesgeven en ik heb het altijd één van de leukste aspecten van het vak gevonden. Het contact met de leerlingen, het zoeken naar de juiste aanpak en insteek, het samen muziek maken vanaf les één, maar bovenal het plezier dat leerlingen ervaren als beloning voor al hun moeite, dat is misschien wel het mooiste dat er is. Tegenwoordig geef ik ook les op scholen en ben ik o.a. docent bij PI-Utrecht (de beste aanpak voor jonge kinderen).
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    FluXus Plus

    Naast de cursussen die door docenten worden aangeboden, organiseert FluXus zelf ook zogenaamde 'meerwaarde activiteiten' om het culturele aanbod in de Zaanstreek te verrijken. 

    Dit kunnen bijvoorbeeld samenspeelgroepen zijn, concerten, festivals, talentklassen, voorbereidend muziekonderwijs, exposities of grotere producties. De familiemusical die je kent vanuit het Zaantheater is een goed voorbeeld hiervan.  Deze activiteiten worden als 'cursus' gepresenteerd. Inschrijven verloopt - indien nodig - via deze site.  
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Eva van de Poll

    Eva van de Poll geeft sinds 2008 les bij Fluxus, aan kinderen en volwassen, beginners en gevorderden. Als violoncelliste is zij bezig met uitvoeringen van film, theater- en dansvoorstellingenen, wereldmuziek en hedendaagse kamermuziekprojekten in binnen- en buitenland. Zij speelde onder andere met Plezant, Corrie van Binsbergen, het Escher Ensemble, Filmorkest Max Tak, Insomnio en het Carel Kraijenhof Ensemble. Eva is mede-oprichtster en celliste van To be Sung en Tangostrijkkwartet Pavadita. Met Pavadita nam zij 2 CD’s op, waarvan de laatste met meesterbandoneonist Victor Villena, en speelde zij tijdens het North Sea Jazz Festival in het programma van de legendarische Ibrahim Ferrer – zanger van Buena Vista Social Club. Ook is zij vaste celliste bij het Haytham Safia Qu4rtet van U’d speler Haytham Safia, met wie zij vele concerten speelde en de CD Promises opnam. Naast haar reguliere concerten tourde Eva de afgelopen jaren met zanger Thé Lau en The Scene. Met Chris Hinze Combination van jazzfluitist Chris Hinze tourde zij eveneens menigmaal en nam ze een CD en een DVD op. Eva studeerde violoncello aan de conservatoria van Amsterdam en Zwolle bij Dmitri Ferschtman, Michel Dispa en Ran Varon.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Aart Prins

    Beeldhouwer in steen en hout. Ik geef sinds 2000 les aan verschillende instellingen. Bij Fluxus geef ik de cursus 'beeldhouwen in steen' sinds 2006. Verder geef ik workshops beeldhouwen in het binnen- en buitenland. Ik ben grotendeels autodidact. Voor mijn docentschap heb ik stage gelopen bij Joop Hollanders en Bart Leefooge. Ik heb met eigen werk geëxposeerd in het binnen- en buitenland. Zie ook mijn website: www.aartprins.nl
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Nathalie Prins - van Duin

    Ik ben ontwerpster en eigenaar van atelier Tanade waar ik sinds 2002 les geef in het maken van kleding en accessoires. Ook textiele werkvormen gebruik ik vaak voor het re/upcyclen van oude kleding of textiel. Met mijn cursussen richt ik mij op jong volwassenen en volwassenen die graag zelf mode willen maken op een eigenzinnige manier. 'Out of the box' denken met de technieken die bij het kleermakers ambacht horen. Als ontwerpster maak ik graag gebruik van materialen en vormen die niet voor kleding bedoeld zijn, denk aan een wenteltrap of fietsbanden. Je kunt meer informatie over mij vinden op mijn website www.tanade.nl
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Njola Ritzen

    Mijn naam is Njola Ritzen. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Klassiek Dwarsfluit aan het Conservatorium van Alkmaar. Naast de dwarsfluit heb ik me ook gespecialiseerd in het bespelen van de piccolo, de blokfluit en de panfluit. Ik geef les aan kinderen én volwassenen.
    Daarnaast geef ik sinds september 2000 cursussen Dreumes en Peuter en Muziek (muzikale vorming voor kinderen van 1 tot 4 jaar). Ook hierin ben ik gespecialiseerd: in 1999 heb ik mijn diploma behaald bij de Afdeling Na- en Bijscholing van het Conservatorium van Amsterdam.
    Zelf speel ik in het Djinja Fluitkwartet, in het Noord-Hollands Blazers Ensemble (NHBE) en geef optredens met diverse pianisten/organisten. Daarnaast speel ik in begeleidingsorkesten bij musicals. In deze orkesten speel ik naast dwarsfluit, piccolo en altfluit, ook alt- en tenorsaxofoon.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Yvette Schenker


    Als dansdocent ben ik betrokken, betrouwbaar, sociaal, direct en doelgericht. Als ik een beat hoor dan begin ik vanzelf te dansen. Na jarenlang zelf op het podium te hebben gestaan, breng ik nu met veel plezier mijn ervaring over op kinderen. In mijn lessen staat het respect hebben voor elkaar centraal; ik vind het namelijk belangrijk dat de dansers zich vrij en veilig voelen in de groep. Ik wil kinderen een plek geven waar ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Mijn motto is daarom ook: je mag zijn wie je bent om te worden wie je bent!

    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Gerrit Schoone

    Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Rietveld Academie en het RCA in Londen. Met lesgeven ben ik begonnen in de jaren '80 bij Komma en later onder de vlag van FluXus Ik geef drie cursussen olieverf/acryl schilderen, een gecombineerde cursus tekenen en schilderen en een workshop portret. 
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Kurt Schwab

    Op mijn twintigste ben ik begonnen met saxofoon spelen. Vier jaar later zette ik een punt achter mijn studie Geschiedenis in Leiden en besloot ik saxofonist te worden.

    Via workshops en privélessen kwam ik in aanraking met improvisatie, jazz maar ook het klassieke saxofoonspel. Mijn diploma's haalde ik uiteindelijk via de conservatoria van Rotterdam en Maastricht.

    Volgens mij is ieder mens in aanleg muzikaal. Daarom maakt het niet uit of je nu als kind of als volwassene begint met het bespelen van een instrument: het gaat erom je muzikale aanleg te ontdekken en te ontwikkelen.

    Mijn lessen zijn opgezet rond die ontdekkingsreis en kenmerken zich door een individuele, op de leerling toegesneden aanpak, waarbij het element "speelplezier" natuurlijk niet uit het oog wordt verloren!

    Let op! Mijn cursus "Improvisatie & Akkoordenleer" is ook geschikt voor andere instrumenten dan saxofoon.
    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

    Micha Sprenger

    ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

     Mijn cursussen:


     Caroline Stam

     Mijn naam is Caroline Stam Afgestudeerd in klassieke zang aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Ik heb o.a solo gezongen met Ton Koopmans Amsterdam Baroque Orchestra en de Nederlandse Bachvereniging en met vele oratoriumkoren. Ook zing ik Liedrecitals. Mijn passie is muziek maken. Zowel als uitvoerende als in het lesgeven. Het ene voedt het andere. De stem is het meest persoonlijke muziekinstrument dat er bestaat en iedereen is ook daarin uniek. Samen ontdekken waar je stem heen wil, vind ik ontzettend leuk en spannend. Ik ga uit van een gezond stemgebruik, waar je zelf op voort kunt bouwen, ook als je in een koor zingt. Ik heb veel ervaring met leerlingen van allerlei niveau, van beginners tot mensen die net zoals ik zingen als hun vak uitoefenen. Je kunt je techniek met mij opbouwen, ademgebruik verbeteren, repertoire leren kennen, samen zingen en spelen met anderen. Dus: Zoek jij iemand om zingend lekker muziek mee te maken en je zangtechniek te verbeteren of op poten te krijgen? Voel je vrij contact met mij op te nemen, eens een keertje met me te werken, dan gaan we aan de slag. Welkom!
     ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

     Robert Swijgman

     Robert begon op zijn 14de met gitaar spelen en volgde zijn gitaarlessen bij Fluxus. Gegrepen door het instrument, oefende hij uren per dag en groeide zijn ambitie om professioneel gitarist te worden. Op zijn 18de startte hij zijn studie aan het conservatorium. In 2012 studeerde hij af, en momenteel is hij werkzaam als gitarist in veel verschillende bands en projecten, zowel live als in de studio. Ook geeft hij al geruime tijd gitaarles en bandcoaching. Robert stelt zich altijd open voor alle muziek genres die er zijn, en heeft zich daar ook in verdiept. Van heavy rock tot catchy pop, van country tot jazz en klassiek, en van alles er tussen in, bij Robert kun je terecht om deze stijlen zelf ook te leren!
     ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

     FluXus partner: Theaterschool Thomuz

     Theaterschool THOMUZ geeft sinds 2000 acteer- en musicallessen aan kinderen vanaf 2 jaar en aan volwassenen.
     Ook kunnen volwassenen en kinderen meedoen met ons popkoor en kindermusicalkoor.
     Tevens organiseren wij thema kinderfeestjes in de vorm van een musicalworkshop en verkopen wij musicalscripts en kunstprojecten.
     ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

     Maite Tife

     Mijn naam is Maite (Spaans). Ik hou erg veel van mijn fantastisch vak, waarin ik al meer dan 20 jaar ervaring heb: Muziekles geven.

     Ik behaalde mijn Klavecimbel Diploma Docent Musicus aan het Conservatorium van Amsterdam. Eveneens volgde ik zang en koordirectie studies. Door beide disciplines wordt mijn lespraktijk geïnspireerd en verrijkt.

     Van hobby tot conservatorium:
     Ik geef les aan zowel mensen die muziek als leuke hobby zien, als aan kinderen en jongeren die zich op het conservatorium richten. Individueel en in groepsverband.
     Mijn motto: "Wees altijd bezig met muziek. Je zal merken hoeveel je daar voor terug krijgt !
     ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

     Suzan Tinaz

     MOVES, STYLE, ENERGY, FUN & RESPECT

     Dat zijn de trefwoorden van mijn danslessen. Je krijgt professioneel les in verschillende disciplines. De lessen zijn opgebouwd uit een pittige warming up, choreografie maken, ruimte voor creatieve ontplooiing daarna nog een paar keer knallend de choreografie dansen en afsluiten met een cooling down. Elk half jaar ongeveer presenteren wij alles wat jullie geleerd hebben op het podium! Wordt je al nieuwsgierig?! Denk je nou dit lijkt mij leuk ! Kom dan een proefles meedoen. Wie weet dans jij ook mee op de Dansdag in de theaterzaal van Fluxus!!
     Ik gun iedereen dat zij net zo te genieten van dans als ik dat doe. Ik heb jarenlang zelf in een demoteam gedanst en daarna een opleiding gevolgd via de NOC*NSF om les te mogen geven en mijn passie te delen! Ga de uitdaging aan en doe mee! 
     ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

     René Vreugde

     Mijn naam is René Vreugde en ik geef drum- en slagwerklessen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ik ben in 1997 afgestudeerd als docerend en uitvoerend musicus aan het Utrechts Conservatorium. Al op vijfjarige leeftijd raakte René in de ban van trommels en alles wat daar mee te maken heeft. Van zijn twaalfde tot zijn twintigste volgde hij wekelijks drumlessen aan de muziekschool Breda, waar hij les kreeg van Ad Gobbens, Leo van Lieshout en Marc Zoutendijk. In de tussentijd begon hij op 14 jarige leeftijd met het spelen in bands en orkesten in de meest uiteenlopende stijlen, van pop/rock, latin, jazz, jazzrock, bigband tot dansmuziek en musical/theater. Na de (in die tijd nog verplichte) militaire dienstplicht te hebben vervuld als drummer/slagwerker bij het Fanfarekorps der Genie, begon René aan zijn studie aan het Utrechts Conservatorium, waar hij onder meer les volgde bij David Weis, Gerhard Jeltes en Ben Gerritsen. Tevens volgde hij daar vele masterclasses en workshops van drum-grootheden als John Engels, Jeff Hamilton, Gary Novak, Lucas van Merwijk, René Cremers, Cindy Blackman e.a. Hij speelde in combo's met o.a Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Eef Alberts, Frans-Jan van der Hoeven en Marc van Vught. Tijdens de conservatoriumstudie stonden de activiteiten op podiumgebied niet stil: Als drummer en mede-oprichter van de band Jazzconnection speelde René, in de periode tussen 1986 en 2000, op talloze festivals in binnen- en buitenland (optredens/tours in o.a Duitsland, Engeland, Frankrijk, Cyprus, Singapore, Jakarta, Dubai en toonaangevende jazzfestivals en jazzclubs in Nederland. Daarnaast speelde René in talloze andere formaties, onder andere in de partyband Cartoon, waarmee hij sinds 2000 jaarlijks zo'n honderd optredens verzorgde in het evenementen-circuit; grote bedrijfsevenementen, artiestenbegeleiding en dergelijke. René is op dit moment actief als freelance drummer, als docent drums bij Fluxus Muziekschool Zaandam, heeft een lespraktijk onder de vleugels van docentencollectief Aalsmeer en Uithoorn (voormalig Kunstencentrum De Hint), en heeft in zijn woonplaats Hoorn een lespraktijk aan huis. Op deze locaties verzorgt René met veel plezier drumlessen voor totaal zo’n 65 enthousiaste en gemotiveerde leerlingen tussen de 6 en 60 jaar oud.
     ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

     Jeroen Vrolijk

     Ik ben Jeroen en ik geef Drumles, Percussieles, Slagwerkles aan jongeren en volwassenen. Ik ben zelf gaan drummen toen ik 7 jaar was, eerst bij de drumband daarna op een muziekschool en later de HAVO voor Muziek (en dans) in Rotterdam. Maar volgens mn moeder tik ik mn hele leven al op alles wat ik te pakken krijg. Ik ben naar Zaandam verhuisd toen we hoorden dat ik een baan kreeg bij de muziekschool. Ik heb gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en ben afgestudeerd uitvoerend -en docerend musicus. Naast mijn werkzaamheden als docent treed ik op in binnen -en buitenland en begeleid ik vanachter het drumstel bekende of minder bekende artiesten.
     ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

     Sandra Wallner

     Het muziek maken is voor mij een manier om zonder woorden direct vanuit mijn hart te kunnen communiceren. Als viooldocente vind ik het daarom ook belangrijk om vanaf de eerste vioolles bij de leerlingen de liefde voor de muziek en het samen musiceren aan te wakkeren. Als uitvoerend musicus geef ik regelmatig kamermuziekconcerten en remplaceer ik in diverse professionele symfonieorkesten in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Ik studeerde aan de Universität Mozarteum te Salzburg en behaalde mijn diploma aan de Universität für Musik und darstellende Kunst te Graz. In Nederland zette ik mijn studie voort bij Joyce Tan aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar ik me aanvullend op mijn studies als uitvoerend musicus heb gespecialiseerd in het lesgeven aan jonge getalenteerde kinderen. Naast klassieke viool heb ik me ook in de barokviool en de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk verdiept. Mijn cursussen worden bij Fluxus en in het Centrum van Amsterdam aangeboden.
     ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

     Willem van der Weide

     Willem van der Weide is begonnen met viool spelen op de muziekschool te Zaandam bij Betty Kottis. Vervolgens heeft hij gestudeerd bij Natalia Morozova aan het Rotterdams conservatorium. Als viooldocent was Willem verbonden aan De Kunstlinie in Almere en Fluxus in Zaandam. Op dit moment heeft Willem een eigen lespraktijk in Krommenie en Amsterdam.
     ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

     Theo Wijdeven

     Hallo, sinds jaar en dag ben ik samen met Niek Grandiek het team voor een degelijke basis op het gebied van popmuziek, samenspel, bandcoaching en alle aanverwante kennis en expertise. Graag zien we eenieder die interesse heeft in muziek in het algemeen tegemoet voor een workshop popmuziek in de FluX, op een echt podium, met een eindpresentatie voor enthousiast publiek. Lijkt het je leuk om met vrienden, of juist met onbekenden samen te spelen in een band, dan is de Popschool een prima start om te beginnen. Ook zijn absolute beginners van harte welkom; iedereen is er een keer mee begonnen immers. Wij zijn zeer bedreven in het samenstellen van groepen 
     ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

     Joanne Zegers

     Ervaren 1e graads docent tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis. Ik exposeer en verkoop mijn werk regelmatig. De kunst zit in mijn bloed en vormt mijn leven. Daarnaast geef ik graag lessen op scholen, doe Kunst Kijk sessies, ben gids voor Stichting Monet in Zaandam en geef kunstlezingen bij o.a. Het Weefhuis, FluXus en KSK.

     Ik word veel gevraagd voor workshops en inspiratielessen in het onderwijs voor docenten (CRKBO geregistreerd) en leerlingen (Cultuurmenu en Cultuur met Kwaliteit). Ook schildergroepen kunnen lessen aanvragen.
     Dit werk doe ik met groot plezier en veel inzet.
     ... meer informatie: zie docentenprofiel ▶

     De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek