Agenda

27-05-2017 | Inbetween Colours in Podium de Flux

Inbetween Colours is een Zaanse band, bestaande uit jonge en gepassioneerde muzikanten. 
lees meer... ▶

27-05-2017 | Voorproefje Monet-musical bij MonetAtelier

De muze van Monet, de dame met de parasol, is gesignaleerd in Zaandam. Afgelopen weekend werd ze gespot op de Zaanse Schans en zaterdag 27 mei wordt ze om 16.00 uur verwacht bij het MonetAtelier in Zaandam. Samen met de hoofdrolspelers van de musical Code Monet geeft zij daar een voorproefje op de voorstelling die 24 en 25 juni in het Zaantheater speelt. Dit korte optreden is gratis te bekijken vanaf de nieuwe loopbrug naar het atelier van Monet en de Beatrixbrug.
lees meer... ▶

28-05-2017 | Ruben Hoeke presenteert gitaartalenten in Podium de Flux

De gitaartalenten staan reeds te popelen. Na tien weken zwoegen en zweten in Jottem, Wormerveer presenteert gitarist Ruben Hoeke in de Flux zijn nieuwste lichting gitaarworkshoppers. 
lees meer... ▶

01-06-2017 | Iktoon de Zaanstreek

Wat ooit begon als Week van de Amateurkunst (WAK) is uitgegroeid tot een hele maand vol aandacht voor de amateurkunstenaar onder de noemer iktoon. Ook in de Zaanstreek zijn duizenden amateurkunstenaars actief. Individueel of in verenigingen. Echter de meeste kennen ze vooral als juf, opa, moeder, student of winkelmedewerker, niet als toneelspeler, dansers, pianist, filmmaker of schilder. In iktoon-maand juni verandert dat. Tijdens diverste evenementen, optredens en exposities tonen Zaankanters hun kunst. Kom kijken, laat je verrassen en ervaar hoe divers en kleurrijk de (amateur)kunst in de Zaanstreek is.
lees meer... ▶

01-06-2017 | The Jam in Podium de Flux

The Jam is een te gekke jamsessie in Podium de Flux. Neem je instrument mee en doe mee!
lees meer... ▶

02-06-2017 | Voorspeelavond: Joke van der Bunt en Caroline Kamp

Voorspeelavond o.l.v. Joke van der Bunt (piano) en Caroline Kamp (basgitaar en contrabas).
lees meer... ▶

02-06-2017 | Jottem is Jarig in Podium de Flux

Op 2 juni viert de Zaanse oefenruimte- en studiocomplex Jottem zijn 22ste verjaardag en iedereen is uitgenodigd! Ter ere van de verjaardag zullen The Damned And Dirty, Infantry, Stug en The Fiscus een show weggeven.
lees meer... ▶

03-06-2017 | F.U.A. en Thoughtless in Podium de Flux

F.U.A is een knallende punk band en Thoughtless speelt stevige metal. 
lees meer... ▶

03-06-2017 | 'Op de catwalk' voor kinderen en volwassenen

Wil je model worden of ben je model en heb je een extra training nodig? Wil jij je lichaams- of loophouding verbeteren? Of je zelfvertrouwen vergroten? Dan biedt deze catwalk training de uitkomst. De training wordt door professioneel model Gabriëlle Blanche gegeven. Ze heeft al meer dan 10 jaar ervaring als nationaal model en is bekend als catwalk-model in het tv-programma “Door Het Oog Van De Naald”.
lees meer... ▶

08-06-2017 | Black Peaks in Podium de Flux

Sommige bands zijn echt niet te beschrijven aan de hand van een enkel genre. Black Peaks is een band die moeiteloos diverse genres in een mixer gooit en van metalcore, math core, melodische metal en prog een heerlijke cocktail maakt.
lees meer... ▶

09-06-2017 | Excursie Museum Insel Hombroich (D)

Insel Hombroich is een landschapspark in het plaatsje Neuss vlakbij Düsseldorf (ongeveer 3,5 uur rijden vanaf de Zaanstreek). Graag nodigen FluXus en Stichting Tengel je uit deel te nemen aan deze excursie op vrijdag 9 juni. We vertrekken om 7.00 uur vanaf Station Wormerveer en hopen rond 23.00 uur weer terug te zijn. Dat levert 9 uur verblijfstijd op in het landschapspark en de daarnaast gelegen voormalige raketbasis en museum Langen Foundation.
lees meer... ▶

10-06-2017 | "PublX" en "Lang en Gelukkig" in de Verkadezaal

Twee losse voorstellingen van onze theaterkinderen/jongeren. 
lees meer... ▶

11-06-2017 | Songbird Sunday in Podium de Flux

Singer-Songwriter is een term voor zangers en zangeressen die hun eigen muziek schrijven. Vaak wordt deze term geassocieerd met gevoelige folk/pop liedjes. Het Nederlands volk is er dol op! Talentenjachten lopen over van het talent. Om dit talent een podium in de Zaanstreek te bieden organiseren zangschool La Cantante, Jozien van Dorst en de Flux Popschool Songbird Sunday.
lees meer... ▶

11-06-2017 | Musicalpresentaties groepen Zaandam

Doe je mee aan de musicallessen van Barbera en Eszter, dan doe je mee aan iets heel speciaals. Na 16 leuke lessen speel je de voorstelling waar je al die tijd aan werkte voor vrienden en familie. Zondag 11 juni en 9 juli is het zover.                           
lees meer... ▶

12-06-2017 | Openbare repetitie Russische koormuziek

Kamerkoor Soglasije houdt maandag 12 juni 2017 van 19.15 – 22.15 uur een openbare repetitie, die voor belangstellenden gratis toegankelijk is. We starten dan ook met de repetities voor de uitvoering van de Mattheus Passion van Hilarion (Alfeyev), die wij in april 2018 in Moskou gaan verzorgen. Hiervoor willen wij ons koor uitbreiden van 32 naar ongeveer 50 zangers. 
lees meer... ▶

15-06-2017 | Lezing Volksuniversiteit: ARTZUID 2017

Lezing over ARTZUID 2017: beeldenroute in Amsterdam Zuid. Deze zomer wordt in Amsterdam voor de vijfde maal ARTZUID georganiseerd. Het thema van deze beeldenroute is dit jaar ‘moderne abstractie’ en sluit daarmee aan bij het ‘De Stijl’-jaar en laat de invloed van De Stijlbeweging op de naoorlogse Nederlandse beeldhouwkunst zien.  
lees meer... ▶

16-06-2017 | Iktoon: Gluren bij de Buren

Een van de Iktoon de Zaanstreek-evenementen is 'Gluren bij de buren' op  in de Honigfabriek. Vrijdag 16 juni is creatieve broedplaats Honigfabriek te Koog a/d Zaan het decor van diverse optredens van Zaanse bodem. Tijdens een wandeling door deze creatieve fabriek wordt je verrast door dans, muziek, theater e.a. kunstvormen. 
lees meer... ▶

16-06-2017 | Talentenconcert

Kom genieten van jong talent in de Verkadezaal
lees meer... ▶

17-06-2017 | Workshop Houtsnijden

Zaterdag 17 juni kun je meedoen aan een workshop Houtsnijden in FluXus, Klaas Katerstraat 7b te Zaandam. De workshop wordt gegeven door de docenten Paul Vermeulen en Kitty Weber.  
lees meer... ▶

17-06-2017 | Moulaya's Buikdansvoorstelling

Buikdansvoorstelling van Sharon Esposito en haar leerlingen  Geef je op voor het open podium en laat je talenten zien! Alle dansvormen en stijlen zijn welkom!
lees meer... ▶

17-06-2017 | Ik toon: Zaanse Zaterdag

Zaterdag 17 juni viert 'ik toon' de 'Zaanse Zaterdag' met diverse cluturele activiteiten in Zaandam. Er is 'Muziek op de gracht' op de Gedempte Gracht, een Klassiek Korenfestival in de Bullekerk, een Buikdansvoorstelling in de Verkadezaal van FluXus op de Westzijde en een Jongerentheater festival in het Zaantheater.
lees meer... ▶

17-06-2017 | Jongeren-TheaterFestival

FluXus organiseert zaterdag 17 juni voor de vijfde keer een jongerentheaterfestival. Dit jaar voor het eerst in het Zaantheater dus extra bijzonder. Drie groepen treden deze zaterdag op en laten zien hoe divers en leuk theater kan zijn. De spelers kijken naar elkaars voorstelling en zijn de hele dag op het festival. Voor het publiek zijn tickets voor de drie voorstellingen los van elkaar te koop.  
lees meer... ▶

17-06-2017 | Moulaya's Buikdansvoorstelling

Zaterdag 17 juni 2017 presenteert Sharon Esposito de Buikdansvoorstelling van haar dansschool met haar leerlingen.
lees meer... ▶

17-06-2017 | Concert Kamerkoor Soglasije

Kamerkoor Soglasije brengt sfeervolle Russisch koormuziek. Op zaterdag 17 juni 2017 geeft Kamerkoor Soglasije, o.l.v. Sergé Latychev, een concert in Zaandam. Aanvang 15.00 uur.
lees meer... ▶

18-06-2017 | Gratis DJ Workshop in Podium de Flux

Ben jij de nieuwe Armin van Buuren of Martin Garrix? DJ Lars Rimmelzwaan leert je op 18 juni alle tips en tricks op het gebied van playlists maken, mixen en techniek. 
lees meer... ▶

20-06-2017 | Voorspeelavond drummers in Podium de Flux

Drummerslab is dé drumschool voor jong en oud in de Zaanstreek. Vanaf 2014 werkt Drummerslab nauw samen met Fluxus, centrum voor de Kunsten in Zaandam.
lees meer... ▶

21-06-2017 | Voorspeelavond: Harry Koopman

Voorspeelavond o.l.v. Harry Koopman (piano).
lees meer... ▶

22-06-2017 | Klassiek en Meer danst Floddertje

De dansers van Klassiek en Meer dansen de voorstelling Floddertje. Een vrolijke gekke voorstelling waar schuim een grote rol speelt.  
lees meer... ▶

23-06-2017 | Voorspeelavond: Irma Klaver

Voorspeelavond o.l.v. Irma Klaver (piano)
lees meer... ▶

23-06-2017 | Geslaagd! in Podium de Flux

Bloed, zweet en tranen heeft het gekost: de eindexamens zijn achter de rug! Ben jij ook geslaagd? Kom het vieren in De Flux met DJ's C-Jay, TDF en DJ Youri.
lees meer... ▶

24-06-2017 | Code Monet - de FluXus Familiemusical

Hoera, FluXus komt weer met een grote familiemusical. Code Monet (8+) vertelt het verhaal van een groep Zaanse kinderen, die het geheime genootschap 'Code Monet' oprichten om de verdwijning van een schilderij te onderzoeken. Op 24 en 25 juni in het Zaantheater voor het grote publiek en doordeweeks als schoolvoorstelling.
lees meer... ▶

24-06-2017 | Eindpresentatie Theater aan de Zaan

Deze zondag staat in de Verkadezaal bij FluXus op de Westzijde in Zaandam een theaterdag gepland. Vandaag houdt Theater aan de Zaan namelijk haar eindpresentatie.
lees meer... ▶

24-06-2017 | Auditie talentenklas

Meer info volgt.
lees meer... ▶

25-06-2017 | Keihard Lachen in Podium de Flux

Podium de Flux heeft weer een hilarische editie met onder andere Tom Sligting.
lees meer... ▶

25-06-2017 | Eindpresentatie piano leerlingen Pia Elsdörfer

Voorspeelmiddag piano leerlingen van Pia Elsdörfer in de Verkadezaal. Aanvang: 16:00 uur
lees meer... ▶

25-06-2017 | Code Monet - de FluXus Familiemusical

Hoera, FluXus komt weer met een grote familiemusical. Code Monet (8+) vertelt het verhaal van een groep Zaanse kinderen, die het geheime genootschap 'Code Monet' oprichten om de verdwijning van een schilderij te onderzoeken. Op 24 en 25 juni in het Zaantheater voor het grote publiek en doordeweeks als schoolvoorstelling.
lees meer... ▶

26-06-2017 | Open Podium: Zomerconcert

Meer info volgt.
lees meer... ▶

27-06-2017 | Voorspeelavond: Joris Kühne

Voorspeelavond o.l.v. Joris Kühne (gitaar)
lees meer... ▶

28-06-2017 | Voorspeelavond: Harry Koopman

Voorspeelavond o.l.v. Harry Koopman (piano)
lees meer... ▶

29-06-2017 | Voorspeelavond: Kopercollectief

Voorspeelavond o.l.v. het Kopercollectief
lees meer... ▶

30-06-2017 | Voorspeelavond: Marcel de Hoop

Voorspeelavond o.l.v. Marcel de Hoop (keyboard).
lees meer... ▶

02-07-2017 | FluXus Ensemblemarathon

Meer info volgt.
lees meer... ▶

05-07-2017 | Voorspeelavond: Ilse Eijsink en Hilde Kaizer

Voorspeelavond o.l.v. Ilse Eijsink en Hilde Kaizer (klarinet).
lees meer... ▶

07-07-2017 | Voorspeelavond: Jula Kalshoven

Voorspeelavond o.l.v. Jula Kalshoven (zang).
lees meer... ▶

08-07-2017 | Voorspeelavond: Naomi van Heemskerk

Voorspeelavond o.l.v. Naomi van Heemskerk (zang).
lees meer... ▶

08-07-2017 | Eindpresentatie cursisten Jeannine La Rose in Podium de Flux

Op 8 juli geeft zangdocent Jeannine La Rose met haar studenten, van beginners tot gevorderden, een eindpresentatie in Podium de Flux te Zaandam.
lees meer... ▶

08-07-2017 | Dansdag bij FluXus

Zaterdag 8 juli 2017 is het weer Dansdag bij FluXus. Dé dag dat alle danscursisten van onze FluXus netwerkdocenten hun beste moves laten zien. In de Verkadezaal van de FluXus Muziekschool maken ze er deze dag één groot dansfeest van en jij kan daar bij zijn!
lees meer... ▶

09-07-2017 | Musicalpresentaties groepen Krommenie

Doe je mee aan de musicallessen van Barbera en Eszter, dan doe je mee aan iets heel speciaals. Na 16 leuke lessen speel je de voorstelling waar je al die tijd aan werkte voor vrienden en familie. Zondag 11 juni en 9 juli is het zover.                           
lees meer... ▶

14-07-2017 | Theatersportwedstrijd in Verkadezaal

Een primeur: de eerste theatersportwedstrijd ooit in de Zaanstreek! 
lees meer... ▶

15-07-2017 | Podium de Flux op locatie: Sevn Alias, Boekoesam en Kevin

Podium de Flux luidt de zomer in met dé hiphopartiesten van dit moment. Sevn Alias, Boekoesam en Kevin zullen op 15 juli op het toekomstige terrein van het Cultuurhuis een concert verzorgen. Op het toekomstige terrein zullen o.a. FluXus en Podium de Flux gehuisvest worden. Het terrein vind je vlakbij het station Zaandam.
lees meer... ▶

15-07-2017 | Talentengala Muziek

Meer info volgt.
lees meer... ▶

16-07-2017 | De Flux Popschool Zomerfestival

Voor de derde keer organiseert de Flux Popschool het Zomerfestival. Vorig jaar was het een groot succes en dit jaar gaan we nog groter uitpakken. De beste bands, bestaande uit leerlingen van de popschool, treden op onder het dak van de muziekkoepel aan de Zuiderkerkstraat.
lees meer... ▶

23-07-2017 | Podium de Flux op locatie: Haltpop

Na vele succesvolle edities, zal Haltpop ook dit jaar weer neerstrijken in Assendelft. Haltpop is hét alternatieve muziekfestival van de Zaanstreek met een aanbod van zowel lokale als internationale live-acts. Dit jaar verwelkomt Haltpop Death Alley, Paceshifters, Need, De Hardheid, Rene SG, De Stokers, The Shenanigans, Fucking Virgins en Destructive Penguins.
lees meer... ▶

24-07-2017 | ZomerDigiweek

In de ZomerDigiweek bij FluXus ga je van de grond af aan helemaal jouw eigen animatiefilm bouwen. Tijdens de week ga je aan de slag met verschillende programma’s en digitale technieken zoals stop-motion, green screen en programmeren met Scratch. 
lees meer... ▶

28-08-2017 | ZomerDigiweek

In de ZomerDigiweek bij FluXus ga je van de grond af aan helemaal jouw eigen animatiefilm bouwen. Tijdens de week ga je aan de slag met verschillende programma’s en digitale technieken zoals stop-motion, green screen en programmeren met Scratch.
lees meer... ▶

16-09-2017 | Open Doe Dag

Zaterdag 16 september kan iedereen weer genieten van cursusaanbod, optredens, exposities en workshops bij FluXus op de Klaas Katerstraat 7b in Zaandam.
lees meer... ▶

24-09-2017 | Avatarium in Podium de Flux

Avatarium balanceert op de grens van schoonheid en duisternis, vintage blues-rock en modern doom. Deze Zweedse formatie neemt je graag bij de hand om je mee te nemen in hun betoverende, mysterieuze wereld vol absurde poezië en bitterzoete melancholie.
lees meer... ▶

30-09-2017 | Tabanka in Podium de Flux

Zoals Kaapverdië meer is dan een zonnige vakantiebestemming, zo is haar muziek meer dan alleen weemoedige morna. Meet Tabanka; een jonge Kaapverdiaanse groep uit Rotterdam. 
lees meer... ▶

07-10-2017 | Blues aan de Zaan

Op zaterdag 7 oktober zullen nationale en internationale bluesartiesten neerstrijken in de Flux. Gevestigde namen zullen het podium delen met nieuw talent. Reeds bevestigd voor deze avond zijn Ben Poole en Ruben Hoeke Band.  
lees meer... ▶

20-10-2017 | Giles Robson Band in Podium de Flux

Je moet iets behoorlijk goed doen als grootse harmonica spelers als Sugar Blue en Paul Jones je prijzen om je talent. Giles Robson speelt de sterren van de hemel op zijn ongetemde bluesharmonica. 
lees meer... ▶

18-11-2017 | The Doors in Concert in Podium de Flux

De onovertroffen tributeband The Doors in Concert brengen een hommage aan de legendarische The Doors, waarvan zanger en icoon Jim Morrison in 1971 overleed.
lees meer... ▶

29-11-2017 | Ana Popovic in Podium de Flux

Ter promotie van het nieuwe album Trilogy tourt Ana Popovic door Europa. Trilogy wordt geprezen als Anas meest ambitieuze project tot nu toe. Zoals de titel doet vermoeden, is het een drievoudig album.
lees meer... ▶

03-12-2017 | Donnerwetter in Podium de Flux

Donnerwetter maakt psychedelische rootsmuziek met het venijn van punk. Het Arnhems-Nijmeegs viertal laveert tussen dansbare filmmuziek, de groovende oerdrift van garagebands en donkere romantische sferen. 
lees meer... ▶

09-12-2017 | Kingfisher Sky in Podium de Flux

De geschiedenis van de Nederlandse band Kingfisher Sky begint in 2002 wanneer drummer Ivar de Graaf de gothic metalband Within Temptation verlaat, die op dat moment op het punt van een grote internationale doorbraak staat.
lees meer... ▶

16-12-2017 | The Charm en The Fury in Podium de Flux

Binnen enkele jaren heeft The Charm The Fury een waar metalimperium opgebouwd in zowel binnen als buitenland. Na vele uitverkochte shows is het nu de beurt aan De Flux om deze explosieve band te ontvangen.
lees meer... ▶

24-03-2018 | Barrelhouse in Podium de Flux

Barrelhouse ontstond in 1974 toen de groep van de Haarlemse blueszanger Oscar Benton uit elkaar viel. Met Tineke als zangeres, Jan Willem als bassist, de broers Guus en Johnny Laporte op gitaar, drummer Bob Dros en pianist Han van Dam groeit de band eind jaren zeventig ondanks de opkomst van punk en new wave uit tot een van de opwindendste livebands van ons land. 
lees meer... ▶

De leukste creatieve cursussen van de zaanstreek