Op de agenda

09-12-2017 | Kingfisher Sky in Podium de Flux

De geschiedenis van de Nederlandse band Kingfisher Sky begint in 2002 wanneer drummer Ivar de Graaf de gothic metalband Within Temptation verlaat, die op dat moment op het punt van een grote internationale doorbraak staat.

king-fisher-sky.pngBand van contrasten: tussen prog, klassiek, metal en pop. Samen met de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld schrijft hij composities die niet aan één genre of stijl zijn verbonden. Deze muzikale stijl is moeilijk te beschrijven, maar de term progressieve mythrock komt het dichtst in de buurt.

Men moet hierbij denken aan artiesten als Heart, Clannad, Tori Amos, Kate Bush, Peter Gabriel, Mike Oldfield en Pink Floyd aan de ene kant en progrock zoals Porcupine Tree aan de andere kant. In het kort: contrasten zowel sfeervol zacht als hard en dromerig als rockend.

Voor hun tien jarig bestaan kwam in januari 2017 de EP To Turn the Tables uit. Een EP van 1 nummer maar wel 1 van 10 minuten! Alles wat Kingfisher Sky bijzonder maakt verpakt in 1 episch avontuur.

Aanvang: 21.30 uur
Entree: € 12,- Voorverkoop: € 7,50
Meer info: www.podiumdeflux.nl


De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek